Plzeň – Pardubice 11:1 (kon.) | Litvínov – Olomouc 1:4 (kon.) | Vítkovice – Zlín 6:1 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 4:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
HC Olomouc
Pátek 04.01.2019, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět Tipsport extraliga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Olomouc.
     
    HC VERVA Litvínov

    Domácí hokejisté jsou v tabulce na sedmém místě se sedmačtyřiceti
    body. Na své konto si zapsali šestnáct výher a patnáct proher. Jsou tak na postupové pozici do vyřazovacích bojů, konkrétně do předkola play-off, kterou by si rádi udrželi nebo naopak ještě vylepšili, aby se dostali do elitní šestky. Naposledy se jim dařilo na karlovarském ledě, když zvítězili těsně 3:2. Na tuto výhru by rádi navázali dnes na svém ledě, proti Olomouci to však jednoduché nebude.

    Nejproduktivnější hráči

    František Lukeš – 24 bodů (12+12)
    Jakub Petružálek – 22 bodů (3+19)
    Viktor Hübl – 17 bodů (8+9)
     
    HC Olomouc

    Hosté jsou na tom bodově úplně stejně, jako dnes domácí Verva. Mají také sedmačtyřicet bodů na svém kontě a jsou sedmí jen díky horšímu skóre. Dosud zapsali patnáct výher a patnáctkrát odešli z ledu jako poražený tým. V posledním odehraném duelu se jim nedařilo ve svém teritoriu, kde padli 2:5 s Vítkovicemi. Dnes by rádi tuto prohru odčinili a na ledě Litvínova se tak pokusí znovu bodovat. I Olomoučtí totiž chtějí proniknout mezi šest týmů, které mají jistotu čtvrtfinále. Čeká nás tak velmi zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Zbyněk Irgl – 20 bodů (14+6)
    Jan Knotek – 15 bodů (7+8)
    Lukáš Nahodil – 12 bodů (6+6)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v této sezóně utkaly už dvakrát a pokaždé se radoval domácí tým. Nejprve Litvínov zvítězil 2:1, Olomouc poté 3:1. Bude opět platit pravidlo můj dům, můj hrad? To se nechme překvapit.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
    Jan Myšák prožívá svou první extraligovou sezonu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Porseland, Ščotka, Graborenko, Baránek, Piché, Suchánek, L. Doudera – Petružálek (A), J. Mikúš, Kašpar – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Myšák, Gerhát, Trávníček (C) – D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík.

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Jaroměřský, Škůrek, Staněk, Švrček, Ondrušek, Rutar – Ostřížek, J. Knotek, Jergl – Burian, Strapáč, Holec – Kolouch, Nahodil, V. Tomeček – Laš, Skladaný, Mráz.

    Rozhodčí: Hodek, Lacina – Gerát, Lhotský.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Hosté se dostali do útočného pásma a před brankou Januse nic nevymysleli. Domácí tak rychle otáčejí hru na druhou stranu.
     
    00:45
    Nyní už musel Janus zasahovat, střelu z levého kruhu však chytil a hned na to nechal hru plynout, když puk poslal svým spoluhráčům.
     
    01:21
    Lukeš dostal nabito od Hübla, ovšem pokus prvně jmenovaného mezi tři tyče nezamířil. Hned na to hosté otáčejí hru znovu před litvínovskou branku.
     
    02:18
    Po střele Petra Koloucha si Jaroslav Janus připisuje další přesný zákrok, kterým v úvodu utkání znovu svůj tým podržel.
     
    02:43
    Jan Jaroměřský poslal od modré čáry puk Davidu Škůrkovi a ten vyslal další projektil na domácí branku. Puk ale skončil jen za Janusovou brankou.
     
    03:13
    Hosté si jako první zahrají přesilovou hru. Mikúš půjde po zákroku na soupeře na trestnou lavici.
     
    03:13
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Juraj Mikúš – 2 min., hrubost).
     
    03:35
    Verva držela puk v obranné třetině a až nyní se hosté dostávají do útočného pásma. Tam se jim nedařilo a domácí hokejisté tak mohli vyhodit puk až před hostující klec.
     
    04:10
    Ondřej Jurčík vystihl Nahodilovu střelu a také on poslal kotouč až před Branislava Konráda. Hosté tak musejí další akci zakládat z hloubi vlastní obranné třetiny.
     
