Arizona – Vegas 1:5 (kon.) | Washington – Nashville 3:6 (kon.) | New Jersey – Vancouver 4:0 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:6 (2:1, 1:3, 0:2)
Nashville Predators
Pondělí 31.12.2018, 18:38 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Kolotoč NHL nezastavuje ani poslední den v roce 2018, kdy jsou na programu další zápasy. V jednom z nich se představí Washington Capitals a Nashville Predators. K podrobnému přenosu jste pochopitelně zváni, pojďme se poslední den v roce bavit hokejem.
     
    Nashville Predators

    Nashvillu se na konci roku moc nedaří, důkazem toho je, že v posledních šesti zápasech připsali pouhý bod, a tak přichází pád tabulkou Západní konference. V té se hostující celek nachází na pátém místě, když získal šestačtyřicet bodů. Sérii neúspěchů by organizace potřebovala zastavit už dnes proti Capitals. Ze špičky konference nastříleli Predators nejméně branek a to 114. Na litině zraněných najdeme Yannicka Webera, Coltona Sissonsa nebo Filipa Forsberga, jenž posbíral čtyřiadvacet bodů. Otazník visí i nad startem Kyla Turrise, jenž léčí zranění ve spodní části těla.

    Nashville – Rangers 3:4
    Nashville – Dallas 0:2
    Boston – Nashville 5:2

    Nejproduktivnější hráči:

    Ryan Johansen 31 bodů (6+25)
    Roman Josi 28 bodů (7+21)
    Mattias Ekholm 23 bodů (3+20)
     
    Washington Capitals

    Zatímco Predators se nedaří, tak Capitals jsou na tom opačně, jelikož v posledních čtyřech zápasech nezaznamenali porážku. Tým sestavený kolem kapitána Ovečkina se vyhřívá na třetím místě Východní konference, když získal jednapadesát bodů. Také s produktivitou jsou na tom Caps lépe, vždyť v sedmatřiceti zápasech soupeřům nasázeli 135 gólů, což je třetí nejvyšší číslo v konferenci. Na listině zraněných najdeme dvojici Brooks Orpik – Christian Djoos. Otazník visí i nad startem Matta Niskanena, jenž ve Washingtonu hraje klíčovou roli.

    Ottawa – Washington 2:3
    Washington – Carolina 3:1
    Ottawa – Washington 0:4

    Nejproduktivnější hráči:

    Alexander Ovečkin 45 bodů (29+16)
    Nicklas Bäckström 43 bodů (10+33)
    John Carlson 37 bodů (6+31)
     
    Československá stopa

    Michal Kempný (WSH) 34 odehraných zápasů, 11 bodů (3+8)
    Dmitrij Jaškin (WSH) 26 odehraných zápasů, 7 bodů (1+6)
    Jakub Vrána (WSH) 37 odehraných zápasů, 21 bodů (9+12)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Kempný, Carlson, Siegenthaler, Orlov, Orpik, Bowey – Oshie, Bäckström, Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Boyd, Stephenson.

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis, Josi (C), P. K. Subban, Ekholm, Bitetto, Hamhuis – Arvidsson, Johansen, Hartman – C. Smith, Järnkrok, Fiala – Watson, Bonino, Salomäki – Grimaldi, F. Gaudreau, Rinaldo..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Od pravého mantinelu přišlo nahození, které před brankou tečoval Ryan Johansen. Ovšem Braden Holtby zasahuje a puk letí k druhému mantinelu.
     
    00:57
    Nick Bonino nezvládl přihrávku, kterou zachytil na modré čáře Jevgenij Kuzněcov. Jeho přihrávka před branku, ale byla zastavena hostující obranou.
     
    01:19
    Nashville se hnal do útoku, ale nezvládl přechod přes modrou čáru. Pro ofsajde se hra vrátí do neutrální zóny.
     
    02:07
    Frédérick Gaudreau přejel modrou čáru, a jelikož byl sám v pásmu, tak zakončil do horní části branky. Braden Holtby si připisuje další zákrok lapačkou.
     
    02:10
    Po vyhraném vhazování se od modré čáry napřáhl Roman Josi, jehož pokus domácí brankář viděl, a tak znovu zasahuje.
     
