Pittsburgh – Winnipeg 4:0 (kon.) | Detroit – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Columbus 4:2 (kon.)
Dallas – Washington 2:1 (po pr.) | Colorado – NY Rangers 6:1 (kon.) | Arizona – New Jersey 2:3 (0:2 po s.n.)
Anaheim – Vegas 2:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 3:4 (kon.) | Philadelphia – Calgary 2:3 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
3:4 (1:0, 1:3, 1:1)
Minnesota Wild
Sobota 05.01.2019, 19:09 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítám všechny fanoušky nejlepší hokejové ligy, tedy NHL. Utkání, které se odehraje v příznivý čas pro Evropany se střetnou Ottawa Senators a Minnesota Wild.
     
    Ani jednomu z celků se moc nedaří, což ukazuje i jejich postavení v tabulce. Ovšem o něco lépe je na tom Minnesota, který má naději na vyřazovací souboje. V Západní konferenci najdeme Wild na desáté příčce, když získali jednačtyřicet bodů. Jenže v posledních pěti zápasech získal hostující tým pouze pět bodů, když dvakrát zvítězil. Ještě daleko hůře jsou na tom hráči Ottawy, kteří vyválčili pouze pětatřicet bodů. Ve Východní konferenci jim patří až poslední příčka, ale jen lepší skóre je dělí od Philadelphie. Senators posledních šest zápasů prohráli a připsali si pouhý bod v předchozím duelu s Vancouverem.

    Nejproduktivnější hráči Ottawy:

    Mark Stone 45 bodů (19+26)
    Matt Duchene 40 bodů (16+24)
    Thomas Chabot 38 bodů (10+28)

    Nejproduktivnější hráči Minnesoty:

    Mikael Granlund 36 bodů (11+25)
    Zach Parise 35 bodů (18+17)
    Ryan Suter 27 bodů (4+23)
     
    Československá stopa:

    Christián Jaroš (OTT) 28 odehraných zápasů, 5 bodů (1+4), momentálně zraněný
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: A. Nilsson (M. Högberg) – Ceci, Wolanin, DeMelo, Harpur, Jaroš, Borowiecki – Lajoie, Mark Stone, White – B. Tkachuk, B. Ryan, Duchene – Dzingel, Bødker, Z. Smith – Batherson, Tierney, Pääjärvi.

    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Pateryn, Brodin, Seeler, R. Murphy – Mikael Granlund, E. Staal, Zucker – Kunin, Coyle, Parise – Niederreiter, M. Koivu, Greenway – J.T. Brown, Fehr, M. Foligno.

    Rozhodčí: StPierre, Peel – Nansen, Murray.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:06
    Jeden z domácích hráčů se hnal před branku, ale při zakončení mu uklouzla brusle, a tak místo černé gumy skončil za brankovou čárou sám.
     
    01:25
    Senators se hnali do pásma, ale jejich snažení zastavuje hvizd sudího. Hra se pro ofsajd přesune zpátky do středního pásma.
     
    01:49
    Z pravé strany vystřelil Zack Smith, jehož pokus byl brankářem vyražený na druhou stranu. Dorážka díky obránci už zamířila jen vedle svatyně hostujícího celku.
     
    02:15
    Od modré čáry se napřáhl Cody Ceci, jehož pokus Devan Dubnyk dobře viděl a zasáhl. Následuje vhazování po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    02:29
    Cody Ceci opět vystřelil, tentokrát nepřesně. Minnesota vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    03:40
    Přihrávku přes šířku hrací plochy dostal na dlouhou hůl Ryan Suter, jehož nahození mířilo jen do rohu hrací plochy. Poté Minnesota byla ještě chvíli v útoku, ale nevystřelila.
     
    04:36
    Jason Zucker přetlačil u zadního mantinelu obránce a posunul puk mezi kruhy, kde se nacházel Eric Staal. Zkušený útočník byl obložen soupeři, kteří ho k zakončení nepustili.
     
    05:26
    Po přihrávce podél mantinelu vystřelil od modré čáry Jonas Brodin, jehož pokus byl mezi kruhy tečován do protipohybu gólmana. Ovšem černá guma proletěla jen vedle levé tyče.
     
