Mor. Budějovice – SHK Hodonín 6:3 (kon.) | Pelhřimov – Val. Meziříčí 0:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Šumperk 2:3 (kon.)
Žďár n/S – Orlová 9:1 (kon.) | Písek – Kopřivnice 2:8 (kon.) | Tábor – Opava 2:1 (2:1 po s.n.)
David Servis – Nový Jičín 5:4 (kon.)
konec
HC David Servis Č. Budějovice
5:4 (2:1, 1:2, 2:1)
HK Nový Jičín
Sobota 05.01.2019, 18:00 • Hokejové centrum Pouzar • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je za námi! A mělo rozhodně co nabídnut. Po velmi napínavém závěru se nakonec mohou radovat českobudějovičtí hokejisté, kteří vítěznou branku vstřelili v šestapadesáté minutě. Dvěma góly se dnes zaskvěl Jakub Doktor.

    Děkuji za pozornost, z tohoto duelu je to vše! (20:10:59)
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Další důležitý zákrok domácího brankáře! Pavel Zedník vystřelil ze zápěstí, a to zhruba z prostoru mezi oběma kruhy. Daniel Svoboda včas zaklekl a kotouč napoprvé udržel ve výstroji.
     
    58:29
    Jan Poruba nabral rychlost a následnou střelou ze zápěstí pro svůj tým vybojoval důležité vhazování. Kotouč totiž Svoboda zachytil a bude se před ním tedy vhazovat.
     
    57:32
    Novojičínští se pokusili o rychlý přechod od útoku, nicméně jejich pokus skončil jen na zakázaném uvolněním. A ač s tím hosté nesouhlasí, hra se přesune před Sonnekovu branku. Hostující trenér dokonce vyjádřil svou nespokojenost a mrštil své desky, které měl v ruce, na zem.
     
    56:41
    Jan Bárta si skvěle obhodil soupeře a následně poslal přihrávku na Lukáše Kříže, jenž si puk zpracoval a z nápřahu vypálil. Puk neletěl, kam domácí potřebovali, Sonnek ho ukryl bezpečně ve výstroji.
     
    55:24
    David Servis právě vstřelil branku!
    To je závěr zápasu, jaký se jen tak nevidí! Servismané si berou vedení zpět, Nový Jičín je tedy opět ve stejné pozici jako před chvílí – bude muset dohánět. Jan Bárta našel přesnou přihrávkou před brankou stojícího JIŘÍHO FEREBAUERA, který zblízka branky zametl kotouč až za Sonnekova záda! Asistence: Jan Bárta, Roman Šulčík.
     
    55:12
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Kuba – 2 min., podrážení).
     
    55:09
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Hostující hráči neproměnili přesilovou hru pět na tři, Bárta se již stačil vrátit na led. Mrzet je to nemusí, po jejím konci srovnávají tak jako tak! Jan Poruba poslal kotouč směrem na FILIPA PALIČKU, a ten se nezmýlil. Asistence: Jan Poruba, Dominik Kafka.
     
    54:31
    Dominik Kafka si najel na levý kruh, kam dostal přihrávku, a vypálil. Síťku sice rozvlnil, nicméně ne tu, jakou by chtěl. Jeho pokus skončil vysoko v síti ochranné.
     
    54:20
    Nový Jičín dostává k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru. Ta by měla trvat třicet pět vteřin. Ještě před tím si hostující střídačka bere oddychový čas.
     
    54:20
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Radoš – 2 min., podrážení).
     
    53:43
    Českobudějovičtí se museli bránit, nakonec ale kotouč ze svého pásma dostali až k Sonnekově svatyni, odkud tedy budou hosté rozehrávat další točnou akci.
     
    52:55
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Ji. Bárta – 2 min., sekání).
     
    52:37
    Petr Škopek se otočil, nebyl v ideální pozici, přesto na novojíčínskou branku nahodil kotouč. Škopkův pokus Sonnek schoval bezpečně na výstroji, následuje vhazování po pravici hostujícího strážce svatyně.
     
    51:35
    Roman Šulčík zkoušel oslovit Jiřího Ferebauera vzdušnou přihrávkou. Ta ale druhého jmenovaného výrazně přelétla a nakonec skončila až na zakázaném uvolnění.
     
    50:50
    Novojíčínští hokejisté se natlačili do útočného pásma. Uvidíme, zda začnou stupňovat útočný tlak, který bude k případnému vyrovnaní nezbytný.
     
    49:53
    Jaroslav Tomeček byl při svém střídání velmi aktivní. Nakonec ho završil střelou. Ta byla velmi svižná, v cestě ji také nic nebránilo. Daniel Svoboda ji po celou dobu letu viděl, když tedy dolétla na místo určení, neměl s ní budějovický brankář problém.
     
    49:01
    Českobudějovická rozehrávka nebyla přesná, čehož mohli hostující hráči využít! Jmenovitě se do dobré palebné pozice dostal Filip Palička. Využít ji ovšem nedokázal.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 14. Doktor (Bárta), 15. Sumerauer (Bárta, Procházka), 28. Doktor (Svoboda), 44. Ji. Bárta (Dudáček, L. Kříž), 56. Ferebauer (Ja. Bárta, Šulčík) – 11. Zedník (Pecha, Poruba), 29. Palička (Pecha, Kafka), 31. Málek (Metelka), 56. Palička (Poruba, Kafka)


    HC David Servis Č. Budějovice: Svoboda (Němec) – Procházka, Dudáček, Prospal, Radoš, Škopek, L. Kříž – Rolínek, Ja. Bárta, J. Doktor, Šulčík (C), J. Kříž, Ferebauer (A), Tejko, Kronus, Ji. Bárta, Sumerauer
    HK Nový Jičín: Sonnek (Palička) – Adamík, Hruška, Holáň, Kališ, Metelka, Gřesík, Tomeček – Timura, Kuba, F. Palička, Krupa, Pecha, Málek, Kafka, Lehečka, Chvostek, Poruba, Zedník, Vaňo

    Rozhodčí: Horáček – Vavruška, Šimánek
    ocianews.com