Pittsburgh – Winnipeg 4:0 (kon.) | Detroit – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Columbus 4:2 (kon.)
Dallas – Washington 2:1 (po pr.) | Colorado – NY Rangers 6:1 (kon.) | Arizona – New Jersey 2:3 (0:2 po s.n.)
Anaheim – Vegas 2:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 3:4 (kon.) | Philadelphia – Calgary 2:3 (po pr.)
po prodl.
Philadelphia Flyers
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Calgary Flames
Sobota 05.01.2019, 19:10 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. T.J. Brodie (CGY) 1+0
    2. Travis Konecny (PHI) 1+0
    3. Johnny Gaudreau (CGY) 1+0 (21:48:29)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 34:32.
    Zblokované střely – 17:15.
    Vyloučení – 3:5.
    Využití přesilovek 1/5 – 0/3.
    Vhazování – 31:25.
     
    Československá stopa

    Jakub Voráček (PHI) 0+0, 4 střely, čas na ledě 17:35
    Radko Gudas (PHI) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:38
    Michael Frolík (CGY) 0+0, 2 střely, čas na ledě 11:03
    David Rittich (CGY) odchytal celý zápas, 2 inkasované branky, 32 zásahů
     
    Je konec! Ačkoliv to dlouho vypadalo, že si Philadelphia připíše cenný skalp favorita utkání, tak se nakonec z vítězství raduje právě Calgary. Voráčkova družina ještě necelých pět minut před koncem vedla o jednu branku, nakonec však prohrála po prodloužení. Rozhodující trefu tohoto zápasu obstaral hostující T.J. Brodie, jenž využil rychlé přečíslení. Velmi dobrý zápas odchytal český brankář David Rittich, který se výrazným způsobem podílel na výhře svého celku. Kaňkou může být situace před druhou inkasovanou brankou, kdy český brankář špatně rozehrál.
     
    Konec zápasu.
    61:59 TJ BRODIE - 2:3
     
    61:59
    Calgary právě vstřelilo branku!
    O vítězi utkání je rozhodnuto! Philadelphia se konečně nastěhovala do útočného pásma, jenomže na druhé straně se urodilo rychlé přečíslení. To po pravém křídle táhl Tkachuk, jenž žabičkou před branku našel volného T.J. BRODIEHO, jenž zamířil mezi ruku Harta.
    Asistence: Matthew Tkachuk.
     
    61:21
    Do zajímavé šance si nyní nabruslil Gaudreau, jenž vypálil přímo do hrudi Harta. Plameny jsou v tuto chvíli aktivnější, domácí spíše jen vyčkávají.
     
    60:20
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro Calgary, které okamžitě zavezlo puk za vlastní branku, kde s přihrávkou vyčkává Brodie.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Máme za sebou třetí třetinu, která ale nerozhodla o osudu tohoto zápasu. Na řadu přijde pětiminutové prodloužení, oba celky budou hrát ve třech na obou stranách,
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Před koncem třetí třetiny ještě přišla menší strkanice, do které se zapojil také český obránce Gudas.
     
    59:22
    Voráček zlomil hokejku, následně tak musel spěchat pro novou. To příliš nevadilo, neboť druhá formace Calgary raději vystřídala. Do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    58:10
    Jako první se k volnému puku dostal domácí Hamonic, který po přejetí červené čáry nahazoval na druhou stranu. Soupeř se ale prezentoval icingem.
     
    57:20
    Na druhé straně to z vrcholku pravého kruhu zkoušel Couturier, který ale pálil kousek vedle branky. Philadelphia se nyní dostává k symaptickému náporu.
     
    56:17
    Další zakončneí tentokráte vyprodukoval Giordano, který svojí navštívenku poslal přímo do lapačky Harta. Hra je přerušena, vhazovat se bude po pravici kanadského brankáře.
    55:43 Matthew TKACHUK - 2:2
     
    55:43
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Zničehonic máme opět vyrovnáno! Plameny se pohodlným způsobem dostaly do útočného pásma, kde Bennett našel volného MATTHEWA TKACHUKA, jenž ránou švihem zamířil k bližší konstrukci, kam se Hart natahoval zcela marně.
    Asistence: Sam Bennett, Noah Hanifin.
     
    55:10
    Špatná rozehrávky Calgary přinesla bekhendové zakončení od Girouxe. Český brankář byl i v tomto případě na svém místě, přichází další komerční přestávka.
     
