Plzeň – Pardubice 3:0 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 7:6 (po pr.) | Jihlava – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Dukla Jihlava
3:2 (2:0, 0:0, 0:2 - 0:0)
HC Olomouc
Čtvrtek 03.01.2019, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Samostatné nájezdy a tudíž i extra bod navíc pro Duklu rozhodl PATRIK RAŠÍN, kterému letos trestná střílení poměrně jdou a potvrdil to i nyní. Jako jediný z deseti exekutorů (a pokud budeme počítat i dva nájezdy v základní hrací době a jeden v prodloužení, tak z třinácti) se prosadil, když poslal puk pod horní tyčku.
     
    64:03
    Nikoliv, hrajeme dále. Chlubna si najel mezi kruhy a mířil na vzdálenější tyč. Střela to byla usměrněná poměrně dobře, ale možná jí chyběla trošku razance a Mokrý máchl lapačkou úspěšně.
     
    64:03
    Michal Matiaško bude nyní sledovat, zda proti jeho druhému přestupku na trestné střílení tuto výhodu Tomáš Chlubna využije nebo nikoliv.
     
    64:02
    Jihlava může rozhodnout, protože Michal Matiaško zahákoval Tomáše Chlubnu a ten dnes pojede druhé trestné střílení!
     
    61:04
    Velká možnost pro hosty, aby si dnes odvezli dva body. Na trestnou lavici totiž míří Jiří Doležal, který si totiž jde odsedět dvě minuty za špatné jihlavské střídání. Hráčů Dukly bylo na ledě příliš, konkrétně čtyři, což pravidla při prodloužení nedovolují. To se hraje tři na tři.

    Na vyloučení: 7-3.
     
    60:26
    Dobrá rána Adama Rutara od modré. Olomoucký bek mířil z vrcholu pravého kruhu a jeho střela těsně nad ledem udělala Chaloupkovi spousty problémů. Domácí gólman ale dokázal puk vyrazit před sebe a pak šel kotouč pro jihlavské do bezpečí.
     
    58:15
    Hosté si v témže čase berou třicetisekundový oddech.
     
    58:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci přesně 105 sekund před koncem základní hrací doby dokázali na Horáckém zimním stadionu srovnat. Hlaváč s Kořenkem zavezli kotouč do útočného pásma a DAVID ŠTEFKA jej zblízka dokázal usměrnit za záda Chaloupka. Začínáme znovu. Asistence: Matěj Kořenek, Matúš Hlaváč.
     
    57:18
    Hezká kombinace Tobiáše Handla. Útočník hostí se prodral až mezi kruhy a hledal skulinu mezi betony Chaloupka, který se načapat nenechal.
     
    53:49
    Jihlava hraje v Porubě oslabení, junioři Dukly proti Olomouci také. Dvě minuty dostává Martin Barák, který usedá na trestnou lavici kvůli hákování.

    Na vyloučení: 6-3.
     
    46:18
    A další možnost pro Olomouc. Potřetí si dnes jde sednout Patrik Čermák, tentokrát za hákování.

    Na vyloučení: 5-3.
     
    43:34
    Chlubna vysílal dobrou přihrávku na Rašína, který jí obdržel na ose hřiště. Vystřelil, ale Mokrý dokázal puk vyrazit. Kotouč vypadl před jeho brankoviště, kde dorážel neúspěšně Chvátal a ani dělostřelec Rašín nedokázal puk usměrnit do sítě.
     
    41:40
    Jihlavští nyní ostřelují olomouckou klec. Čermák z dobré pozice z kruhů nezažil gólovou radost, jelikož Mokrý máchl výborně lapačkou. Poté byla střela Brože zblokována, ale od modré poté vyslal ránu Matěj Vála, leč ne tak přesně jako na konci první třetiny.
     
    40:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté při vlastním oslabení snižují. Hanáci provedli po zisku kotouče rychlý kontr, při kterém Rutar zavezl puk před branku a TOBIÁŠ HANDL byl tím, který kus černé gumy doklepl pod gólmanem do sítě. Asistence: Adam Rutar, Michal Matiaško.
     
    40:00
    A přesně s koncem druhé třetiny je tady velká výhoda pro Duklu, neboť Petr Bahounek dostává trest na 5 minut a do konce utkání za bodnutí koncem hole.
     
    38:03
    Už jsem chtěl napsat, že se síly na ledě srovnají, ale není tomu tak. Za Olomouc jde ven Lukáš Pírek kvůli hrubosti, na domácí trestnou lavici míří za stejný prohřešek David Moravec.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    37:03
    Daniel Ministr dává Dukle možnost druhé přesilovky, protože u své branky u mantinelu podrazil soupeře. Jihlava již první přesilovku využila, co ta druhá?

