Třinec – Litvínov 4:1 (kon.) | K. Vary – Liberec 2:3 (0:2 po s.n.) | Zlín – Plzeň 2:3 (po pr.)
Chomutov – Vítkovice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 1:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 0:3 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 4:5 (0:1 po s.n.)
konec
Piráti Chomutov
4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 06.01.2019, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Piráti zvládli oba zápasy v roce 2019 se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. Na další přenos se budu opět těšit u některého z dalších zápasů v ROCKNET ARÉNĚ. (17:57:07)
     
    Chomutovští hráči byli v dnešním duelu lepším celkem, a tak tři body zaslouženě zůstávají v ROCKNET ARÉNĚ! V poslední dvacetiminutovce nejprve snížil Jakub Lev, který vykřesal naději pro Vítkovice. Ovšem další branka nepřišla a stavu zápasu dal definitivní tečku Juraj Valach.

    Střely na branku: 33:22.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:6.

    Nejlepší hráči zápasu:

    Vladimír Růžička (Chomutov) – Jakub Lev (Vítkovice).
     
    Konec zápasu.
    59:55 Juraj VALACH - 4:2
     
    59:55
    Piráti právě vstřelili branku!
    ROCKNET ARÉNA bouří počtvrté a je z toho další branka v přesilové hře! JURAJ VALACH ze středního pásma zamířil přesně do opuštěné branky. Bez asistence.
     
    59:42
    Patrik Bartošák znovu míří na střídačku!
     
    59:31
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Rastislav Dej.
     
    59:12
    Po překonání modré čáry vystřelil tvrdou ránu Radoslav Tybor, jenže domácí maskovaný muž na kotouč dobře viděl a vyrazil ho do rohu hrací plochy.
     
    58:19
    Patrik Bartošák vyráží na střídačku a Vítkovice pouští do hry šestého bruslaře!
     
    57:50
    Střelu od pravého mantinelu tečoval Patrik Zdráhal, ale s tím si Justin Peters věděl rady. Následně od modré střílel Jan Výtisk, ovšem kanadský brankář znovu vyráží.
     
    56:58
    Chomutovský obránce se dostal z modré čáry až do rohu hrací plochy, odkud našel před brankou najetého Vladimíra Růžičku. Nejproduktivnější hráč Pirátů mířil jen těsně vedle branky.
     
    56:08
    Masi Marjamäki přejel útočnou modrou čáru a najel si na osu hrací plochy. Jeho zakončení z nadějné pozice mířilo jen do lapačky Patrika Bartošáka. Hostující brankář drží svůj tým ve hře o body.
     
    55:27
    Radek Duda se u červené čáry pokusil o prohození beka, kterého trefil Vítkovice se do pásma na chvíli vrátily, ale poté Chomutov znovu vyhodil.
     
    54:35
    Hra se přelila na pravou stranu, odkud kotouč putoval na vrchol levého kruhu, kde měl dostatek času Blaž Gregorc. Jeho střela mířila křížem k pravé tyči, ale puk branku jen těsně minul.
     
    54:12
    Od modré čáry vystřelil Blaž Gregorc, jehož pokus zablokoval Radek Duda. Ovšem tlak Vítkovic dál trvá.
    52:17 Jakub LEV - 3:2
     
    52:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A na dramatickou koncovku v Chomutově je opět zaděláno! Rostislav Olesz přetlačil obránce a následně přihrál na levou stranu, kde se nacházel osamocený JAKUB LEV. Jeho bomba golfákem zamířila do branky, protože Justin Peters se nestihl přesunout. Asistence: Rostislav Olesz.
     
    50:58
    Zpoza branky dostal kotouč do předbrankového prostoru Radoslav Tybor, jenž mířil k levé tyči, ale jeho pokus zamířil jen vedle svatyně, kterou hájí Justin Peters.
     
    50:43
    Hostující celek se hnal do útoku, ale jeho snažení zastavuje ofsajd. Hra se tak vrátí zpátky do středního pásma.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 17. Marjamäki (T. Svoboda, V. Růžička), 18. Vantuch (Štich, Duda), 39. V. Růžička (Duda, Marjamäki), 60. Valach – 6. O. Roman (Schleiss, Lev), 53. Lev (Olesz)


    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Flemming, Dietz, Knot, Štich, Valach, Antropov – Marjamäki, V. Růžička, T. Svoboda – Raška, Sklenář, Klhůfek – Tomica (C), Vantuch, Duda – Koblasa, Chlouba, J. Havel.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), D. Krenželok, Šidlík, Gregorc, Mrázek, Baranka, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Toman, Poletín – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Pešek, Polák
    ocianews.com