Boston – Buffalo 2:1 (kon.) | Montreal – Nashville 1:4 (kon.) | Florida – Columbus 3:4 (po pr.)
Toronto – Vancouver 5:0 (kon.) | St. Louis – NY Islanders 3:4 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 4:0 (kon.)
San Jose – Tampa 5:2 (kon.) | Ottawa – Carolina 4:5 (kon.) | Vegas – New Jersey 3:2 (kon.)
Arizona – NY Rangers 5:0 (kon.) | Winnipeg – Dallas 5:1 (kon.) | Detroit – Washington 2:3 (kon.)
konec
Boston Bruins
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Buffalo Sabres
Neděle 06.01.2019, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Užijte si neděli a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (04:02:21)
     
    Československá stopa v utkání:

    Zdeno Chára (BOS) – 0+0, 1 střela, 21:32
    David Krejčí (BOS) – 0+0 0 střel, 14:53
    David Pastrňák (BOS) – 0+0, 3 střely, 17:44
    Vladimír Sobotka (BUF) – 0+0, 0 střel, 17:56.
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Chris Wagner (BOS) – 1+0
    2. Tuukka Rask (BOS) – 31 zás., 1 ink. gól, 96,9%
    3. Sean Kuraly (BOS) – 0+0.
     
    Velice důležité klání dvou sousedů v tabulce Atlantické divize zvládl lépe Boston, jenž vítězí 2:1!

    Vzhledem k významu utkání se žádná gólová přestřelka zřejmě nedala očekávat. Nesledovali jsme souboj, který by se řadil mezi zvláště pohledné. Oba gólmani navíc byli skvělí, skóre tak narůstalo velice těžko. V poslední třetině si Boston dlouho poměrně dobře hlídal dvoubrankový náskok, avšak nenápadná střela Rasmuse Ristolainena přinesla Buffalu pár minut před koncem kýžené snížení. Ani při hře bez gólmana už se ale žádný velký tlak nekonal, Bruins slaví zaslouženě.

    Střely na branku v zápase:
    Boston 41:32 Buffalo.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Sabres buly před vlastní brankou logicky nepojali zrovna defenzivně, ve slušné šanci se tak ještě objevil Brad Marchand, jehož střela tahem skončila na gólmanovi.
     
    59:52
    Nyní přichází dokonce zakázané uvolnění Buffala! Je tedy téměř jasné, že už to domácí mají v kapse. Vhazovat se totiž samozřejmě bude před Ullmarkem, který se vrací do branky.
     
    59:22
    Přihrávka Sama Reinharta zpoza Raskovy klece zamířila mimo dosah všech a Rasmus Dahlin zastihl touš až v blízkosti vlastní pokladnice.
     
    58:55
    Sean Kuraly se dostal k puku ve svém defenzivním pásmu. Diváci jej hnali k pokusu o střelu, Kuraly nicméně na jistotu vyhodil do středu pole.
     
    58:43
    Buffalo si vysloužilo vhazování v útočné zóně. Po oddechovém času se na led vrací s šesti bruslaři do pole, branka je prázdná!
     
    58:31
    Bostonu se stále daří zuby nehty držet hru ve středním pásmu, hosté tedy nemohou odvolat gólmana. Dobrou práci odvádí zejména neúnavný Jake DeBrusk.
     
    57:53
    Brad Marchand se s Davidem Pastrňákem objevil v dalším přečíslení. Zakončovat ho nyní měl český útočník, ten se však ke střele nedostal, padající bek Buffala totiž senzačně zasáhl špičkou čepele!
    57:22 Rasmus RISTOLAINEN - 2:1
     
    57:22
    Sabres právě vstřelili branku!
    Vida, hosté přece jenom snižují a vypadalo to najednou tak jednoduše! RASMUS RISTOLAINEN se chopil kotouče ve středním pásmu, najel si až do útočného, a nenápadnou střelou z pravého kruhu překvapil Tuukku Raska. Bez asistence.
     
    56:03
    Tuukka Rask se zdá být neprůstřelný! Kyle Okposo na něj dorážel z bezprostřední blízkosti, muž v masce ovšem všechnu snahu dokázal pokrýt.
     
    55:38
    Buffalo se marně snaží dostat do útočného pásma, domácí se už více zaměřují na údržbu svého vedení. Sabres to zřejmě později zkusí i bez gólmana.
     
    Dnešní utkání sleduje 17 565 diváků. Je, jako vždy v Bostonu, vyprodáno!
     
    54:53
    Sam Reinhart nahodil za domácí klec, odkud rozehrává Tuukka Rask. Boston se může vydat kupředu, v době, kdy do konce třetí části zbývá pouze pět minut.
     
    54:15
    Brandon Carlo nepříjemně vystřelil zpoza levého kruhu. Linus Ullmark jeho pokus viděl na poslední chvíli, beton však vystrčil proti kotouči včas.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 11. Wagner (Acciari), 22. Backes – 58. Ristolainen


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Carlo, Chára (C), K. Miller, Grzelcyk, J. Moore, Krug – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes, Krejčí (A), DeBrusk – Wagner, Acciari, Kuraly – Donato, Forsbacka-Karlsson, Heinen.
    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – Scandella, Ristolainen, Pilut, McCabe, Dahlin, Bogosian – T. Thompson (A), Sobotka, C.J. Smith – Skinner, Sheary, Rodrigues (A) – S. Reinhart, Pominville, Okposo – Mittelstadt (A), Jo. Larsson, Elie.

    Rozhodčí: Pochmara, Meier.

    Diváci: 17 565 (vyprodáno)
    thejrc.org