    Na vyloučení: 3-2.
     
    30:31
    Tomáš Chlubna hledal mezeru mezi betony Vojtěcha Mokrého, kterou nenašel. Ačkoliv gólman Olomouce chvilku nevěděl, kde má kotouč, po chvíli jej vyklepal z výstroje.
     
    30:31
    Michal Matiaško nyní bude sledovat, jak s nájezdem naloží Tomáš Chlubna. Sekání.
     
    30:31
    Trestné střílení také na druhé straně. Michal Matiaško, které trestné střílení neproměnil, naopak nyní fauloval pronikajícího Tomáše Chlubnu a je to sekání.
     
    26:27
    Třetí přesilovka pro Hanáky po tom, co Jindřich Kardoš obdržel dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    24:05
    Michal Matiaško se snažil rozhýbat Chaloupka, což se mu sice částečně podařilo, ale jihlavský gólman je velice mrštný. Nastavil svojí hůl na vypíchnutí puku, což Matiaška rozhodilo, ani nezakončil a přes hokejku brankáře ještě přepadl.
     
    24:05
    Patrik Rašín je trestán za padnutí na puk a Olomouc pojede trestné střílení.
     
    24:05
    Bylo nařízeno trestné střílení po tom, co domácí při olomoucké přesilové hře zalehli v brankovišti kotouč. Nájezd pojede Michal Matiaško.
     
    23:56
    Druhá přesilová hra pro Olomouc, Patrik Čermák míří dnes podruhé na trestnou lavici, a to za podrážení.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    23:46
    Střela Kalače z levého kruhu mířila také jen tak těsně vedle tyčky – do boční sítě.
     
    19:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ale nyní už byl Vojtěch Mokrý na jihlavskou střelu krátký. MATĚJ VÁLA již letos přesně pálil i v A-týmu, byť z pozice křídla čtvrtého útoku, a nyní dává přesný zásah také za juniory. Jihlavský bek napřáhl od modré, tyčka zacinkala a puk se od ní odrazil za záda olomouckého muže v masce. A znovu bez asistence.
     
    19:29
    Adam Rutar u vlastní branky krosčekoval soupeře a pokud Dukla nevyužije půlminutu přesilovky, bude Rutar sedět na lavici hanby i zkraje druhé části.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    15:00
    Michal Matiaško byl na pravém kruhu v ideální pozici. Tvrdě vypálil, leč Chaloupek puk vyrazil, a to nakonec až do ochranné sítě.
     
    13:55
    Patrik Čermák se provinil krosčekem a nyní bude dvě minuty trnout, zda se domácím podaří udržet vedení. Je to ale zajímavá paralela se zápasem A-týmu Dukly, který nyní v Porubě hraje první přesilovku. Junioři se naopak musí poprvé bránit.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    08:12
    Dobrá šance a opět na domácí straně. Jihlava hraje hodně s chutí a Jiří Doležal se nyní málem radoval, když projel z levé strany před branku. Vystřelil, síť rozvlnil, ale pouze tu boční.
     
    04:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla lahoda z hole JINDŘICHA KARDOŠE, který ukořistil v útočném pásmu puk jako sup mršinu a nabruslil si před Mokrého. U jeho levé tyče naznačil gólmanovi kličku, poslal ho lehce na pravou stranu a vzápětí přesně zakončil do mezery, která se právě u levé tyčky naskytla. Bez asistence.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 5. Kardoš, 20. Vála, rozh. náj. Rašín – 41. Handl (Rutar, Matiaško), 59. Štefka (Kořenek, Hlaváč)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Matiaško (OLO)
    0:0   Kardoš (JIH)
    2. série:
    0:0   Tomajko (OLO)
    0:0   Moravec (JIH)
    3. série:
    0:0   Kořenek (OLO)
    1:0   Rašín (JIH)
    4. série:
    1:0   Kalač (OLO)
    1:0   Čermák (JIH)
    5. série:
    1:0   Štefka (OLO)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Moravec, Vála, Rašín, Piskač, Trávník, Chvátal – Menšík, Juda, Brož – Pigl, Čermák, Chlubna – Vala, Krajíček, Barák – Smolko, Kardoš, Doležal. Trenér: Karel Nekvasil
    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Dajčar, Rutar, Vosátko, Hlaváč, Bahounek, Pírek, Klesla – Horký, Matiaško, Štefka – Handl, Kořenek, Kalač – Mader, Ministr, Tomajko – Rosecký. Trenér: Karel Beran

    Rozhodčí: Čuňočka – Král´, Musil

    Diváci: 93
    ocianews.com