Kladno – Přerov 7:2 (kon.) | Slavia – Třinec 3:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Zlín 1:4 (kon.)
Liberec – Vítkovice 2:3 (po pr.) | Chomutov – Mountfield HK 3:0 (kon.) | Žďár n/S – Havířov 3:4 (kon.)
K. Vary – Havlíčkův Brod 3:2 (kon.) | Č. Budějovice – Vsetín 3:4 (po pr.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
3:4 (1:1, 0:0, 2:2 - 0:1)
VHK ROBE Vsetín
Pátek 04.01.2019, 18:15DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Vávra, Hubata, Remta, Svach, J. Novák, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, Ryba, Schwartz, P. Novák, Čížek, Silný

    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Málek) – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Jindra, Klímek, Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych, Zemánek

    Rozhodčí: Horáček – Jindra, Kubíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:23
    Málem jsme se dočkali první branky v utkání! Pavel Novák si sjel před branku, přičemž vzápětí dostal velmi zajímavou přihrávku. Následně to zkusil z první, jenže trefil jen Sachrův beton.
     
    02:18
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Pernický – 2 min., podrážení).
     
    02:26
    Jakub Novák si na modré čáře našel střeleckou pozici a zamířil na branku. Jeho pokus ale neměl parametry k tomu, aby zapadl až do branky. Sachr ho vyráží bez větších obtíží za pomoci svých betonů.
     
    03:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom jsme na první branku nemuseli čekat vůbec dlouho. DANIEL KLÍMEK najel do útočného pásma a střelou zpoza obránce rozvlnil síťku za zády domácího brankáře. Asistence: Marco Lukačka.
     
    04:39
    Vsetínští hokejisté se snaží o rozehrávku, nicméně ta není zatím příliš přesná. I přesto se hostující celek dostává do pásma, kde se nyní pokouší o kombinaci.
     
    05:17
    Zajímavou akcí se prezentoval Lukáš Jindra, který se dostal skrz obránce až před branku, kde měl prostor ke střele. Tuto zajímavou akci ale nakonec uťal až Svoboda, který si s Jindrovým pokusem poradil bez větších obtíží.
     
    05:52
    Aleš Řezáč se hnal do útočného pásma, nicméně jeden z jeho spoluhráčů tam nabruslil dřív, a tak rozhodčí odpískali postavení mimo hru, které vrátí hru do středního pásma.
     
    06:30
    Vsetínští nabruslili do útočné třetiny a ihned vystřelili na Svobodovu svatyni. Nicméně právě domácí brankář včas zareagoval a puk přikryl bezpečně pod svoji rukavici.
     
    06:43
    Obránci hostí kombinovali na modré, nicméně jejich přihrávku vystihl Jakub Čížek, který se vydal do samostatného úniku. Sám před brankou ale neuspěl, trefil totiž jen Sachrovu výstroj, na níž projektil nakonec končí. Následuje vhazování.
     
    07:15
    Vhazovalo se v obranném pásmu Motoru. Po buly se dostal se ke střele Jan Vašenka, jenž to zkusil na vzdálenější tyč. Bohužel pro něj ale zamířil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    08:15
    Tomáš Krupa bojoval o kotouč, až se nakonec dostal ke střeleckému pokusu. Pálil zblízka branky, ovšem na domácího brankáře si nepřišel. Ten totiž jeho pokus dostává mimo nebezpečí.
     
    09:21
    Lukáš Frydrych si zajímavě najížděl do středního pásma. Byl za oběma domácími obránci, nicméně přihrávku od svých spoluhráčů nakonec nedostal, a tak se žádná branku ohrožující situace nekoná.
     
    10:31
    Jakub Čížek měl kotouč na pravém křídle. Svému obránci, který si pohybem říkal o střelu, nepřihrál. Vzal celou akci na sebe. Střelou z nápřahu zamířil k bližší tyči, kam se Sachr přesunul a tento pokus lapil.
     
    11:32
    Kožený dostal přihrávku na modrou čáru, kde měl docela dost prostoru. Toho se pokusil také využít. Koženého střela neměla špatnou rychlost, ovšem letěla přímo doprostřed branky, kde stál pohotový Svoboda.
     
    12:08
    Jaroslav Pouzar posílal přihrávku na Pavla Nováka, ovšem pas nebyl příliš přesný, a tak jej druhý jmenovaný mohl zpracovat jen těžko. Puk se přesunul na hole hostujícího celku.
     