    04:40
    Petr Strapáč napálil puk na domácí branku a poté zazvonila tyč Janusovy klece! Olomouc tak nebyla daleko od úvodní branky zápasu.
     
    05:35
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    05:39
    Juraj Mikúš vybojoval za brankou hostů puk, o který však Litvínovští záhy přišli a hned se vrací zase před Januse. Obrana Litvínova se tak vrací bleskově zpět do obranného pásma
     
    06:22
    Graborenko nyní dobře zapracoval v obraně Litvínova, hráč, který do Litvínova přišel z ruské KHL, z týmu Kunlunu, se zatím jeví velmi dobře a potvrzuje své kvality.
     
    07:07
    Na řadu přichází první komerční přestávka a po ní uvidíme přesilovou hru Litvínova. Nahodil fauloval jednoho z domácích hráčů a půjde na trestnou lavici.
     
    07:07
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Lukáš Nahodil – 2 min., podrážení).
     
    07:16
    Domácí zakládají od vlastní branky přesilovkovou akci a už se uhnízdili v útočné třetině. Kašpar vybojoval puk a už se snažil vystřelit Mikúš, jeho pokus z prostoru mezi kruhy jen zaduněl o zadní mantinel.
     
    08:02
    Hosté získali puk a vyhazují ho až před branku Jaroslava Januse.
     
    08:23
    František Lukeš si nabruslil na levý kruh a jeho střela švihem byla sražena za branku Olomouce. Poté se hráči hostů dokázali opět osvobodit a šetří tak cenné vteřiny z oslabení.
     
    09:04
    Graborenkova střela jen těsně minula branku Olomouce a puk je ze strany hostů znovu v bezpečí. Tohle oslabení už Olomoučtí zvládnou.
     
    09:07
    Olomouc je v plném počtu.
     
    09:42
    Další slibně se rodící akci Olomouce zastavil ofsajd, ve kterém se ocitl Miroslav Holec. Hra se tak stěhuje do středního pásma zpět a bude se tam za malý okamžik vhazovat.
     
    10:15
    Hra je přerušena po přihrávce rukou. Vhazovat se tak bude v obranném pásmu Olomouce, po pravé ruce Branislava Konráda.
     
    10:24
    Roman Graborenko se napřáhl na modré čáře a jeho projektil znovu končí jen kousek od branky hostujícího celku.
     
    10:50
    Na druhé straně se do dobrého zákroku dostal Doudera a hned na to Litvínov otáčí hru na opačnou stranu, tedy před Konrádovu branku.
     
    11:15
    Jakub Suchánek poslal nepříjemnou střelu směrem ke Kondrádovi, znovu to ale bylo jen do zadního mantinelu. Puk pak berou na své hole Olomoučtí a míří dopředu.
     
    11:48
    Strapáč se šikovně uvolnil, ale v útočném pásmu byl cloněn kapitánem Vervy Michalem Trávníčkem a ten poté posílá puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    12:35
    Hanzl překazil olomouckou rozehrávku a sjel si do mezikruží, než ale stačil zpětně přihrát spoluhráči, přišel o kotouč, se kterým tak hosté míří zase před branku Januse.
     
    13:00
    A ten musel do dalšího zákroku, po němž hru přerušil. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    13:00
    Následuje další komerční přestávka.
     
    13:07
    Jergl chtěl zakončovat před Janusem, ale nesedl mu puk a rázem tak akce hostů skončila. Nyní se zase bude hrát před Branislavem Konrádem.
     
    13:23
    Další nepřesný pokus hostů, jeden z obránců střílel od modré čáry, ale ten byl zastaven naopak obranou Litvínova, která zaváží černou gumu na opačnou stranu.
     
    14:14
    Ščotka se prosmýkl mezi dva hráče hostů, ale dále do útočného pásma se nedostal. Také hráči Vervy puk ztrácejí a vrací se zpět do obranné třetiny.
     
    14:52
    Trávníček se snažil najít svou přihrávkou spoluhráče, ale jejich souhru zastavil Skladaný a zaváží kotouč do útočného pásma.
     
    15:26
    Roman Graborenko střílel od modré čáry, jeho přízemní střelu tečoval jeho spoluhráče před Konrádem a ten si připisuje další zákrok, po němž hru přerušuje.
     
