Švýcarsko – Rusko 4:7 (kon.) | Kazachstán – Slovensko 2:11 (kon.) | Dánsko – Česko 0:4 (kon.)
konec
Dánsko
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Česko
Pondělí 31.12.2018, 22:07 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18 910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Lauko pronikal přes mezírku mezi dánskými beky přímo na dánskou klec, jenomže před samotnou střeleckou fázi své akce mu puk vysekl Victor Andersen (DEN), jenž také vyfasoval trest za sekání.
     
    56:05
    Jakub Galvas (CZE) nyní neobstál v souboji s Röndbjergem, když mu nechal hokejku pod bruslemi. Za podražení tak logicky vyfasoval dvouminutový trest.
     
    49:23
    Jan Jeník (CZE) nyní viditelně podrazil unikajícího Jakoba Wittendorfa, jenž se snažil střílet z rychlé brejkové situace. Po odpískání se ještě do sebe pustili Daniel Baasstrup a právě Jeník, ale nepůjde o nic vážného.
     
    41:04
    Čechy čeká další oslabení. Matěj Pekař (CZE) se ještě těsně před zakončením Madsena stačil s hokejkou pod jeho brusle. Za podražení tak míří na trestnou lavici.
     
    38:12
    Jonathan Brinkman (DEN ) se nyní musí poroučet na trestnou lavici, za podražení českého hráče při rozehrávce si vysloužil menší trest.
     
    36:24
    Čechy čeká něco málo přes čtvrt minutu ve třech, Kryštof Hrabík (CZE) obdržel menší trest za držení, když si soupeře zastavil příliš okatě u mantinelu.
     
    34:40
    Češi půjdou znovu do oslabení, Ondřej Machala (CZE) byl při bránění Schultze až příliš důrazný. Za náraz s dánským hráčem na plexisklo obdržel dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    27:45
    Českou eskadru čeká další přesilovka, za nedovolené bránění je tentokrát vyloučen Magnus Koch (DEN).
     
    25:24
    Čechy čeká další oslabení, za podražení v útočném pásmu si půjde odsedět menší trest Matěj Pekař (CZE).
     
    16:28
    Češi půjdou do čtyř, za zkování si půjde odsedět menší trest Jakub Lauko (CZE).
     
    12:39
    Čechům se nyní naskýtá další přesilová hra, za podražení míří na trestnou lavici Magnus Koch (DEN).
     
    11:38
    Češi se dostanou k první přesilovce. Machalovi v palbě lehce zabránil phillip Schultz, jemuž se povedlo českého beka zaháčkovat. Sudí jej tak logicky posílají s menším trestem za z hákování na trestnou lavici.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 9. Lauko (Hrabík), 12. Nečas (Zadina, Kvasnička), 29. M. Kaut (Kondelík, Nečas), 58. F. Král (Bukač, Kern)


    Dánsko: Søgaard (Rørth) – Setkov, Koch, Baasstrup (A), Urup Mogensen, V. Andersen, Mortensen, Schulze – Brinkman, Röndbjerg (C), Schultz – Grundtvig (A), Madsen, L. Andersen – Marcussen, Green, Wittendorf – Cubars, Kjær, Bach – Gath.
    Česko: Dostál (Škarek) – Kvasnička, J. Galvas (A), D. Mikyska, Gaspar, Bukač, F. Král, Šalda – M. Kaut (A), Kern, Zadina – Pekař, Nečas (C), Plášek ml. – Pour, Kondelík, Hrabík – Jeník, Hladonik, Machala – Lauko.

    Rozhodčí: Ingram (CAN), Stano (SVK) – Chaput (CAN), Oliver (USA)

    Diváci: 10204
    ocianews.com