Čína – Kyrgyzstán 2:1 (kon.) | Jižní Korea – Filipíny 1:0 (kon.) | Írán – Jemen 5:0 (kon.)
konec
Írán
5:0 (3:0)
Jemen
Pondělí 07.01.2019, 17:00 • Mohammed Bin Zayed Stadium, Abú Zabí (SAE) • Mistrovství Asie • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:02:23)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:15.
     
    Je dobojováno! Írán na stadionu v Abú Zabí otevřel základní skupinu D přesvědčivým vítězstvím nad jemenským outsiderem a položil tím dobrý základ na postup do vyřazovací fáze. Úplný nováček na podobně velkém turnaji vzdoroval Íráncům jen dvanáct minut. Pak přišly dva góly Taremiho a jeden vlastenec od Al-Sowadiho. Po změně stran už o moc nešlo, velký favorit kontroloval hru a dvěma dalšími zásahy upravil stav do finální podoby 5:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Mahdi Torabi (IRN)
     
    90+3
    Ve třetí ze čtyř nastavených minut málem přišla nádherná tečka za tímto zápasem! Mahdi Torabi využil volného prostoru před sebou a vypálil z dobrých třiceti metrů. Vzduchem plachtícího brankáře Al-Sowadiho zachránila až nastřelená horní tyč.
     
    90+2
    Azmoun nedokázal hlavičkovat směrem na branku po Safiho dlouhém autu z levé strany. Íránci se vrací do středu pole.
     
    90+1
    Ehsan Haji Safi z těžkého úhlu zřejmě střílel na zadní tyč. O nějaký ten metr ji ale minul a Saoud Al-Sowadi bude z klidu vykopávat.
     
    90
    Ala Addin Mahdi bojoval o vhozený míč až příliš důrazně. Skluz metr před vápnem byl posouzen jako nedovolený a dokonce za něj přišla žlutá karta.
     
    88
    Ramin Rezaeian měl zavřenou cestu vstříc Al-Sowadimu a rozhodl se vrátit míč zpět k obráncům Íránu, kteří už se nikam neženou.
     
    87
    Střídání v týmu Jemen: ze hřiště odchází Abdulwasea Al-Matari, přichází Ahmed Nabil Dhabaan.
     
    86
    Ján Kocian bude ještě jednou střídat. U jemenské střídačky už je po jeho boku připravený Ahmed Nabil Dhabaan. Jemenci mezitím podnikli asi nejnadějnější akci druhé půle, která skončila zablokovanou střelou Al Sasiho.
     
    85
    Mudir Abdurabu si mazácky poradil v souboji s Azmounem. Následně však bezmyšlenkovitě odkopl balón co nejdál to šlo a de facto ho vrátil Íráncům.
     
    84
    Safiho pas byl sražen k jednomu z Jemenců, který se pokusil založit rychlý protiútok, nicméně Al-Matari byl odzbrojen kousek za půlící čárou.
     
    83
    Se žlutou kartou na kontě bude dohrávat také Mudir Abdurabu. I on hodně špatně načasoval skluz ve středovém kruhu.
     
    82
    Mahdi Torabi převzal parádní dlouhý pas přes šířku hřiště. Na levém křídle ale nedokázal obejít Rowise, jenž doprovodil míč do autu.
     
    80
    Hráči Jemenu už jsou hodně frustrovaní. Ahmed Al-Haifi šel nohama napřed proti Ebrahimimu a jako další dostal napomenutí žlutou kartou.
    78. Saman GHODDOS - 5:0
     
    78
    Írán právě vstřelil branku!
    Tahle standardní situace už končí gólem a Írán tak vede již 5:0! Dejagahův střílený centr z levé strany Pouraliganji přesměroval metr před vápno, odkud z voleje vypálil střídající SAMAN GHODDOS a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

    Michal Břuchanský

    Branky: 12. Taremi, 23. Al-Sowadi (vla.), 25. Taremi (Rezaeian), 54. Azmoun (Taremi), 78. Ghoddos (Pouraliganji)

    Karty:   39. Rezaeian (IRN) – 77. Al-Matari (YEM), 80. Al-Haifi (YEM), 83. Abdurabu (YEM), 90. Mahdi (YEM)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:15.
    Írán: Beiranvand – Rezaeian, Pouraliganji, Hosseini (46. Montazeri), Safi – Taremi (71. Ansarifard), Dejagah (C), Ebrahimi, Amiri (60. Ghoddos), Torabi – Azmoun.
    Náhradníci: Abedzadeh – Ghafouri, Cheshmi, Mohammadi, Noorollahi, Shojaei, Ansarifard, Kanani, Ghoddos, Montazeri, Jahanbakhsh, Niazmand.

    Jemen: Al-Sowadi – Omar (57. Hamsan), Rowis, Abdurabu, Mahdi – Al-Sarori, Al-Haifi, Mohammed (64. Saeed), Tawfik – Al Sasi (C), Al-Matari (87. Dhabaan).
    Náhradníci: Al-Haresh – Ali Ayash, Al-Washmani, Al-Gumaei, Saeed, Dhabaan, Hafeedh, Hamsan, Al-Omzae, Al-Ghazi, Alos, Buqshan.

    Rozhodčí: Sato – Mihara, Jamauči (všichni JPN)
    thejrc.org