Slavia – Poruba 2011 4:5 (kon.) | Kladno – Havířov 3:4 (kon.) | Přerov – Frýdek-M. 3:4 (po pr.)
Prostějov – Třebíč 2:1 (2:1 po s.n.) | Kadaň – Ústí n/L 3:6 (kon.) | Jihlava – Vsetín 2:3 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
4:5 (1:2, 1:2, 2:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 05.01.2019, 15:00 • Zimní stadión Eden • Chance liga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:05 Jaromír KVERKA - 4:5
     
    59:05
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak Slavie nakonec přece jenom dává gól! Procházka z bezprostřední blízkosti trefil jenom připraveného brankáře Dolejše, ale JAROMÍR KVERKA zvedl bekhendem kotouč do horní části branky a mimo dosah gólmana. Asistence: Martin Procházka.
     
    58:13
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Martin Padrnos – 2 min., zdržování hry / pozdní nástup).
     
    58:13
    Kubica před brankou dorážel tvrdou Saňovu střelu od modré. Rozhodčí ale přerušuje hru kvůli poškozené masce brankáře Dolejše.
     
    57:51
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Radim Toman – 2 min., sekání).
     
    56:23
    Dufek (Poruba) podrazil Furcha a půjde si sednout na trestnou lavici. Jedna z posledních šancí pro Slavii, jak zdramatizovat průběh zápasu.
     
    53:24
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Zdeněk Kubica – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Josef Fojtík – 2 min., hrubost).
     
    53:24
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Černý – 2 min., krosček).
     
    52:23
    Poruba málem dala šestý gól! Guman trefil z bezprostřední blízkosti mezírku mezi Růžičkovými betony, ale kotouč, který mířil za čáru, na poslední chvíli vyhrábl obránce Duda.
    50:34 Ctirad OVČAČÍK - 3:5
     
    50:34
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba využívá přesilovku a znovu odskakuje na rozdíl dvou branek. Slavík nabídl puk na modrou na kapitána hostů CTIRADA OVČAČÍKA, jehož střela od modré končí za Růžičkou. Asistence: Marek Slavík a Jan Dufek.
     
    50:13
    Poruba ujela do rychlého přečíslení a Dufek připravil střeleckou pozici pro Kanka, který trefuje horní tyč!
     
    49:40
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Martin Šagát – 2 min., sekání).
    47:21 Jan ŠTIBINGR - 3:4
     
    47:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak Slavia vykřesala naději! Šagát shodil puk na modrou na JANA ŠTIBINGRA, jehož střela po několika tečích a odrazech před brankou nakonec končí v síti. Asistence: Martin Šagát a Jiří Doležal.
     
    40:45
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Martin Ondráček – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Jaroslav Brož.
    35:23 Jan VÁCLAVEK - 2:4
     
    35:23
    Poruba právě vstřelila branku!
    Slávističtí útočníci šli střídat a nechali Porubě otevřenou obranu pro útok. Iléš shodil puk na střed na obránce JANA VÁCLAVKA, který přesnou střelou do horního růžku počtvrté v zápase překonává Růžičku. Asistence: Jakub Iléš a Tomáš Pastor.
     
    32:19
    Sešívaní byli blízko vyrovnání. Kverka si vyměnil puk s Vlčkem, který mu ho pod nohami obránce vrátil do šance. Dolejš jeho dobrou bekhendovou střelu vyráží.
    30:18 Aleš FURCH - 2:3
     
    30:18
    Slavia právě vstřelila branku!
    Čtvrtá formace Slavie se znovu prosazuje! Heldákovu střelu z mezikruží ještě Dolejš pokryl, dorážející ALEŠ FURCH už ale puk do brány dostal. Asistence: Denis Heldák a Zděnek Kubica.
     
    27:29
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jan Dufek – 2 min., držení).
     
    27:24
    Slavia během ponechané výhody přitlačila obranu Poruby a Vlčkovi se téměř podařilo dorazit Valíkovu střelu od modré za Dolejše. Ten si ale volného puku za svými zády všiml a přerušuje hru.
     
