Rusko – USA 1:2 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 6:1 (kon.) | Rusko – Švýcarsko 5:2 (kon.)
konec
Finsko
6:1 (4:1, 2:0, 0:0)
Švýcarsko
Sobota 05.01.2019, 02:08 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18 910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:39
    Yannick Brüschweiler se už vrací na hrací plochu, nicméně těsně před jeho návratem měl velkou šanci Aleksi Heponiemi. Jeho bomba z mezikruží nicméně mířila těsně vedle branky. Schmid může vydechnout úlevou.
     
    50:39
    Finy čeká další přesilovka. Po faulu ve středním pásmu obdržel Yannick Brüschweiler (SUI) trest za sekání, které však nebylo podle reakcí kanadských diváků pískatelné.
     
    47:46
    Philipp Kurashev stačil najít dlouhou nahrávkou Eggenbergera, jenomže švýcarský kapitán měl už příliš ztížený střelecký úhel. Luukkonen ovšem i tak předvádí veledůležitý zákrok, puk vykopl betonem.
     
    43:08
    Berni se dostával k rozehrávce, jenomže Samuli Vainionpää (FIN) viditelně svého soupeře za branku Švýcarů podrazil. Hráči s helvétkým křížem na dresech tak budou přesilovku čtyř proti třem
     
    41:46
    Na ledě se to začíná pošťuchovat. Rozhodčí to viditelně nechtějí přejít a okamžitě vášně obou týmů krotí. Tresty budou uděleny na obě strany, , neboť po zásahu na Nymana Davydem Barundunem (SUI) kolenem přišel Valtteri Puustinen (FIN) a faulujícího shodil na led hokejkou. Jemu je udělen menší trest za krosček.
     
    41:06
    Yannick Brüschweiler se ukázal na ose hřiště a málem finskou neporazitelnost v osobních soubojích vyvrátil, Luukkonen nicméně zasahuje. Stejně jako Schmid na druhé stráně po brejku Vaakanainena.
     
    38:08
    Valtteri Puustinen se podařilo dostat kotouč přímo k Virtanenovi, jenomže ekvilibristické zakončení na Schmida neplatilo. Švýcarský brankář si připisuje velmi kvalitní zákrok!
    34:57 Rasmus KUPARI - 6:1
     
    34:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hokejová lahůdka! Tak tahle akce měla asi všechno, co vůbec může hokejový prožitek mít. Přesnost, kadence, estetika a hlavně účelnost. Po krasné přihrávce v trojúhelníku z první se dostal z osy hřiště ke střelbě RASMUS KUPARI, který nedal Schmidovi prakticky šanci. Bomba letěla přímo do levé šibenice. Asistence: Kaapo Kakko, Aleksi Heponiemi.
     
    33:20
    Henri Jokiharju pálil těsně vedle branky! Finský tlak je nyní opravdu enormní!
     
    33:06
    Finové dostávají k dispozici hned dvojnásobnou přesilovku. Na trestnou lavici tentokrát znovu míří Nico Gross (SUI). Podle sudích se dopustil sekání.
     
    32:50
    Finská sestava se dostane k dalšímu přesilovkovému momentu. Gianluca Burger (SUI) dostává možná lehce sporný trest, ale z opakovaných záběrů je dobře vidět, že se dopustil podražení u mantinelu.
     
    30:21
    Aarne Talvitie pálil z osy hřiště a Schmid jen se štěstím zasahuje! Švýcarská střídačka si může oddechnout.
     
    29:24
    Lundell je nyní bez hokejky, jež mu nevypadla ale jen tak. O všechno se postaral schovaným zákrokem Nico Gross (SUI), který podle všeho hůl soupeři jednoduše vysekl.
    27:56 Aleksi HEPONIEMI - 5:1
     
    27:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finská vzpoura! I přestože Suomi už po pauze neplatili za jasného hegemona hřiště, po rychlé útočné akci je všechno v této chvíli jinak. Lundellovi se podařilo s pukem nekráčet velmi blízko brankoviště, kde se ho zmocnil až druhý hráč Finska. ALEKSI HEPONIEMI nicméně zvládl dorážku na výbornou, Schmid byl takřka po prvním zákroku na Tolvanena bez šance. Asistence. Eeli Tolvanen, Anton Lundell.
     
