Plzeň – Pardubice 3:0 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 7:6 (po pr.) | Jihlava – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:0 (0:0, 2:0, 1:0 - N 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 03.01.2019, 17:00 • Home Monitoring Aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanoušky a fanynky, kteří se rozhodli si na čtvrteční odpoledne dopřát trochu juniorského hokeje. Od pěti hodin se totiž v plzeňské Home Monitoring Aréně hraje 8. kolo DHL extraligy v boji o play-off, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě hokejisty z Pardubic.

    Utkání tradičních českých týmu slibuje velkou podívanou, jedná se o zápas sousedů v tabulce, tudíž každý bod se bude počítat. Zatím jsou na tom ve druhé části sezóny o trochu lépe domácí, když získali o dva body více než východočeši. Domácím se náramně povedlo poslední utkání před Vánoci, když na své ledě zničili České Budějovice 9:2 a v zápase si si hned dva hráči připsali hattrick. Pardubice se na dnešní mač zase naladili výhrou 5:2 nad Libercem.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím Vás provede Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: K. Kolář (Pilc) – Kovařík, Pánek, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Malák – Soukup, Kvasnička, Reitspies, Balín, Kolda (C), Slanina, Adamec, Červenka, Malát, Procházka, F. Kolář, Princl (A)

    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Oliva (C), Nedelka, Bučko, Blažej (A), Jelínek – Costa, Pochobradský, Rouha, Rozlílek (A), Antoníček, Koffer, Chára, Rohlík, Bucek, Trejbal, Tobiáš

    Rozhodčí: Martin Šperl – Tomáš Pešek, Radim Charvát.
     
    Na ledové ploše už jsou obě mužstva, zápas může být co nevidět zahájen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    První útočná akce domácímu týmu nevyšla, nyní jsou na řadě hosté...
     
    00:46
    Jakub Procházka podrazil na modré čáře obránce Pardubic, ale píšťalka pana rozhodčího zůstala němá.
     
    01:55
    Neskutečné, co zahodil Dominik Chára. Hostujícímu útočníkovi se puk odrazil před zcela prázdnou branku, ale hostující šestnáctka poslala puk vedle svatyně Koláře.
     
    02:26
    Díky špatné rozehrávce se dostal k puku Václav Adamec. Domácí útočník měl před sebou dálnici až k brankáři, toho ovšem kličkovanou nevymýchal.
     
    02:43
    To je začátek utkání, panečku! Další útočná akce a opět velké zaváhání. Filip Koffer ujel po pravém křídle, z pravého kruhu vyslal velmi svižnou střelu zápěstím, ale mimo branku a na celou arénu zazvonila levá tyč. Akce pokračovala odrazem puku k Kalu Costovi, ale oni on úplně prázdnou branku netrefil.
     
    03:54
    Diváci co se přišli na dnešní utkání podívat zatím rozhodně nelitují. Kéž by hráčům obou mužstev vydrželo nasazené tempo celých šedesát minut.
     
    05:47
    Obránce Adam Nedelka vystřelil přes obránce utajenou střelu, ale gólman Kolář ji s menšími problémy dokázal chytit.
     
    06:24
    Úvod zápasu patří jasně hostům. O další střelecký pokus se postaral Daniel Blažej, ale ani on zatím nevyzrál na dobře rozchytaného plzeňského brankáře.
     
    07:23
    Jiří Bucek obdžel přihrávku na pravý kruh, kde se vůbec nerozpakoval a poslal puk z první na bránu, tu ovšem netrefil.
     
    08:00
    Dominik Chára dnes podruhé v obrovské šanci. Tentokrát jel zcela sám na Koláře, v oblasti mezikruží se rozhodl pro střelu na vyrážečku. Úspěšnější z této dvojice byl i nyní domácí brankář.
     
    09:04
    Martin Lokajíček se snažil o rychlou střelu od modré čáry, trefil však jen před ním bránícího Michala Pochobradského.
     
    09:41
    Zápas se prakticky nepřerušuje. Máme za sebou polovinu první třetiny a hra nám byla přerušena pouze jednou.
     
    10:45
    Teď už se ale po icingu hostů píská. Vhazovat se bude před brankářem Nečasem. Ten se zatím v bráně příliš neohřál.
     
    11:39
    K odraženému puku se dostal na modré Daniel Blažej, z voleje ho poslal rovnou směrem mezi tři tyče. Tam ale stojí pozorný Kolář, který proti jeho střele zasáhl lapačkou.
     
