Třinec – Litvínov 4:1 (kon.) | K. Vary – Liberec 2:3 (0:2 po s.n.) | Zlín – Plzeň 2:3 (po pr.)
Chomutov – Vítkovice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 1:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 0:3 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 4:5 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Kometa Brno
4:5 (1:1, 0:1, 3:2 - 0:0)
Mountfield HK
Neděle 06.01.2019, 18:20 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezkou tříkrálovou neděli z Brna. Moravská metropole se po pátečním utkání mezi Kometou a Třincem může těšit na další bitvu soupeřů z popředí extraligové tabulky. Do DRFG areny poprvé v letošním ročníku zavítá celek Mountfield HK, jenž momentálně okupuje třetí příčku tabulky. Domácí Kometu pak čeká druhé z celkem pěti domácích utkání v řadě. Podaří se svěřencům kouče Zábranského poprvé v sezoně zdolat Hradec Králové a přiblížit se na kontakt čelu tabulky?
     
    Mountfield HK: Hradecký Mountfield si od začátku sezony drží konzistentní formu a kromě říjnového výpadku, kdy Východočeši padli třikrát v řadě, dokáží hokejisté z Hradce Králové pravidelně bodovat. Aktuální forma svěřenců trenéra Martince čítá sedm vítězství z posledních osmi utkání. Mountfield momentálně drží třetí příčku extraligové tabulky s dvoubodovou ztrátou na druhý Třinec, od první příčky, která momentálně patří Liberci pak Hradec dělí pouhé tři body. Na svého dnešního soka pak hradečtí lvi hledí s pětibodovým náskokem.

    Pikantní utkání a návrat do DRFG areny čeká Tomáše Vincoura, ten se společně s Markem Kvapilem a svým dnešním sokem Peterem Muellerem dělí o pozici nejlepšího střelce extraligy, vloni však nastupoval ještě za Kometu a má s ní poslední dva tituly. V defenzivní činnosti se Hradec Králové může opřít o Petra Zámorského (6+20). Mimořádnou formu z dosavadních vzájemných duelů s Kometou má na kontě Lukáš Cingel, ten do brněnské branky nastřílel devět branek a na další čtyři asistoval. Hradec se navíc může pochlubit vyrovnanou brankářskou dvojicí Jaroslav Pavelka – Brandon Maxwell, přičemž do zápasu v Brně je pravděpodobnější start prvně jmenovaného.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezoně:

    Zatím obě vzájemná utkání hostil Hradec Králové a v obou případech se radovali domácí.

    7. kolo Mountfield HK – Kometa Brno 4:2

    20. kolo Mountfield HK – Kometa Brno 6:3
     
    HC Kometa Brno: Brňané prožili poměrně zdařilý přelom roku. Po trpké porážce na ledě Chomutova (4:6) zabrali a během Vánoc zdolali Plzeň (3:2) a Olomouc (5:4p.). Kdyby se ještě Kometě podařilo také zlomit mladoboleslavský komplex z letošního ročníku, byla by z toho díky vítězstvím proti Pardubicím a Třinci úctyhodná série. Kometa má nyní možnost se v tabulce dostat na kontakt právě třetímu Hradci, potřebovala by ovšem bodovat naplno, v opačném případě hrozí exit z elitní šestky, neboť s tříbodovou ztrátou čeká na zaváhání Brňanů moravský konkurent z Olomouce.

    Souboj Komety s Mountfieldem bude i soubojem aktuálně nejlepších střelců soutěže. Peter Mueller díky dvěma trefám proti Třinci přisedl na trůn po bok Kvapila a Vincoura. Kometu výrazně táhne první lajna ve složení právě s Muellerem a dále Petrem Holíkem a Martinem Zaťovičem. Fanoušci v Brně pak plnými doušky hltají také výkony navrátilce Martina Erata či Tomáše Plekance. Defenzivu Brna má na povel Ondřej Němec. Brankoviště Komety by měl s největší střežit Karel Vejmelka, jenž se zazářil v pátečním utkání proti Třinci. K dispozici mají Brňané ještě Libora Kašíka.
    Martin Erat má se dvěma góly a sedmi asistencemi průměr víc než bodu na zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Kašík) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Schaus, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, M. Erat – Mallet, L. Čermák (C), Vondráček – R. Zohorna, Süss, Köhler.

    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Graňák, Rosandić, F. Pavlík, Nedomlel (C) – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Miškář, Bičevskis, Paulovič – Rákos (A), Dragoun, Vopelka.

    Rozhodčí: Hodek, Petružálek – Brejcha, Jelínek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Zaplněná DRFG arena se dočkala, utkání mezi Kometou a Moutfieldem bylo zahájeno, na úvodním vhazování úspěšnější domácí Holík proti hostujícímu Koukalovi.
     
    00:33
    Kometa se s kotoučem nastěhovala do útočného pásma a snaží se soupeře z Hradce Králové dostat pod tlak.
     