    06:12
    Ottawa se hnala do útočné akce, ale na pravé straně přibrzdil Ryan Dzingel, jenž vystavil spoluhráče do ofsajdu. Hra se po reklamní přestávce vrátí do neutrální zóny.
     
    06:31
    Střelou od modré čáry se prezentoval Maxime Lajoie, jehož pokus doletěl až na beton Devana Dubnyka. Hostující brankář toho moc neviděl, protože mu a hraně brankoviště clonil Brady Tkachuk.
     
    07:00
    Následně z levého kruhu vystřelil ještě Mark Stone, ovšem hostující brankář si do statistik připisuje další zákrok, po kterém už je hra konečně přerušená.
     
    07:25
    Po souboji ve středním pásmu se kotouč odrazil na domácí střídačku, bude se vhazovat v neutrální zóně blíže k brance Wild.
     
    07:53
    Velmi dobře dnes hraje Cody Ceci, jehož první pokus zastavil ještě obránce, ale ten druhý musel vyrazit Devan Dubnyk. Hostující brankář je zatím jedinou záchranou Wild.
     
    08:33
    Přihrávka zpoza branky mířila až na modrou čáru, odkud se napřáhl Dylan DeMelo. Jeho tvrdou ránu vyrazil brankář Wild před sebe. Minnesota se následně vydala do protiakce, ale zastavil ji ofsajd.
     
    08:54
    Z ostrého úhlu zkoušel spíše přihrávat před branku zkušený Eric Staal, jeho počínání přečetl Anders Nilsson, jenž schoval černou gumu do lapačky.
     
    09:34
    Od modré čáry nejprve střílel Cody Ceci, jenž trefil prvního bránícího hráče. Poté to zkoušel z druhé strany Dylan DeMelo, ale jeho pokus byl zastaven mezi kruhy.
     
    10:01
    Polovina první třetiny je minulostí, do pásma zajel Matt Duchene, který měl proti sobě hned tři soupeře. Samozřejmě se nikam daleko neproháčkoval a kotouč ztratil.
     
    10:48
    Jonas Brodin mohl už od levého mantinelu vystřelit, ale vybral si na kruhu pokrytého spoluhráče, a tak jeho přihrávka skončila až ve středním pásmu.
     
    Střely na branku: 12:2.
     
    11:31
    Na pravé straně vnikl do pásma Eric Fehr, který na nic nečekal a vystřelil. Jeho pokus vyrazil domácí brankář do rohu. Ottawu ve snažení za útokem zastavuje ofsajd.
     
    11:58
    Minnesota po komerční přestávce výrazně přidala, další pokus zaznamenal Ryan Suter. Jeho pokus od modré čáry byl ale nepřesný a zamířil jen k zadnímu mantinelu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:34
    Nyní se Wild pokusili o dlouhou rozehrávku, která skončila na zakázaném uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce Devana Dubnyka.
     
    12:50
    Z rohu hrací plochy přihrával do předbrankového prostoru Bobby Ryan, ovšem ten nenašel žádného spoluhráče. Poté Minnesota poslala hru do bezpečné vzdálenosti.
     
    13:57
    O kotouč se dlouho bojovalo za hostující brankou, hra se poté přesunula do rohu, kde další souboj vyhráli hosté. Nyní sledujeme trochu hluchou část utkání.
     
    14:53
    Ve středním pásmu protečoval hru do pásma Mikkel Bødker, od něhož černá guma zamířila k brankáři. Devan Dubnyk puk raději přikryl, jelikož zmíněný útočník na něj dotíral.
     
    Střely na branku: 13:4.
     
    15:04
    Za branku přihrával Mark Stone, který se svými spoluhráči musí otočit. Ovšem ani Minnesota před domácí brankou nic nevymyslela.
     
    15:57
    Matt Duchene přihrál na modrou čáru, odkud vystřelil Dylan DeMelo. Jeho pokus z jedné Devan Dubnyk dobře viděl, a tak opět zasahuje lapačkou.
     
    16:10
    Ottawa zachytila hru až za modrou čáru a kotouč se přesto vrátil do pásma. Domácí hráči tak museli vyklidit útočnou třetinu, protože byl signalizovaný ofsajd.
     