    13:02
    Jakub Novák dostal přihrávku a z pozice obránce se vydal do útoku. V něm ale nepochodil, neboť ho o kotouč obral jeden z vsetínských obránců, který se stihl vrátit.
     
    13:35
    Vsetínští hokejisté se bleskově dostali do pásma. Na pravém křídle si najížděl Lukáš Frydrych, který posílal střelu někam k bližší tyčce. Tam byl ale také pohotový Svoboda.
     
    13:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno, domácí střídačka se může radovat! ONDŘEJ VACULÍK byl na brankovišti velmi agilní a s vypětím všech sil docpal kotouč až za brankovou čáru. Asistence: František Schwartz.
     
    14:53
    Jakub Čížek dostal přihrávku do jízdy, a tak se mu otevřela cesta k brance. Domácí útočník byl ve velkém střeleckém úhlu, ale své štěstí z bekhendu zkusil. Kotouč mířil do horních pater svatyně, s tím ale Sachr počítal a puk dokázal zkrotit.
     
    15:23
    Daniel Klímek stál z brankářova pohledu na pravém kruhu, kam také dostal velmi dobrou přihrávku. Klímkova střela nebyla vůbec špatná, nicméně Svoboda se přemístil a i s tímto pokusem neměl výraznější obtíže.
     
    15:52
    I nyní Daniel Svoboda předvedl bezpečně jistý zákrok, tudíž se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    16:32
    Marco Lukačka nabral rychlost a šikovně se natlačil až před branku, kde způsobil velký rozruch. Lukačku ale nakonec stačila domácí obrana zpacifikovat a k ničemu ho nepustila.
     
    17:49
    Martin Kožený ujížděl zpět, aby ubránil protihráče, který se řítil do útoku. Jmenovitě jím byl Aleš Řezáč. Kožený domácího útočníka zkusil zastavit za pomoci bodyčeku. Ten sice nebyl ukázkový, svůj účel ale splnil.
     
    18:42
    Jakub Novák měl na modré čáře dost prostoru, tudíž vystřelil. Jeho projektil směřoval k bližší tyči, kde však Sachr stačil zakleknout a puk udržel bezpečně ve své výstroji.
     
    19:14
    Vojtěch Vrána dostal přihrávku na pravý kruh, odkud zkusil své štěstí. Proti němu se ale Svoboda přemístil a Vránův pokus vyrazil do bezpečí. Vsetín se přesto drží na kotouči a pokouší se o střelecké pokusy.
     
    19:57
    Lukáš Frydrych nabral rychlost a vřítil se do útočného pásma. Zde ihned vypálil zpoza obránce. Svoboda si přesto jeho pokus bezpečně našel a schoval jej ve výstroji. Tři vteřiny před odchodem do kabin se tedy bude vhazovat před domácí svatyní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut je za námi. Vsetínští hokejisté šli na jejím začátku do vedení. Na soupeře tlačil i nadále, nicméně i Motor se mohl radovat z přesné trefy. Trefil se totiž na brankovišti agilní Ondřej Vaculík. Do druhých dvaceti minut tedy půjdeme za vyrovnaného stavu.

    Další perioda začne přibližně v 18:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Lukáš Frydrych společně se spoluhráčem unikli do bleskového protiútoku. Ten ale nebyl zakončen ani střelou. Jeden z českobudějovických obránců se včas stáhl dozadu a právě případnému střeleckému pokusu zabránil.
     
    21:25
    Michal Silný dostal přihrávku do středního pásma, odkud se dostal až na pravý kruh. Odtud poslal přízemní střelu směrem na Sachra, který ji nadvakrát zkrotil pod svou rukavicí.
     
    22:52
    Lukáš Jindra se hnal s kotoučem na holi po pravém křídle, načež to zkusil k bližší tyči. Tam se však Svoboda dokázal v klidu přemístit a pokus lapit.
     
    23:52
    Vhazovalo se v útočném pásmu domácích. Ihned po buly se ke střele dostal jeden z obránců, který ovšem Sachra neprostřelil. Právě vsetínský brankář zaklekl a pokus uschoval někde pod svou výstrojí.
     
    24:56
    Michal Silný nahodil kotouč do útočného pásma, kde o něj nyní oba týmy svádí souboj. Následně odjel střídat a pouští na hřiště někoho z odpočatějších hráčů.
     