    00:54
    Smoleňák vyvezl kotouč a zkusil vypálit ze středního pásma, jeho střela však byla sražena do ochranné sítě a hra je přerušena.
     
    01:18
    Kometě se nepodařilo ideálně rozehrát a kotouč míří na zakázané uvolnění.
     
    01:48
    Hradci se podařilo zabezpečit střední pásmo a útok Komety zde troskotá, domácí musejí znovu rozehrát ve vlastním pásmu.
     
    02:22
    Čermák zachytil kotouč ve středním pásmu a okamžitou přihrávkou vyslal do úniku Vondráčka, ten se dostal k zakončení, které však s ledovým klidem Pavelka zneškodnil.
     
    03:08
    Výborné střídaní má za sebou první formace Hradce, která dokázala Kometu uzavřít v jejím obranném pásmu, ke střele z mezikruží se dostal Chalupa, ale brankář Vejmelka dokázal jeho pokus pohotově vyrazit.
     
    03:55
    Hradec je momentálně aktivnějším týmem do bekhendového zakončení se dostal Bičevskis, Vejmelka dokázal kotouč odvrátit od své branky.
     
    04:45
    Brňanům se nyní podařil dostat hru alespoň do středního pásma, pozorná obrana Východočechů ovšem nepovoluje ohrožení Pavelkovy svatyně.
     
    05:23
    Hradec pokračuje v zabezpečené hře středního pásma, útoky Komety zde zastavuje a nahazuje kotouče zpět k Vejmelkovi.
     
    05:59
    Nyní se Kometě podařilo po delší době dostat do útočného pásma, ale kombinaci modrobílí nerozjeli, neboť rychle přistupující obránci Hradce znovu kotouč odehráli mimo svou třetinu.
     
    06:24
    Štencel se snažil urychlit přechod Komety do útočného pásma, jeho rozehrávka ovšem končí zakázaným uvolněním a hra se stěhuje před Vejmelku.
     
    06:45
    První vyloučení v dnešním utkání, na trestnou lavici putuje hráč Hradce Králové konkrétně Tomáš Linhart, který si odpyká dvouminutový trest za hákování.
     
    07:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým využívá početní výhodu a otevírá skóre zápasu! Kombinace začala za brankou Hradce, odkud Plekanec poslal přihrávku na křídlo Eratovi, ten nabil na modrou čáru JANU ŠTENCELOVI, jenž dokázal přesnou střelou dostat Kometu do vedení. Asistence: Martin Erat, Tomáš Plekanec.
    07:02 Jan ŠTENCEL - 1:0
     
    07:47
    Hradec se snaží o okamžité vyrovnání, od modré čáry napálil kotouč Rosandič, Vejmelka puk pouze vyrazil a v předbrankovém prostoru operoval Smoleňák, i přes značný důraz se mu však nepodařilo dostat kotouč za brankovou čáru.
     
    07:47
    Rozhodčí ještě zkoumají celou situaci na videu, momentálně se prohlíží záznam hry.
     
    07:47
    Porada s video rozhodčím probíhá dlouho, při zmíněné šanci totiž brankář Vejmelka kotouč dokázal zachytit, není však jasné, zda se mu to podařilo ještě před přechodem puku přes brankovou čáru. Hráči obou celků krouží po ledové ploše, aby neztuhli.
     
    07:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dlouhá porada rozhodčích je u konce a přináší Hradci Králové okamžité vyrovnání stavu utkání! Ze vstřelení branky se raduje RADEK SMOLEŇÁK. Asistence: Petr Zámorský.
    07:47 Radek SMOLEŇÁK - 1:1
     
    08:18
    Delší odmlka hře značně uškodila, hráči se znovu dostávají do tempa, kotouč se nachází převážně ve středním pásmu.
     
    08:51
    Hradec s kotoučem v útočném pásmu, ke střele z mezikruží se dostal Miškář, jeho pokus zachytil Vejmelka ve své lapačce.
     
    09:13
    Hradec usazen v útočné třetině, Rosandič vyzval ke střele Filipa Pavlíka, jeho prokejtil od modré čáry dokázal Vejmelka vyrazit, nicméně hosté se i nadále drží v útočném pásmu.
     
    09:36
    Po vhazování se ke kotouči dostal Zámorský a okamžitě jej směřoval na brněnskou branku, Vejmelkovi nyní pomohl bránicí Barinka, jenž střelu zblokoval a Brňaně se dostávají z hradeckého sevření.
     
    10:11
    Zaťovič s kotoučem přejel modrou čáru, ale marně hledal své spoluhráče, odražený kotouč nicméně dokázal vybojovat zpět a jeho spoluhráči už jsou mu k dispozici.
     
    10:29
    Kotouč opustil ledovou plochu, vhazuje se před Pavelkou.
     
    10:35
    Po vhazování se k puku dostal jako první Erat, zkusil nahodit kotouč na branku střelou z otočky, ovšem puk zamířil nad Pavelkovu branku, Kometa je však nadále u touše a krouží v obranném pásmu soupeře.
     