    54:04
    Voráček našel mezi kruhy volného Lindbloma, který vypálil na Ritticha. Tomu ale puk vypadl za sebe, avšak brankovou čáru nepřesáhl. Obrovské štěstí pro Flames!
     
    53:11
    Rittich pohledem zkontroval ránu, který skončila daleko od jeho branky. Calgary se rovněž dostalo k zakončení, to pro změnu prosvištělo zhruba metr vedle vzdálenější tyče.
     
    52:33
    Celkem nevýrazný Van Riemsdyk se pokoušel natlačit před Ritticha, což mu ale zabránil důrazný Hamonic. Na opačné straně se hosté dostali do postavení mimo hru.
     
    51:02
    Další zakončení si připsal právě Andersson, který zkoušel své štěstí od pravého kruhu. Rittich byl tentokráte připravený, následuje další komerční přestávka.
     
    50:32
    K volnému touši se jako první dostal Jankowski, který ale neprošel ani k modré čáře. Posléze se o zavezení do třetiny staral Andersson, po jehož přihrávce pálil vedle Kylington.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:03
    Celkem překvapivou střelu vypustil hostující Ryan, jenž zamířil kousek vedle branky. Posléze se za pukem hnal Neal, který ale nebyl zastaven nedovoleným zákrokem, což se nelíbí domácím fanouškům.
     
    48:13
    Plameny se stále nemohou dostat ke klasické přesilovkové kombinaci. Soupeř totiž nahání soupeře u mantinelu, což před malým momentem přineslo další osvobození.
     
    47:21
    Philadelphia zvládla buly ve vlastní třetině, posléze na druhou stranu vyhodil kotouč Sanheim. O pár vteřinek později to zopakoval také obránce Hagg.
     
    46:48
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Ivan Provorov – 2 min., hákování).
     
    46:03
    Přišlo vyhození přes všechny čáry, které logicky znamená zakázané uvolnění. Philadelphia se nastěhuje zpět před Ritticha, na vhazování se staví kapitán Giroux.
    45:57 Travis KONECNY - 2:1
     
    45:57
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají zpět do vedení! Bohužel pro Calgary, má velkou zásluhu také český brankář Rittich, který přihrál přesně na hokejku TRAVISE KONECNYHO, jenž posléze zamířil mezi betony. Plameny tak budou muset opět dotahovat!
    Bez asistence.
     
    45:14
    Na hranici nedovoleného zákroku si pomohl jeden z domácích, nicménéně hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Po delší době musel zasahovat český brankář Rittich.
     
    44:20
    Dostatek prostoru měl na zakončení Giordiano, který si tuto myšlenku nakonec rozmyslel. Místo toho rozjel kombinaci u pravého kruhu, kterou ale zastavil Sanheim.
     
    43:11
    Na opačnou stranu uháněl Voráček, který zkoušel na druhé straně oslovit Konecnyho, což se ale nepodařilo. Rychlý kontr Flames přinesl zakončení vedle branky Harta.
     
    42:23
    Philadelphia přesilovou hru přečkala, avšak soupeř si ke konci vytvořil několik slibných příležitostí. Plameny to posléze zkoušely nahozením za branku, kam se vydal také Hart.
     
    41:22
    Po levém křídle se prohnal Lindholm, který posléze zavezl puk za branku soupeře. Tam operoval Monahan, jenž málem před Hartem našel volného Backlunda.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:30
    Přesilová hra Calgary zatím neprobíhá dle představ, před malým momentem se puk dostal na střídačku. Opět se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která nám rovněž nabídla jednu přesnou trefu. Tentokráte se o ní postaral hostující celek, který tak srovnal krok. Sledovali jsme ale velice ofenzivní podívanou, přičemž si obě mužstva připsala několik velice zajímavých šancí. Hodně práce má český brankář Rittich, který stále kapituloval pouze nešťastný gól z první třetiny. Na výsledkové tabuli tak svítí nerozhodný stav, oba celky mají k vítězství zase stejně daleko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Radko Gudas – 2 min., podrážení).
     
    39:14
    Vypadá to, že nám druhá třetina druhou branku nenabídně. Sledujeme pasáž plnou nepřesností, pčed malým momentem se do pásma dostal Frolík, následně Jankowski prověřil Harta.
     