    12:38
    Konečně se nám poprvé v zápase rozvlnila síťka v bráně. Bohužel pro hosty z Pardubic jen ta boční.
     
    13:23
    Indiáni se v útočné fázi trápí, východočeši svědomitě brání modrou čáru a domácí jsou bezzubí.
     
    14:05
    Jiří Bucek v další dobré šanci, nikým neatakovaný v prostoru mezi kruhy vystřelil táhnou střelu, kterou Kolář vyrazil do rohu kluziště vyrážečkou.
     
    15:10
    Náznak domácí šance. Procházka s Adamcem mohli pelášit dva na jednoho, ale první jmenovaný zkazil přihrávku a celá akce skončila prakticky dříve než začala.
     
    15:36
    Vlastimil Kvasnička zachytil nepřesné vyhození pardubického mužstva, puk rychle předal bekhendem do jízdy Dominikovi Soukupovi, který vyslal puk směrem k Nečasovi. Střela mladého útočníka, který je věkem ještě dorostenec ovšem neměla gólové parametry.
     
    16:41
    Hlavní rozhodčí je zatím benevolentní k zákrokům. Spousta zákroků na obou stranách už smrděla faulem, ale muž v pruhovaném dresu nechává hře volný spád.
     
    17:39
    Jakub Procházka si vzal ve své obranné třetině puk, projel s ním celé hřiště a o pár vteřin později hledal na druhé straně hřiště na zadní tyči své spoluhráče, ale nenašel.
     
    18:35
    Když ne puk, tak v hostující bráně skončil aspoň domácí útočník Adamec. To se ale jako gól nepočítá, a tak stále hrajeme za vyrovavného stavu.
     
    19:39
    Zřejmě poslední akci rozjel Jan Oliva, který se metr za modrou rozhodl ke střele, tu ale úspěšným obranným zákrokem zachytil Martin Lokajíček.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi velmi zajímavá první třetina. V té byli hosté jasně lepším celkem, ale skóre se nám zatím nezměnilo. Dvakrát východočeši netrefil zcela odkrytou bránu a s dalšími pokusy si poradil brankář Kolář. Domácí zahrozili na začátku utkání šancí Adamce, ten ale prakticky vůbec nezakončil. Jistě nás čeká zajímavý hokej.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:39.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Druhou třetinu načal střelou od modré Daniel Blažej, domácí brankář pozorný.
     
    20:55
    Na druhé straně odpověděl střelou bez přípravy Jakub Procházka, domácí šikovný útočník ovšem branku netrefil.
     
    21:56
    Dvě dobré šance Antoníčka. Nejprve obroužil branku, mezi kruhy si udělal místo ke střele, ale Kolář potvrzuje své kvality. O pár chvil později Antoníček dorážel sám před brankou, ale nyní se jeho střela mezi tři tyče nevešla.
     
    23:08
    Icing domácích indiánů.
     
    23:38
    První branku utkání nevstřelil ani Martin Červenka. Ten vypálil puk, který se zastavil jen o obránce před ním, ovšem domácí hráč s indiánem na prsou se dostal k puku ještě jednou, ale poslal ho mimo tři tyče.
     
    24:23
    Tečovaná střela Blažeje skončila málem až na plzeňském náměstím.
     
    24:41
    První menší zaváhání Koláře v brankovišti, kterému vypadl z lapačky kotouč, ale domácí jasná jednička svou chybičku rychle napravila a napodruhé puk zkrotila.
     
    25:35
    Škodovka se oproti první třetině výrazně zlepšila, jistě to nebyla klidná porada mezi třetinami.
     
    26:06
    Buckovi sjel puk z čepele hole, a tak jeho pumelice skončila zcela jinde než je brána.
     
    26:45
    Teď stáli při Škodovce všichni svatí. Jiří Bucek získal puk mezi kruhy, rychlou střelou ovšem orazítkoval jen břevno a puk se poté od brankové čáry odrazil zpět do hry.
     
    28:16
    Rychlá akce po buly v útočném pásmu. Na konci ní byl Daniel Malák, který střílel z voleje, ale Nečas předvedl pohotový zákrok.
     
    28:54
    Kristián Kolář! Zcela neatakovaný Filip Koffer na pravém kruhu, ale gólman Plzně se předvedl parádním semaforem.
     
