Pittsburgh – Winnipeg 4:0 (kon.) | Detroit – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Columbus 4:2 (kon.)
Dallas – Washington 2:1 (po pr.) | Colorado – NY Rangers 6:1 (kon.) | Arizona – New Jersey 2:3 (0:2 po s.n.)
Anaheim – Vegas 2:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 3:4 (kon.) | Philadelphia – Calgary 2:3 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
3:4 (1:0, 1:3, 1:1)
Minnesota Wild
Sobota 05.01.2019, 19:09 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:33
    Ottawa si bere oddechový čas, po kterém bude hrát v šesti proti čtyřem soupeřům. To je jedinečná šance, jak vyrovnat. Ovšem času už moc nezbývá.
     
    59:33
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Mikko Koivu – 2 min., podrážení).
     
    58:55
    Anders Nilsson míří na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře Ottawy. Následně Minnesota vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    55:31
    A tutovka na straně Minnesoty zůstává neproměněna! Mikko Koivu byl sice atakován, ale v úniku zakončil po ledě do protipohybu švédského brankáře. Ovšem Anders Nilsson si připisuje skvělý zákrok betonem.
     
    55:21
    Jak nyní puk chytil Devan Dubnyk, to je mi záhadou. Celou situaci rozlušti až opakovaný záběr. Hostující brankář zastavil puk za brankou a poté si ho kopl do brankoviště. Své zaváhání napravil, když černou gumu zalehl.
    50:10 Mark STONE - 3:4
     
    50:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A v koncovce zápasu máme na drama zaděláno! Od pravého mantinelu vystřelil nepřesně Cody Ceci, jehož pokus tečoval MARK STONE. Po teči zamířil kotouč pod rukou hostující brankáře až do sítě. Asistence: Cody Ceci a Christian Wolanin.
    46:07 Zach PARISE - 2:4
     
    46:07
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild už odskakují do dvoubrankového trháku! Z levé strany vystřelil do betonu brankáře Luke Kunin. Puk se poté odrazil k pravé tyči, kde už číhal ZACH PARISE, jenž zapisuje třetí kanadský bod v zápase. Asistence: Luke Kunin a Charlie Coyle.
     
    38:52
    Krásnou stahovačkou se na pravé straně blýskl Nino Niederreiter, jenž se po elegantním zbavení soupeře pokusil o vstřelení branky. Ovšem jeho pokus zamířil jen těsně nad domácí svatyni.
    36:31 Jared SPURGEON - 2:3
     
    36:31
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak ani toto se švédskému brankáři moc nepovedlo! Z pravé strany střílel JARED SPURGEON, který zkoušel nutnou dávku štěstí, která přišla. Kotouč zůstal totiž ležet na betonu Anderse Nilssona, jenž si puk za brankovou čáru srazil sám. Asistence: Charlie Coyle a Zach Parise.
     
    35:35
    Cink! Mezi kruhy dostal hodně prostoru Mikko Koivu, který zamířil a vypálil do pravé tyče Nilssonovy branky. Hostující kapitán mohl otočit stav zápasu na stranu svého celku, ale mířil až moc přesně!
    34:10 Jordan GREENWAY - 2:2
     
    34:10
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tentokrát Ottawa nechala švédského brankáře na holičkách! Mikael Granlund přihrál před branku, kde třikrát dorážel JORDAN GREENWAY, jenž dostrkal černou gumu po ledě do brány. Anders Nilsson dělal všechno možné, ale nyní by puk před brankou neudržel, ani kdyby se rozkrájel. Asistence: Mikael Granlund a Eric Staal.
     
    32:19
    Od mantinelu si na osu hrací plochy najel Ryan Dzingel, jenž udělal ještě krok od soupeře. Domácí útočník poté zamířil do vzdálenější šibenice, jenže branku minul.
     
    29:53
    Na pravé straně byl osamocený Colin White, který se hnal ze strany na brankáře. Devan Dubnyk celou situaci ustál a vyrazil nepříjemný pokus ke vzdálenější tyči.
    28:08 Ryan DZINGEL - 2:1
     
    28:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že Minnesota vyveze hru ze své třetiny. Tu ale výborně zavřel Dylan DeMelo, jenž našel Bobbyho Ryana. DOmácí útočník zvedl hlavu a přihrál k levé tyči, odkud se rychlým zakončením prezentoval RYAN DZINGEL, jenž vrací Ottawu do vedení. Asistence: Bobby Ryan a Dylan DeMelo.
     
    25:45
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Bobby Ryan – 2 min., držení).
     
    24:24
    Po přihrávce na modrou čáru dvakrát střílel Christian Wolanin. Jeho první pokus tečoval vedle branky spoluhráč a druhou střelou zacinkal jen na brankovou konstrukci!
     
    23:47
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jordan Greenway.
     
    23:24
    Ottawa opět vyhazuje a je jasné, že vyloučení ustojí bez ztráty kytičky. Navíc se domácí dostali do přečíslení a opět po naskočení hráče z trestné lavice. Jenže Maxime Lajoie branku z pravé strany minul.
     
    21:31
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Maxime Lajoie – 2 min., podrážení).
    20:41 Jared SPURGEON - 1:1
     
    20:41
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak to je rychlé vyrovnání na startu druhé dvacetiminutovky! Luke Kunin našel najetého JAREDA SPURGEONA, který si před brankou přehodil puk z forhendu na bekhend a zasunul jej po ledě za brankovou čáru. Asistence: Luke Kunin a Zach Parise.
    19:06 Matt DUCHENE - 1:0
     
    19:06
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Opět se potvrdilo otřepané nedáš – dostaneš! Jonas Brodin od levého mantinelu přihrával před branku, kde puk usměrnil vedle brány Zach Parise. Poté se puku zmocnil Zack Smith, jenž našel najetého MATTA DUCHENA, jenž naskočil z trestné lavice. Domácí útočník se vydal do úniku a ač byl atakován, obhodil si Devana Dubnyka a zakončil do prázdné branky. Asistence: Zack Smith.
     
    16:57
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Matt Duchene – 2 min., vysoká hůl).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Duchene (Z. Smith), 29. Dzingel (B. Ryan, DeMelo), 51. Mark Stone (Ceci, Wolanin) – 21. Spurgeon (Kunin, Parise), 35. Greenway (Mikael Granlund, E. Staal), 37. Spurgeon (Coyle, Parise), 47. Parise (Kunin, Coyle)


    Ottawa Senators: A. Nilsson (M. Högberg) – Ceci, Wolanin, DeMelo, Harpur, Jaroš, Borowiecki – Lajoie, Mark Stone, White – B. Tkachuk, B. Ryan, Duchene – Dzingel, Bødker, Z. Smith – Batherson, Tierney, Pääjärvi.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Pateryn, Brodin, Seeler, R. Murphy – Mikael Granlund, E. Staal, Zucker – Kunin, Coyle, Parise – Niederreiter, M. Koivu, Greenway – J.T. Brown, Fehr, M. Foligno – Hendricks.

    Rozhodčí: StPierre, Peel – Nansen, Murray

    Diváci: 14 124
    thejrc.org