Švýcarsko – Rusko 4:7 (kon.) | Kazachstán – Slovensko 2:11 (kon.) | Dánsko – Česko 0:4 (kon.)
konec
Dánsko
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Česko
Pondělí 31.12.2018, 22:07 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18 910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Lauko pronikal přes mezírku mezi dánskými beky přímo na dánskou klec, jenomže před samotnou střeleckou fázi své akce mu puk vysekl Victor Andersen (DEN), jenž také vyfasoval trest za sekání.
    57:46 Filip KRÁL - 0:4
     
    57:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým si zřejmě již jistojistě pojišťuje čtvrtfinále! Po krásném obloučku z obranného pásma se totiž v této chvíli do opuštěné dánské branky trefil obránce FILIP KRÁL. Dánové nyní už prohrávají o propastně čtyři branky, do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes dvě minuty. Asistence: Daniel Bukač, Jan Kern.
     
    57:05
    České vyhození končí asi dva metry vedle dánské klece!
     
    56:42
    Nečas opuštěnou dánskou branku těsně minul, v Rogers Areně to jen zahučelo!
     
    56:07
    Dánové zkouší power-play!
     
    56:05
    Jakub Galvas (CZE) nyní neobstál v souboji s Röndbjergem, když mu nechal hokejku pod bruslemi. Za podražení tak logicky vyfasoval dvouminutový trest.
     
    49:23
    Jan Jeník (CZE) nyní viditelně podrazil unikajícího Jakoba Wittendorfa, jenž se snažil střílet z rychlé brejkové situace. Po odpískání se ještě do sebe pustili Daniel Baasstrup a právě Jeník, ale nepůjde o nic vážného.
     
    48:14
    Zadina nesobecky v brejku přihrával ještě na Kauta, ale Jonas Röndbjerg jim na poslední chvíli zabránil ve skórování. Puk skončil sklepnutý za brankou, český útok se drží za hlavu.
     
    44:10
    Victor Cubars trefuje tyč! Jeho rána z pravé strany se podle všeho otřela o spojnici, Dostál se po této bombě jen ohlédl. Puk skončil na zadním plexiskle.
     
    43:21
    Martin Nečas se dostal na pravé straně k parádní střelecké pozici na pravé straně, Mads Søgaard si připsal další důležitý zákrok, puk skončil v jeho lapačce.
     
    42:19
    Do Čech přejeme šťastný nový rok! Češi jej oslavili ubráněným dánským kontrem.
     
    41:24
    Machala se dostal do obrovské šance! Jeho únik málem zakončil parádním blafákem, jenomže těsně před Madsem Søgaardem se mu nepovedlo puk vydriblovat do sítě. Velké štěstí pro Dány!
     
    41:04
    Čechy čeká další oslabení. Matěj Pekař (CZE) se ještě těsně před zakončením Madsena stačil s hokejkou pod jeho brusle. Za podražení tak míří na trestnou lavici.
     
    38:25
    David Kvasnička pálil z levé strany pořádně tvrdě, Mads Søgaard ale se štěstím zasahuje! Po Hrabíkově návratu navíc pokračuje česká přesilovka.
     
    38:12
    Jonathan Brinkman (DEN ) se nyní musí poroučet na trestnou lavici, za podražení českého hráče při rozehrávce si vysloužil menší trest.
     
    37:50
    Jakob Wittendorf nebyl daleko snížení! Dostál ale proti němu vytahuje spektakulární zákrok lapačkou. Dánského bombera si nyní vychutnal na maximální možnou míru při ráně z pravého křídla.
     
    36:24
    Čechy čeká něco málo přes čtvrt minutu ve třech, Kryštof Hrabík (CZE) obdržel menší trest za držení, když si soupeře zastavil příliš okatě u mantinelu.
     
    34:40
    Češi půjdou znovu do oslabení, Ondřej Machala (CZE) byl při bránění Schultze až příliš důrazný. Za náraz s dánským hráčem na plexisklo obdržel dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    33:31
    Jonas Röndbjerg nebyl daleko od snížení dánského manka! Dánský plejer se vehnal do českého obranného pásma a nikým nehlídán se dostal až tváří tvář Dostálovi. Český brankář znovu zasahuje, dorážka Wittendorfa už nebyla přesná.
     
    30:36
    Dalimil Mikyska zabránil na poslední chvíli v úniku Wittendorfovi, jenž se hnal naprosto sám na bránu. Českému bekovi se ho podařilo zbrzdit a zahnat s pukem o rohu, Václav Varaďa si může pořádně oddechnout.
    28:03 Martin KAUT - 0:3
     
    28:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    I další přesilovka je v českém podání využita! Fantastická souhra české trojice přenesla hru na Kondelíka za brankou, který však nelenil a okamžitě nahrál na MARTINA KAUTA, jenž stál přesně na ose hřiště. Pro Madse Søgaarda naprosto nechytatelné, expardubický útočník si mohl prakticky vybrat stranu. Asistence: Jáchym Kondelík, Martin Nečas.
     
