Rusko – USA 1:2 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 6:1 (kon.) | Rusko – Švýcarsko 5:2 (kon.)
konec
Finsko
6:1 (4:1, 2:0, 0:0)
Švýcarsko
Sobota 05.01.2019, 02:08 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18 910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    50:39
    Finy čeká další přesilovka. Po faulu ve středním pásmu obdržel Yannick Brüschweiler (SUI) trest za sekání, které však nebylo podle reakcí kanadských diváků pískatelné.
     
    43:08
    Berni se dostával k rozehrávce, jenomže Samuli Vainionpää (FIN) viditelně svého soupeře za branku Švýcarů podrazil. Hráči s helvétkým křížem na dresech tak budou přesilovku čtyř proti třem
     
    41:46
    Na ledě se to začíná pošťuchovat. Rozhodčí to viditelně nechtějí přejít a okamžitě vášně obou týmů krotí. Tresty budou uděleny na obě strany, , neboť po zásahu na Nymana Davydem Barundunem (SUI) kolenem přišel Valtteri Puustinen (FIN) a faulujícího shodil na led hokejkou. Jemu je udělen menší trest za krosček.
     
    33:06
    Finové dostávají k dispozici hned dvojnásobnou přesilovku. Na trestnou lavici tentokrát znovu míří Nico Gross (SUI). Podle sudích se dopustil sekání.
     
    32:50
    Finská sestava se dostane k dalšímu přesilovkovému momentu. Gianluca Burger (SUI) dostává možná lehce sporný trest, ale z opakovaných záběrů je dobře vidět, že se dopustil podražení u mantinelu.
     
    29:24
    Lundell je nyní bez hokejky, jež mu nevypadla ale jen tak. O všechno se postaral schovaným zákrokem Nico Gross (SUI), který podle všeho hůl soupeři jednoduše vysekl.
     
    16:32
    Švýcary čeká přesilovka. Za držení soupeře za vlastní brankou byl vyloučen Santeri Virtanen (FIN).
     
    06:25
    Švýcaři nyní půjdou dokonce do oslabení, po tvrdém faulu v roh obranné třetiny je vyloučen Matthew Verboon (SUI) za krosček.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Ylönen (Virtanen), 3. Talvitie (Kupari, Vaakanainen), 6. Talvitie (Kupari, Heponiemi), 8. Jokiharju (Heponiemi, Puustinen), 28. Heponiemi (Tolvanen, Lundell), 35. Kupari (Kakko, Heponiemi) – 17. Kurashev (Leuenberger, Müller)


    Finsko: Luukkonen (Lindberg) – Utunen, Jokiharju (A), Vaakanainen (A), Laaksonen, Honka, Latvala – Heponiemi, Kupari, Talvitie (C) – Tolvanen, Lundell, Kakko – Puustinen, Virtanen, Ylönen – Moilanen, Vainionpää, Engberg – Nyman.
    Švýcarsko: Hollenstein (8. Schmid) – Gross (A), Le Coultre, Berni, Aebischer, Moser, Burger, Barandun – Eggenberger (C), Kurashev, Müller – Nussbaumer, Sigrist, Brüschweiler – Lehmann, Tanner, Leuenberger – Wyss, Schmid, Verboon – Gerber.

    Rozhodčí: Bruggeman (USA), Sidorenko (BLR) – Goljak (BLR), Šišlo (RUS)

    Diváci: 14014
    thejrc.org