Buffalo – NY Islanders 1:3 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 2:3 (kon.)
St. Louis – NY Rangers 1:2 (kon.) | Columbus – Ottawa 6:3 (kon.) | Detroit – Florida 3:4 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 2:3 (po pr.) | Anaheim – Tampa 1:2 (po pr.) | Dallas – Montreal 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 3:4 (kon.) | Calgary – San Jose 8:5 (kon.) | Chicago – Boston 2:4 (kon.)
konec
Minnesota Wild
2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Pittsburgh Penguins
Úterý 01.01.2019, 00:08 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pittsburgh vstoupil do Nového roku vítězně se s vámi loučím a přeji vám příjemnou úvodní noc v roce 2019! (02:44:54)
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 4 střely, 15:51 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Casey DeSmith (PIT) 30 zákroků, 2 inkasované branky
    2. Phil Kessel (PIT) 1+2
    3. Mikko Koivu (MNS) 1+1
     
    Poslední dvacetiminutovka by se dala rozdělit na dvě části. Té první kralovali Tučňáci a druhé Minnesota. O konečnou úpravu se postaral Zach Parise, který vykřesal naději pro Wild. Ovšem v závěrečném náporu už se Casey DeSmith nenechal překonat, a tak Pittsburgh vstupuje do roku 2019 vítězně.

    Střely na branku: 33:32.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:14.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Nejprve trefil soupeře Luke Kunin a hned po něm Ryan Suter. Kotouč od obránce zamířil do ochranné sítě, následuje vhazování po levici Caseye DeSmitha.
     
    58:34
    Brian Dumoulin vyhodil puk do středního pásma, kde jej dobruslil Jake Guentzel. Jeho pokus mířil na branku, ale kotouč se postavil na hranu a odskučil vedle brány.
     
    58:16
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:14
    Devan Dubnyk sprintuje na střídačku, aby pustil do hry šestého bruslaře. Ovšem přihrávka přes šířku pásma srazil hostující obránce mezi diváky.
     
    57:51
    Minnesota se hnala do útoku, ale její snažení zastavuje ofsajd, který vrací hru do středního pásma.
     
    57:24
    Jake Guentzel mohl rozhodnout, když se natlačil před Jonase Brodina a zakončil jednou rukou. Puk se odrazil od brankáře a již zmíněny hráč i dorážel, ale Devan Dubnyk opět zasáhl. Poté ještě z mezikruží střílel Sidney Crosby jen do lapačky gólmana Wild.
     
    56:25
    Střelu od modré čáry tečoval v předbrankovém prostoru snad zády Jevgenij Malkin. Od něho se černá guma odrazila do levé tyče domácí svatyně.
    55:55 Zach PARISE - 2:3
     
    55:55
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je zaděláno na dramatickou koncovku! ZACH PARISE oklamal hostujícího kapitána a vybruslil si mezi kruhy, odkud vystřelil po ledě k pravé tyči. Tentokrát už Casey DeSmith nestihl zareagovat. Asistence: Mikko Koivu a Mikael Granlund.
     
    55:15
    Pokus od modré čáry zastavil první bránící hráč, kotouč od něj vypadl do středního pásma. Minnesota se rychle vrátila do pásma, ale Nino Niederreiter nezakončil.
     
    54:54
    Hostující hráči se nacházeli pod tlakem, a tak raději o mantinel vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    Střely na branku: 28:30.
     
    54:00
    Zakončení od modré čáry tečoval na hranici brankoviště Tanner Pearson, ovšem Devan Dubnyk stihl zareagovat betonem a kotouč vyrazil k mantinelu.
     
    53:02
    Za vyhozeným pukem spěchal Kris Letang, který byl v kruhu pro vhazování stejně jako soupeře, přesto se píská další zakázané uvolnění. Hra se vrací před branku hostujícího mužstva.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 6. M. Koivu (Niederreiter, Coyle), 56. Parise (M. Koivu, Mikael Granlund) – 16. Crosby (Kessel, Letang), 20. Kessel (Crosby, Aston-Reese), 31. Sheahan (Kessel, Cullen)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Pateryn, Brodin, Prosser, Bartkowski – Mikael Granlund, E. Staal, Zucker – Kunin, Coyle, Parise – Niederreiter, M. Koivu (C), Greenway – Hendricks, Fehr, M. Foligno.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang, Dumoulin, Määttä, Riikola, J. Johnson, M. Pettersson – Aston-Reese, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin, Simon – Kessel, Brassard, Pearson – D. Grant, Cullen, Sheahan.

    Rozhodčí: Joannette, McCauley – Nansen, Gibbs

    Diváci: 19 163
    thejrc.org