Buffalo – NY Islanders 1:3 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 2:3 (kon.)
St. Louis – NY Rangers 1:2 (kon.) | Columbus – Ottawa 6:3 (kon.) | Detroit – Florida 3:4 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 2:3 (po pr.) | Anaheim – Tampa 1:2 (po pr.) | Dallas – Montreal 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 3:4 (kon.) | Calgary – San Jose 8:5 (kon.) | Chicago – Boston 2:4 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
6:3 (0:0, 1:1, 5:2)
Ottawa Senators
Úterý 01.01.2019, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:34 Josh ANDERSON - 6:3
     
    59:34
    Columbus právě vstřelil branku!
    A tento risk domácí opět trestají. V pravém rohu za vlastní klecí JOSH ANDERSON jen tak plácl do kotouče a trefil prakticky přes celé kluziště volnou klec. To je tedy závěr, panečku! Ještě v čase 57:58 byl stav 3:3, nakonec Blue Jackets vítězí 6:3 vítězné trefě 121 sekund před koncem a dvěma brankami během 34 sekund v poslední minutě do volné klece! Bez asistence.
     
    Ottawa to znovu zkouší bez gólmana!
    59:00 Cam ATKINSON - 5:3
     
    59:00
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hostům ale vůbec nevyšla kombinace, za brankou Bobrovského ztratili puk a CAM ATKINSON si našel ve středním pásmu vyhozený kotouč, který tam poslal, a to určitě ne naslepo, Artěmij Panarin. Byl rychlejší než soupeř a pohodlně dovezl puk do opuštěné klece. Nutno pochválit i prvopočátek celé akce, obránce Murraye, za výborné vybojování kotouče. Asistence: Artěmij Panarin, Ryan Murray.
     
    58:50
    Marcus Högberg již míří ven z klece.
    57:59 Zach WERENSKI - 4:3
     
    57:59
    Columbus právě vstřelil branku!
    Neskutečný závěr v Nationwide Areně. Blue Jackets si berou vedení zpět, neboť obrana Senators totálně zaspala. Atkinson našel z levé strany kolmičkou před brankou zcela volného ZACHA WERENSKIHO, který dnes za Columbus otevřel skóre a také ho nyní možná uzavře. Na bližší tyči poslal puk pod horní tyčku. Asistence: Cam Atkinson, Pierre-Luc Dubois.
     
    57:08
    Panarin našel před brankou u levé Högbergovy tyčky zcela volného Cama Atkinsona, který se dívá ke stropu Nationwide Areny. Tuhle šanci mohl a měl využít.
     
    54:11
    Už to opět mohlo být pro Columbus veselejší. V situaci tři na dva vzal odpovědnost na sebe Josh Anderson, který si sjel z levé strany blíže k brance, ale Högberga nepřekonal, jelikož pálí těsně vedle.
    53:34 Ryan DZINGEL - 3:3
     
    53:34
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno a tahle kombinace měla oči. Dzingel hodil zpoza branky puk po prknech na Ducheneho. Zkušený hráč jej získal a ideálně přihrál na vzdálenější tyč pro RYANA DZINGELA, před kterým byla de facto opuštěná branka. Bobrovskij byl totiž naprosto bezmocný. Asistence: Matt Duchene, Dylan De Melo.
     
    52:20
    Columbus opět mohl vést o dvě branky. Anthony Duclair ukázal rychlé nohy a přebruslil soupeře, ale tváří v tvář Högberga nepřekonal. Puk sice poté dopravil do branky, ale kopnutím a navíc ještě těsně před tím byla klec posunutá.
    51:36 Bobby RYAN - 3:2
     
    51:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A už je to zase jen o jednu branku. Borowiecki měl kotouč za brankou a naslepo poslal puk před ní. K přihrávce se na levém kruhu dostal BOBBY RYAN, který na nic nečekal a vystřelil, přičemž jeho střelu si srazil do vlastní klece David Savard. Asistence: Mark Borowiecki, Mikkel Bødker.
    51:14 Pierre-Luc DUBOIS - 3:1
     
    51:15
    Columbus právě vstřelil branku!
    Lukáš Sedlák táhl puk u pravé strany útočného pásma, načež si vyměnil pozici s PIERRE-LUCEM DUBOISEM. Ten už chtěl udělat to samé, ale poté rychlou kličkou zmátl soupeře a zamířil blíže k brance. Brankovištěm poslal střílenou přihrávku, kterou si srazil do vlastní klece Cody Ceci. Bez asistence.
     