    38:10
    Za brankou soupeře tentokráte operoval Konecny, který ale nic kloudného nevymyslel. Calgary se pokusilo založit rychlý protiútok, který skončil před modrou čárou.
     
    37:10
    Z velkého úhlu to zkoušel hostující Backlund, který bekhendem vůbec netrefil branku. Ránu dost možná zablokoval jeden z protihráčů, Calgary ale zůstává ve třetině.
     
    36:13
    Voráček nabral rychlost, díky které se málem dostal až před Ritticha. Na poslední chvíli ho ale zastavil vracející se protihráč. V těchto momentech sledujeme ofenzivní podívanou!
     
    35:17
    Folin taktick nahazoval puk za Harta, kam si jako první sjel jeden z jeho spoluhráčů. Philadelphia se v pásmu moc dlouho nezdržela, naopak tu máme kontr Flames.
     
    34:21
    Weal operoval u pravého kruhu, jenomže přihrávku podél mantinelu dokázal zastavit jeden z protihráčů. Calgary se k ničemu nedostalo, naopak opět musel zasahovat Rittich.
     
    33:12
    Přetahovanou u hrazení lépe zvládli domácí, načež se ke kostrbaté ráně dostal Gostisbehere, jenž ale pálil vysoko nad branku. Přesilová hra se blíží ke svému konci.
     
    32:21
    Philadelphia nezačala přesilovou hru vůbec slavně. Naopak tu byl rychlý kontr soupeře, který fantastickým zákrokem dokázal zneškodnit Hart. Na opačné straně pálil Voráček pouze do tyče!
     
    31:40
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    31:24
    Van Riemsdykovi se nepodařilo přihrát do tandemu na Weala, následně si mezi kruhy sjel domácí Patrick, který ránou zápěstím zamířil kousek vedle branky soupeře.
     
    30:30
    Rittich měl nyní pořádnou dávku štěstí! Puk totiž poskakoval po brankovišti, načež ho český brankář zalehl. Následuje další komerční přestávka druhé třetiny.
     
    29:10
    Hosté jsou najednou aktivnější, domácí Folin nedokázal vyhodit puk do bezpečí. To se až posléze podařilo Patrickovi, který se v poklidu dostal do středního pásma.
    28:51 Johnny GAUDREAU - 1:1
     
    28:51
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Máme tu vyrovnávací branku! Při hře čtyři na čtyři se hosté dostali do útoku, Monahan přihrál do tandemu na JOHNNYHO GAUDREAUA, jehož svižná rána skončila až za Hartem, kterému puk zřejmě proletěl mezi rukou. Plameny tak konečně srovnaly krok!
    Asistence: Sean Monahan, Noah Hanifin.
     
    28:01
    Rittich vyrazil tvrdou střelu od Gudase pouze před sebe, za dorážkou se pokoušel dostat Patrick, jenomže český brankář včas skončil po volném kotouči.
     
    27:51
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Ivan Provorov – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (James Neal – 2 min., sekání).
     
    27:13
    Vhazovalo se po levici Harta, na vhazování uspěl domácí Giroux, který posléze přenechal puk Sanheimovi, jenž přihrál přes osu hrací plochy na Konecnyho.
     
    26:02
    Další slibnou šanci si připsal domácí celek, jenomže puk skončil kousek vedle. Na druhé straně uháněl sám na bránu Jankowski, jenomže Hart ho dokázal vychytat.
     
    25:19
    Tkachuk to zkoušel vynikající zadovkou na Gaudreaua, jenž ale sám před Hartem zakončil kousek vedle. Rychlý kontr Flyers zakončoval Lindblom, který nechal vykniknout Ritticha.
     
    24:23
    Jenomže hostům to směrem dopředu zatím moc nejde, krátký pobyt v pásmu nepřinesl nic nebezpečného. Na opačné straně schoval puk do lapačky Rittich.
     
    23:03
    Domácí celek druhou přesilovou hru nevyužil. Na samotném konci se hostující Hanifin dostal k pohotové ráně z levé strany, puk jen o kousek minul branku.
     
    22:10
    Philadelphii se přesilová hra vůbec nedaří, domácí se ještě nedostali do útočného pásma. Soupeř vzorně pokrývá modrou čáru, kde nyní zasahoval Hanifin.
     
    21:12
    Za brankou soupeře operovala první formace Flames, která se ale k ničemu nedostala. Rovněž na druhé straně neuspěla Girouxova lajna, oba celky tak vystřídaly.
     
