Moreirense – Aves 1:0 (kon.) | Tondela – Sporting 2:1 (kon.) | Porto – Nacional 3:1 (kon.)
konec
CD Tondela
2:1 (1:0)
Sporting Lisabon
Pondělí 07.01.2019, 20:00 • Estádio João Cardoso, Tondela (kapacita: 7.500 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Od nás je to pro tuto chvíli vše. Děkujeme vám za pozornost a přejeme hezký zbytek večera. Na viděnou. (22:12:58)
     
    Ve šlágru 17. kola přivítá Sporting Lisabon v sobotu vedoucí tým soutěže z Porta. Tondela zavítá usilovat o čtvrtý triumf po sobě o den později na hřiště posledního Chavesu.
     
    Sporting tak prováhal možnost vrátit se po včerejších výhrách Benficy a Bragy na druhé místo tabulky a zůstává čtvrtý. Tondela si naopak o dvě pozice polepšila a je aktuálně dvanáctá, když slaví už třetí vyhrané utkání v řadě!
     
    Duel mezi Tondelou a Sportingem končí překvapením! Domácí sice byli po většinu druhého poločasu pod tlakem, kterému napomohlo také Jaquitého předčasné vyloučení, přesto dokázali v 74. minutě z ojedinělé akce zvýšit na 2:0, což se ukázalo jako klíčové. Na krásnou trefu Tómaného totiž jen o dvě minuty později reagoval Mathieu, další gól už ale Sporting nepřidal, byť mu byl zejména v jednom případě velmi blízko. Diabyho hlavička ovšem zamířila o zem do tyče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Gaspar napálil balon z voleje hodně nepřesně a dělá tak tečku za dnešním střetnutím, které se dá ze strany Sportingu hodnotit jako nepovedené.
     
    90+3
    Tómané podržel balon v souboji s Acuňou a navíc si vymodlil faul. Obránce Sportingu je potrestán žlutou kartou, což se mu ani trochu nelíbí.
     
    90+2
    Střídající Pité zkusil napodobit Tómaného, rána mu ale nesedla ani zdaleka tolik, jako jeho spoluhráči. Balon končí vysoko nad bránou.
     
    90+1
    Po prudkém centru hlavičkoval Mathieu pouze doprostřed branky. Zde střežil prostor připravený Ramos.
     
    90+1
    Nastavovat se budou ještě čtyři minuty.
     
    90
    Dlouhý balon za obranu směřoval na Diabyho, hostující útočník jej ale ze vzduchu nedokázal zpracovat, a tak se bude pouze odkopávat od branky.
     
    89
    Bruno zaměstnal dobrým centrem na zadní tyč obranu Sportingu. Hosté by nyní potřebovali být úplně na opačném konci hřiště.
     
    88
    Domácí kouskují hru svým posledním střídáním. Na poslední minuty okusí atmosféru utkání Icaro, jemuž předal pomyslnou štafetu Monteiro.
     
    87
    Další roh Sportingu. Přetažený centr dolétl k Raphinhovi, který jej z hranice šestnáctky napálil volejem hodně mimo. Hostující záložník se na sebe zuřivými gesty zlobí.
     
    87
    Ramos musel ve vápně absolvovat drobné ošetření, hra už ale v těchto chvílích pokračuje.
     
    86
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází António Xavier, přichází João Reis.
     
    85
    Sprcha rohových kopů v podání hostů pokračuje. Po vzdušném balonu z levé strany je ale pískán útočný faul Coatese na brankáře Ramose.
     
    83
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Nani, přichází André Pinto.
     
    82
    Lisabonští utahují šrouby. Po dalším zákroku domácí obrany má Sporting k dispozici další roh.

    Filip Lefenda

    Branky: 5. Delgado, 74. Tómané – 76. Mathieu

    Karty:   11. H. Tavares (TND), 28. Jaquité (TND), 42. Tómané (TND), 59. D. Bruno (TND) – 11. Nani (SPL), 14. Diaby (SPL), 47. Coates (SPL), 90+3. Acuňa (SPL)   50. Jaquité (TND)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 1:12. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 25:16.
    CD Tondela: C. Ramos – D. Bruno, Ri. Costa, Alves, Joãozinho – H. Tavares, B. Monteiro (88. Icaro), Jaquité – A. Xavier (86. Reis), Tómané, Delgado (60. Pité).
    Náhradníci: P. Silva – Patrick, Icaro, J. Mendes, Pité, Sabbag, Reis.

    Sporting Lisabon: Ribeiro – Gaspar, Coates, Mathieu, Acuňa – Raphinha, B. Fernandes, Gudelj (46. Montero), Nani (83. A. Pinto) – Wendel, Diaby.
    Náhradníci: Salin – M. Luís, Montero, Jefferson, Petrović, A. Pinto, Ristovski.

    Rozhodčí: Almeida N. (POR)
    ocianews.com