    11:17
    Brnu se nyní povedlo srovnat tempo hry s Hradcem a nyní je to Kometa, která vystavila závoru hostujícímu přechodu do útočného pásma.
     
    12:05
    Kometa opět v útočném pásmu Hradce, kde momentálně operuje třetí formace Brňanů, Bartejs se snažil vystřelit od modré čáry, ale jeho střela byla zablokována, Východočeši jsou v defenzivní činnosti opravdu důslední a domácí to budou mít s prosazením se evidentně složitější.
     
    12:49
    Ke střele z levého křídla se nyní odhodlal Süss, byl však již v příliš ostrém úhlu a brankář Pavelka si svou bližší tyčku pokryl dostatečným způsobem, Hradec vyráží do protiútoku.
     
    13:29
    Kometa se nyní dostala do tutové příležitosti, zpoza branky poslal Zaťovič puk do vyložené pozice Holíkovi, ten pálil z voleje, ovšem pohotovým zákrokem se blýskl brankář Pavelka a podržel svůj tým!
     
    14:04
    Svižné tempo hry bylo až nyní přerušeno komerční přestávkou, vhazovat se bude před brankářem Vejmelkou.
     
    14:12
    Lukáš Cingel nyní útočným faulem oslabuje svůj tým a čeká jej dvouminutový pobyt na trestné lavici za podrážení, naopak Kometa si zahraje druhou přesilovou hru v dnešním utkání.
     
    14:35
    Holík směřoval kotouč na branku, kde byl připraven Zaťovič, kotouč se ovšem odrazil mimo branku a Hradci se nakrátko podařilo osvobodit, nicméně to už teď neplatí a Brňané jsou opět v obranné třetině soupeře.
     
    15:26
    Muellerovi nesedla přihrávka na Holíka, toho využil Smoleňák a dlouhým vyhozením osvobozuje Hradec a dává příležitost svým spoluhráčům vystřídat.
     
    15:58
    V závěru přesilové hry se Kometě nedaří přechod přes střední pásmo.
     
    16:14
    Hradec Králové hraje již v plném počtu a může se těšit na svou první přesilovou hru v utkání, dvě minuty za vysokou hůl, tak zní ortel pro Martina Erata.
     
    16:22
    Kometa se ihned osvobodila a cenné vteřinky v útočném pásmu sbírá Mallet.
     
    16:51
    Nyní už je Hradec usazen v útočné třetině soupeře a snaží se kombinační hrou přetavit skóre ve svůj prospěch.
     
    17:10
    Po jedovaté ráně v podání Pauloviče se znovu snažil před brankou operovat Smoleňák, bylo to však již ve chvíli, kdy měl brankář Vejmelka kotouč ve své moci, to se pochopitelně nelíbilo domácímu obránci Malcovi, jenž se okamžitě do svého soupeře pustil a strhla se potyčka.
     
    17:10
    Oba hříšníci jsou potrestání a míří na trestnou lavici. Provinění je shodné – hrubost, ale zatímco domácí Tomáš Malec se na trestné lavici zdrží pouze dvě minuty, hostující útočník Radek Smoleňák nafasoval 2+2.
     
    17:29
    Ihned po vhazování v útočném pásmu vystřelil Chalupa, Vejmelka nyní musel vytáhnout pohotový zákrok ramenem, aby odvrátil hrozící nebezpečí od hradeckého útočníka.
     
    18:14
    Kometa hraje v plném počtu, Erat je na ledě a startuje přesilová hra domácích.
     
    18:42
    Erat nyní našel na pravém kruhu Čermáka, ten nezazmatkoval a s kotoučem si ještě popojel vstříc hradecké brance, snažil se Pavelku překonat mezi betony, ale hradecký brankář se nenechal vykoupat a dokázal včas zakročit.
     
    19:05
    Němec poslal kotouč Holíkovi, jenž si najel mezi kruhy a vypálil zápěstím, Pavelka vyrazil betonem a jeho spoluhráčům se následně podařilo kotouč vyhodit.
     
    19:10
    Hradec Králové hraje v plném počtu.
     
    19:47
    V samotném závěru první třetiny poslal Erat na modrou čáru kotouč pro Schause, jeho nahození musel Pavelka pohotově vyrazit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Skončila první třetina extraligového šlágru mezi Kometou a Mountfieldem. Můžeme konstatovat, že remíza po úvodní dvacetiminutovce je zasloužená, každý z týmu chvilku tahal pilku. Skóre otevřela domácí Kometa v přesilové hře zásluhou Jana Štencela. Hradci se však hned z následující akce podařilo vyrovnat. Vyrovnávací brance však předcházela dlouhá porada hlavního rozhodčího s videorozhodčím. Ve zbytku první třetiny měla Kometa ještě dvě početní výhody a tvořila si zajímavé příležitosti, ovšem brankář Pavelka působí velmi dobrým dojmem. Stejně tak je třeba pochválit i domácího brankáře Vejmelku, který musel řešit několik nebezpečných pokusů ze strany hostujících hráčů. Druhá třetina slibuje pokračování dramatické bitvy, započne v 19:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    I ve druhé třetině na úvodním vhazování úspěšnější domácí Holík, Kometa nahazuje kotouč do útočného pásma.
     