    27:45
    Českou eskadru čeká další přesilovka, za nedovolené bránění je tentokrát vyloučen Magnus Koch (DEN).
     
    26:31
    Dostál předvádí zákrok z říše snů! Jeho parádní přemet a rozštěp v jednom zabránil Phillipu Schultzovi v zakončení po přesné nahrávce Jonase Röndbjerga. Češi si mohou pořádně oddechnout.
     
    25:24
    Čechy čeká další oslabení, za podražení v útočném pásmu si půjde odsedět menší trest Matěj Pekař (CZE).
     
    17:44
    Kautovi se sice dlouho dařilo napadat dánskou rozehrávku, nyní už se však před Dostálovou bránou tvoří přesilovkový deštník. Český brankář je pod velkým tlakem, Jonathan Brinkman pálil třeba těsně vedle tyče.
     
    16:28
    Češi půjdou do čtyř, za zkování si půjde odsedět menší trest Jakub Lauko (CZE).
     
    12:39
    Čechům se nyní naskýtá další přesilová hra, za podražení míří na trestnou lavici Magnus Koch (DEN).
    11:59 Martin NEČAS - 0:2
     
    11:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dvoubrankový náskok je na světě! Čechům se povedlo využít přesilovku, když se po rychlém překročení modré čáry v podání Zadiny také podařilo bleskově přenést hru na pravé křídlo. Diagonálu přes celou šířku pásma využil český kapitán MARTIN NEČAS na maximum možného. Jeho bombu neměl Mads Søgaard šanci chytit. Asistence: Filip Zadina, David Kvasnička.
     
    11:46
    Mads Søgaard si připisuje exkluzivní zákrok! Zadinovu ránu ukryl do lapačky tarzaním skokem, celá Rogers Arena tleská.
     
    11:38
    Češi se dostanou k první přesilovce. Machalovi v palbě lehce zabránil phillip Schultz, jemuž se povedlo českého beka zaháčkovat. Sudí jej tak logicky posílají s menším trestem za z hákování na trestnou lavici.
     
    09:01
    Jonas Röndbjerg se zjevil na opačné straně hřiště a asi pořádně vylekal Dostála v brance. Český brankář si nicméně připisuje kvalitní zákrok, kterým zachraňuje pro tentokrát hubený náskok.
    08:10 Jakub LAUKO - 0:1
     
    08:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká nervozita je ta tam! Hrabíkovi se povedlo na levém křídle dostatečně pečlivě udržet kotouč na holi a chytrou zadovkou našel na ose hřiště JAKUBA LAUKA, který parádním golfákem prostřelil bezmocného Madse Søgaarda. Česká radost tak může nyní naplno propuknout. Asistence: Kryštof Hrabík.
     
    02:59
    A další dánská šance! Jonas Röndbjerg zvládl vybojovat kotouč před očima nepozorného českého obránce a ještě nahrál na úplně volného Brinkmana. Dánský forvard ale vypálil jen do Dostála, česká sestava přežila i tento nápor.
     
    01:25
    Lucas Andersen a Andreas Grundtvig způsobili pořádně velké starosti české obraně. Po minele v rozehrávce se druhý jmenovaný dostal k první tutovce, Dostál však jeho nájezd vychytal. Štěstí pro českou sestavu!
     
    V české brance dnes odstartuje Lukáš Dostál, většina útočných formací je zároveň přebudována. Martin Nečas se kupříkladu přesunuje do druhé lajny.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 9. Lauko (Hrabík), 12. Nečas (Zadina, Kvasnička), 29. M. Kaut (Kondelík, Nečas), 58. F. Král (Bukač, Kern)


    Dánsko: Søgaard (Rørth) – Setkov, Koch, Baasstrup (A), Urup Mogensen, V. Andersen, Mortensen, Schulze – Brinkman, Röndbjerg (C), Schultz – Grundtvig (A), Madsen, L. Andersen – Marcussen, Green, Wittendorf – Cubars, Kjær, Bach – Gath.
    Česko: Dostál (Škarek) – Kvasnička, J. Galvas (A), D. Mikyska, Gaspar, Bukač, F. Král, Šalda – M. Kaut (A), Kern, Zadina – Pekař, Nečas (C), Plášek ml. – Pour, Kondelík, Hrabík – Jeník, Hladonik, Machala – Lauko.

    Rozhodčí: Ingram (CAN), Stano (SVK) – Chaput (CAN), Oliver (USA)

    Diváci: 10204
    thejrc.org