    15:42
    David Ostřížek z prostoru mezi kruhy vyslal nepříjemný projektil, se kterým si však Jaroslav Janus poradil. A na druhé straně se pak předvedl také Konrád, jenž lapil střelu Viktora Hübla.
     
    16:10
    Necelé čtyři minuty do konce první části hry se vhazuje v obranném pásmu Litvínova, konkrétně po levé ruce Jaroslava Januse.
     
    16:34
    Spolupráce Hübla a Lukeše nepřinesla první branku zápasu, i když souhra obou litvínovských matadorů měla oči.
     
    17:26
    František Gerhát nabral rychlost, nabruslil si do blízkosti Branislava Konráda, ale jeho pokus mezi třemi tyčemi neskončil.
     
    17:51
    Sebastian Piché se natlačil do brankoviště, nadvakrát však Konráda neprostřelil. Znovu se tak domácí nedostali k otevření stavu skóre ve svém tlaku.
     
    18:15
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Škůrek – 2 min., podrážení).
     
    18:25
    Lukáš Kašpar byl tísněn u zadního mantinelu, Petružálek se však ke kotouči dostal a hned založila akci, po níž se ke střele dostal Hübl, ale znovu z toho nic nebylo. Hosté se osvobozují.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:21
    Po dalším zákroku Branislava Konráda končí kotouč v ochranné síti a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    19:50
    Další nepřesnosti ve střelách domácích hráčů a už to vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní jsme neviděli ani jednu branku, šance na obou stranách ano. Oba gólmani jsou však zatím velmi pozorní a za svá záda nepustili ani jednu střelu svého soupeře. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 18:18.
     
    Střely na branku: 10 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    20:20
    Petružálek našel svou přihrávkou Mikúše, ovšem druhý jmenovaný na kotouč nedosáhl a ten skončil na holích hostů.
     
    20:53
    Branislav Konrád neměl puk pod kontrolou, sudí přesto hru přerušují. Zmizel z jejich dohledu a vhazovat se bude po jeho pravé straně.
     
    21:08
    Hosté míří do další útočné akce, kterou po levé straně táhne Petr Strapáč. Domácí se tak budou muset nyní bránit ve svém teritoriu.
     
    21:49
    Petr Kolouch si nabruslil na levý kruh a okamžitě vystřelil. Jaroslav Janus jeho pokus vytěsnil mimo a dalším zákrokem svůj tým podržel.
     
    22:23
    Teď se do útoku dostali zase hráči Vervy a Konrád si připsal další zákrok proti střele Jakuba Suchánka.
     
    22:50
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:00
    Obrana Vervy se dostala v obranné třetině ke kotouči a hned ho vyhazuje až před hostující klec. Do akce tak musejí hosté znovu od vlastní branky.
     
    23:36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení v přesilové hře. Ostřížek pálil z pravého kruhu, kotouč se odrazil ke Knotkovi, který ho poslal na levou stranu a odtud pak ALEŠ JERGL prudkou střelou prostřelil Jaroslava Januse – 0:1. Domácí tak musí dohánět jednobrankové manko. Asistence: Jan Knotek a David Ostřížek.
    23:36 Aleš JERGL - 0:1
     
    24:53
    Hra je přerušena a znovu v obranném pásmu Litvínova. Vhazovat se tak bude znovu před Jaroslavem Janusem.
     
    25:03
    Hosté ožili a znovu se natlačili do útočného pásma, jenže ke střele před litvínovskou brankou se nakonec vůbec nedostali. Janus byl tak bez práce.
     
    25:34
    Jan Myšák byl volný kousek od olomoucké branky, jenže přihrávky se nedočkal a puk končí znovu na hokejkách olomouckých hokejistů.
     
    25:59
    Graborenko dobrým obranným zákrokem zabránil další akci hostů a do akce na druhé straně mohou tak vyrazit znovu hráči Vervy.
     
    26:04
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:21
    Zase se museli domácí hráči bránit a Sebastian Piché musel zasahovat před brankou Januse, kterému pomohl.
     
    26:51
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před Branislava Konráda. Bude se před ním vhazovat a Litvínovští tak zadarmo získali útočné pásmo.
     