    02:45
    Nejprve se před branku hnal švýcarský kapitán hostujícího celku, který trefil jen beton brankáře. Na druhé straně střílel Alexandr Ovečkin, ale také Pekka Rinne zasahuje.
     
    03:24
    Tom Wilson zastavil útok soupeře v jeho pásmu, Nashville se poté pokusil o dlouhou přihrávku, ale puk byl tečován za domácí svatyni.
     
    04:10
    Predators se opět hnali do útočné třetiny, ale přihrávka na modrou čáru byla sražená k mantinelu. Calle Järnkrok poté se odhodlal pouze k nahození za branku Capitals.
     
    04:33
    Washington právě vstřelil branku!
    Silvestrovské utkání otevírá podařenou ránou český obránce! Po vyhraném vhazování se od modré čáry napřáhl MICHAL KEMPNÝ, jenž posílá kotouč do bližší šibenice. Asistence: Nicklas Bäckström.
    04:33 Michal KEMPNÝ - 1:0
     
    05:29
    Nashvillu je ponechaná výhoda, která začne za malou chvilku.
     
    05:35
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (T. J. Oshie – 2 min., vysoká hůl).
     
    05:54
    Černá guma zamířila na navrátilce do sestavy, ale pokus P. K. Subbana byla sražená do rohu hrací plochy.
     
    06:40
    Dvakrát v přesilové hře zakončoval Craig Smith. Nejprve hostující hráč trefil beton gólmana z mezikruží a poté se přesunul na levou stranu, odkud poslal kotouč jen do výstroje Bradena Holtbyho.
     
    07:37
    Washington přežil i závěr oslabení a už tuto nevýhodu přežije. Navíc se domácímu celku podařilo vyhodit.
     
    08:11
    Z levého kruhu do šibenice vystřelil Alexandr Ovečkin, jehož pokus vyrazil hostující brankář. Chvíli akce Capitals pokračovala, ale Predators se ubránili.
     
    08:45
    Washington právě vstřelil branku!
    Na osu hrací plochy se kličkou dostal John Carlson, jenž posunul černou gumu k JAKUBU VRÁNOVI. Český útočník potvrdil známku střelce a zakončil k levé tyči. Asistence: John Carlson a Jevgenij Kuzněcov.
    08:45 Jakub VRÁNA - 2:0
     
    09:08
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hostující celek z ničeho nic snižuje a rychle se vrací do zápasu. Zac Rinaldo vystřelil z ostrého úhlu, jeho snažení dokončil tečí ROCCO GRIMALDI, který překonal bezmocného Bradena Holtbyho. Asistence: Zac Rinaldo a Mattias Ekholm.
    09:08 Rocco GRIMALDI - 2:1
     
    11:15
    Nashville se opět hnal do útočného pásma, ale opět nezvládl přechod přes modrou čáru. Následuje reklamní přestávka a poté se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    Střely na branku: 5:7.
     
    11:31
    Přihrávka zpátky do třetiny mířila až do brankoviště, domácí brankář kotouč raději schoval pod lapačku. Následuje vhazování po levé ruce Bradena Holtbyho.
     
    11:52
    Od modré čáry vystřelil John Carlson, jehož pokus skočil mezi kruhy. Pekka Rinne si ovšem poradil a černou gumu vyrazil k mantinelu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:09
    Další střelu si připisuje také český obránce, jehož ránu hostující brankář asi moc neviděl, přesto zasahuje a hru přerušuje. Nasleduje vhazování před svatyní, kterou hájí právě Pekka Rinne.
     
    12:45
    Pěkná kombinace Capitals skončila u domácího kapitána, který se snažil přihrávat mezi kruhy, ale trefil brusle hostujícího beka.
     
    13:29
    Dalším pokusem se prezentoval Rocco Grimaldi, jehož zakončení skončilo v lapačce domácího gólmana. Před brankou následně vznikla strkanice, ve které byl hlavním aktérem Brooks Orpik.
     
    13:49
    André Burakovsky na pravé straně dlouho čekal až mu najde Lars Eller. Ovšem poté se odhodlal ke střele do bližší šibenice, jenže Pekka Rinne semaforem zasahuje.
     
    14:22
    Od modré čáry vypálil John Carlson, který trefuje prvního bránícího hráče, od něhož černá guma zamířila do ochranné sítě. Následuje vhazování po levici finského brankáře Predators.
     