    20:50
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro hostující hráči, kteří zavezli puk do vlastního pásma. Poté se Brodie postaral o nepřesnou rozehrávku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla jedinou branku, o kterou se v přesilové hře postaral domácí Sanheim. Philadelphia měl v úvodní třetině více ze hry, její akce byly mnohem nebezpečnější. Naopak Calgary se dlouhou dobu herně hledalo, avšak rovněž si vytvořilo několik zajímavých příležitostí. Sledujeme celkem plynulý hokej, který navíc nabízí celou řadu osobních soubojů. Doufejme, že podobně atraktivní hokej bude pokračovat i nadále.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Lindholm se nedokázal dostat podél pravého hrazení, avšak jeho formace se přeci jenom dostala k zakončení. Obstaral ho Hamonic, jenž napálil pouze beton Harta.
     
    18:15
    Weal se dokázal probít až mezi kruhy, kde jeho střelu stačil srazit jeden z protihráčů. Na opačné straně najel do branky Monahan, který trochu posunul domácí svatyni.
     
    17:07
    Od modré čáry nahazoval puk na bránu Voráček, načež Simmonds málem tečoval puk do branky. Následně se k zakončení dostal Couturier, jenž tvrdou ránou zaměstnal Ritticha.
     
    16:20
    Domácí se dlouho nemohli dostat ke kloudnější kombinaci, nakonec pobyt v útočném pásmu skončil sraženou střelou do ochranné sítě. Vhazovat se bude po pravici Ritticha.
     
    15:20
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Derek Ryan – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    15:02
    Hlavní sudí nechal hru plynout, načež se puk dostal ven z hrací plochy. Štěstí pro malého fanouška, který si hrací předmět uschová jako cenný suvenýr.
     
    14:21
    Posléze se zakončení od Jankowskiho dostalo do zadního mantinelu, tentokráte Hart nemusel zasahovat. Plameny ale pořádně přidaly, domácí pouze vyhodili do středního pásma.
     
    13:25
    Úvodní přesilová hra tedy byla využita, hosté se okamžitě pokusili o vyrovnání. Velice nebezpečnou střelou to zkoušel Neal, který střílel do betonu Harta.
    12:10 Travis SANHEIM - 1:0
     
    12:10
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Avšak děje se přesný opak, domácí se totiž dostávají do vedení! TRAVIS SANHEIM se po levém křídle dostal až k levému kruhu, odkud ještě přihrával Wealovi. Do přihrávky se ale obětavě položil jeden z hostujících hráčů, který si srazil puk do vlastní sítě.
    Asistence: Ivan Provorov, Jordan Weal.
     
    12:01
    Domácí se sice usadili v útočném pásmu, krátce poté se na druhou stranu dostal také soupeř, který nasbíral cenné vteřinky. První přesilová hra zřejmě úspěšná nebude.
     
    11:20
    U modré čáry číhal na puk hostující Hanifin, který nahazoval zpět za branku. Tam s pukem operoval Bennett, po jehož přihrávce nepřesně nahazoval na branku Backlund.
     
    10:59
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Garnett Hathaway – 2 min., podrážení).
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:10
    U pravé tyče číhal úplně volný Lindblom, který puk tečoval kousek vedle branky. Rittich měl nyní štěstí, jeho celek se ale nemůže dostat do bezpečnějšího prostoru.
     
    09:05
    Simmonds táhl akci po levém křídle. Posléze to od pravého hrazení zkoušel nahozením Van Riemsdyk, jeho projektil nakonec prosvištěl kousek vedle hostující branky.
     
    08:12
    První formace Flyers pořádně zamotala hlavy protihráčům. Staral se o to český forvard Voráček, jenž hned dvakrát vyzval své spoluhráče ke skórování.
     
    07:01
    Giroux i tentokráte uspěl na vhazování, krátce poté si Rittich připsal další zákrok. Své štěstí totiž zkoušel Sanheim, jehož ránu český brankář celou dobu viděl.
     
    06:11
    Na pravém křídle číhal jeden z domácích, jenomže Hamonic si počínal důrazným způsobem. Philadelphia tak musela vyklidit pásmo, hrát s pukem budou Flames.
     
    05:24
    Nepříjemná teč v podání Voráčka skončila kousek vedle brány, jeho formace se posléze usadila v útočném pásmu, načež Gostisbehere vůbec netrefil branku.
     