    20:35
    Hradec ovšem nepovoluje dlouhodobější pobyt soupeře na svém území a odvrací kotouč alespoň do středního pásma.
     
    21:01
    Erat nyní kroužil s kotoučem na pravém křídle a naservíroval puk do mezikruží Hruškovi, ten si jej snažil ideálně zpracovat ke střele, ale hradečtí jej stačili včas odrbrojit.
     
    21:36
    Kometě se nyní daří držet v útočném pásmu, skrytou střelou od mantinelu se nyní prezentoval obránce Bartejs, Pavelka opět pohotově vyrazil.
     
    22:12
    Hradecký vpád do útočného pásma zastavil Mallet jen za cenu hry vysokou holí, vhazovat se bude před brankářem Vejmelkou.
     
    22:43
    Čtvrtá formace Komety dokázala hradecké uzavřít v jejich vlastní třetině, ale k ohrožení Pavelkovy branky se nedostala, hradecké akce nyní končí ve středním pásmu.
     
    23:28
    Smoleňák nyní předložil kotouč do jízdy Chalupovi, ten se snažil Vejmelku zaskočit svižnou střelou z levého kruhu, ovšem brněnský brankář bez větších problému zkrotil kotouč ve své výstroji.
     
    23:42
    Koukal nyní zachoval klid za brankou soupeře a nabil kotouč Smoleňákovi, ten se snažil přesně zamířit a trefil tyč Vejmelkovy branky!
     
    24:17
    Vincour nyní dokázal připravit střeleckou pozici Zámorskému, tomu však střela vůbec nesedla, navíc hradecký obránce zlomil hůl a odchází střídat.
     
    24:40
    Graňák s Paulovičem okamžitě vystartovali z obranného pásma vstříc brněnské brance, jejich snaha o rychlý protiútok však končí ofsajdovou situací.
     
    25:22
    První formace Komety nyní zatopila hradecké obraně, Mueller si dokázal s kotoučem najet mezi kruhy, odkud poslal kotouč na branku, Pavelkovi projel před očima Zaťovič, hradecký brankář se ovšem nenechal rozhodit a zachytil kotouč v lapačce.
     
    25:45
    Druhá formace Komety se nyní snaží kombinovat v útočném pásmu, Hradečtí se nemůžou dostat ke kotouči.
     
    26:09
    Až nyní se Dragounovi ve spolupráci s Rákosem podařilo vyvézt kotouč, druhý jmenovaný puk nahodil na branku a Vejmelka byl nucen hru přerušit, následuje komerční přestávka.
     
    26:48
    Kometa se snaží pokračovat v útočném náporu, ovšem Hradci se nyní daří držet domácí útočníky na uzdě a při první příležitosti se snaží kotouč okamžitě dostat ze své třetiny.
     
    27:36
    Kometa svádí souboje o kotouče v obranné třetině Hradce, hostující obránci ovšem nechtějí dopustit chybu, která by domácím otevřela možnost ke skórování.
     
    28:32
    Přechod Komety přes střední pásmo postrádá přesnost, Hradec toho využívá a zatím poctivě brání jakékoliv útočné choutky domácího týmu.
     
    29:28
    Nyní se do slibné příležitosti dostala druhá formace brněnské Komety, Erat předložil kotouč Hruškovi, jenž už byl ve slibné střelecké pozici a také že vypálil, jenže na poslední chvíli změnil směr kotouč bránící Vopelka, kotouč zamířil do ochranné sítě a bude se vhazovat před Pavelkou.
     
    30:09
    V útočném pásmu se nyní kotouč odrazil k Schausovi, jenž okamžitě pálil do skrumáže hráčů před Pavelkou, hradecký brankář kotouč vyrazil a k dorážce se dostal ještě Mallet, ovšem nedokázal puk zvednout nad beton brankáře Pavelky a ten následně kotouč ukryl pod svou rukavici.
     
    30:43
    Druhá formace Hradce se nyní hnala do nadějného protiútoku, střeleckou pozici měl Cingel, ale jeho rána byla zablokována, i když se Hradečtí snažili vytvořit kombinaci a pozdržet svůj pobyt v útočném pásmu, bylo jim vše znemožněno bránícími hráči Komety.
     
    31:18
    Kotouč nyní létá nahoru dolů, obraz hry se pomalinku mění na bojovné utkání, hráči svádějí tuhé souboje o každý puk a centimetr ledu.
     
    31:46
    Hruška s Plekancem se snažili o rychlý protiútok, ale zaskočit hradeckou obranu se jim nepodařilo, neboť další úspěšně zablokovanou střelu si připsal obránce Cibulskis.
     