    14:54
    Tom Wilson přihrál po mantinelu na českého mladíka, jenž z otočky vystřelil, ale trefil jen nohu soupeře. Puk opět zamířil jen do ochranné sítě, a tak přijde na řadu reklamní pauza.
     
    Střely na branku: 7:8.
     
    15:41
    Od levého mantinelu zkusil štěstí Roman Josi, jehož pokus vyrazil Braden Holtby před sebe. K dorážce po ledě se dostal ještě Ryan Johansen, který prostor branky netrefil.
     
    16:17
    Nashville sice ve středním pásmu zastavil snažení soupeře, ale poslal černou gumu jen mimo hrací plochu. Následuje vhazování v neutrální zóně.
     
    16:51
    André Burakovsky přihrál podél mantinelu na modrou čáru, kde se nacházel Madison Bowey. Jeho pokus ale finský gólman viděl, a tak jej vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    17:39
    Poté se Predators podařilo vrátit hru do středního pásma, kde se kotouče zmocnili domácí. Ti se hnali do útoku, ale pro ofsajd je hra opět přerušená.
     
    18:09
    V útočném pásmu udělal chybu Zac Rinaldo, jehož obral o kotouč Devante Smith-Pelly. Ten se vydal se spoluhráčem do protiútoku, ale počkal na Dmitrije Orlova. Obránce Washingtonu trefil jen obětavého soupeře.
     
    18:50
    Z pravého kruhu vystřelil Nicklas Bäckström, jehož pokus vyrazil hostující brankář jen před sebe. V tomto prostoru operoval ještě T. J. Oshie, jenž trefil pravý beton finského gólmana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V úvodní třetině byli lepším celkem domácí hokejisté, kteří zásluhou českých reprezentantů vedou. Nejprve se podařenou trefou zapsal mezi střelce Michal Kempný, jehož o malou chvilku později napodobil z levého kruhu Jakub Vrána. Ovšem Nashvillu se podařilo rychle snížit, když se prosadil Rocco Grimaldi. Jenže to ze strany Predators bylo vše. Poté se do velkých šancí už dostávali pouze hráči Capitals, ovšem finský brankář Pekka Rinne už další kotouč za svá záda nepropustil.

    Střely na branku: 9:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    John Carlson se pokoušel o dlouhou přihrávku, kterou zpátky do třetiny srazil Zac Rinaldo. Alexandr Ovečkin bude dalším domácím hráčem, jenž se dotkne puku.
     
    21:19
    Nick Bonino zastavil další útočnou akci, ale nikam se nehnal a poslal černou gumu pouze za domácí branku.
     
    21:49
    Nick Bonino přirhrál mezi kruhy, kam si z modré čáry sjel Anthony Bitetto. Jeho pokus z jedné zamířil jen vedle branky. Hra se přelévá na druhou stranu.
     
    22:15
    Od modré čáry zakončoval Madison Bowey, který ale trefil soupeře před brankou. Hra se poté přesunula alespoň do středního pásma.
     
    22:35
    Od pravého mantinelu přihrával Madison Bowey, který našel mezi kruhy Larse Ellera. Šikovný útočník byl atakován, a tak jeho slabý pokus po ledě skončil pod lapačkou finského gólmana.
     
    23:26
    Domácí jeli ve třech proti dvěma soupeřům, Jevgenij Kuzněcov měl připravenou pozici ke střele, ale místo toho zvolil jen nepřesnou přihrávku Dmitrije Orlova.
     
    23:55
    Na útočné modré čáře počkal za bukem Viktor Arvidsson, který se hnal sám na brankáře. Zvolil bekhendový blafák, který skončil na betonu Bradena Holtbyho.
     
    25:00
    Střelou po vhazování se prezentoval Craig Smith, jenž zamířil do lapačky brankáře, jemuž černá guma vypadla. Před branku poté mířili dva hráči Predators, ale k dorážce se nedostali.
     
    25:53
    Nashville zamkl domácí celek v jeho pásmu, ale střela přišla pouze od modré čáry. Do puku se opřel Roman Josi, jenže ten prostor tří tyčí netrefil.
     
    26:49
    André Burakovsky si vyjel z hloubi pole až k modré čáře, odkud přihrával mezi kruhy. ovšem pas jen proletěl kolem spoluhráče a skončil za brankou.
     