    30:00
    Přesně v polovině utkání ihned po překročení modré pálil Jakub Procházka, Nečas s obtížemi kryje.
     
    30:22
    Obránce Vladimír Kremláček, jenž v minulém zápase vstřelil hattrick, pálil od modré. Nečas hokejkou vyráží do ochranné sítě. Díváci se probouzejí a křičí: "My chceme gól!".
     
    31:20
    Malát našel před brankou Jana Slaninu, který měl na hokejce vedoucí gól, puk se ovšem po odrazu obránce odkoulel do rohu ledové plochy.
     
    32:30
    Jistota je jistota. Domácí nechtěli riskovat jakýkoli problém ve své třetině, tak puk raději odpálili přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    32:51
    Výborným obranným zákrokem se prezentoval Adam Šilhán, který nepropustil puk přes sebe, kde číhal volný hráč.
     
    33:47
    Po přiťuknutí pálil z pravé strany Červenka, ale poslední minuty je vůbec problém trefit branku.
     
    34:34
    Petr Balín se pokoušel o zajímavý lob, puk ovšem skončil v obličeji protihráče. Mladí hokejisté mají ovšem košík a tak se nikomu nic nestalo.
     
    35:04
    Střela Princla se odrazila od zadního mantinelu do míst, kde čekal Jakub Procházka, ten ovšem puk jen promáchl.
     
    35:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Neskutečná euforie v plzeňské Home Monitoring Aréně! Střelu Jakuba Procházky Nečas jen vyrazil do míst, kde byl připravený JAN Slanina. Ten bekhendovou dorážkou konečně otevřel skóre dnešního utkání. Asistence: Jaklub Procházka, Marek Princl.
     
    36:57
    Hosté se pochopitelně snaží o rychlou odpověď, ale domácí obránci vše zablokovali.
     
    38:07
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Že by se nám s góly roztrhl pytel? MARTIN ČERVENKA z mezikruží trefuje přesně horní roh brány a rázem domácí vedou dvě o branky. Asistence: Vít Reitspies.
     
    39:16
    Ondřeji Rohlíkovi se střela nepovedla dle jeho představ, domácí indiáni by jistě rádi už dvoubrankové vedení udrželi až do přestávky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině pokračoval svižný hokej. Domácí oproti první periodě výrazně ožili. Diváci dlouhé minuty čekali na první branku, ta přišla až ve 36. minutě, kdy se pohotovou dorážkou prosadil Jan Slanina. O dvě minuty později přidal druhou branku Červenka a Škodovka si tak do šaten odnáší pohotový polštář dvou branek. Třetí třetina rozhodne a vy jste u ní vítani. Za malou chvilku jsme zpět.

    Poslední část utkání začne přibližně v 18:23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Michal Pochobradský se protlačil až ke střele z mezikruží, ale dnes se branka jen tak Kolářovi dát nedá.
     
    42:24
    Po úmyslném ofsajdu se bude vhazovat před Nečasem.
     
    42:55
    Další akci Pardubic zastavil důrazným zákrokem ve středu hřiště Martin Červenka.
     
    43:31
    Jakub Procházka získal zadarmo puk za brankou Nečase, ihned se ho snažil dostat na Víta Reitpiese, který hlídkoval před brankou. Tomu se ale fotbalové zpracování puku příliš nevyvedlo.
     
    44:42
    Třetí třetina zatím moc šancí oproti dvěma předchozím nenabízí. Domácí se snaží svědomitě hlavně bránit.
     
    45:23
    Ovšem ani útočit nezapomínají, ale Marek Princl hráz těl před ním neprostřelil.
     
    45:55
    Matěj Kolda jen vyprášil levý beton Nečase.
     
    46:59
    Nebezpečná střela Filipa Koffera, kterou skryl mezi nohy obránce. Kolář ovšem dnes vidí vše a puk skončil v jeho lapačce.
     
    47:27
    Tečovaná střela Rohlíka končí nad brankou.
     
    48:06
    Jsme skoro v polovině poslední periody, stav zůstává nadále stejný. Zajímavé je, že dnes se stále nevylučovalo.
     
    49:23
    Když už si hosté vypracovali dobrou šanci, tak Michal Hrádek v dobré pozici netrefil kotouč.
     
    50:09
    Parádní práce Václava Adamce. Domácí šikula se podél mantinelu prokličkoval přes tři hráče Pardubic, jenže z následného nájezdu od mantinelu trefil jen připravený beton.
     