    19:51
    Samuli Vainionpää zvládl tečovat zajímavou žabičku Utunena, který pálil od modré čáry. Schmid na poslední chvíli zasahuje, kotouč končí za švýcarskou brankou. Suomi teď scházelo kousek štěstí.
    16:40 Philipp KURASHEV - 4:1
     
    16:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je tu přeci jen zápletka! Švýcaři svou přesilovku využívají v bleskovém čase, když se jim podařilo na několikrát dostat puk do brankoviště, nicméně až nebojácný PHILIPP KURASHEV dokázal dopráskat kotouč do sítě za bezmocného Luukkonena. Asistence: Sven Leuenberger, Nicolas Müller.
     
    16:32
    Švýcary čeká přesilovka. Za držení soupeře za vlastní brankou byl vyloučen Santeri Virtanen (FIN).
     
    13:12
    Gianluca Burger je nyní švýcarským hrdinou! Finové na tribunách už už málem slavili pátou branku, jenomže do gólové nahrávky Laaksonena na Lundella se podařilo zmíněnému švýcarskému bekovi vložit hokejku. Velké štěstí pro hráče s helvétským křížem na prsou!
     
    07:43
    Švýcarský kouč Wohlwend se rozhodl k jasnému, promyšlenému kroku. Místo Lucy Hollensteina nyní posílá jeho parťáka Akiru Schmida.
    07:43 Henri JOKIHARJU - 4:0
     
    07:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Konec švýcarského snu se pomalu stává skutečností. Finům nyní vyčkávání v přesilové hře na první střelu vyšlo parádně. Ideální clona, výborná střelecká pozice, přesně vybrané místo v postoji Hollensteina. Tohle všechno hrálo pro chicagský zázrak, beka HENRIHO JOKIHARJA. Ten natáhl ke stropu haly a vypálil přesně k tyči. Asistence: Aleksi Heponiemi, Valtteri Puustinen.
     
    06:25
    Švýcaři nyní půjdou dokonce do oslabení, po tvrdém faulu v roh obranné třetiny je vyloučen Matthew Verboon (SUI) za krosček.
    05:53 Aarne TALVITIE - 3:0
     
    05:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Třetí úder, neuvěřitelné! Finové nyní ukazují, jak se na Švýcary fantasticky připravili. V této chvíli nejvíce práce pro třetí branku Suomi udělal Kupari, který navezl kotouč v samostatném úniku před Holllensteina, nicméně kličku mu švýcarský brankář vychytal. Dorážka AARNA TALVITIEHO nicméně zapadla přesně pod horní tyč, což rozhodčí zpětně ověřili na videu. Asistence: Rasmus Kupari, Aleksi Heponiemi.
    02:55 Aarne TALVITIE - 2:0
     
    02:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je brankostroj! Finové ukazují, že podceňování před čtvrtfinále a nyní před semifinále rozhodně nebylo namístě. Po rychlém vyměnění místa a puku s Kuparim se dostal na levém křídle k palbě AARNE TALVITIE. Jeho schovaná rána znovu relativně nachytala Hollensteina. Asistence: Rasmus Kupari, Urho Vaakanainen.
    00:40 Jesse YLÖNEN - 1:0
     
    00:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se dostávají hned z první rány do vedení! Velice jednoduchá akce tentokrát nachytala Hollensteina ve chvilce nepozornosti Virtnanovi se povedlo velmi přesně zpoza branky najít JESSE YLÖNENA, který pohotovou ranou ke vzdálenější tyči relativně překvapivě překonal jinak velmi dobře chytajícího švýcarského brankáře. Asistence: Santeri Virtanen.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Ylönen (Virtanen), 3. Talvitie (Kupari, Vaakanainen), 6. Talvitie (Kupari, Heponiemi), 8. Jokiharju (Heponiemi, Puustinen), 28. Heponiemi (Tolvanen, Lundell), 35. Kupari (Kakko, Heponiemi) – 17. Kurashev (Leuenberger, Müller)


    Finsko: Luukkonen (Lindberg) – Utunen, Jokiharju (A), Vaakanainen (A), Laaksonen, Honka, Latvala – Heponiemi, Kupari, Talvitie (C) – Tolvanen, Lundell, Kakko – Puustinen, Virtanen, Ylönen – Moilanen, Vainionpää, Engberg – Nyman.
    Švýcarsko: Hollenstein (8. Schmid) – Gross (A), Le Coultre, Berni, Aebischer, Moser, Burger, Barandun – Eggenberger (C), Kurashev, Müller – Nussbaumer, Sigrist, Brüschweiler – Lehmann, Tanner, Leuenberger – Wyss, Schmid, Verboon – Gerber.

    Rozhodčí: Bruggeman (USA), Sidorenko (BLR) – Goljak (BLR), Šišlo (RUS)

    Diváci: 14014
    bahis siteleri