Pittsburgh – Winnipeg 4:0 (kon.) | Detroit – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Columbus 4:2 (kon.)
Dallas – Washington 2:1 (po pr.) | Colorado – NY Rangers 6:1 (kon.) | Arizona – New Jersey 2:3 (0:2 po s.n.)
Anaheim – Vegas 2:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 3:4 (kon.) | Philadelphia – Calgary 2:3 (po pr.)
po s.n. (0:2)
Arizona Coyotes
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
New Jersey Devils
Sobota 05.01.2019, 03:10 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New Jersey Devils.
    Autorem vítězné branky je KYLE PALMIERI, který si najel z pravé strany před branku a svižným zakončením k levé tyčce vystřelil Devils dva body!
     
    64:48
    Darcy Kuemper je v prodloužení naprosto skvělý! Nejdříve vyrazil pokus Butchera od modré čáry, aby si následně smlsnul na dorážce Travise Zajaca zblízka.
     
    63:05
    Po otočce nyní zakončoval Jesper Bratt, který brankáře Kuempera prostřelil a puk mířil do branky. Domácí borec ale zareagoval na poslední chvíli a hokejkou kotouč odpálil!
     
    60:25
    Oliver Ekman-Larsson se individuálně dostal až před branku a u pravé tyčky šel do kličky. Puk putoval do branky, ale před brankovou čárou jej odehrál Jesper Bratt!
     
    54:06
    Nejdříve přišla střela od modré čáry, který ale skončila na zadním mantinelu. Conor Garland se dostal k dorážce, ale puk skončil na boční síť. Poté ale Santini vyhodil kotouč a dostane dvě minuty.
     
    52:33
    V oslabení mohl udeřit Nico Hischier, jenž na své narozeniny unikal na Kuempera. Zakončoval Forsbergovo kličkou, ale domácí brankář nakonec betonem skvěle zakročil!
     
    49:11
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Brian Boyle – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    45:57
    Arizona se dostala do první šance ve třetí třetině. Alex Galchenyuk se dostal do brankoviště po levé straně, v brance ale neskončil jeho bekhend ani následné dorážky!
     
    37:35
    Po vhazování hákoval Pietilu slovenský útočník Richard Pánik, který inkasuje dvě minuty. Devils si tak zahrají již třetí přesilovku v utkání, v ani jedné zatím neexcelovali.
     
    37:31
    Během minuty mohl Blake Coleman otočit stav duelu. Se Zajacem se vydal do přečíslení, ale přihrávka přes obránce nepřišla. Hostující dvacítka zakončovala po ledě, ale Kuemper parádně zakročil!
    36:16 Blake COLEMAN - 2:2
     
    36:16
    Devils právě vstřelili branku!
    Následně se hosté prosazují a máme opět vyrovnáno! Travis Zajac si najel až k levé tyčce a bekhendem vylepšil pozici na brankoviště, kde byl BLAKE COLEMAN. Tomu se povedlo zamířit mezi betony, a tak je stav duelu opět vyrovnaný. Asistence: Travis Zajac a Miles Wood.
     
    34:43
    V době, kdy končil trest domácímu obránci, zakončoval z pravého kruhu Miles Wood. Jeho rána šla do bližší šibenice, ale Darcy Kuemper skvěle zasáhl tělem!
     
    32:40
    Za brankou Arizony byl faulován Blake Coleman a kapitán Oliver Ekman-Larsson inkasuje dvě minuty za hru vysokou holí. Devils tak čeká druhá přesilovka v utkání, poprvé se vylučuje ve středním dějství.
    29:05 Christian FISCHER - 2:1
     
    29:05
    Arizona právě vstřelila branku!
    Blake Coleman se dostal na pravém kruhu ke střele, ale jeho rána skončila na betonech Kuempera. Domácí se tak dostali do protiakce a CHRISTIAN FISCHER se dostal až před Kinkaida, kterého svižnou ránou zblízka překonal a Arizona vede! Bez asistence.
     