    32:32
    Kometa nyní usazena v útočném pásmu, ale kotouč putuje pouze po prknech, ke střele se domácí nedostávají.
     
    32:52
    Hradečtí se nyní osvobodili ze sevření a hosté mohou pohodlně vystřídat.
     
    33:28
    Rosandič nyní nahazoval kotouč od modré čáry, do jeho rány se snažil vložit hůl Vincour, kotouče se skutečně dotkl, ale puk zamířil mimo brněnskou branku.
     
    33:52
    Bartejs po vhazování pálil od modré čáry, trefil však pouze svého spoluhráče Köhlera, Hradec následně dostal kotouč z vlastní třetiny, ale Kometa se okamžitě vrátila, Pavelka hru přerušil a vhazuje se po jeho pravici.
     
    34:14
    Mueller bekhendem nehodil kotouč do předbrankového prostoru, kotouč poskakoval v brankovišti Hradce a po dorážce se natahoval Holík, ovšem všemu zabránil brankář Pavelka, jenž puk dostal do své moci a hra je opět přerušena.
     
    34:45
    Vopelka nyní svedl rychlostní souboj s Malcem, k údivu haly se nepískalo zakázané uvolnění, nicméně Vopelka dokázal zpoza branky připravit příležitost pro Dragouna, jehož zakončení však zachytil brankář Vejmelka.
     
    34:52
    Nahození Filipa Pavlíka bylo sice zablokováno bránícím hráčem Komety, ale do tutové dorážky se dostal Smoleňák, Vejmelku však tváří v tvář neprostřelil!
     
    34:56
    První vyloučení ve druhé třetině, na trestnou lavici putuje hráč Komety, konkrétně Jan Štencel, jenž fasuje dvě minuty za zdržování hry pro vyhození kotouče mimo ledovou plochu.
     
    35:13
    Vejmelka měl nyní již kotouč ve své moci, ale Paulovič se s tím nehodlal smířit a snažil se kotouč z moci brněnského brankáře vyškrábat a nejspíš i Vejmelku sekl, tohle nemohl tolerovat obránce Gulaši a okamžitě se do dotírajícího soupeře pustil.
     
    35:13
    Rozdělení trestů je podobně jako při potyčce v první třetině. Za hrubost putují na trestnou lavici oba aktéři potyčky, Paulovič však fasuje pouze dvě minuty zatímco Gulaši si svůj pobyt o další dvě minuty prodlouží. Hradec Králové bude nyní hrát jednu minutu a třiačtyřicet vteřin v pěti proti třem.
     
    35:40
    Hradec svírá trojici bránících hráčů Komety, nyní se snažil akci střelou zakončit Zámorský, Vejmelka kryje a dává možnost svým spoluhráčům vystřídat.
     
    35:54
    Pavlíkovo nahození se snažil za záda Vejmelky usměrnit Smoleňák, Vejmelka vyrazil, nicméně Hradečtí jsou stále na kotouči.
     
    36:04
    Obrovská šance Hradce Králové! Opět nahazoval kotouč obránce Pavlík, Vejmelka vyrazil a následně znemožnil tutové zakončení Chalupovi, když svým betonem zamezil skórování soupeře!
     
    37:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové využívá přesilovou hru! Oslavy vedoucí branky Hradce však provází vášnivá reakce publika i samotných hráčů Komety. Brněnští protestují, protože se jim zdálo, že brankář Vejmelka již držel kotouč ve své moci a RADEK SMOLEŇÁK dosáhl vedoucí branky nepovoleným způsobem. Nicméně rozhodčí branku okamžitě uznávají. Bez asistence.
    37:02 Radek SMOLEŇÁK - 1:2
     
    37:27
    Utkání se vyhrocuje, v další potyčce se ocitl Vopelka s Holíkem a opět se bude vylučovat.
     
    37:27
    Opět jsme svědky dlouhé porady rozhodčích.
     
    37:27
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Oskars Cibulskis – 2+2 min).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Lukáš Vopelka – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martin Zaťovič – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Peter Mueller – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Petr Holík – 2+2 min, hrubost).
     
    37:44
    Poté co rozhodčí svými tresty poslali na trestnou lavici kompletní první formaci Komety, nyní vylučují na straně Hradce, menším trestem se provinil Petr Zámorský a fasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Hra se ve čtyrech na obou stranách.
     
    38:19
    Pavlík s Cingelem upalovali do přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný zpracoval přihrávku a měl před sebou pouze brankáře Vejmelku, ten však pohotovým zákrokem podržel Kometu a šanci hradeckému útočníkovi zlikvidoval!
     
    39:27
    Kometa v plném počtu a náporu.
     
    39:43
    Kometa Brno si zahraje další přesilovou hru, dvě minuty za hákování pro Filipa Pavlíka.
     
