Team Canada – Norimberk 4:2 (kon.) | Kuopio – Davos 2:1 (kon.)
konec
KalPa Kuopio
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Davos
Neděle 30.12.2018, 20:15 • Vaillant Arena • Spengler Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V zítřejším finále se od 12:10 hod. potká Kanada s KalPou Kuopio. Ve finále tak budou hrát vítězové obou skupin turnaje.
     
    58:23
    Davos je v pásmu a brankář Senn na střídačce! HCD hrají v šesti proti pěti!
     
    Dnešní utkání sleduje 6 300 diváků, to znamená, že je ausverkauft, tedy vyprodáno!
     
    55:07
    Po chybě Lindgrena v obranném pásmu pálil pohotově na brankáře Senna Nuutinen a trefil jej do hlavy. Skóre se nemění.
     
    52:49
    Velké zmatky v obraně KalPy! Payr našel rozjetého Marca Wiesera a po jeho střele měl brankář Manzato co dělat, aby vychytal dorážku Dino Wiesera z bezprostřední blízkosti svého brankoviště!
    50:37 Jaakko RISSANEN - 2:1
     
    50:37
    KalPa právě vstřelila branku!
    Kuopio přežilo nejhorší a bere si vedení zpět na svou stranu! Klasickou situaci dva na jednoho vyřešili ukázkově přes ležícího beka nahrávající Texier a střílející JAAKKO RISSANEN. Asistence: Alexandre Texier, Alexander Ruuttu. Stav utkání 2:1.
     
    49:19
    Velká šance davoských hokejistů! Po závaru před Manzatem pálil z první od modré Corvi a jeho střelu se na pravé straně stojící Meyer snažil usměrnit do branky, publikum se už radovalo, poněvadž trefil boční síť!
     
    48:17
    Podrážení se dopustil Lasse Lappalainen, což je obránce KalPy Kuopio. Přesilovka Davosu, ve 49. minutě teprve první v utkání, dává možnost vzít si vedení v utkání na svou stranu.
    45:47 Yannick FREHNER - 1:1
     
    45:47
    Davos právě vstřelil branku!
    Teď již ale domácí aréna vybuchla nadšením! Davoští hráči svým vířením vytvořili zmatek v obraně KalPy, brankář Manzato navíc měl zakrytý výhled a v síti tak končí dorážka z předbrankového prostoru. Jako střelec branky byl označen YANNICK FREHNER, který tak bere dlouhou sérii neprůstřelnosti brankáři KalPy – Manzato inkasoval po dlouhých 109 minutách! Asistence: Sven Jung, Marc Aeschlimann. Stav utkání 1:1.
     
    44:05
    Kantola dostal puk na útočnou modrou, ale do zakončení se přes Junga nedostal. Nakonec oba končí na zadních prknech, Kantola ihned signalizoval, že nebude schopen se sám zvednout. Nepříjemný moment, u hráče finského týmu se sklánějí lékaři a kustodi jeho týmu. Situace si vyžádá i nosítka.
     
    31:19
    Heldner ztratil na útočné modré puk a hráči KalPy předvedli rychlou útočnou protiakci. Z mezikruží střílel nepřesně Texier. To byla dobrá šance Kuopia!
     
    27:30
    Hra se rychle vrátila zpět do pásma KalPy, kde se nebezpečné hry vysokou holí dopustil Aeschlimann. První přesilovku zápasu budou hrát hráči finského týmu, stane se tak ale až po komerční přestávce.
     
    20:22
    Akce Davosu tři na jednoho! Lindgren ale pravděpodobně prováhal ideální moment, protože nahrával na Simiona do brankoviště, gólman Manzato byl pozorný a puk odrazil do ochranné sítě.
     
    11:07
    Velký závar v brankovišti Davosu! Senn nakonec přisedl puk, který nedokázal zastavit napoprvé, do brankoviště dotíral Texier.
     
    07:41
    Mladý obránce Payr se po buly před svým brankářem, které Davos vyhrál, nechal obrat o puk Kantolou a byla z toho velká šance Kuopia. Brankář Senn puk vytěsnil do ochranné sítě.
    02:11 Kim NOUSIAINEN - 1:0
     
    02:11
    KalPa právě vstřelila branku!
    Nyní již je brankář Davosu bezradný! Střelou z levé strany útočného pásma zpoza kruhu se prosazuje KIM NOUSIAINEN, brankář Davosu pravděpodobně nic neviděl. Asistence: Konsta Mäkinen. Stav utkání 1:0.
     
    01:58
    Výborný zákrok Senna! Ten zlikvidoval v pádu dorážku Mäkinena!

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 3. Nousiainen (Mäkinen), 51. Rissanen (Texier, Ruuttu) – 46. Frehner (Jung, Aeschlimann)


    KalPa Kuopio: Manzato (Godla) – Wilson, Leskinen, Seppälä, Fairchild, Mäkinen, Gröndahl, Lappalainen, Nousiainen – Texier, Rissanen (A), Ruuttu – Klemetti, Luostarinen, Kantola (A) – Jokinen (C), Sebok, Nuutinen – Könönen, Vainiola, Knuutinen.
    HC Davos: Senn (Lindbäck) – Jung, Sanguinetti, Kparghai, Heldner, Payr, Stoop, Buchli – Simion, Lindgren (A), Klasen – Pestoni, Bader, Meyer – D. Wieser (C), Corvi, M. Wieser (A) – Kessler, Aeschlimann, Egli – Frehner.

    Rozhodčí: Gofman, Watson – Fuchs, Wüst

    Diváci: 6 300 (vyprodáno)
    thejrc.org