Buffalo – Florida 4:3 (kon.) | Philadelphia – Carolina 3:5 (kon.) | Boston – Calgary 6:4 (kon.)
NY Islanders – Chicago 3:2 (po pr.) | Montreal – Vancouver 2:0 (kon.) | St. Louis – Washington 5:2 (kon.)
Los Angeles – Tampa 2:6 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Washington Capitals
Pátek 04.01.2019, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:08 Tyler BOZAK - 5:2
     
    51:08
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Devět minut před koncem třetí třetiny je asi rozhodnuto! Kuzněcov pokazil rozehrávku napříč středním pásmem. Od některého z hráčů se kotouč odrazil na hokejku TYLERA BOZAKA, který se bleskovým zrychlením dostal za nepřipravené duo obránců a v úniku vypálil zápěstím nad Holtbyho lapačku. Bez asistence.
    45:44 Alex PIETRANGELO - 4:2
     
    45:44
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Poprvé tu máme dvougólový rozdíl ve skóre! Blues se dostali do tlaku. O´Reilly nabil k modré čáře Gunnarssonovi, který svou dělovkou vyřadil ze hry blokujícího Wilsona. Puk se s přispěním Perrona dostal k ALEXI PIETRANGELOVI, který byl díky bolestivě nastřelenému Wilsonovi nebráněný a švihem z osy hřiště propálil Holtbyho. Asistence: David Perron, Ryan O´Reilly.
    36:33 Oskar SUNDQVIST - 3:2
     
    36:33
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani se vrací do vedení! Gunnarsson uvolnil kotouč z velkého boje u hrazení a z levé strany ho vrátil na modrou čáru. Pietrangelovu střelu Holtby jenom vyrazil a OSKAR SUNDQVIST vpádu bekhendem uklidil puk do téměř prázdné branky. Asistence: Ivan Barbašev, Alex Pietrangelo.
    32:23 Colton PARAYKO - 2:2
     
    32:23
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    No tak to byla parádní přesilovková souhra, do které se zapojili čtyři z pěti přítomných domácích hokejistů! Ryan O´Reilly převzal puk od Perrona a z koncové čáry ho bez váhání poslal za vzdálenější tyč na COLTONA PARAYKA, jenž uklízel puk do vesměs poloprázdné branky. Asistence: Ryan O´Reilly, David Perron.
    23:00 Brett CONNOLLY - 1:2
     
    23:00
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté umlčeli nadšené fanoušky svým druhým gólem! Fabbriho přihrávku do volného prostoru před brankovištěm zastavil Carlson a rozjel rychlý protiútok, při kterém se zaskvěl BRETT CONNOLLY. Ten si nechal odklouzat Pietrangela a po stahovačce vystřelil. Allen si nevšiml, že má puk před betonem a zkušený útočník ho ihned dorazil do sítě. Asistence: Lars Eller, Michal Kempný.
    15:34 Alexandr OVEČKIN - 1:1
     
    15:34
    Washington právě vstřelil branku!
    V šestnácté minutě je srovnáno na 1:1! Carlson poslal puk na levou stranu na Kempného, který vynikajícím křižným pasem našel v pravém kruhu ALEXANDRA OVEČKINA. Ten trochu nezvykle vystřelil švihem, ale i tak propálil Allena, čímž si zajistil jubilejní třicátý gól v probíhající sezóně. Asistence: Michal Kempný, John Carlson.
    04:00 Robert THOMAS - 1:0
     
    04:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí se přesně po čtyřech minutách dostávají do vedení! Schwartz posunul přihrávku z rohu obranného pásma dále na modrou čáru, odkud golfákem vypálil Bortuzzo a těsně před Holtbym kotouč protečoval do sítě ROBERT THOMAS. Asistence: Robert Botuzzo, Jaden Schwartz.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Thomas (Bortuzzo, Schwartz), 33. Parayko (R. O'Reilly, Perron), 37. Sundqvist (Barbašev, Pietrangelo), 46. Pietrangelo (Perron, R. O'Reilly), 52. Bozak – 16. Ovečkin (Kempný, Carlson), 23. Connolly (Eller, Kempný)


    St. Louis Blues: Allen (Fitzpatrick) – Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Bortuzzo, Dunn, Gunnarsson – Sundqvist, R. O'Reilly, Perron – Thomas, B. Schenn, Schwartz (A) – Maroon, Bozak, Steen (A) – Barbašev, Fabbri.
    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov (A), Bowey, Orpik – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Jaškin, Boyd, Stephenson.

    Rozhodčí: Walsh, Kozari – Murchison, Pancich

    Diváci: 17 200
    thejrc.org