    24:39
    Růžička rozhodně neprožívá nejlepší zápas. Kankovu střelu od modré dorážel po nejistém zákroku na brankovišti Káňa, slávistický gólman se ale stihl přesunout.
     
    23:21
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Denis Heldák – 2 min., sekání).
     
    23:20
    Káňa se výborně natlačil na levém křídle, byl faulován a připravil šanci pro Kanka, který sám před Růžičkou trefuje tyčku!
    21:49 Jakub ILLÉŠ - 1:3
     
    21:49
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tak tenhle gól si Růžička za rámeček nedá. Matějíčkovu střelu totiž vyrazil přímo před branku na volného JAKUBA ILÉŠE, který dorazil puk do odkryté branky. Asistence: Martin Matějíček a Michal Vymazal.
     
    19:55
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jindřich Barák – 2 min., podrážení).
     
    17:10
    Fojtík zkoušel střelou z vhazování překvapit Růžičku a skoro se mu to podařilo. Slávistický gólman ale na poslední chvíli puk vyrazil mimo.
     
    15:05
    Dobrá kombinace po ose Brož – Vrdlovec – Duda vedla v nebezpečné zakončení z mezikruží, ale sešívaní zapomněli zavřít zadní vrátka a na druhou stranu se v úniku objevil Josef Fojtík. Forhendovým blafákem však branku minul, nicméně puk téměř odrazil zpoza branky od Růžičky do brány!
    12:14 Petr KANKO - 1:2
     
    12:14
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba se dostává znovu do vedení. Kubica ztratil ve středním pásmu puk, Duda, jenž se držel za rameno, šel střídat a tak se do přečíslení dostali Jan Káňa s PETREM KANKEM, který přesnou střelou k tyči překonává Růžičku. Asistence: Jan Káňa a Jan Dufek.
     
    11:31
    Alexejev se ocitl sám na pravém křídle a řítil se sám na Procházku. Slávistický gólman ho však dobrým pohybem i zákrokem vychytal!
    05:25 Aleš FURCH - 1:1
     
    05:25
    Slavia právě vstřelila branku!
    Čtvrtý útok ale ještě zůstal na ledě a dává vyrovnávací branku! Heldákovu střelu z levého křídla ještě Dolejš pokryl, ale před brankou stojícího ALEŠE FURCHA už ne. Asistence: Denis Heldák a Zdeněk Kubica.
     
    03:57
    V první viditelnější akci se teď ukázal Daniel Vrdlovec, který dostal puk v mezikruží, počkal, zamíchal a připravil dobrou střelu pro na levém křídle volného Doležala. Jeho pokud jen těsně míjí Dolejšovu svatyni!
    00:10 Jan DUFEK - 0:1
     
    00:10
    Poruba právě vstřelila branku!
    A tohle je teda dýka do zad sešívaným. Brankář Růžička špatně rozehrál přímo na hůl JANU DUFKOVI, který posílá kotouč do prázdné branky! Bez asistence.
    Marken.cz

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 6. Furch (Heldák, Kubica), 31. Furch (Heldák, Kubica), 48. Štibingr (Šagát, J. Doležal), 60. Kverka (Procházka) – 1. Dufek, 13. Kanko (J. Káňa, Dufek), 22. Illéš (Matějíček, Vymazal), 36. Václavek (Illéš, Pastor), 51. Ovčačík (Slavík, Dufek)


    HC Slavia Praha: J. Růžička (Šorf) – Duda, J. Novák, J. Drtina, Saňa, Barák, Štibingr, Valík – L. Krejčík, Šagát, M. Ondráček – Procházka, Kverka, Vlček – J. Doležal, Vrdlovec, Brož – Heldák, Kubica, Furch.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Kůdela) – Ovčačík, Slavík, Pastor, Matějíček, Urbanec, Černý, Padrnos – J. Káňa, Kanko, Dufek – Illéš, Vymazal, Guman – Alexejev, Fojtík, Toman – Häring, Václavek.

    Rozhodčí: Kostourek, Luczków – Bosák, Coubal

    Diváci: 854
    thejrc.org