    26:10
    Už to vypadalo, že se Pouzar dostane do střelecké pozice, nicméně přihrávku od Šimona Masopusta nepřebral ideálně. Přesto na Sachra vzápětí přišla střela, kterou ovšem vsetínský brankář bezpečně uschoval.
     
    26:35
    Pavel Novák našel povedenou přihrávkou jednoho ze svých najíždějících spoluhráčů. Ten ovšem následně nedokázal ve velké rychlosti zasunout kotouč za brankovou čáru.
     
    26:38
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Čížek – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    27:02
    Michal Silný se dostal k puku ve vlastním obranném pásmu a následně vyhodil až na Sachra, který klouzající kotouč vyrazil a následně rozehrál na některého ze spoluhráčů.
     
    27:42
    Jan Vašenka stál ve velkém střeleckém úhlu, přesto jeho pokus, který vyslal, nebyl vůbec špatný. Vašenkův pokus ale Svobodu nepřekvapil. Domácí brankář bezpečně zasáhl a puk na první dobrou schoval.
     
    28:32
    Václav Prospal si sjel hlouběji do pásma, do střelecké pozice. Z ní pak zkusil své štěstí, nicméně jeho pokus se odrazil jen od některého z obránců vysoko do ochranné sítě. Hra je tedy přerušena, bude se vhazovat před Sachrem.
     
    28:56
    Šimon Masopust se snažil dorážet u levé tyčky z pohledu brankáře. I proto se stal terčem jednoho ze vsetínských obránců, který ho nevybíravým zákrokem poslal k ledu. Sudí však vylučovat nebudou, bude se pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    29:21
    Českobudějovičtí hokejisté vybojovali kotouč v obranném pásmu a vřítili se do toho útočného. Zde nyní bojují o kotouč. Uvidíme, zda se poté, jestli jej vybojují, dostanou do střelecké pozice.
     
    30:43
    Daniel Klímek se dostal ke střeleckému pokusu z pravého křídla. Jeho projektil ovšem nebyl nikterak svižný, a tak s ním Svoboda neměl větší problémy.
     
    31:17
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jindra – 2 min., faul kolenem).
     
    31:51
    Motor se zatím nemůže dostat do útočného pásma. Vsetín ho totiž přes neutrální pásmo ještě nepustil.
     
    32:22
    Až nyní se Motor usazuje před Sachrem a pokouší se o kombinaci. Ještě předtím se ale zajímavě dopředu hnal Daniel Klímek, jenž nebyl vůbec daleko od toho, aby se dostal do samostatného úniku. Naštěstí pro domácí proti němu ale stihl poslední bek zasáhnout včas.
     
    33:49
    Šimon Masopust se pokusil o dorážku z těsné blízkosti branky. Vsetínská obrana mu ale situaci znepříjemnila a Sachr si s jeho následným pokusem poradil. Bude se vhazovat po levé ruce vsetínského brankáře.
     
    34:38
    Šimon Jenáček se řítil k brance. Vezl s sebou také českobudějovického obránce, který ho ale od rozehrávky nezastavil. Jenáček poslal kotouč před branku, přičemž Daniel Svoboda si z branky povyjel a kotouč proplul na opačnou stranu, před odkrytou část domácí svatyně. V těchto místech naštěstí pro Motor ale nikdo ze Vsetínských nestál.
     
    35:15
    Zřejmě po jednom ze zákroků domácích zůstal Marco Lukačka na chvíli na ledové ploše. Zřejmě mu ale nic není, po chvíli se zvedá a odjíždí na střídačku svého celku. Vylučovat se nebude.
     
    35:29
    Jaroslav Pouzar, ač tísněn jedním z Vsetínských, nahodil kotouč na branku. Sachr však s Pouzarovým pokusem neměl větší problém a v pohodě jej zachytil.
     
    36:30
    Pavel Novák poslal přihrávku na Jakuba Čížka, který měl rychlost a najížděl si před branku. Čížkův následný pokus nakonec vsetínské hokejisty neohrozil, skončil totiž mimo brankovou konstrukci, ačkoliv nebyl vůbec špatný!
     
    37:05
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Hubata – 2 min., faul kolenem).
     
    37:38
    Jan Vašenka se dostal ke střeleckému pokusu zhruba v ideální střelecké pozici. Jeho pokus ale až na Svobodovu branku neprošel. Motor se následně osvobozuje a šetří cenné vteřinky z oslabení.
     