    27:49
    Po levé straně vnikl do pásma Jakub Vrána, který se prezentoval střeleckým pokusem. Jeho štiplavé zakončení vypadlo finskému brankáři.
     
    28:22
    Washington právě vstřelil branku!
    Krásná akce Capitals, po které se stav zápasu znovu mění! Braden Holtby předvedl rychlou rozehrávku na útočnou modrou, po které jeli dva jeho spoluhráči na finského gólmana. Devante Smith-Pelly přihrál k levé tyči, kde se nacházel CHANDLER STEPHENSON, jenž brankáři nedal šanci zasáhnout. Asistence: Devante Smith-Pelly a Braden Holtby.
    28:22 Chandler STEPHENSON - 3:1
     
    29:00
    Za odraženým kotoučem se k mantinelu hnal Brett Connolly, jenž se pokoušel zblízka vystřelil k první tyči. Jeho pokus si Pekka Rinne pohlídal a drží naděje svého celku vysoko.
     
    29:57
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators opět rychle snižují! Washington nevyhodil puk do středního pásma, a tak se hosté hnali před branku. MIIKA SALOMÄKI přihrál na Nicka Bonina, který mu kotouč rychle vrátil, a tak prvně jmenovaný neměl problém trefit opuštěnou bránu. Asistence: Nick Bonino a Mattias Ekholm.
    29:57 Miika SALOMÄKI - 3:2
     
    31:40
    Z rohu mířil kotouč do předbrankového prostoru, kde se nacházel osamocený Brett Connolly. Ovšem domácí útočník byl příliš blízko brankáři, do kterého také poslal kotouč.
     
    Střely na branku: 16:18.
     
    31:50
    Po vyhraném vhazování se přes celé kluziště hnal Ryan Johansen, jenž se pokusil vystřeli z pravého kruhu pro vhazování, ale v rozhodujícím momentu zlomil hůl. Puk tak pouze doklouzal k domácímu brankáři, jenž neměl problém.
     
    31:59
    Nashville právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno a Braden Holtby se nyní musí hodně červenat! Po vyhraném vhazování plácl do kotouče švýcarský obránce, jehož pokus neudržel Braden Holtby. K dorážce se dostal RYAN JOHANSEN, jenž střelou mezi betony srovnává stav zápasu. Asistence: Roman Josi.
    31:59 Ryan JOHANSEN - 3:3
     
    33:08
    Nashville se pokoušel o dlouhou přihrávku, ale černá guma doletěla až na zakázané uvolnění. Hra se přesune po pravé ruce Pekky Rinneho.
     
    33:51
    V útočné třetině se zapomněl Rocco Grimaldi, a tak se hra pro ofsajd opět přerušuje. Po reklamní přestávce následuje vhazování v neutrální zóně.
     
    Střely na branku: 16:20.
     
    34:14
    Pekka Rinne se vydal za kotoučem a sám posílá hru do středního pásma.
     
    34:30
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tohle je třetina, která patří jednoznačně Predators, kteří otáčí stav zápasu na svou stranu! Mezi kruhy si najel Rocco Grimaldi, jehož pokus domácí brankář vyrazil. K dorážce z předbrankového prostoru dostal FRÉDÉRICK GAUDREAU, jenž poslal čenou gumu nad lapačku Bradena Holtbyho. Asistence: Rocco Grimaldi a Craig Smith.
    34:30 Frédérick GAUDREAU - 3:4
     
    36:02
    Jevgenij Kuzněcov přihrál po modré čáře na druhou stranu, kde se nacházel Madison Bowey. Jeho dělovka mířila do protipohybu gólmana, který přesto zasáhl.
     
    36:49
    Hostující tým protečoval hru do útočné třetiny přesto se za pukem nevydal a opět pouze střídá.
     
    37:43
    T. J. Oshie z rohu hrací plochy přihrál na vrchol kruhů, odkud po ledě zakončoval Jevgenij Kuzněcov. Ovšem se slabou střelou neměl finský brankář nejmenší potíže.
     
    38:11
    Nicklas Bäckström se zapomněl v útočném pásmu a kotouč na modré čáře nestihl T. J. Oshie. Píská se další ofsajd, po němž se hra přesune do středního pásma.
     