    16:57
    Do pásma naskočil Eric Staal, který si z modré čáry sjel na pravé kruh pro vhazování. Jeho pokus byl švédským brankářem vyražen, ale bude se vylučovat.
     
    16:57
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Matt Duchene – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:06
    Z levé strany vystřelil nepřesně Ryan Suter, jehož pokus byl tak prudký, že vyhnal Minnesotu do středního pásma. Ottawa tak může poslat do hry čerstvou čtveřici.
     
    17:55
    Mark Stone napadal za hostující brankou rozehrávku, do které se zapojil také Devan Dubnyk. Hostující brankář upadl a puk jel podél mantinelu do rohu, kam se dostal první hráč Wild.
     
    19:06
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Opět se potvrdilo otřepané nedáš – dostaneš! Jonas Brodin od levého mantinelu přihrával před branku, kde puk usměrnil vedle brány Zach Parise. Poté se puku zmocnil Zack Smith, jenž našel najetého MATTA DUCHENA, jenž naskočil z trestné lavice. Domácí útočník se vydal do úniku a ač byl atakován, obhodil si Devana Dubnyka a zakončil do prázdné branky. Asistence: Zack Smith.
    19:06 Matt DUCHENE - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní perioda patřila domácímu celku, který na svého soupeře vlétl. Ottawa si vypracovala několik nadějných šancí, ale proměnila pouze jednu. Už to vypadalo, že se půjde do kabin za bezbrankového stavu, ale v závěru dvacetiminutovky ujel z trestné lavice Matt Duchene, jenž zaznamenal jedinou změnu ve skóre. Naopak Minnesota může děkovat Devanu Dubnykovi, který drží její akci v dnešním duelu vysoko.

    Střely na branku: 15:8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    To se nestává často, že hráč je vykázán z úvodního vhazování třetiny. Z buly se totiž musel pakovat Charlie Coyle.
     
    20:41
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak to je rychlé vyrovnání na startu druhé dvacetiminutovky! Luke Kunin našel najetého JAREDA SPURGEONA, který si před brankou přehodil puk z forhendu na bekhend a zasunul jej po ledě za brankovou čáru. Asistence: Luke Kunin a Zach Parise.
    20:41 Jared SPURGEON - 1:1
     
    21:31
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Maxime Lajoie – 2 min., podrážení).
     
    22:00
    Minnesota vyhrála vhazování a kombinuje v útočné třetině. Ovšem kombinace na levé straně zatím chuť ovoce nepřinesla.
     
    22:27
    Domácímu celku se podařilo vyhodit a dlouhou dobu udržet soupeře v neutrální zóně. Poté ale vletěl do pásma Jason Zucker, který zakončoval jen do hrudi švédského gólmana.
     
    23:24
    Ottawa opět vyhazuje a je jasné, že vyloučení ustojí bez ztráty kytičky. Navíc se domácí dostali do přečíslení a opět po naskočení hráče z trestné lavice. Jenže Maxime Lajoie branku z pravé strany minul.
     
    23:47
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jordan Greenway.
     
    24:24
    Po přihrávce na modrou čáru dvakrát střílel Christian Wolanin. Jeho první pokus tečoval vedle branky spoluhráč a druhou střelou zacinkal jen na brankovou konstrukci!
     
    25:12
    Minnesota vyvezla hru až za branku soupeře, kde kotouč několik desítek vteřin přidržela. Oba celky poté jely střídat a pouští do hry čerstvé hráče.
     
    25:45
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Bobby Ryan – 2 min., držení).
     
    25:57
    Jen tři vteřiny po trestu Bobbyho Ryana je Minnesota v plném počtu a začíná její přesilová hra. Ottawě se ale podařilo na úvod vyhodit.
     
    26:45
    Zpoza branky přihrával mezi kruhy Cody Ceci, jenž musel domácí příznivce hodně znepokojit. Celá situace dobře dopadla a Senators zase vyhazují přes všechny čáry.
     
