Švédsko – Rusko 3:5 (kon.) | Česko – Japonsko 4:2 (kon.) | Kanada – USA 2:3 (kon.)
Švýcarsko – Finsko 2:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:4 (0:0, 0:2, 2:2)
Finsko
Pondělí 07.01.2019, 10:30 • Obihiro arena, Obihiro, Japonsko • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    U první branky Švýcarek došlo k přidání asistence! Anně Neuenschwanderové na gól nahrála Alicia Pagnamentová! (12:30:00)
     
    Švýcarky jako by během druhé přestávky našly osmnáct nových hráček, navlékly je do dresů a poslaly na led, protože toto byla diametrálně odlišná hra, než co jsme viděli za celých čtyřicet minut. Nejen, že začaly bojovat, podařilo se jim srovnat stav utkání a mohly to být ony, kdo nakonec utkání vyhrály. Finky se ale z dvougólové ledové sprchy po pár minutách oklepaly a v druhé polovině třetiny opět přidaly dvě branky zásluhou Vainikkové a Timonenové a body tak jdou právě jim. Z Obihira je to pro dnešek už vše, mě nezbývá než popřát hezký start do nového týdne a dobrou chuť, pokud právě obědváte.

    Střely na branku po třetinách: 5:5, 0:13, 4:10, Celkem: 9:28
    Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0

    Nejlepší hráčky utkání:
    Švýcarsko: Anna Neuenschwanderová
    Finsko: Nelli Laitinenová
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Poslední sekundy třetiny přinášejí nápor na obou stranách, Švýcarky z toho svého ale nic nevytěžily.
     
    56:55
    Lena Marie Lutzová si za svou modrou obehrála hlídající Finku, dosprintovala puk a na vršku kruhu pro vhazování ho vyslala na Jaskariovou. Trefila se ale přímo doprostřed jejího hrudníku, takže gólmanka neměla velkou práci zasáhnout.
     
    54:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A Finky opět odskakují na rozdíl dvou branek! Kiti Seikkulová po vyhraném souboji u mantinelu poslala puk ANNI TIMONENOVÉ na modrou, která ho poslala na vzdálenější pravou tyč Maurerové. Gólmanka měla před sebou dost hráček na to, aby střelu vůbec neviděla! Asistence: Kiti Seikkulová.
     
    53:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky si ale přesto berou své vedení zpět! Elisa Holopainenová po levici Maurerové nejprve nahodila puk na zadní mantinel. Ten se odrazil přímo na hokejku VIIVI VAINIKKOVÉ, která ho poslala na branku. Tam se strhla mela, kdy hned tři Švýcarky zůstaly ležet v brankovišti, hlavní sudí ale měla dobrý výhled a puk za brankovou čárou nakonec viděla! Asistence: Elisa Holopainenová.
     
    52:08
    Kiti Seikkulovová zkusila nabídnout od modré nenápadnou přihrávkou puk Liikalové. Ta ale měla příliš práce s obranou, takže střela Maurerovou příliš neohrozila.
     
    49:13
    Laura Zimmermannová měla na hokejce možná třetí branku Švýcarek! Ještě ve vlastní třetině připravila finskou obránkyni o puk, v těsném kontaktu s Finkou a mantinelem se probojovala až před Jaskarlovou a bekhendem se snažila zasunout puk k její pravé tyči. Naštěstí pro Finsko ale puk zůstal jen na betonu a Jaskarlová ho následně dokázala skrýt pod lapačku.
     
    48:10
    Hra Finek už vůbec není tak dominantní, jako byla doposud! Už jim nestačí jen stát a předávat si puky, už musí rotovat a o kotouč se neustále prát.
     
    46:10
    Finky se po hodně ledové sprše opět usadily v útočné třetině a ostřelují Maurerovou. Švýcarky si ale v kabině musely říct něco pořádně od plic, protože toto je úplně jiný hokej, než jsme doposud viděli!
     
    43:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A máme srovnáno! Švýcarky konečně využily jednu z mnoha přesilovek! Laura Zimmermannová na modré zachytila vyhození jedné z Finek, předala puk LAŘE CHRISTENOVÉ a ta okamžitou dělovkou propálila Jaskarlovou čistou střelou! Asistence: Laura Zimmermannová.
     
    43:09
    Vyloučení v týmu Finsko (Krista Parkkonenová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    42:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarkám se daří snížit na 1:2! ANNA NEUENSCHWANDEROVÁ využila bojů o puk u finského levého mantinelu, kotouč zde sebrala a nikým nestíhaná projela celou třetinou a zakončila Jaskarlové do víka! Bez asistence.
     
    41:10
    Dobrá kombinace Finska jen těsně gólem neskončila, nejprve jedna z hráček nahozením trefila jen jednu ze Švýcarek, pak se ale probojovala přes ní k puku a předala ho Holopainenové. Ta si Maurerovou roztáhla na led, zapomněla ale zvednout puk tak, aby šel přes její levý beton.
     
    40:30
    Tam ale dlouho nevydržely a musí až ke své kleci.
     
    40:01
    Buly vyhrály Švýcarky, Süomi ale hru okamžitě stěhuje za Maurerovou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Všechny tři týmy důležité pro hru jsou na ledě a můžeme jít do třetí třetiny.

    Marek Baloun

    Branky a nahrávky: 43. Neuenschwanderová, 44. Christenová (Zimmermannová) – 25. Liikalová (Kailová, Seikkulová), 39. Holopainenová (Vainikková), 54. Vainikková (Holopainenová), 55. Timonenová (Seikkulová)


    Švýcarsko: Maurerová (Spiesová) – Lutzová, Vallariová, Ingoldová – Christenová, Gianolová – Hauserová, Polettiová – Luternauerová, Messerliová, Bardillová – Bachmannová, Surdézová – Zimmermannová, Pagnamentová – Bessonová, Neuenschwanderová, Štaubová – Harjuová
    Finsko: Jaskariová (A. Laitinenová) – N. Laitinenová, Rantalová – Allinenová, Timonenová – H. Seikkulová, Parkkonenová – Ahlskogová, Suorantová – Holopainenová, Vainikková, Vesová – Kailová, K. Sekkulová, Liikalová – Nuutinenová, Yrjanenová, Sundelinová – Lehtová, Makelová, Tervonenová

    Rozhodčí: Kurodová (JPN), Růžičková (CZE) – Coleová (NOR), Mokhová (RUS)

    Diváci: 147
    thejrc.org