    38:49
    Přihrávku mezi kruhy dostal Calle Järnkrok, který ale nechal vyniknout domácího brankáře. Útočník Predators poté na střídačce rozčíleně bouchal holí o mantinel.
     
    39:47
    U modré čáry se napřáhl Michal Kempný, jenž pokus několik vteřin přidržel. Následná střela českého obránce zamířila jen do bránícího hráče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme sledovali nadvládu Nashvillu, který se zaslouženě dostal do vedení. Ovšem Washington nejprve přidal třetí zásah, když se poradil v úniku dvou proti brankáři Chandler Stephenson. Jenže poté si vzali slovo hosté, o vyrovnání se zasloužila dvojice Miika SalomäkiRyan Johansen. Když běžela pětatřicátá minuta, radoval se Nashville počtvrté. Hostujícím příznivcům vykouzlil úsměv na rtech Frédérick Gaudreau.

    Střely na branku: 19:26.
    Střely na branku ve druhé třetině: 10:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Z pravé strany vystřelil z kruhu pro vhazování Jevgenij Kuzněcov, který trefuje prvního bránícího hráče. Ovšem akce domácího celku stále pokračuje.
     
    41:18
    Jakub Vrána se posunul ve třetí části k Nicklasu Bäckströmovi a T. J. Oshiemu. Kde najdeme ruskou megastar?
     
    42:22
    Nashville se nikam nežene a přesto, že se dostal do útočného pásma, přišlo jen nahození za branku. Poté všichni hráči Predators odjeli střídat.
     
    43:29
    Hostující celek se hnal do pásma po levé straně, ale přihrávka mezi kruhy skončila u druhého mantinelu. Devante Smith-Pelly jen vyhazuje a jde střídat. Nyní sledujeme poněkud hluchou část zápasu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    44:13
    Hostující obrana rozestavila obrannou hráz na modré čáře, a tak Dmitrij Orlov zvolil nahození o mantinel. Ovšem Predators opět rychle posouvají hru do středního pásma.
     
    44:57
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Mattias Ekholm – 2 min., krosček).
     
    45:08
    Až na přesilové hře se objevil Alexandr Ovečkin, který vystřelil ze svého oblíbeného místa. Jenže tentokrát vyslal pokus po ledě, který si finský gólman pohlídal.
     
    45:49
    Další pokus ruské hvězdy vyletěl z levého kruhu pro vhazování, ale také tentokrát si Pekka Rinne poradil a kotouč vyrazil k zadnímu hrazení.
     
    46:49
    Obrana Predators si hlídá přihrávky na domácího kapitána. Ten tentokrát volil místo střely přihrávku, ale spoluhráče v předbrankovém prostoru nenašla.
     
    48:15
    Ani jeden z celků se u kotouče neudrží příliš dlouho, kotouč neustále lítá do středního pásma. Hluchou část zápasu zastavil až Jakub Vrána, který od pravého mantinelu našel lapačku finského gólmana v dresu Nashvillu.
     
    Střely na branku: 23:28.
     
    49:35
    Washington se nahozením za branku dostal na chviličku do pásma, ale hostující hráči poslali černou gumu rychle do střední třetiny.
     
    50:18
    Predators předvedli kličku na útočné modré čáře, čímž porušili hokejové zákony. Po reklamní přestávce se hra vrátí do středního pásma.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Střely na branku: 23:28.
     
    50:35
    Nashville právě vstřelil branku!
    Vedení hostujícího celku už je dvoubrankové! Ryan Johansen přenechal v levém kruhu zadovkou na RYANA ELLISE, jenž prostřelil svižným pokusem Bradena Holtbyho. Asistence: Ryan Johansen a Viktor Arvidsson.
    50:35 Ryan ELLIS - 3:5
     
    51:51
    Calle Järnkrok se zbavil soupeře a poté přihrával na hranici brankoviště. Ovšem k zakončení se nedostal žádný hráč v bílém.
     
    52:40
    Další pokus hostujícího celku přišel z kruhu pro vhazování. Zakončení z otočky mířilo do horního rohu brány, ale brankář Capitals kotouč vyráží.
     