    27:04
    Ščotka si nabruslil na pravý kruh a poslal přihrávku před hostující brankoviště. Nikdo z jeho spoluhráčů si však na kotouč nesjel, aby ho před Konrádem tečoval.
     
    27:57
    Další šance se rodila na olomoucké straně, Vilém Burian se však do zakončení nedostal. Domácí hráči se tak dostali zpět na kotouč a znovu s ním míří pryč.
     
    28:37
    Z vrcholu levého kruhu tvrdě pálil Jakub Suchánek a jeho pumelici zastavil pohotově Branislav Konrád. Hra je pozastavena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    29:15
    Domácí se museli znovu bránit další olomoucké šanci. Ale před brankou Konráda vybojovali puk a s ním se už přemisťují na druhou stranu.
     
    29:25
    Jan Ščotka přenechal puk spoluhráči a ten z první vystřelil. Jeho přízemní pokus však skončil pouze na hokejce Konráda, který hned na to posílá černou gumu svým spoluhráčům.
     
    30:10
    Jakub Petružálek naskočil ze střídačky a jal se do zakončení z levého kruhu, ale ani jeho pokus si cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    30:18
    Laš poslal puk do neutrální zóny, k němu se dostal Roman Graborenko a obránce Litvínova ho tak hned vyváží směrem k hostující brance.
     
    30:48
    A znovu Graborenko, nyní nahodil kotouč před olomouckou branku, tam ho tečoval Juraj Mikúš, leč neúspěšně.
     
    30:56
    A právě Juraj Mikúš se teď dopustil faulu a putuje na trestnou lavici. Hosté budou hrát další přesilovou hru.
     
    30:56
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Juraj Mikúš – 2 min., hákování).
     
    31:14
    Petr Strapáč si chtěl puk přehodit na forhend, ale to se mu nepovedlo a kotouč se dostal na hokejku domácího obránce, který ho okamžitě posílá pryč od vlastní branky.
     
    31:52
    Lukeš s Hüblem šli do přečíslení ve vlastním oslabení, nahrávka prvně jmenovaného však adresáta nenašla. Domácí aspoň pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    32:20
    Domácí hrají své oslabení zatím velmi dobře a i nyní se dostali k vyhození puku. Vypadá to, že ho přežijí bez úhony.
     
    32:56
    Mikúš je na ledové ploše a domácí hráči jsou v plném počtu.
     
    33:12
    Trávníčkovo nahození před branku hostů se neujalo a Verva se tak vrací zase zpátky. Hosté totiž unikají do rychlé akce na druhé straně.
     
    33:50
    Následuje další komerční přestávka.
     
    33:59
    Lukeš střílel od modré čáry a Viktor Hübl jeho pokus tečoval před Konrádem, ten však nakonec celou situaci dokázal uhasit a neinkasoval.
     
    34:17
    Další zákrok Branislava Konráda a po něm se už hra pozastavuje. Vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    34:34
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Juraj Mikúš – 2 min., hákování).
     
    34:34
    Juraj Mikúš je dnes potřetí na trestné lavici a za hákování tak bude znovu pykat. Hosté tak mají další výhodu přesilové hry.
     
    35:07
    Suchánek zastavil Jergla u mantinelu, hosté se však přeci jen dostali do útočné třetiny a i ke střele. Tu však Janus kryje. Hned na to se pak Verva dokázala osvobodit.
     
    36:30
    Další vyhození domácích až před Konrádovu branku a Verva se zase osvobozuje.
     
    36:32
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    36:34
    Verva je v plném počtu.
     
    36:42
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Robin Staněk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:46
    Hosté se hned po vhazování v pásmu Vervy dostali ke kotouči a hned ho poslali až před Januse a osvobozují se.
     
    37:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté ve vlastním oslabení jdou do dvoubrankového náskoku. Po chybné rozehrávce domácích vypíchl puk JAN KNOTEK a jel do úniku, který poté zblízka dokázal přetavit v druhou branku – 0:2. Bez asistence.
    37:08 Jan KNOTEK - 0:2
     
    37:45
    Po tlaku Vervy hru zastavil Konrád a nechal přerušit hru. Vhazovat se tak bude znovu před ním.
     
    38:27
    Další osvobození Olomouce, hosté ho zatím hrají velmi dobře a domácí hokejisty prakticky k ničemu nepouštějí.
     