    39:47
    Brněnští se ovšem nyní vlastním přičiněním připravili o útočné pásmo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou divokou druhou třetinu. Utkání ve druhé třetině pokračovalo ve svižném tempu, Kometa chvílemi dokázala svého soupeře uzamknout v obranném pásmu, ovšem Hradec nepřipustil tutové příležitosti pro skórování. Východočechům se pak podařilo srovnat tempo hry a postupem času se z utkání stal boj o každý puk a centimetr ledu. Zlom nastal v závěru druhé třetiny, respektive v čase 35:13, kdy se strhla potyčka před brněnskou brankou. Hradec Králové následně dostal možnost přesilové hry, ve které se po rozporuplné situaci prosadil Radek Smoleňák a vstřelil zatím rozdílovou branku. Zbytek druhé třetiny se nesl ve znamení ostrých soubojů a padaly tresty na obou stranách, výsledkem je, že Kometa se na přelomu druhé a třetí třetiny bude muset obejít bez své elitní formace, která odpykává čtyřminutové tresty. Brno mělo ještě v závěru druhé třetiny přesilovou hru, ale i přes úpornou snahu prosadit se, se zatím stav skóre nezměnil. Přestávka nejspíš přichází vhod, protože situace na hrací ploše se opravdu vyostřovala, to však nemění nic na tom, že nás ve třetí periodě zcela jistě čeká pokračování litého boje, stane se tak ve 20:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Na úvodní vhazování se proti Koukalovi postavil Čermák a vyhrál jej, Kometa pokračuje v početní výhodě.
     
    40:24
    Hradec vyhazuje kotouč až k Vejmelkovi, Kometa musí začít z obraného pásma.
     
    40:42
    Hradci se opět daří vyhodit.
     
    41:04
    Přesilová hra se domácím vůbec nedaří, hradecká obrana zatím Brňanům nepovolila usadit se v útočném pásmu.
     
    41:31
    A znovu kotouč letí přes celé kluziště.
     
    41:43
    Hradec Králové hraje v plném počtu.
     
    41:59
    Kometa se v úvodu třetí třetiny hledá, nyní končí kotouč na zakázaném uvolnění.
     
    42:20
    Kometa se marně pokouší o přechod skrz střední pásmo, Hradec naopak okamžitě vyráží do protiútoku.
     
    42:47
    Holík se snažil připravit příležitost Muellerovi, ale opět byl u kotouče rychlejší bránící hráč Hradce.
     
    42:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Po vhazování se kotouč dostal na modrou čáru, kde Bartejs předložil puk TOMÁŠI MALCOVI a tomu se podařilo nechytatelnou střelou do pravého růžku rozjásat brněnskou DRFG arenu. Asistence: Tomáš Bartejs, Tomáš Plekanec.
    42:59 Tomáš MALEC - 2:2
     
    43:12
    Už se to zase mele, tentokrát se v potyčce octl Mallet s Chalupou, hostující hráč má dokonce roztržený dres. Oba borci však musejí počítat s následky.
     
    43:12
    Oba borci fasují shodné tresty 2+2+10 minut za hrubost.
     
    44:04
    Atmosféra v DRFG areně by se dala krájet, Kometa se snaží na hradeckou branku podnikat jeden útok za druhým.
     
    44:43
    Čermák zkusil Pavelku překvapit nenápadnou střelou od mantinelu, hradecký brankář ovšem bezpečně kotouč vyrazil.
     
    45:01
    Štencel se nyní snažil nadvakrát propálit hradeckou zeď, při svém druhém pokusu byl však odzbrojen a Hradec posouvá kotouč do středního pásma.
     
    45:23
    Hned z vhazování se zkusil prosadit Plekanec, letící kotouč Pavelka usměrnil svou vyrážečkou, Brno nadále v útočném pásmu.
     
    45:58
    Smoleňák postupoval do útočného pásma společně s Radovanem Pavlíkem, druhý jmenovaný vypálil a Vejmelka si připsal další úspěšný zákrok.
     
    46:20
    Nepřesná rozehrávka Brna končí zakázaným uvolněním.
     
    46:47
    Štencel nyní poslal křížnou přihrávku přes střední pásmo Zaťovičovi, tomu však kotouč utekl a Hradec může opět vyrazit do protiútoku.
     
    47:35
    Paulovič nyní marně přemýšlel co s kotoučem, ráznou stopku mu vystavila organizovaná obrana Komety v čele s Gulašim.
     
    47:55
    Nepovedená rozehrávka Komety končí zakázaným uvolněním, hra se stěhuje před Vejmelku.
     
    48:32
    Čtvrtá formace Hradce se snažila získat kotouč v útočném pásmu, vše skončilo pokusem Zámorského od modré čáry, tomu však střela vůbec nesedla a zamířila do rohu pásma, kde si kotouč přebírají obránci Komety.
     
    49:19
    Vincour dojel nahozený kotouč do rohu a vypálil směrem k brněnské brance, byl však již v příliš ostrém úhlu a trefil pouze boční síť.
     
