Dánsko – Česko 0:4 (kon.) | Švédsko – Kazachstán 4:1 (kon.) | Rusko – Kanada 2:1 (kon.)
USA – Finsko 4:1 (kon.)
konec
Švédsko
4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Kazachstán
Úterý 01.01.2019, 00:40 • Save-On-Foods Memorial Centre • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to všechno. Díky za pozornost a zase někdy u hokejových přenosů na počtěnou! (02:55:42)
     
    Utkání, které mělo jasného favorita, končí vítězstvím Švédska, které si ale nedošlo pro tak jednoznačný triumf, než se očekávalo. Denis Karatajev se stal hrdinou duelu, protože pochytal 52 střel a aréna jej po duelu odměnila potleskem ve stoje. V utkání se dvakrát prosadil obránce Rasmus Sandin, po brankách pak přidali Emil Bemström a Nils Lundkvist. Za Kazachy se v utkání prosadil Batyrlan Muratov.

    Střely na branku: 56:11
     
    Konec zápasu.
    59:21 Rasmus SANDIN - 4:1
     
    59:21
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    I mistr Karatajev si dnes ale vybral slabou chvilku, a to v poslední minutě duelu! RASMUS SANDIN se po vyhraném vhazování opřel do kotouče a i s trochou štěstí se mu povedlo propálit hvězdu dnešního duelu. Asistence: David Gustafsson.
     
    59:01
    Začala poslední minuta duelu. Švédsko kombinuje v útočné třetině a nahazuje kotouče do brankoviště Kazachstánu. Asijský celek ale toto zvládá a nadále se dobře brání.
     
    57:56
    Dobrý den, já jsem Denis Karatajev a zapamatujte si mé jméno. Kazašský brankář zlikvidoval další velkou šanci Filipa Hållandera zblízka. Šlo o téměř šedesátou střelu na branku!
     
    56:13
    Kazachstán se dostal do útoku a Oleg Bojko mohl zakončovat z dobré pozice mezi kruhy. Rychle se k němu ovšem stáhli bránící hráči a mladý bek nezakončil.
     
    55:55
    Švédové se následně dostali do brankoviště, ale čtvrtá branka stále nepřišla a dost možná dnes už ani nepřijde. Denis Karatajev to opět zamkl a pokračovat se bude po kratší pauze.
     
    55:29
    Švédsko v plném počtu.
     
    54:45
    Poté se ale hokejistům Tre Kronor povedlo vyhodit třikrát v řadě a dvojnásobná přesilovka asijského mužstva je u konce.
     
    54:09
    Velice pěkná kombinace Kazachů byla zakončena tvrdou ránou Orechova od modré čáry. Švédský brankář ale kotouč viděl a ukryl jej ve své rukavici, pokračuje se po jeho levici.
     
    53:28
    Tak pozor, výhoda Kazachstánu bude dvojnásobná! Rasmus Sandin se pokoušel zpoza branky vyhodit kotouč do útočné třetiny, místo toho jej ale poslal mimo hrací plochu a inkasuje trest!
     
    52:55
    Mimo hru si počínal nedovoleně švédský útočník Lucas Elvenes, který za podražení inkasuje dvě minuty a Kazaši se mohou dostat na dostřel. To by asi nečekal opravdu nikdo.
     
    52:35
    Maxim Musorov si najel do útočné třetiny a na pravém kruhu se po stahovačce pokoušel prosadit. Jeho zakončení se ale mezi tři tyče nakonec nedostalo.
     
    51:42
    Outsider duelu ožil a pokoušel se něco vymyslet. Artur Gaťjatov vletěl do pásma hodně rychle a pokoušel se zakončit zpoza branky, ale puk mu nakonec ujel. Nakonec se bude vhazovat po zákroku Erikssona Eka.
     
    50:34
    Žlutomodří se pokoušeli odpovědět následně, kdy svou akci zakončovali pokusem z pravého kruhu. Pokus na přední tyčku ale orazítkoval brankovou konstrukci a odrazil se ven.
    49:46 Batyrlan MURATOV - 3:1
     
    49:46
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Za snahu, odvahu a nebojácnost si tuto branku Kazachstán zasloužil! BATYRLAN MURATOV se na levém kruhu dostal k odraženému kotouči a z voleje se mu povedlo překonat přesouvajícího se Erikssona Eka! Asistence: Valerij Orechov a Samat Danijar.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 8. Bemström (Bäck, Sandin), 13. Sandin (Lundeström), 17. Lundkvist, 60. Sandin (Gustafsson) – 50. B. Muratov (Orechov, Samat Danijar)


    Švédsko: O. Eriksson Ek (Ersson) – Brännström, Westerlund, Sandin, Boqvist, Lundkvist – Olofsson, Lundeström, Zetterlund – Holmberg, Bäck, Bemström – Elvenes, Gustafsson, Fagemo – Hållander.
    Kazachstán: Karatajev (Jeremejev) – Samat Danijar, Orechov, Musabajev, Chripkov, D. Muratov, Šinkareckij, A. Koroljov – Gaťjatov, Sajan Danijar, B. Muratov – Musorov, Mitěnkov, Vereščagin – Bojko, Bujalskij, Ďomin – Gusejnov, Treťjakovskij, Žorabek – Makuckij.

    Rozhodčí: Anderson, Ansons – Nikulainen, Šišlo
    ocianews.com