    38:42
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:26
    Jergl dorážel kotouč před Janusem, na pomoc mu přijel David Tůma a zastavil tak další možnou šanci hostujících hráčů. Ti se ale stále drží v útočné třetině.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina už je minulostí, k vidění byly dvě branky a obě do sítě Litvínova. Nejprve otevřel účet zápasu v přesilové hře Aleš Jergl a v závěru prostřední části hry skóroval ve vlastním oslabení z úniku Jan Knotek a dal tak Olomouci dvoubrankový náskok. Domácí tak budou muset dohánět už dvoubrankové manko. Uvidíme, zda se jim to podaří. Třetí třetina začne přibližně v 19:15.
     
    Střely na branku: 20 – 21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Graborenko rozehrál puk ve vlastním obranném pásmu a hned poté se Verva dostala do útočné akce.
     
    40:58
    Hübl s Lukešem nedotáhli souhru do zdárného konce a znovu do útoku se vrhají hosté.
     
    41:34
    Piché nahrál puk Jakubu Suchánkovi, který tvrdě vystřelil a jeho pokus kryje Konrád. Nicméně stále se domácí hráči drží v útočné třetině, kde stále kombinují.
     
    42:03
    Ludvík Rutar inkasoval pukem do obličeje a v krvi mladého hostujícího obránce se objevila krev, a to i na ledové ploše. Nyní je hra chvíli přerušena, aby byla krev z ledu vyčištěna.
     
    42:15
    Jakub Petružálek si vylámal opět zuby na Branislavu Konrádovi, jenž dalším zákrokem udržel své čisté konto. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    42:24
    Olomoučtí se opět usadili v pásmu Vervy a jejich další snaha skončila na pozorném Janusovi. Ten puk hned rozehrál mezi své spoluhráče.
     
    42:55
    Další snaha domácích o kontaktní branku skončila neúspěchem. Hanzl našel volného Myšáka, ovšem druhý jmenovaný se prosadit nedokázal.
     
    43:37
    Pryč od branky nyní poslal jeden z domácích hráčů, nakonec se však hosté dostali zpět a z prostoru mezi kruhy vystřelil Kolouch. Proti jeho pokusu byla proti litvínovská obrana.
     
    43:20
    Jaroslav Janus byl znovu velmi pozorný a podržel domácí tým ve hře, když lapil střelu Buriana z pravého kruhu.
     
    44:10
    Hosté zastavili další útok Litvínova, Petružálek našel ideálně postaveného Lukáše Kašpara, druhý jmenovaný však ztroskotal na obranném zákroku soupeře.
     
    44:49
    Jakub Suchánek dostal od Kašpara přihrávku do prostoru mezi kruhy a jeho střela z první končí na pozorném Konrádovi.
     
    45:40
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (František Skladaný – 2 min., hákování).
     
    45:45
    Hned na začátku svého oslabení se hosté dokázali dostat ke kotouči a poslali ho až před Janusovu klec. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    46:25
    A další osvobození hostů. Ti zatím další početní nevýhodu hrají velmi dobře a nepouštějí Vervu do vážnější akce.
     
    46:46
    Jan Knotek pomohl obraně hostů a dostal kotouč zase z obranného pásma až před Jaroslava Januse.
     
    47:06
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jiří Ondrušek – 2 min., podrážení).
     
    47:19
    Ščotka se opřel do střely před olomouckou brankou a nastřelil tyč Konrádovy klece!
     
    47:40
    Hosté jsou už ve čtyřech.
     
    48:14
    Další Ščotkova střela skončila dorážkou Jakuba Petružálka, ovšem znovu to bylo mimo tři tyče. Posléze se hosté opět osvobozují.
     
    48:25
    Janus musel zasahovat proti střele Škůrka ve vlastním oslabení hostů, které už zřejmě Olomoučtí zvládnou.
     
    49:06
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    49:10
    Následuje komerční přestávka.
     
    49:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A hosté navyšují své vedení a jsou tak rozhodně blíže vítězství než jejich soupeř. LUKÁŠ NAHODIL se dostal do samostatného úniku, když mu puk přenechal Rutar a zblízka pak překonal Jaroslava Januse, kterému puk propadl za jeho záda – 0:3. Asistence: Ludvík Rutar.
    49:39 Lukáš NAHODIL - 0:3
     
    50:42
    Jsme za polovinou třetí části hry, hosté vedou rozdílem tří branek a zatím to s domácími nevypadá vůbec dobře.
     
