Buffalo – NY Islanders 1:3 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 2:3 (kon.)
St. Louis – NY Rangers 1:2 (kon.) | Columbus – Ottawa 6:3 (kon.) | Detroit – Florida 3:4 (0:1 po s.n.)
Colorado – Los Angeles 2:3 (po pr.) | Anaheim – Tampa 1:2 (po pr.) | Dallas – Montreal 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 3:4 (kon.) | Calgary – San Jose 8:5 (kon.) | Chicago – Boston 2:4 (kon.)
po prodl.
Colorado Avalanche
2:3 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)
Los Angeles Kings
Úterý 01.01.2019, 02:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:54 Dustin BROWN - 2:3
     
    60:54
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    DUSTIN BROWN na ose útočného pásma převzal puk po nádherné kolmé přihrávce Jakea Muzzina z obranné třetiny Kings a od modré čáry se řítil sám na bránu, čehož dokonale využil a střelou zápěstím zamířil vedle vyrážečky Semjona Varlamova k levé tyči! Asistence: Jake Muzzin.
    58:10 Carl SÖDERBERG - 2:2
     
    58:10
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tyson Barrie před vrcholem mezikruží napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která se od pravé nohy CARLA SÖDERBERGA clonícího před bránou odrazila nad pravým betonem Jonathana Quicka k levé tyči! Avalanche dokázali při hře bez brankáře vyrovnat a skóre utkání je 2:2! Asistence: Tyson Barrie a Gabriel Landeskog.

     
    50:08
    Logan O'Connor dnes prožívá v dresu Avalanche debut v NHL a v hledišti jsou jeho rodiče.
     
    48:14
    Carl Söderberg v levém kruhu napřáhl ke střele zápěstím, která mířila do předního horního rohu brány, jenže Jonathan Quick měl čistý výhled a vyrážečkou puk vyrazil. Kings stále vedou 2:1.

     
    47:31
    Dnešní utkání sleduje 18017 diváků.
     
    45:38
    Logan O'Connor málem vstřelil svůj první gól v NHL, jenže u pravé tyče ho pravým betonem vychytal fenomenální brankář Jonathan Quick!
     
    44:00
    Gabriel Landeskog se ocitl u levé tyče v obrovské šanci, jenže ani nadvakrát nepřekonal Jonathana Quicka, který podruhé v zápase zasáhl v rozštěpu proti dorážce Colorada!
     
    40:57
    J. T. Compher byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění brankáři. Přesilová hra pro LA.
    40:32 Nathan MACKINNON - 1:2
     
    40:32
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Mikko Rantanen na levém křídle zavezl puk do útočného pásma Avalanche, kde měl celou dobu zvednutou hlavu a nádhernou přihrávkou přes šířku útočného pásma našel na vzdálenější pravé tyči NATHANA MACKINNONA, který se z blízka nemýlil, a je to 2:1! Asistence: Mikko Rantanen.
    32:58 Sean WALKER - 0:2
     
    32:58
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    SEAN WALKER rychle objel bránu a u levé tyče puk z otočky zasunul po ledě o pravý beton Semjona Varlamova do sítě! Kings vedou rázem 2:0. Asistence: Anže Kopitar a Dustin Brown.
    32:37 Jonathan Quick vyrazil střelu Sheldona Driese maskou!
     
    32:37
    Sheldon Dries v levém kruhu pro vhazování napřáhl z úhlu k prudké střele zápěstím, kterou Jonathan Quick vyrazil maskou! Další zákrok.
     
    28:15
    Semjon Varlamov byl vlastním spoluhráčem sražen k ledu a Carl Söderberg vyhodil puk přes ochranné sklo, za což byl vyloučen na dvě minuty. Zdržování hry.
    25:23 Jonathan Quick lapačkou vytáhl puk do ochranné sítě!
     