    28:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že Minnesota vyveze hru ze své třetiny. Tu ale výborně zavřel Dylan DeMelo, jenž našel Bobbyho Ryana. DOmácí útočník zvedl hlavu a přihrál k levé tyči, odkud se rychlým zakončením prezentoval RYAN DZINGEL, jenž vrací Ottawu do vedení. Asistence: Bobby Ryan a Dylan DeMelo.
    28:08 Ryan DZINGEL - 2:1
     
    Střely na branku: 17:13.
     
    29:53
    Na pravé straně byl osamocený Colin White, který se hnal ze strany na brankáře. Devan Dubnyk celou situaci ustál a vyrazil nepříjemný pokus ke vzdálenější tyči.
     
    30:26
    Domácí hráči si teď moc neporozuměli v obranné třetině, a tak přihrávka zamířila do středního pásma, kde jsou jen hráči Wild.
     
    30:54
    Zakázané uvolnění Minnesoty hru opět přerušuje, bude se vhazovat po levé ruce hostujícího gólmana.
     
    31:34
    Zack Smith dostal přihrávku, ale byl atakován, a tak černou gumu nahodil jen za branku soupeře. Tam si puk vzala Minnesota, který v útočném pásmu soupeře nic nevymyslela.
     
    32:19
    Od mantinelu si na osu hrací plochy najel Ryan Dzingel, jenž udělal ještě krok od soupeře. Domácí útočník poté zamířil do vzdálenější šibenice, jenže branku minul.
     
    32:40
    Minnesota se nyní nachází pod tlakem a raději vyhazuje v krátkém sledu na druhé zakázané uvolnění. Hosté by potřebovali už vystřídat, ale nemohou.
     
    33:22
    Hra se nyní přelévala ze strany na stranu, ale domácí hráči toto ukončují, jelikož potřebují vystřídat.
     
    33:51
    Od modré čáry vystřelil Ryan Suter, jehož pokus trefil hůl Bobbyho Ryana. Následně Ottawa vyhazuje do neutrální zóny.
     
    34:10
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tentokrát Ottawa nechala švédského brankáře na holičkách! Mikael Granlund přihrál před branku, kde třikrát dorážel JORDAN GREENWAY, jenž dostrkal černou gumu po ledě do brány. Anders Nilsson dělal všechno možné, ale nyní by puk před brankou neudržel, ani kdyby se rozkrájel. Asistence: Mikael Granlund a Eric Staal.
    34:10 Jordan GREENWAY - 2:2
     
    Střely na branku: 18:15.
     
    34:41
    Hostující obrana se dobře rozestavila na vlastní modré čáře, a tak Mark Borowiecki zvolil jen nahození k zadnímu mantinelu. Hosté byli u puku dříve a už s ním vyjíždějí z pásma.
     
    35:35
    Cink! Mezi kruhy dostal hodně prostoru Mikko Koivu, který zamířil a vypálil do pravé tyče Nilssonovy branky. Hostující kapitán mohl otočit stav zápasu na stranu svého celku, ale mířil až moc přesně!
     
    36:31
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak ani toto se švédskému brankáři moc nepovedlo! Z pravé strany střílel JARED SPURGEON, který zkoušel nutnou dávku štěstí, která přišla. Kotouč zůstal totiž ležet na betonu Anderse Nilssona, jenž si puk za brankovou čáru srazil sám. Asistence: Charlie Coyle a Zach Parise.
    36:31 Jared SPURGEON - 2:3
     
    37:30
    Nahození zamířilo k hostujícímu brankáři, který puk rychle rozehrál. Hra se otočila před branku Ottawy, kde musel opět zasahovat švédský gólman.
     
    38:04
    Druhá perioda se žene ke svému konci, ale Anders Nilsson si musel připsat další zákrok. V předbrankovém prostoru byl najetý Jason Zucker, jehož bekhend zamířil jen do lapačky gólmana.
     
