Švýcarsko – Rusko 4:7 (kon.) | Kazachstán – Slovensko 2:11 (kon.) | Dánsko – Česko 0:4 (kon.)
konec
Dánsko
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Česko
Pondělí 31.12.2018, 22:07 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18 910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Základní skupinu uzavírají Češi první tříbodovou výhrou na letošním juniorském šampionátu. Národní tým pod vedením lodivoda Václava Varadi zvládl třetí třetinu po taktické stránce na výbornou a přidal ještě čtvrtou branku, která zpečetila vítězství nad bojovným Dánskem. Čeští mladíci se tak rázem posunují na třetí pozici ve skupině A, jež jim ve čtvrtfinále přihraje druhý celek skupiny B, která se hraje ve Victorii. Podle většiny předpokladů by mělo jít o jednoho z dvojice Finsko – USA (za předpokladu, že Švédové neprohrají s Kazachstánem). Duely druhé souběžně hrané skupiny budou ovšem odehrány až v průběhu české noci, ráno by již podle všeho mělo být jasno. Již teď je jisté, že play-off odehraje česká dvacítka právě v hlavním městě provincie Britská Kolumbie, nikoliv ve Vancouveru. Dány na druhé straně čeká boj o udržení s Kazachstánci. Ode mě je to z Rogers Areny pro dnešek vše, přeji do střední Evropy krásné první minuty roku 2019 a klidnou noc. (00:36:58)
     
    Nejlepší hráči utkání: Jonas Röndbjerg (Dánsko) – Martin Kaut (Česko)
     
    Střely na branku celkem: Dánsko – Česko 19:34
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Dánsko – Česko 6:7
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Lauko pronikal přes mezírku mezi dánskými beky přímo na dánskou klec, jenomže před samotnou střeleckou fázi své akce mu puk vysekl Victor Andersen (DEN), jenž také vyfasoval trest za sekání.
     
    58:58
    Po Kautově přihození se dostal k palbě Jeník, Mads Søgaard si ovšem připisuje další jistý zákrok. Hra je v této chvíli přerušena.
     
    58:42
    Daniel Baasstrup to ještě vyzkoušel od modré čáry, rána ale letěla těsně vedle branky. Dostál tak nemusel ani zasahovat.
    57:46 Filip KRÁL - 0:4
     
    57:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým si zřejmě již jistojistě pojišťuje čtvrtfinále! Po krásném obloučku z obranného pásma se totiž v této chvíli do opuštěné dánské branky trefil obránce FILIP KRÁL. Dánové nyní už prohrávají o propastně čtyři branky, do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes dvě minuty. Asistence: Daniel Bukač, Jan Kern.
     
    57:05
    České vyhození končí asi dva metry vedle dánské klece!
     
    56:42
    Nečas opuštěnou dánskou branku těsně minul, v Rogers Areně to jen zahučelo!
     
    56:07
    Dánové zkouší power-play!
     
    56:05
    Jakub Galvas (CZE) nyní neobstál v souboji s Röndbjergem, když mu nechal hokejku pod bruslemi. Za podražení tak logicky vyfasoval dvouminutový trest.
     
    55:50
    Victor Cubars se dostal na pravé straně ke kombinaci, jenže v rozhodující moment podklouzl. Puk tak sice směřoval k Wittendorfovi, ten už ale nezakončoval.
     
    54:39
    Česká eskadra se dostala pod tlak napadajících hráčů, zatím to národnímu týmu v zadních řadách nyní neklape. Nicméně zásluhou Kauta už puk míří přímo do útočného pásma. Český výběr soupeře začíná presovat.
     
    Dnešní utkání sleduje 10204 diváků.
     
    53:38
    Cubars ujížděl do dalšího brejku, jenomže české obraně se podařilo tohoto nenápadného dánského štírka velmi brzy zastavit. Puk končí za českou brankou, Varaďův výběr střídá.
     
    52:27
    Zadina se dostal ke střelbě z pravé strany útočné třetiny, jenže jeho skákavá žabka už dánskému brankáři příliš neplechy nenatropila. Puk doskákal i přes bránícího a dorážejícího hráče přímo do lapačky.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 9. Lauko (Hrabík), 12. Nečas (Zadina, Kvasnička), 29. M. Kaut (Kondelík, Nečas), 58. F. Král (Bukač, Kern)


    Dánsko: Søgaard (Rørth) – Setkov, Koch, Baasstrup (A), Urup Mogensen, V. Andersen, Mortensen, Schulze – Brinkman, Röndbjerg (C), Schultz – Grundtvig (A), Madsen, L. Andersen – Marcussen, Green, Wittendorf – Cubars, Kjær, Bach – Gath.
    Česko: Dostál (Škarek) – Kvasnička, J. Galvas (A), D. Mikyska, Gaspar, Bukač, F. Král, Šalda – M. Kaut (A), Kern, Zadina – Pekař, Nečas (C), Plášek ml. – Pour, Kondelík, Hrabík – Jeník, Hladonik, Machala – Lauko.

    Rozhodčí: Ingram (CAN), Stano (SVK) – Chaput (CAN), Oliver (USA)

    Diváci: 10204
    thejrc.org