    25:23
    Nathan MacKinnon na levém křídle vykročil do kruhu pro vhazování a krásnou střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horní rohu brány, jenže Jonathan Quick předvedl fenomenální zákrok, když horní hranou lapačky vyrazil puk do ochranné sítě! Avalanche stále čekají na gól.
     
    25:02
    Jeff Carter dostal dvě minuty za sekání a Colorado si v dnešním utkání zahraje čtvrtou přesilovou hru.
     
    21:34
    Tyler Toffoli byl vyloučen na dvě minuty za podražení a Colorado má šanci rychle vyrovnat stav utkání.
    20:22 Drew DOUGHTY - 0:1
     
    20:22
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    DREW DOUGHTY před vrcholem pravého kruhu zamíchal s pukem a jeho střela zápěstím by zřejmě mířila někam pod horní tyč, jenže od rukavice clonícího Gabriela Bourquea se odrazila k ledu a poté nad levým betonem Semjona Varlamova k bližší pravé tyči! Kings krátce po přestávce udeřili v přesilové hře a vedou nad Avs 1:0. Asistence: Tyler Toffoli a Anže Kopitar.
     
    19:56
    Tyson Barrie byl necelé čtyři sekundy před koncem první třetiny vyloučen na dvě minuty za podražení.
    15:40 Gól Kings neplatil kvůli nedovolenému bránění brankáři
     
    15:40
    Sean Walker krásnou střelou z vrcholu pravého kruhu pro vhazování vymetl bližší pravý horní roh brány, gól Kings ovšem nebyl uznán kvůli nedovolenému bránění brankáři! Stále bez branek. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    14:18
    Nathan MacKinnon v levém kruhu rychle vypálil bez přípravy a z úhlu mířil do zdánlivě prázdné brány, jenže Jonathan Quick předvedl úžasný přesun a puk vyrazil! Velká příležitost Avs.
     
    10:52
    Kyle Clifford byl vyloučen na čtyři minuty za vysokou hůl a Colorado si po krátké reklamní přestávce zahraje první přesilovou hru dnešního utkání v Pepsi Center.
    06:11 Anže Kopitar během pár sekund podruhé zazvonil!
     
    06:11
    A znovu Anže Kopitar, který tentokrát napřáhl ke střele na bodu pravého kruhu pro vhazování a orazítkoval horní tyč brány domácích Avs!
    05:52 Anže Kopitar krásnou střelou orazítkoval levou tyč!
     
    05:52
    Anže Kopitar se ocitl v mezikruží po krásné přihrávce z pravého křídla úplně sám a rychlou střelou zápěstím orazítkoval vzdálenější levou tyč brány! Kings byli hodně blízko úvodní trefy.
     
    01:41
    Jonathan Quick předvedl dva parádní zákroky, když nejprve vyrazil střelu Avalanche z bodu pravého kruhu pro vhazování a poté v rozštěpu dorážku na vzdálenější levé tyči! Neuvěřitelné.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 41. MacKinnon (Rantanen), 59. Söderberg (Barrie, Landeskog) – 21. Doughty (Toffoli, Kopitar), 33. Walker (Kopitar, D. Brown), 61. D. Brown (Muzzin)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Grubauer) – Girard, E. Johnson (A), Barrie, Cole, Nemeth, Graves – Jost, MacKinnon (A), Rantanen – Landeskog (C), Kerfoot, Compher – Nieto, Söderberg, Calvert – G. Bourque, Dries, O'Connor. Hlavní trenér: Jared Bednar.
    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Forbort, Doughty (A), Muzzin, Walker, Fantenberg, Phaneuf – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown – J. Carter (A), Kempe, Toffoli – Clifford, N. Thompson, Luff – Kovalčuk, Wagner, Leipsic. Hlavní trenér: Willie Desjardins.

    Rozhodčí: Reid Anderson, Tim Peel. Čároví: Shandor Alphonso, Pierre Racicot

    Diváci: 18017
    thejrc.org