    38:52
    Krásnou stahovačkou se na pravé straně blýskl Nino Niederreiter, jenž se po elegantním zbavení soupeře pokusil o vstřelení branky. Ovšem jeho pokus zamířil jen těsně nad domácí svatyni.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé části už jsme viděli převahu Minnesoty, po které Wild už odcházejí do kabin spokojenější. Za domácí se ještě prosadil Ryan Dzingel a za hosty se postupně trefili dvakrát Jared Spurgeon, jehož jedním zásahem doplnil Jordan Greenway. Dneska se asi Švéd Anders Nilsson dobře nevyspal, protože třetí branku si srazil za brankovou čáru sám a při druhém gólu mu zase vůbec nepomohli obránci.

    Střely na branku: 19:21.
    Střely na branku ve druhé třetině: 4:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:19
    Hned v úvodu poslední dvacetiminutovky letí černá guma na zakázané uvolnění, hra se přesune před branku Ottawy.
     
    40:39
    Charlie Coyle přejel modrou čáru a nahodil puk do zadního mantinelu, puk se poté odrazil před branku, kam najížděl opět on. Ovšem obránci ho ke střele nepustili.
     
    41:24
    Po souboji ve středním pásmu vypadl kotouč na domácí střídačku, následuje vhazování ve středovém kruhu.
     
    41:44
    Po překonání modré čáry střílel z pravé strany Cody Ceci, jehož pokus vykopl hostující brankář betonem. Poté přišlo zakončení z druhé strany, ale arénou to pouze zahučelo.
     
    42:53
    Domácí celek nyní točí svého soupeře před jeho brankou, ale gólem akce neskončila. Před branku si najel jeden z hráčů Ottawy, který brankáře nepřekonal.
     
    43:53
    Od modré čáry přihrával k levé tyči Dylan DeMelo, jenže Mark Stone kotouč nezpracoval. AKce Ottawy chvíli trvala, ale další zakončení nepřišlo.
     
    44:52
    Chris Tierney měl proti sobě dva bránící hráče, a tak zvolil nahození, za kterým přijel jako první. Člen čtvrté domácí formace se pokusil přihrát do předbrankového prostoru, ale trefil jen brankový oblouk.
     
    45:47
    Na modré čáře se pokoušel přihrát do strany Matt Duchene, jenž trefil soupeře, a tak Minnesota jde do protiútoku.
     
    46:07
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild už odskakují do dvoubrankového trháku! Z levé strany vystřelil do betonu brankáře Luke Kunin. Puk se poté odrazil k pravé tyči, kde už číhal ZACH PARISE, jenž zapisuje třetí kanadský bod v zápase. Asistence: Luke Kunin a Charlie Coyle.
    46:07 Zach PARISE - 2:4
     
    47:10
    Další pokus od modré čáry vyslal Cody Ceci, jehož zakončení bylo nepřesné. Z druhé strany stejné lajny to zkoušel Ryan Dzingel, který pukem nastřelil soupeře.
     
    Střely na branku: 22:25.
     
    47:45
    Po akci na jeden dotek mohl zakončovat Mikko Koivu, jenž se nacházel mezi kruhy. Ovšem hostujícímu kapitánu byla nadzvednuta hůl v pravém momentu.
     
    48:37
    Ben Harpur si nevšiml, že mu do pásma přejel spoluhráč a přesto zakončil. I proto musel čekat odplatu, které se chopil Matt Hendricks. Vylučovat se ale tentokrát nebude.
     
    48:49
    Zach Parise číhal u levé tyče, ale v dobré pozici branku minul. Hostující tým je od druhé třetiny lepším celkem.
     
    49:32
    Na vrcholu levého kruhu dostal trochu času Ryan Dzingel, jenž se napřáhl a vystřelil. Jeho pokus zastavil Devan Dubnyk, jehož puk trefil do hrudi.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A v koncovce zápasu máme na drama zaděláno! Od pravého mantinelu vystřelil nepřesně Cody Ceci, jehož pokus tečoval MARK STONE. Po teči zamířil kotouč pod rukou hostující brankáře až do sítě. Asistence: Cody Ceci a Christian Wolanin.
    50:10 Mark STONE - 3:4
     
    Střely na branku: 26:25.
     
    51:28
    Charlie Coyle dostal přihrávku vedle branky a najel si až na hranici brankoviště. Poté se místo střely pokusil o přihrávku, kterou se štěstím zastavili bránící hráči.
     
