Znojmo – Linz 5:8 (kon.)
konec
HC LERAM Orli Znojmo
5:8 (1:3, 2:3, 2:2)
Steinbach Black Wings Linz
Úterý 01.01.2019, 17:30 • Nevoga aréna • bet-at-home ICE Hockey League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:02
    Linz právě vstřelil branku!
    Pět znojemských hráčů se sjelo v rohu obranného pásma a hosté toho náležitě využili. Přihrávku Schofielda přes osu hřiště dostal na hůl Brocklehurst, najel si zcela osamocený před Halásze, našel ještě zcela volného DANA DASILVU, a ten mohl jen doklepnout do prázdné branky. Asistence: Arron Brocklehurst, Rick Schofield.
     
    51:03
    Linz právě vstřelil branku!
    Studená sprcha na znojemský tlak. Hosté ujeli do přečíslení dvou na jednoho, ANDREAS KRISTLER si s pukem na holi vybruslil do mezikruží a přesným švihem překonává Halászovu lapačku. Asistence: Aaron Brocklehurst, Gerd Kragl.
     
    49:51
    Orli právě vstřelili branku!
    Tak to jsou věci, už je to jen o gól. Drtivý tlak Znojma končí pátou brankou, poté co nahození od modré tečuje před Ouzasem mimo jeho dosah clonící RADIM MATUŠ. Po neproměněné šanci před chvílí tak může zvednout ruce nad hlavu a s ním i celý stadion. Asistence: Nicolas Hlava, Erik Němec.
     
    43:11
    Orli právě vstřelili branku!
    Už je to jen o dvě branky. Hosté zaváhali v rozehrávce, puk se dostal k volnému MIKKU VAINONENOVI, a ten se švihem z vrcholu kruhu trefuje krásně do horního růžku. Asistence: Allan McPherson.
     
    39:53
    Orli právě vstřelili branku!
    Sedm vteřin před koncem skórují domácí ještě jednou a ještě tak vykřesávají jiskru naděje do závěrečné části. Lattnerova střela prošla až před branku, kde zůstal zcela osamocený Luciani, přiklepl puk k druhé tyči a C.J. STRETCH se zblízka trefuje za Ouzasova záda. Asistence: Anthony Luciani, Jan Lattner.
     
    38:44
    Orli právě vstřelili branku!
    ERIK NĚMEC projel středním pásmem, dostal se ke střele z levého kruhu a trefil se přesně nad beton brankáře ke vzdálenější tyči. Alespoň trochu tak koriguje hrozivě vypadající skóre. Asistence: Allan McPherson, Mikko Vainonen.
     
    35:57
    Linz právě vstřelil branku!
    Halász vydržel s čistým kontem přesně 39 vteřin. Poté Rutkowski nahodil od pravého mantinelu puk na branku a clonící RICK SCHOFIELD jej v souboji na brankovišti tečuje do sítě. Asistence: Troy Rutkowski, Michael Davies.
     
    35:18
    Linz právě vstřelil branku!
    Další gól ve znojemské síti. Sedlák dnes hraje nešťastný zápas, nejprve si jej BRIAN LEBLER na modré čáře prohodil efektní kličkou, jeho samostatný únik sice zastavil dobrým zákrokem betonem Lassila, akce ale pokračovala a prudkým příklepem kolem Sedláka zavěsil Lebler z levého kruhu přesně pod břevno. Lassila odjíždí z branky a přepouští své místo Halászovi. Asistence: Corey Locke.
     
    26:02
    Linz právě vstřelil branku!
    Orli sice tlačí, ale opět inkasují vzadu a teď už se nacházejí v dost kritické situaci. Střela Leblera od modré byla těsně před Lassilou těčována, domácí brankář tak zvládl jen vyrazit puk před sebe, kde pohotově dorazil do sítě volný BRACKEN KEARNS. Asistence: Brian Lebler, Troy Rutkowski.
     
    18:52
    Linz právě vstřelil branku!
    Laciná branka, kterou inkasují domácí minutu před koncem třetiny. Sedlák přišel před vlastní brankou o puk a DAN DASILVA tváří v tvář Lassilovi nezaváhal. Asistence: Rick Schofield, Michael Davies.
     
    13:39
    Linz právě vstřelil branku!
    Rychlý obrat ve skóre dokonává BRIAN LEBLER, který se s pukem na holi projel znojemským pásmem, vybruslil si až do mezikruží a odtud rychlým švihem překonává Lassilu, který toho přes clonící hráče moc neviděl. Bez asistence.
     
    11:36
    Linz právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku využívají, poté co se puk dostal na modrou čáru ke KEVINU KAPSTADOVI a jeho nízká rána se možná ještě s pomocí teče jednoho z clonících hráčů dostala až do sítě. Asistence: Dragan Umicevic, Brian Lebler.
     
    06:19
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo jde do vedení po dlouhém tlaku v útočném pásmu. Matuš s Hlavou nejprve vykombinovali situaci u mantinelu tak, že se Orli dostali ke kotouči, po závaru před brankou se puk poté dostal na modrou čáru, tam se JAN LATTNER zbavil clonícího hráče a nekompromisním příklepem se trefuje pod břevno. Asistence: Nicolas Hlava, Erik Němec.

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 7. Lattner (Hlava, Němec), 39. Němec (McPherson, Vainonen), 40. Stretch (Luciani, Lattner), 44. Vainonen (McPherson), 50. Matuš (Hlava, Němec) – 12. Kapstad (Umicevic, Lebler), 14. Lebler, 19. DaSilva (Schofield, Davies), 27. Kearns (Lebler, Rutkowski), 36. Lebler (Locke), 36. Schofield (Rutkowski, Davies), 52. Kristler (Brocklehurst, Kragl), 53. DaSilva (Brocklehurst, Schofield)


    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (36. Halász) – Lattner, Sedlák, Vainonen, Kruckovyč, Jonáš, Stehlík – Kalus, Kujawinski, McPherson – Novák, Stretch, Luciani – Hlava, Matuš, Němec – Špaček, Oščádal, Bulín.
    Steinbach Black Wings Linz: Ouzas (Kickert) – Brocklehurst, Matzka, Rutkowski, Kapstad, Kragl, Kail, Freunschlag, Korecký – Lebler, Locke, Umicevic – Davies, Schofield, DaSilva – Kristler, Kearns, Brucker – Ober, Gaffal, Woger.

    Rozhodčí: Gruber, Ofner – Gatol, Soos
    thejrc.org