    04:05
    Posléze to ránou z úhlu zkoušel hostující Monahan, nejednalo se o nic nebezpečného. Aby toho nebylo málo, tak se málem do sebe pustili Hathaway a Konecny.
     
    03:08
    Jako první se za dalekonosnou přihrávkou dostal hostující Neal, jenomže kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. Poté se k rozehrávce dostal brankář Hart.
     
    02:11
    U levého hrazení se k puku dostal domácí Tkachuk, který okamžitě před brankou našel Hamonica, jehož rána z úhlu skončila na připraveném Hartovi. Posléze své štěstí zkoušel právě Tkachuk.
     
    01:32
    Rittich si připsal první ostrý zákrok, od modré čáry to totiž zkoušel domácí Patrick. Český brankář byl pozorný, puk okamžitě schoval do své výstroje.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo pro domácí, kteří okamžitě nahodili puk do pásma. Tam se jako první k němu dostal obránce Brodie,
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Hart (McKenna) – Sanheim, Provorov, Gudas, Gostisbehere, Folin, Hägg – Lindblom (A), Couturier (C), Giroux – Voráček, Laughton, M. Raffl (A) – Simmonds, Weal, J. van Riemsdyk – Lehterä, Varone, Weise.

    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – E. Lindholm, Monahan (A), S. Bennett – Backlund, Tkachuk (A), Neal – Jankowski, Frolík, Czarnik – D. Ryan, Hathaway.

    Rozhodčí: O'Rourke, O'Halloran – Galloway, Suchánek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Calgary Flames

    Na opačné straně stojí o poznání lépe hrající Calgary, které dokonce vévodí západní konference, ve které má náskok dvou bodů. Calgary má dohromady na svém kontě čtyřiapadesát bodů, druhý Winnipeg logicky o dva body méně. Hostující tým tohoto střetnutí poslední ligové utkání nezvládl, v divoké přestřelce totiž podlehl Bostonu, který nakonec slavil vítězství 6:4. Calgary je ale v rámci západní konference nejlepším venkovním mužstvem, neboť z odehraných dvaadvaceti venkovních zápasů dokázalo uspět ve třinácti případech, poslední čtyři zápasy ale přinesly hned dvě porážky (Boston a Dallas).

    Nejproduktivnější hráči:


    Johnny Gaudreau – 61 bodů (23+38)
    Sean Monahan – 51 bodů (22+29)
    Elias Lindholm – 48 bodů (20+29)
     
    Philadelphia Flyers

    Hokejisté Philadelphie letos předvádějí velice nepovedené výkony, které se pochopitelně odrážejí na postavení v tabulce. Letci mají na svém kontě pětatřicet bodů, což stačí na momentálná předposlední pozici východní konference. Philadelphia už pět ligových zápasů čeká na výhru, naposledy tomu bylo v souboji proti New Yorku Rangers, ve kterém uspěla až po prodloužení. Domácí celek dnešního utkání je nejhorším celkem konference na vlastním ledě, dohromady zde odehrál osmnáct zápasů, přičemž dokázal zvítězit v sedmi případech. Poslední dva domácí zápasy nepřinesly ani bod, Philadelphia totiž nestačila na Columbus a Carolinu.


    Nejproduktivnější hráči:


    Claude Giroux – 46 bodů (13+33)
    Jakub Voráček – 32 bodů (10+22)
    Sean Couturier – 29 bodů (15+14)
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zámořská NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Philadelphia Flyers a Calgary Flames.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 13. Sanheim (Weal, Provorov), 46. Konecny – 29. J. Gaudreau (Monahan, Hanifin), 56. Tkachuk (S. Bennett, Hanifin), 62. Brodie (Tkachuk)


    Philadelphia Flyers: Hart (McKenna) – Sanheim, Provorov, Gudas, Gostisbehere, Folin, Hägg – Konecny (A), Couturier (C), Giroux – Voráček, Patrick, Lindblom (A) – Simmonds, Weal, J. van Riemsdyk – Weise, Laughton, M. Raffl.
    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – S. Bennett, Backlund (A), Tkachuk – Neal, Jankowski, Frolík – Czarnik, D. Ryan, Hathaway.

    Rozhodčí: O'Rourke, O'Halloran – Galloway, Suchánek
    bahis siteleri