    48:56
    Columbus dobrým napadáním získal kotouč. Zpoza branky přišla přihrávka na Markuse Hännikäinena, který si najížděl přesně tam, kam šel puk – k bližší tyči Högbergovy branky. Gólman hostí byl ale připraven a nepouští domácí do dvoubrankového trháku.
     
    48:33
    Tři na jednoho pro hosty, ale tuhle situaci Zach Smith vůbec, ale vůbec nezvládl. Puk na své spoluhráče z levé strany nedostal. Před ním ukázal obranný zákrok David Savard a když se už zdálo, že Smith pošle kolem jeho bruslí puk před branku pro najíždějícího spoluhráče, trefil Smith jeho nohu.
     
    45:19
    Lukáš Sedlák i Brady Tkachuk si nyní odpočinou na dvě minuty na trestné lavici, které dostávají za vzájemné napadení u střídačky Ottawy.
    43:59 Pierre-Luc DUBOIS - 2:1
     
    43:59
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dělo v Nationwide Aréně bouchá podruhé, což znamená, že Blue Jackets dávají druhou branku. Skoro minutu a tři čtvrtě zamkli domácí soupeře před jejich brankou. Pětice Senátorů již skoro nebruslila, jen stála a doufala, že puk se dostane na jejich hole. To se nestalo. Hráči Columbusu si vyměňovali puk mezi sebou, až se dostal na hůl Atkinsona, jehož střelu ještě dokázal Marcus Högberg vytěsnit, ale na dorážku PIERRE-LUCA DUBOISE z bezprostřední blízkosti již neměl nárok. Mark Borowiecki, před chvílí vyloučený, jej zastavit nedokázal. Asistence: Cam Atkinson, Seth Jones.
     
    42:36
    Rána Olivera Bjorkstranda byla hodně dobrá, navíc Högberg měl zakrytý výhled. Útočník domácích napřáhl přesně z levého kruhu a trefil, možná i za pomocí Högberga, horní tyčku.
     
    41:14
    Josh Anderson ujel do brejku, když na útočné modré převzal parádní dlouhou přihrávku. Před brankou jej podrazil Mark Borowiecki a byť se hodně zlobí, jde na dvě minuty ven.
     
    39:02
    A pro Senátory mohlo být ještě hůře, neboť totálně pokažená rozehrávka přistála přesně na holi Cama Atkinsona na pravém kruhu. Ten vystřelil velice dobře na horní tyč, al puk byl zblokován hosty do ochranné sítě.
     
    37:08
    Tohle bylo od Panarina hodně netaktické. Nejenže domácí propadli na útočné modré a dopředu se tak dostal Zach Smith, který ale neměl moc šancí, neboť by byl proti dvěma protihráčům, ale Panarin ho poté ještě zbytečně na druhé modré zahákoval. Tohle se rozhodně dalo vyřešit jinak, neboť bezprostřední ohrožení branky Bobrovského by z toho nehrozilo.
     
    36:13
    Dobrá kombinace, na jejíž konci byl Seth Jones, který dostal na osu hřiště ideální přihrávku od Panarina. Vystřelil, před brankou ještě clonil Dubois, ale Högberg fantasticky máchnul lapačkou.
     
    35:53
    Už mohlo být vše jinak. Benu Harpurovi nezbylo nic jiného, než aby zastavil nedovoleně Anthony Duclaira, který se valil z pravé strany k brance, byl totiž ve výrazně větší rychlosti. Možná to mohlo být i na trestné střílení, ale tak jako tak si Columbus zahraje první přesilovku v zápasu. Harpur soupeře jasně přidržel.
     
    34:54
    Mark Stone se přiřítil před branku Sergeje Bobrovského jako tank, protože přebral mezi kruhy ideální přihrávku od Chrise Tierneyho. Ale tváří v tvář ruského brankáře nepřekonal a navíc doslova vysadil klec z pantů.
     
    32:51
    Výborná střela Davida Savarda a ještě lepší zákrok Marcuse Högberga. Domácí bek ujel a zkusil to přesně z pravého kruhu pod horní tyč. Gólman Ottawy vyrazil puk ramenem.
     
