Dánsko – Česko 0:4 (kon.) | Švédsko – Kazachstán 4:1 (kon.) | Rusko – Kanada 2:1 (kon.)
USA – Finsko 4:1 (kon.)
konec
Švédsko
4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Kazachstán
Úterý 01.01.2019, 00:40 • Save-On-Foods Memorial Centre • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:21 Rasmus SANDIN - 4:1
     
    59:21
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    I mistr Karatajev si dnes ale vybral slabou chvilku, a to v poslední minutě duelu! RASMUS SANDIN se po vyhraném vhazování opřel do kotouče a i s trochou štěstí se mu povedlo propálit hvězdu dnešního duelu. Asistence: David Gustafsson.
     
    57:56
    Dobrý den, já jsem Denis Karatajev a zapamatujte si mé jméno. Kazašský brankář zlikvidoval další velkou šanci Filipa Hållandera zblízka. Šlo o téměř šedesátou střelu na branku!
     
    53:28
    Tak pozor, výhoda Kazachstánu bude dvojnásobná! Rasmus Sandin se pokoušel zpoza branky vyhodit kotouč do útočné třetiny, místo toho jej ale poslal mimo hrací plochu a inkasuje trest!
     
    52:55
    Mimo hru si počínal nedovoleně švédský útočník Lucas Elvenes, který za podražení inkasuje dvě minuty a Kazaši se mohou dostat na dostřel. To by asi nečekal opravdu nikdo.
    49:46 Batyrlan MURATOV - 3:1
     
    49:46
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Za snahu, odvahu a nebojácnost si tuto branku Kazachstán zasloužil! BATYRLAN MURATOV se na levém kruhu dostal k odraženému kotouči a z voleje se mu povedlo překonat přesouvajícího se Erikssona Eka! Asistence: Valerij Orechov a Samat Danijar.
     
    48:32
    David Gustafsson následně naprosto zbytečně sekl jednoho z hráčů Kazachstánu a je dalším vyloučeným hráčem tohoto duelu. Kazaši mají přesilovku.
     
    40:45
    Filip Hållander se hnal na startu třetí části dostal do úniku, který po kličce zakončoval po ledě k levé tyčce. Karatajev se ale nenechal oklamat a nadále drží skvělý výsledek!
     
    35:02
    Akitvní Pontus Holmberg se dostal až před branku, kde se po kličkách dostal ke střele k levé tyčce. Jeho rána po ledě ale skončila na betonu připraveného Karatajeva!
     
    31:59
    Pontus Holmberg unikal sám na kazašskou branku a vše vyřešil střelou po ledě. Denis Karatajev si ale připsal další dobrý zákrok a zatím v duelu chytá i přes tři inkasované branky velice dobře!
     
    27:07
    Následně si Kazachstán zahraje druhou přesilovku v utkání. Samuel Fagemo inkasuje za zbytečné podražení dvě minuty a asijský celek to vyzkouší v početní výhodě.
     
    24:05
    Sám na švédskou branku se hnal Artur Gaťjatov, kterému se ale nepovedlo prostřelit Erikssona Eka v brance! Dorážka kazašského hráče šla pak vedle branky.
     
    18:21
    Emil Bemström prověřil kazašského brankáře pokusem z levé strany, Karatajev si ale s jeho střelou na vzdálenější tyčku poradil. Ve stejný čas byl vyloučen Erik Brännström za nesportovní chování.
    16:51 Nils LUNDKVIST - 3:0
     
    16:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Třetí trefa v první třetině pro švédský celek! Seveřané si najeli do brankoviště, kde ale nezakončili. Rychle se ovšem kotouč dostal na modrou čáru, odkud NILS LUNDKVIST zakončoval. Mladý bek zamířil přesně do šibenice a ležící Karatajev nestihl zareagovat. Bez asistence.
     
    14:37
    Kombinace Švédska byla zakončena pokusem od modré čáry, který se od zadního mantinelu odrazil před branku. Samuel Fagemo zakončoval, ale Denis Karatajev naprosto fantasticky zareagoval!
     
    13:33
    Batyrlan Muratov se pokoušel zastavit pronikajícího Holmberga, kterého ale nakonec hokejkou zasáhl do obličeje a inkasuje dvouminutový trest. Švédsko si zahraje přesilovku.
    12:13 Rasmus SANDIN - 2:0
     
    12:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Isac Lundeström připravil v útočné třetině kotouč pro RASMUSE SANDINA, jenž si najel mezi kruhy, kde udělal kličku a zakončoval do vzdálenější šibenice. Denis Karatajev nemohl zareagovat a švédský bek se prosazuje na juniorském šampionátu poprvé! Asistence: Isac Lundeström.
     
    11:29
    Lucas Elvenes se dostával ke dvěma pokusům. Švédský forvard zakončoval od modré čáry a pár sekund na to střílel také mezi kruhy. Ani jeden pokus ale gólem neskončil!
    07:10 Emil BEMSTRÖM - 1:0
     
    07:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Následně se favorit duelu i celého šampionátu dostal do přečíslení. Oskar Bäck šel sám na brankáře, ale o kotouč se podělil. EMIL BEMSTRÖM dostal přihrávku do prázdné branky a zakončením po ledě otevřel stav duelu! Asistence: Oskar Bäck a Rasmus Sandin.
     
    03:07
    Produktivní Emil Bemström se následně dostal od levého mantinelu až před branku, ale zblízka se mu dát branku nepovedlo! Kazachstán následně vyhodil na icing.
     
    00:49
    Pontus Holmberg hned unikal sám na branku, ale šel do takové kličky, kterou nezakončoval. Brankář Kazachstánu tedy zasáhl a pokračuje se za stavu 0:0!
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 8. Bemström (Bäck, Sandin), 13. Sandin (Lundeström), 17. Lundkvist, 60. Sandin (Gustafsson) – 50. B. Muratov (Orechov, Samat Danijar)


    Švédsko: O. Eriksson Ek (Ersson) – Brännström, Westerlund, Sandin, Boqvist, Lundkvist – Olofsson, Lundeström, Zetterlund – Holmberg, Bäck, Bemström – Elvenes, Gustafsson, Fagemo – Hållander.
    Kazachstán: Karatajev (Jeremejev) – Samat Danijar, Orechov, Musabajev, Chripkov, D. Muratov, Šinkareckij, A. Koroljov – Gaťjatov, Sajan Danijar, B. Muratov – Musorov, Mitěnkov, Vereščagin – Bojko, Bujalskij, Ďomin – Gusejnov, Treťjakovskij, Žorabek – Makuckij.

    Rozhodčí: Anderson, Ansons – Nikulainen, Šišlo
    thejrc.org