    38:33
    Z dobré střelecké pozice pálil také Lukáš Frydrych, nicméně ani on mezi tři tyče nezamířil. Puk se přesto dostal až ke Svobodovi, který jej přikryl pod rukavici, bude se tedy vhazovat.
     
    39:05
    Tomáš Hubata je zpět na ledové ploše. Hraje se také poslední minuta druhého dějství.
     
    39:39
    Michal Silný jen tak tak udržel kotouč před útočnou modrou čárou. Z toho následně mohl také těžit. Otočil se směrem k brance a vypálil. Jeho pokus z nápřahu Sachr dokázal vytěsnit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhých dvacet minut je za námi. Branky jsme se nicméně nedočkali. Stále se ale hraje velmi pohledný hokej v dobrém tempu. Uvidíme, zda nám dalších dvacet minut napoví, kdo si dnes odnese bodový zisk.

    Další perioda začne přibližně v 19:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Jenáček držel kotouč na své holi, ale neměl příliš prostoru k útočným manévrům, a tak puk jen nahodil za Svobodovu branku, kde se ho ujímají domácí.
     
    41:06
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští hokejisté propukají v jásot, berou si totiž zpět jednogólové vedení! Vašenka vystřelil na domácí branku, načež se kotouč odrazil příhodně pro MARCA LUKAČKA, jenž se nezmýlil. Asistence: Jan Vašenka.
     
    41:29
    František Schwartz nabral rychlost a nenechal si vzít kotouč. Zároveň ale také nebyl puštěn před branku, a tak před ni jen přihrával. Nikdo z jeho spoluhráčů před ní ale nestál, na hostující svatyni tedy žádný pokus neletěl.
     
    43:00
    Lukáš Jindra nabral velkou rychlost a dostal se do útočného pásma. Zde viděl dobře najetého spoluhráče, kterému adresoval přihrávku. Bohužel pro něj se ale jeho spoluhráč až k puku nedostal, neboť byl odstaven jedním z domácích obránců.
     
    44:16
    Matouš Masopust přejel útočnou modrou a pokusil se o ohrožení Sachrovy branky. Masopustův pokus ale neprošel, odrazil se totiž jen od prvního bránícího hráče.
     
    44:53
    Ondřej Vaculík si najel do do útočného pásma, kde se pokusil z vrcholku kruhu zacílit na hostující svatyni. Bohužel pro něj ale kotouč netrefil ideálně, a tak Sachra nikterak neohrozil.
     
    45:49
    Vsetínští hokejisté se pokusili o rozehrávku, ovšem kotouč skončil jen na zakázaném uvolnění, které vrátí hru před branku Sachra.
     
    46:18
    Marco Lukačka to nemyslel vůbec zle! Z pravého kruhu, na kterém byl rozjetý, pálil do horních pater. Střelu mu ještě znepříjemnil jeden z domácích, který do ni padl. Svoboda si s pukem následně poradil, za svá záda ho nepropustil.
     
    46:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí vyrovnávají skóre! Michal Silný našel na modré čáře stojícího JANA VÁVRU, a ten z větší dálky zacílil přesně k tyčce, Sachr nestačil zareagovat. Asistence: Michal Silný.
     
    46:58
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min., podrážení).
     
    47:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí fanoušci se mohou radovat ještě více, Jihočeši jdou totiž prvně v utkání do vedení! Pavel Novák našel JAKUBA ČÍŽKA, který se nezmýlil. A to dokonce v oslabení! Asistence: Pavel Novák.
     
    48:12
    Ondřej Vaculík se vrátil na led z trestné lavice a ihned se zapojil do hry. Dostal se dokonce do akce jeden na jednoho. Obránce sice přebruslil, ovšem vracející se bek do jeho střely ještě sáhl, a tak kotouč nakonec skončil mimo levou tyč.
     
    49:30
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min., pozdní dohrání).
     
    49:48
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Ondřej Vaculík na trestné lavici příliš dlouho nepobyl, Vsetínští opět srovnávají skóre! Ondračka poslal pas na LUKÁŠE FRYDRYCHA, který nezaváhal a i on se zapisuje do střelecké listiny. Asistence: Tomáš Ondračka.
     