    49:19
    Přesilová hra pro hosty, dvě minuty za hrubost fasuje Peter Mueller.
     
    49:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté bleskově využívají přesilovou hru! Nahození Zámorského od modré čáry dokázal za záda brankáře Vejmelky usměrnit PETR KOUKAL. Asistence: Petr Zámorský.
    49:26 Petr KOUKAL - 2:3
     
    50:12
    Zohorna zavezl kotouč do útočného pásma, kde však marně hledal své spoluhráče, ti rychle spěchali na pomoc, ale brněnský útočník byl odzbrojen Paulovičem, jenž vyvezl kotouč do třetiny soupeře.
     
    50:43
    Elitní formace Brna nyní rozhodila obranu Hradce, Holík směřoval přihrávku Muellerovi, tomu jen stačilo přesně trefit, ale v klíčové chvíli mu kotouč podjel čepel hokejky.
     
    51:08
    Gulaši zastaven s kotoučem ve středním pásmu, toho sec chopil Vincour a zamířil do útočného pásma, kde mu ještě najížděl Cingel, prvně jmenovaný však zvolil individuální zakončení, které likviduje brankáře Vejmelka.
     
    51:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Drama v Brně pokračuje! Čermák dostal kotouč do útočného pásma, kde se přes Köhlera dostal na modrou čáru k TOMÁŠI MALCOVI, ten opět napřáhl a podruhé v dnešním utkání prudkou střelou zavěsil do hradecké branky a je aktuálním hrdinou brněnských tribun. Asistence: Bedřich Köhler, Leoš Čermák.
    51:27 Tomáš MALEC - 3:3
     
    52:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ovšem Hradec bleskově odpovídá a bere si vedení zpět! Odražený kotouč od mantinelu zachytil RADOVAN PAVLÍK, jenž postupoval zcela osamocený na brankáře Vejmelku a překonal jej úspěšnou kličkou mezi betony. Bez asistence.
    52:23 Radovan PAVLÍK - 3:4
     
    52:47
    Zakázané uvolnění Hradce.
     
    53:18
    Hradečtí nyní úspěšní v soubojích o kotouč v útočném pásmu.
     
    54:02
    Kometa nyní usazena v útočném pásmu a od modré znovu pálil Malec, tentokrát si však úspěšný zákrok lapačkou připsal brankář Pavelka.
     
    54:51
    Hradec zvládl přítomnost brněnských hráčů ve vlastním pásmu a posouvá kotouč do středního pásma.
     
    55:09
    Mueller nyní ovšem obral soupeře o kotouč a řítil se vstříc hradecké brance, jeho střela zápěstím však pouze orazítkovala zadní plexisklo.
     
    55:39
    Miškář nyní bekhendovým nahozením prověřil pozornost brankáře Vejmelky, ten kotouč zachytil ve své výstroji a po komerční přestávce se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    55:58
    Plekanec naslepo nahazoval kotouč před hradeckou brankou, kde se mihl Hruška a těsně puk promáchl.
     
    56:22
    Kometa se snaží podnikat vše pro to, aby pronikla do útočného pásma, ale defenziva Hradce působí velice organizovaně a nepovoluje ohrožení svého brankáře.
     
    57:02
    Smoleňák nyní chytře vyhodil kotouč tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění a jeho spoluhráči včetně něj mohou vystřídat.
     
    57:40
    Holík s Muellerem při dalším útočném pokusu, zpětnou přihrávku od Muellera ovšem odráží hradecký obránce do středního pásma.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:14
    Schauss po přechodu do útočného pásma napálil kotouč na branku Hradce, čímž získal vhazování v útočném pásmu.
     
    58:14
    Dnešní utkání sleduje 7458 diváků.
     
    58:14
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:15
    Kometa hraje v šesti!
     
    58:36
    Hradec vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění.
     
    58:37
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:43
    Další zakázané uvolnění v podání Hradce.
     
    58:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    DRFG arena se otřásá v základech, Kometa srovnává v power-play stav utkání! Němec poslal kotouč na levý kruh Muellerovi, jenž neváhal a okamžitě jej poslal na hradeckou branku, kde zaúřadoval MARTIN ZAŤOVIČ a procedil kotouč za záda brankáře Pavelky. Asistence: Peter Mueller, Ondřej Němec.
    58:57 Martin ZAŤOVIČ - 4:4
     
    59:27
    Utkání se dohrává, nyní se nejspíš oba celky budou soustředit, aby neudělali chybu.
     
    59:43
    Hruška se ovšem pokusil rozhodnout, jeho střela však postrádala vyšší razanci a skákavý kotouč dokázal Pavelka zkrotit.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Drama pokračuje a nekončí, dnešní šlágr opravdu splňuje vše, co si pod tímto pojmeme dokážeme představit. Po krátké pauze budeme svědky pětiminutového prodloužení v počtu tří hráčů na každé straně. Prodloužení odstartuje ve 21:15.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Prodloužení odstartovalo na bully úspěšnější Zaťovič a Kometa ovládá kotouč.
     