    51:04
    S bolestivou grimasou odjel ihned na střídačku Vlastimil Kvasnička. Domácí obránce se drží za ruku, snad bude vše v pořádku.
     
    51:40
    Rychlý domácí útok táhl Matěj Kolda, který se nakonec místo přihrávky rozhodl ke střele a udělal dobře. Jeho jedovka vystrašila Nečase.
     
    52:24
    Plno ostrých zákroků. Ale hlavní rozhodčí si dnes nejspíš zapomněl píšťalku v šatně.
     
    52:24
    Ondřej Rohlík toho má plné zuby a i on dojel na střídačku jen za pomoci spoluhráčů.
     
    53:15
    Přihrávka Princla mířila na brusle Procházky a druhý jmenovaný nakonec nevystřelil.
     
    54:01
    V situaci dvou na jednoho přihrával Slanina na Maláta, ovšem do přihrávky dal Jan Slanina příliš energie.
     
    55:00
    Před námi závěrečných pět minut utkání, dokáží hosté z Pardubic ještě utkání zdramatizovat?
     
    55:17
    Po střele Dubovčího opět zaúřadovala lapačka Koláře.
     
    56:10
    Ruka rozhodčího poprvé nad hlavou, domácí hrají v signalizované výhodě.
     
    56:25
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Pochobradský – 2 min., hákování).
     
    56:45
    Hosté vyhazují.
     
    57:06
    A opět se hráčům v červených dresech povedlo dostat puk až za domácího brankáře.
     
    57:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. VLADIMIÍR KREMLÁČEK dostal přesnou přihrávku zpoza branky a v předbrankovém prostoru se přesnou střelou nemýlil. Asistence: Matěj Kolda, Vít Reitspies.
     
    58:38
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Koffer – 2 min., krosček).
     
    58:48
    Z podobné situace, jako pálil před chvíli Kremláček, to nyní zkoušel Jan Slanina. Toho ale Nečas skvělým zákrokem vychytal.
     
    59:02
    Puk ve středním pásmu.
     
    59:21
    Tečovaný pokus Kovaříka končí vedle brány.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí berou za tři branky, tři body. Ovšem ve hře je nadále ještě jeden bod, o který se bude za malou chvíli bojovat v prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:42
    Hosté zatím aktivnějším mužstvem, ale bez střelby.
     
    61:15
    Martin Červenka se dostal do samostatného úniku, ale utkání neukončil.
     
    61:48
    Velký boj o puk za brankou Nečase, po několika vteřinách rozhodčí raději přerušil hru.
     
    62:03
    Střela Kovaříka byla ztečovaná do rohu.
     
    62:55
    Puk na hokejkách domácího mužstva, ale s další akcí musí začít až za svou brankou.
     
    63:28
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Po rychlém brejku ujížděli hosté dva na jednoho, Kolář střelu Antoníčka jen vyrazil k volnému TOMÁŠOVI JELÍNKOVI, který dorážkou trefil prázdnou branku. Asistence: Petr Antoníček.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání, ve kterém jsme viděli plno šancí. První branky jsme se dočkali až v závěru druhé třetiny, kdy se prosadil Slanina a o chvíli později Červenka. Hosté se v poslední části snažili o zdramatizování, ale výsledkem toho byla třetí branka v jejich sítí, kterou vstřelil v početní výhodě Kremláček. Hosté berou alespoň bod za výhru v nadstavbě.
     
    To je ode mě pro dnešek z plzeňské Home Monitoring Arény vše, s přáním hezkého zbytku čtvrtečního večera se s Vámi loučím, na shledanou. (19:04:52)
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 36. Slanina (Procházka, Princl), 39. Červenka (Reitspies), 58. Kremláček (Kolda, Reitspies) – 64. Jelínek (Antoníček)


    HC Škoda Plzeň: K. Kolář (Pilc) – Kovařík, Pánek, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Malák – Soukup, Kvasnička, Reitspies, Balín, Kolda (C), Slanina, Adamec, Červenka, Malát, Procházka, F. Kolář, Princl (A)
    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Oliva (C), Nedelka, Bučko, Blažej (A), Jelínek – Costa, Pochobradský, Rouha, Rozlílek (A), Antoníček, Koffer, Chára, Rohlík, Bucek, Trejbal, Tobiáš

    Rozhodčí: Martin Šperl – Tomáš Pešek, Radim Charvát
    ocianews.com