    30:32
    Druhá přesilová hra pro Ottawu, která tu první využila. Dvě minuty za držení hokejky jde odsedět Markus Hännikäinen.
    29:35 Zach WERENSKI - 1:1
     
    29:36
    Columbus právě vstřelil branku!
    Vyrovnání na sebe nenechává dlouho čekat. Dubois u vlastní obranné modré na pravé straně našlápl a zavezl puk na druhou stranu. Na levém kruhu našel přesně Panarina, jenž celou akci vyšperkoval přihrávkou na pravý kruh pro ZACHA WERENSKIHO a ten našel mezeru u levé tyče proti přemísťujícímu se Högbergovi. Oba dva góly tak padly po hezkých akcích. Asistence: Artěmij Panarin, Pierre-Luc Dubois.
    28:15 Ryan DZINGEL - 0:1
     
    28:15
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hezká akce Ottawy přináší první branku a velký podíl na ní má Christ Tierney. Ten po dlouhém pasu Ryana obkroužil branku a předložil puk zpět před kruhy na Ryana. Útočník Senators se neunáhlil a našel přihrávkou Tierneyho, jenž z první vyslal přesný křížný pas na RYANA DZINGELA a ten měl již jednoduchou úlohu – trefit odkrytou branku. Asistence: Christ Tierney, Bobby Ryan.
     
    27:45
    No a nyní nechybělo moc k tomu, aby Atkinson střelou z vrcholu levého kruhu trefil první gól. Mířil těsně vedle, to vše při vlastním oslabení.
     
    26:10
    Oba dva borci si odpočinou na pět minut za bitku. Nyní je jasné, jak k tomu došlo – Borowiecki ukázal Andersonovi strom a ten si to nenechal líbit. K tomu dostává ještě dvě minuty navrch za krosček.
     
    26:10
    Třeba bude tempo zápasu výrazně zvětšeno po tomto momentu. U střídaček si na sebe počkali obránce Ottawy Mark Borowiecki a útočník Columbusu Josh Anderson a pustili se do pěstního souboje. Dvě tři rychlé rány a vítěz je jasný, domácí šikula skolil k zemi beka hostí. Oba dostávají pět minut a tohle bude spíše oslabení pro domácí mančaft.
     
    21:18
    Ottawa zahrozila. Hned z protiútoku v situaci dva na dva přebíral kotouč u levé tyče Bobrovského branky po přihrávce Marka Stonea útočník Brady Tkachuk. Měl sice puk na dlouhou hůl, ale i tak ho dokázal dostat na hůl. Zkoušel ho poslat k pravé tyči, ale už byl blízko gólmanovi a minul.
     
    18:04
    Zach Smith mohl poslat hosty do vedení. V situaci jeden na jednoho byl z pravé strany rychlejší, než jeho soupeř, ale střelou z pravé strany zblízka nedokázal překonat Bobrovského. Ale útočník hostí za brankou ihned čapl odražený puk, který však přes dvě dorážky u pravé tyčky domácí branky za záda gólmana Columbusu nedostal.
     
    14:23
    Sedlák se po pravé straně prokličkoval až před branku a byl opět v dobré pozici, aby otevřel skóre dnešního utkání. Střela to nebyla špatná, ale Mark Borowiecki ukázal dobrý blok.
     
    05:40
    Někteří lidé již zvedali ruce nad hlavu, jenže Pierre-Luc Dubois z kruhů mířil těsně vedle. Tohle by mohlo Blue Jackets mrzet.
     
    01:22
    Další velká šance Columbusu. Scott Harrington si najel před branku a zápěstím pokoušel překvapit Högberga, který velice dobře kryje puk. Blue Jackets jsou zatím jasně lepší.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 30. Werenski (Panarin, Dubois), 44. Dubois (Atkinson, S. Jones), 52. Dubois, 58. Werenski (Atkinson, Dubois), 59. Atkinson (Panarin, R. Murray), 60. J. Anderson – 29. Dzingel (Tierney, B. Ryan), 52. B. Ryan (Borowiecki, Bødker), 54. Dzingel (Duchene, DeMelo)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, R. Murray, Nutivaara, Harrington, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson (A) – Duclair, Wennberg, J. Anderson – Hännikäinen, Jenner (A), Bjorkstrand – Riley Nash, Dubinsky, Sedlák.
    Ottawa Senators: M. Högberg (McKenna) – Lajoie, Ceci, Wolanin, DeMelo, Borowiecki (A), Harpur – B. Tkachuk, Tierney, Mark Stone (A) – White, Duchene (A), B. Ryan – Dzingel, Pyatt, Bødker – N. Paul, Z. Smith, Rodewald.

    Rozhodčí: Hanson, StLaurent – Shewchyk, Berg

    Diváci: 18549
    thejrc.org