    50:47
    Martin Kožený dostal přihrávku po vhazování a poslal ji do rohu ledové plochy, kde stál jeho spoluhráč. Vsetínští se poté prokombinovali až ke střele, která ale skončila jen těsně mimo levou tyč ze Svobodova pohledu.
     
    51:47
    Matouš Masopust nabral dobrou rychlost a hnal se do zakončení, ovšem obránci jej o kotouč na poslední chvíli obrali a ohrozit branku Sachra nedovolili.
     
    52:07
    Aleši Řezáčovi už se nyní podařilo procpat až do zakončení. Najížděl si z levého křídla a zkusil zacílit k bližší tyči. Sachr proti jeho pokusu včas zaklekl a střelu udržel bezpečně ve výstroji.
     
    53:16
    Václav Prospal dostal přihrávku na modrou čáru, odkud vyslal zajímavý pokus ze zápěstí. Prospalův projektil ale nakonec skončil jen těsně mimo pravou tyč ze Sachrova pohledu.
     
    54:05
    Vsetínští hráči se pokusili vniknout do pásma, ovšem nyní je zastavil čárový sudí, který odpískal postavení mimo hru.
     
    54:35
    Jan Vašenka předvedl krásnou individuální akci! Obhodil si obránce a dostal se sám před branku, v rychlosti ale zakončit nedokázal. Přesto jeho akce zaváněla gólem!
     
    55:49
    Lukáš Jindra si najel na levý kruh, kam dostal přihrávku. Jeho pokus byl velmi svižný, ovšem zastavil se jen o plexisklo za brankou. Vsetínští pak pokračují ve svém útočném náporu.
     
    56:11
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Frydrych – 2 min., držení hole).
     
    56:53
    Jakub Novák dostal kotouč na modrou čáru, kde měl prostor ke střele. Toho také využil. Jeho dělovka nebyla vůbec zlá, nicméně Sachr ji viděl a vyrážečkou stihl zasáhnout.
     
    57:35
    Ondřej Vaculík stál zády k brance, přičemž dostal přihrávku. Otočit se a případně zakončit ale nestihl. Vrátil se k němu totiž jeden ze vsetínských beků, který ho do zakončení nepustil.
     
    57:56
    Tomáš Hubata to měl k brance daleko, přesto vypálil. I jeho dělovka měla solidní razanci, nicméně na branku neletěla, skončila jen v rohu ledové plochy.
     
    58:11
    Lukáš Frydrych se vrátil na ledovou plochu a rovnou se zapojil do útočné činnosti svého týmu.
     
    59:11
    Už to vypadalo, že Martin Lašák kotouč na modré čáře nestihne. Stihl. Pak také vypálil. Jeho pokus musel zabrnkat na nervy domácích příznivců, nakonec puk ale končí jen za brankou, když se odráží od mantinelu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Máme za sebou vyrovnanou partii, která zřejmě zaslouženě dospěla až do prodloužení, ve kterém se rozhodne, kdo si dnes odnese bonusový bodík.
     
    Hráči obou mužstev už jsou ve třech na každé straně připraveni k vhazování. Prodloužení tedy může začít.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:13
    Pavel Novák viděl najetého Jakuba Čížka, proti přihrávce ale vyjel jeden ze vsetínských hráčů, který domácímu útočníkovi v případné střele a vlastně celé akci zabránil.
     
    60:36
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Prodloužení netrvalo vůbec dlouho, máme rozhodnuto! Daniel Klímek vyslal do útoku LUKÁŠE JINDRU, který najížděl k brance z levého křídla a nakonec střelou na vzdálenější tyč rozvlnil síťku za Svobodovými zády! Asistence: Daniel Klímek.
     
    Konec zápasu.
     
    Bonusový bod tedy nakonec připadl Vsetínským! Z dnešního programu na druhé ledové ploše v Budvar aréně je to vše, děkuji za pozornost! (20:17:46)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 14. Vaculík (Schwartz), 47. Vávra (Silný), 48. Čížek (Novák) – 4. Klímek (Lukačka), 42. Lukačka (Vašenka), 50. Frydrych (Ondračka), 61. Jindra (Klímek)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Vávra, Hubata, Remta, Svach, J. Novák, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, Ryba, Schwartz, P. Novák, Čížek, Silný
    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Málek) – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Jindra, Klímek, Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych, Zemánek

    Rozhodčí: Horáček – Jindra, Kubíček
    thejrc.org