    52:34
    Pomalu ale jistě jdeme do finále. O kotouč se bojuje za brankou domácího celku, kde hráči Ottawy černou gumu získali, ale posunuli ji na soupeře v neutrální zóně.
     
    53:01
    Z levé strany vystřelil Matt Hendricks, jehož pokus přizvedl do ochranné sítě obránce. Následuje vhazování před švédským gólmanem.
     
    53:53
    Po zaváhání obrany Senators jeli dva hráči na jediného beka. Puk dostal Nino Niederreiter, jenž si kotouč stáhl kolem soupeře, ale ten zasáhl hokejkou.
     
    54:45
    Střelecký pokus domácího celku od modré čáry byl mezi kruhy sražen do ochranné sítě. Devan Dubnyk dlouhou hledal černou gumu, a tak zacouval až do branky, ovšem hra je přerušena.
     
    Střely na branku: 26:25.
     
    55:06
    Ottawa se hnala po pravé straně do útočného pásma, ale zastavuje ji ofsajd. Domácímu celku už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    55:21
    Jak nyní puk chytil Devan Dubnyk, to je mi záhadou. Celou situaci rozlušti až opakovaný záběr. Hostující brankář zastavil puk za brankou a poté si ho kopl do brankoviště. Své zaváhání napravil, když černou gumu zalehl.
     
    55:31
    A tutovka na straně Minnesoty zůstává neproměněna! Mikko Koivu byl sice atakován, ale v úniku zakončil po ledě do protipohybu švédského brankáře. Ovšem Anders Nilsson si připisuje skvělý zákrok betonem.
     
    56:27
    Od modré čáry vyslal bombu proti hostující brance Christián Jaroš, ovšem na jeho zakončení Devan Dubnyk dobře viděl a kotouč vykopl betonem.
     
    57:08
    Další akce domácího celku končí ofsajdem, který byl sice signalizován pozdě, ale přeci. Hra se tak přesune opět do středního pásma.
     
    58:55
    Anders Nilsson míří na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře Ottawy. Následně Minnesota vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    59:33
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Mikko Koivu – 2 min., podrážení).
     
    59:33
    Ottawa si bere oddechový čas, po kterém bude hrát v šesti proti čtyřem soupeřům. To je jedinečná šance, jak vyrovnat. Ovšem času už moc nezbývá.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí dvacetiminutovce jsme sledovali spíše úpornou podívanou, v níž se bojovalo o každý kousek ledu. Ve vyrovnaném duelu se ale radují hráči Wild, kteří dokázali využít více šancí. Naopak Ottawa směrem dozadu brankáři moc nepomohla, hlavně ve druhé části a navíc si Anders Nilsson jeden kotouč za svá záda srazil sám.

    Střely na branku: 27:26.
    Střely na branku ve třetí třetině: 8:5.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Jared Spurgeon (MNS) 2+0
    2. Zach Parise (MNS) 1+2
    3. Matt Duchene (OTT) 1+0
     
    Československá stopa:

    Christián Jaroš (OTT) žádný bod, 2 střely, 12:31 čas na ledě
     
    S konstatováním, že Minnesota zvítězila se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:46:11)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Duchene (Z. Smith), 29. Dzingel (B. Ryan, DeMelo), 51. Mark Stone (Ceci, Wolanin) – 21. Spurgeon (Kunin, Parise), 35. Greenway (Mikael Granlund, E. Staal), 37. Spurgeon (Coyle, Parise), 47. Parise (Kunin, Coyle)


    Ottawa Senators: A. Nilsson (M. Högberg) – Ceci, Wolanin, DeMelo, Harpur, Jaroš, Borowiecki – Lajoie, Mark Stone, White – B. Tkachuk, B. Ryan, Duchene – Dzingel, Bødker, Z. Smith – Batherson, Tierney, Pääjärvi.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Pateryn, Brodin, Seeler, R. Murphy – Mikael Granlund, E. Staal, Zucker – Kunin, Coyle, Parise – Niederreiter, M. Koivu, Greenway – J.T. Brown, Fehr, M. Foligno – Hendricks.

    Rozhodčí: StPierre, Peel – Nansen, Murray

    Diváci: 14 124
    thejrc.org