    60:37
    Kotouče se nyní ve vlastním pásmu ujímají hráči Hradce.
     
    61:04
    Cingel zavezl kotouč do útočného pásma, kde mu však stopku vystavil Erat a puk přebírají Brňané.
     
    61:33
    Holík vyvezl kotouč, najel si do mezikruží a poslal jej na hradeckou branku, na dorážku číhal jeho parťák Zaťovič, ale k dorážce se nedostal.
     
    62:11
    Kostrbatý přechod Hradce do útočného pásma, nicméně mohl z něj těžit Rosandič, jeho střela však byla nepřesná.
     
    63:03
    Nyní si do střelecké pozice najel Paulovič, ale ani jeho rána nebyla přesná.
     
    63:15
    Kometa byla blízko rozhodnutí, Holík najížděl z levého křídla a z hranice kruhu trefil horní tyč!
     
    63:53
    Radovan Pavlík vystihl kombinaci Komety, nabral rychlost a upaloval vstříc Vejmelkovi, byl však nedovoleně zastaven Bartejsem a rozhodčí nařizují trestné střílení!
     
    63:53
    K trestnému střílení se postavil Radek Smoleňák, zkoušel Vejmelku překonat kličkou do bekhendu, ovšem brněnský brankář byl zásadně proti zkompletování hattricku hradeckého hráče!
     
    64:29
    Zámorský po přechodu modré čáry otestoval Vejmelku střelou od mantinelu, ten však rozhodně nepůsobí dojmem, že by pustil tak lacinou branku.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Také v prodloužení jsme se dočkali dramatických momentů a rozhodujících příležitostí na obou stranách. Nejprve za Kometu zahrozil Holík, jenž trefil horní tyč hradecké branky. Na druhé straně mohl rozhodnout Radovan Pavlík, byl však nedovoleně zastaven a trestně střílení se snažil proměnit Radek Smoleňák, hradeckému hráči však vystavil stopku brankáře Vejmelka. Po úpravě ledové plochy budeme svědky samostatných nájezdů, které rozhodnou o bonusovém bodu navíc z tohoto dramatického utkání.
     
    Samostatné nájezdy odstartuje tým HC Kometa Brno.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Peter MUELLER neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Tomáš VINCOUR neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Petr HOLÍK neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Petr KOUKAL neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Martin ZAŤOVIČ neproměňuje.
     
    3. série
    0:1
    Filip PAVLÍK proměňuje.
     
    4. série
    0:1
    Alexandre MALLET neproměňuje.
     
    4. série
    0:1
    Radek SMOLEŇÁK neproměňuje.
     
    5. série
    0:1
    Tomáš PLEKANEC neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    O osudu dnešního utkání rozhodl FILIP PAVLÍK, jenž se stal jediným úspěšným exekutorem v samostatných nájezdech.
    Filip PAVLÍK - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Radek Smoleňák (HKM)

    Tomáš Malec (KOM)
     
    Máme za sebou dramatickou bitvu mezi celky Komety a Mountfieldem. Myslím, že dnes si hokejoví diváci přišli na své, dramatickému zápasu nechyběl vysoký počet branek a také vyhrocené momenty. Můžeme konstatovat, že dělba bodu byla dnes zasloužena, ten bonusový vystřelil hradeckému Mountfieldu v samostatných nájezdech Filip Pavlík, jenž se stal jediným úspěšným střelcem v dovednostní disciplíně. Já vám děkuji za pozornost při sledování dnešního přenosu a z brněnské DRFG areny vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (21:33:26)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 8. Štencel (M. Erat, Plekanec), 43. Malec (Bartejs, Plekanec), 52. Malec (Köhler, L. Čermák), 59. Zaťovič (Mueller, O. Němec) – 8. Smoleňák (Zámorský), 38. Smoleňák, 50. Koukal (Zámorský), 53. R. Pavlík, rozh. náj. F. Pavlík

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Peter Mueller (KOM)
    0:0   Tomáš Vincour (HKM)
    2. série:
    0:0   Petr Holík (KOM)
    0:0   Petr Koukal (HKM)
    3. série:
    0:0   Martin Zaťovič (KOM)
    0:1   Filip Pavlík (HKM)
    4. série:
    0:1   Alexandre Mallet (KOM)
    0:1   Radek Smoleňák (HKM)
    5. série:
    0:1   Tomáš Plekanec (KOM)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Kašík) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Schaus, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, M. Erat – Mallet, L. Čermák (C), Vondráček – R. Zohorna, Süss, Köhler.
    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Graňák, Rosandić, F. Pavlík, Nedomlel (C) – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Miškář, Bičevskis, Paulovič – Rákos (A), Dragoun, Vopelka.

    Rozhodčí: Hodek, Petružálek – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 7458
    thejrc.org