    51:30
    Domácí byli znovu bezzubí v útoku a přišli o kotouč. Do akce na druhé straně tak spěchají zase hosté. Kteří tak mohou hrát v pohodě.
     
    52:34
    Ne, Litvínovu dnes nejde nic. Další střela, která na Konráda mířila, skončila na jeho hrudi a dalším zákrokem tak podržel Olomouc, její tříbrankové vedení a své čisté konto.
     
    53:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se poprvé v utkání prosazují a ještě vykřesali jiskru naděje. Viktor Hübl našel zpoza branky hostů přihrávkou v mezikruží volného FRANTIŠKA LUKEŠE, jenž pohotovou střelou obral Konráda o čisté konto – 1:3. Asistence: Viktor Hübl.
    53:09 František LUKEŠ - 1:3
     
    53:55
    Hosté se natlačili do útočného pásma a těsně před Janusem vystřelil Staněk. Jeho pokus však domácí brankář vykryl.
     
    54:54
    Domácí se snažili o další zakončení před hostující brankou, na kontaktní gól se však nedostali. Hned na to posílají puk do středního pásma hosté.
     
    55:27
    Další dobrá střela Františka Lukeše, který střílel z pravého kruhu. Po ní však zase pohotově zasáhl Branislav Konrád.
     
    55:57
    Kolouchova rána na druhé straně zaměstnala Jaroslava Januse, který si také připisuje přesný zákrok a stále drží litvínovské šance.
     
    56:06
    Zakázané uvolnění hostů stěhuje hru před Konráda. Vhazovat se bude po levé ruce olomouckého brankáře.
     
    56:14
    František Lukeš vyslal na Konráda další tvrdou střelu, se kterou si znovu dokázal brankář olomouckého celku poradit.
     
    56:29
    Slibně se rozvíjející akci domácího celku zastavilo postavení mimo hru a hra se tak přesouvá zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    56:56
    Hosté drží kotouč co nejdále od své branky a už se příliš nikam neženou. Stále mají velmi slibný náskok, který se snaží ubránit.
     
    57:27
    Baránek se napřáhl a po jeho střele trefil jednoho z hostujících hráčů. Stále se však Verva tlačí před hostující klec.
     
    57:52
    Domácí lavička si bere oddechový čas.
     
    57:52
    Domácí branka je prázdná a Litvínov hraje se šesti bruslaři v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:29
    Domácí stále marně buší na olomoucká vrata a po další střele se tak k puku dostali hosté.
     
    58:34
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté pečetí výhru v tomto duelu. Z vlastního obranného pásma se do prázdné klece trefil DAVID ŠKŮREK a je hotovo – 1:4. Asistence: Jan Jaroměřský a Petr Strapáč.
    58:34 David ŠKŮREK - 1:4
     
    59:16
    Ještě se píská zakázané uvolnění hostů a hra se stěhuje před Konráda. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    59:47
    Verva drží kotouč na svých holích, ale zápas je už rozhodnut a pomalu míří do svého úplného konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Verva nakonec nestačila na olomoucké hokejisty a na svém ledě tak nezískala ani bod a nenavázala tak na výhru v Karlových Varech. Hosté si tak odvážejí z litvínovského ledu všechny tři body.
     
    Střely na branku: 34 – 28
     
    Utkání sledovalo 5 134 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:58:14)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 54. F. Lukeš (V. Hübl) – 24. Jergl (J. Knotek, Ostřížek), 38. J. Knotek, 50. Nahodil (Rutar), 59. Škůrek (Jaroměřský, Strapáč)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Porseland, Ščotka, Graborenko, Baránek, Piché, Suchánek, L. Doudera – Petružálek (A), J. Mikúš, Kašpar – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Myšák, Gerhát, Trávníček (C) – D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Jaroměřský, Škůrek, Staněk, Švrček, Ondrušek, Rutar – Ostřížek, J. Knotek, Jergl – Burian, Strapáč, Holec – Kolouch, Nahodil, V. Tomeček – Laš, Skladaný, Mráz.

    Rozhodčí: Hodek, Lacina – Gerát, Lhotský

    Diváci: 5134
    thejrc.org