    26:10
    Nakonec branka New Jersey neplatí! Blake Coleman se dostal u pravé tyčky ke střele, která zůstala pod betonem brankáře. Blake Pietila si najel do brankoviště a poslal kotouč do branky, ale gól uznán nakonec není.
     
    26:10
    Druhá lajna hostujícího celku pokračovala v tlaku a nakonec se dočkala branky, ale rozhodčí budou vše řešit na videu! Autorem by měl být Blake Pietila, který volný kotouč poslal do branky.
     
    19:19
    Miles Wood se rychle dostal do útočné třetiny a posunul kotouč najíždějícímu Colemanovi. Ten svižně zakončoval, ale jeho rána orazítkovala pouze břevno!
    16:44 Conor GARLAND - 1:1
     
    16:44
    Arizona právě vstřelila branku!
    Nástup Kinkaida do utkání se ovšem moc nepovedl a Arizona srovnává! Pavel Zacha rozehrál špatně zpoza branky a CONOR GARLAND se dostal ke kotouči. Domácí útočník šel do kličky na zadní tyčku a po ledě překonal roztaženého Kinkaida. Bez asistence.
     
    15:59
    Střídání v týmu New Jersey Devils: ze hřiště odchází Mackenzie Blackwood, přichází Keith Kinkaid. Nejspíše jde o nějaké poranění, Blackwood si stěžoval již v průběhu první třetiny.
     
    11:19
    Po hodně dlouhé době se přerušovalo a pokračovat se bude po komerční přestávce. Domácích bylo na ledě šest, a tak si zahrají poprvé v oslabení i oni.
     
    02:52
    Do první šance ve dvojnásobné přesilovce měl Clayton Keller, jenž zakončoval zblízka u pravé tyčky. Mackenzie Blackwood ovšem parádně zakročil tělem!
     
    02:11
    New Jersey sice hned vyvezlo kotouč, ale následně přišel další faul a domácí nejspíše čeká dvojnásobná výhoda. Zajac fauloval Kellera u hrazení a dostane dvě minuty za vražení. Trest za hrubost navíc dostali Richard Pánik a Blake Coleman.
     
    01:51
    Následně se ale právě hosté provinili a Arizona si zahraje přesilovku. Blake Pietila inkasuje dvě minuty za sekání. Devils se tak budou hned bránit.
    01:05 Nico HISCHIER - 0:1
     
    01:05
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté jdou ve druhé minutě utkání do vedení! Kyle Palmieri na pravé straně vybojoval kotouč a naservíroval jej pro NICA HISCHIERA. Ten Kuempera překonal, ale Keller stihl vyhodit branku ze svého postavení. Sudí branku uznali po videu a švýcarský mladík se raduje z branky na své dvacáté narozeniny! Asistence: Kyle Palmieri.
     
    01:05
    New Jersey se následně dostalo do protiakce a Palmieri našel Hischiera. Ten střílel do odkryté branky a nejspíše by ji i trefil, ale Keller ji vyhodil ze svého postavení a zabránil gólu. Rozhodčí budou volat do Toronta!

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 17. Garland, 30. Fischer – 2. Hischier (Palmieri), 37. Coleman (Zajac, Wood), rozh. náj. Palmieri

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Alex Galchenyuk (ARI)
    0:1   Kyle Palmieri (NJD)
    2. série:
    0:1   Nick Cousins (ARI)
    0:2   Drew Stafford (NJD)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Hjalmarsson, Ekman-Larsson, Goligoski, Chychrun, Ljubuškin, Oesterle – Keller, Galchenyuk, Stepan – Hinostroza, Richardson, Pánik – J. Archibald, Cousins, Crouse – Fischer, Kempe, Garland.
    New Jersey Devils: Blackwood (16. Kinkaid) – Vatanen, Severson, A. Greene, Santini, Butcher, Lovejoy – Bratt, Hischier, Palmieri – Wood, Zajac, Coleman – Pietila, Zacha, Noesen – Boyle, Seney, Stafford.

    Rozhodčí: Mclsaac, Rehman – Brisebois, Devorski
    thejrc.org