    53:40
    Jevgenij Kuzněcov našel přihrávkou od mantinelu na zadní tyči svého kapitána, jenž nemohl vystřelit, a tak se pokusil o další přihrávku. Jenže kotouč domácímu hráči utekl do rohu.
     
    53:51
    Do útočného pásma vletěl Tom Wilson, jenž z osy hrací plochy zamířil jen do bránícího hráče. Černá guma následně zamířila jen do ochranné sítě.
     
    55:21
    Blížíme se ke koncovce zápasu, Capitals by potřebovali rychle snížit. Střelou přes obránce nepřesně zamířil André Burakovsky, jenž vystřelil jen do zadního hrazení.
     
    56:29
    Alexandr Ovečkin chtěl trefit soupeře, který se před ruskou hvězdou uklonil a poslal jí k ledové ploše. To se samozřejmě Washingtonu nelíbí a snaží se pomstít. Ovšem rozhodčí strkanici rychle rozehnali.
     
    56:29
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Jevgenij Kuzněcov – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alexandr Ovečkin – 2 min., hrubost).
     
    56:42
    Ryan Johansen viděl na zadní tyči Kevina Fialu, jenž zamířil jen do oblouku branky. Švýcarský útočník celý moment ozdobil úsměvem, protože věděl, že měl skórovat.
    56:42 Alexandr Ovečkin (WSH)
     
    57:29
    Přihrávku zpoza branku do levého kruhu dostal Ryan Johansen, jehož pokus vyrazil Braden Holtby ramenem. Následně se Capitals podařilo vyhodit.
     
    58:00
    Nashville právě vstřelil branku!
    Perfektně sehraná přesilová hra! Kevin Fiala přistrčil kotouč mezi kruhy na Ryana Johansena, který z otočky našel VIKTORA ARVIDSSONA. Před ním už byla pouze prázdná branka, kterou hostující útočník s přehledem trefuje. Asistence: Ryan Johansen a Kevin Fiala.
    58:00 Viktor ARVIDSSON - 3:6
     
    59:13
    Nashville se v posledních dvou minutách bude nacházet pod tlakem, a tak tentokrát raději vyhazuje na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravici finského gólmana.
     
    Konec zápasu.
     
    Po šesti prohrách zaznamenává Nashville konečně vítězství, a tak ukončuje rok 2018 se dvěma body. Washington sice lépe vstoupil do zápasu, ale nezvládl druhou třetinu, která rozhodla o osudu utkání. Poslední dvacetiminutovka už byla vyrovnaná, což vyhovovalo Predators, kteří se už soustředili na bránění. Capitals se sice snažili zdramatizovat střetnutí v koncovce, ale Pekka Rinne byl proti.

    Střely na branku: 25:34.
    Střely na branku ve třetí třetině: 6:8.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Ryan Johansen (NSH) 1+2
    2. Rocco Grimaldi (NSH) 1+1
    3. Jakub Vrána (WSH) 1+0
     
    Československá stopa

    Michal Kempný (WSH) 1 bod (1+0), 1 střela, 20:47 čas na ledě
    Jakub Vrána (WSH) 1 bod (1+0), 4 střely, 13:15 čas na ledě
     
    Nyní už je čas se rozloučit! Přeji vám příjemný vstup do roku 2019, hodně štěstí a hlavně zdraví. U dalšího zápasu NHL se na vás budu těšit pár minut po půlnoci. (21:15:20)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 5. Kempný (Bäckström), 9. J. Vrána (Carlson, Kuzněcov), 29. Stephenson (Smith-Pelly, Holtby) – 10. Grimaldi (Rinaldo, Ekholm), 30. Salomäki (Bonino, Ekholm), 32. Johansen (Josi), 35. F. Gaudreau (Grimaldi, C. Smith), 51. Ellis (Johansen, Arvidsson), 58. Arvidsson (Johansen, Fiala)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Kempný, Carlson, Siegenthaler, Orlov, Orpik, Bowey – Oshie, Bäckström, Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Boyd, Stephenson.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis, Josi (C), P. K. Subban, Ekholm, Bitetto, Hamhuis – Arvidsson, Johansen, Hartman – C. Smith, Järnkrok, Fiala – Watson, Bonino, Salomäki – Grimaldi, F. Gaudreau, Rinaldo.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Rehman – Nowak, Driscoll

    Diváci: 18 506
    thejrc.org