Tottenham – Chelsea 1:0 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
1:0 (1:0)
Chelsea FC
Úterý 08.01.2019, 21:00 • Wembley Stadium, Londýn • Anglický Ligový pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglický Ligový pohár nám nabízí semifinálové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Tottenham Hotspur a Chelsea FC.
     
    Tottenham Hotspur

    Fotbalisté Tottenhamu se letos prezentují celkem dobrou formou, která momentálně stačí na třetí pozici. Kohouti mají na svém kontě osmačtyřicet bodů, přičemž na vedoucí Liverpool ztrácí šest bodů. Domácí celek dnešního utkání letos prohrál už v pěti případech, poslední prohra přišla v předminulém kole, ve kterém Tottenham nestačil na Wolves, kterému podlehl poměrem 1:3. Kohouti si v ligovém poháru vedou velmi dobře, v 1/16 finále si poradili s Watfordem, následně pak v osmifinále narazili na nevyzpytatelný West Ham, jenž nakonec prohrál 1:3. Čtvrtfinále slibovalo o dost zajímavější souboj, Tottenham totiž změřil síly s Arsenalem, který nakonec prohrál poměrem 0:2.
     
    Chelsea FC

    Na opačné straně stojí ambiciózní Chelsea, které se v letošním ročníku nedaří dle představ. Blues se v tuto chvíli nacházejí "až" na čtvrté pozici, manko na vedoucí Liverpool je už desetibodové. Chelsea se v posledních týdnech nepotýká s úplně dobrou formou, posledních pět ligových zápasů přineslo hned dvě ztráty bodů. Nejprve Chelsea překvapivě prohrála s Leicesterem, posléze pak přišla další zbytečná ztráta bodů, tentokráte proti Southamptonu, který na Stamford Bridge uhrál cennou remízu 0:0. Chelsea zahájila ligový pohár těžkým zápasem proti Liverpoolu, avšak vedoucí celek Premier League prohrál poměrem 1:2. Následně Blues zdolali také Derby, které ale hrálo vyrovnanou partii. Čtvrtfinálová bitva proti Bournemouthu nám nabídla jedinou branku, o tu se postaral belgický kanonýr Hazard.
     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Trippier, Alderweireld, Sánchez, Rose – Sissoko – Winks, Alli – Eriksen – Kane (C), Son
    Náhradníci: Lloris – Davies, Foyth, Lamela, Llorente, Skipp, Walker-Peters

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, Christensen, Alonso – Kanté, Jorginho, Barkley – Willian, Hazard, Hudson-Odoi
    Náhradníci: Caballero – Ampadu, Giroud, Kovačić, Luiz, Pedro, Zappacosta

    Rozhodčí: Oliver – Bennett, McDonough.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se k autovému vhazování dostal Trippier, který si vybral vedle stojícího Sáncheze. Posléze se k míči dostal brankář Gazzaniga.
     
    4
    Posléze to argentinskému brankáři moc nevyšlo, jeho odkop pravou nohou skončil daleko za postranní čáru. Autového vhazování se tedy ujme Azpilicueta.
     
    5
    Španělský zadák si vyzkoušel hned dva auty. Ten druhý zamířil na kopačku Hazarda, po jehož přihrávce se do míče opřel Barkley, jenž mířil metr vedle branky.
     
    6
    Na druhé straně si to do pokutového území namířil Son. Po krátké kombinaci se do centru akrobatickým způsobem položil Kane, který ale mířil do náruče Arrizabalagy.
    6. Kane vystřihl parádní nůžky.
     
    7
    Sissoko se vzorně vrátil, navíc důrazným způsobem odtlačil od míče Hazarda. Kohouti se rozhodli uklidnit hru, míč putuje z kopačky na kopačku.
     
    8
    Trippier se ihned po přihrávce dobře zorientoval, následná dalekonosná kolmice směřovala na Kanea, který byl v souboji s Rüdigerem pozdě u balónu.
     
    9
    Na jedné straně se do zakončení dostal Hudson-Odoi, který zamířil pouze do míst, kde se nacházel Gazzaniga. Na druhé straně si Spurs příliš neporozuměli.
     
    10
    Alonso to zkoušel kolmicí za obranu, pro kterou si dokráčel brankář Gazzaniga. Následně Rose postupoval po levém křídle, nakonec si úprk vpřed rozmyslel.
     
    11
    Willian si přehodil míč na pravou nohu, následný centr ale dokázal srazit do zámezí Sánchez. Blues budou zahrávat úvodní rohový kop, ke kterému se staví právě Willian.
     
    12
    Polovysoký centr směřoval na přední tyč, kde za sebe prodlužoval Barkley. Míč nakonec skončil pouze na horní síti, přičemž Gazzaniga nemusel zasahovat.
     
    13
    Vzápětí to centrem do přehuštěného prostoru zkoušel talentovaný Hudson-Odoi, kterému se centr nezdařil dle představ. Gazzaniga sevřel balón do své náruče.
     
    14
    Ani posléze se Chelsea neprezentovala přesností. Jorginho chtěl prudkou přihrávkou vybídnout právě Hudsona-Odoie, míč se ale snesl daleko za brankovou čáru.
     
    15
    Hosté se opět rozhodli vydat na útočnou polovinu, kde se Willianovi nepodařilo prohodit míč kolem Winkse. Tottenham tak bude moci uklidnit hru.
     
    16
    Drobným faulem si pomohl napadající Jorginho, který tak trochu neohrabaně poslal k zemi Winkse. Hlavní sudí neváhal ani chvíli, domácí okamžitě rozehráli.
     
    17
    Na druhé straně se Eriksen rozhodl vybídnout ke skórování Kanea, avšak před ním zasahoval brankář Arrizabalaga, který v poklidu stáhl míč ze vzdušného prostoru.
     
    18
    Rüdiger při rozehrávce trefil do hlavy Kanea, což ale nemuselo tolik vadit. Míč se totiž odrazil na kopačku Christensena, jenž raději spolupracoval s Arrizabalagou.
     
    19
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí celkem aktivní Barkley, jehož rána levým nártem skončila vysoko nad brankou. Gazzaniga ani tentokráte nezasahoval.
     
    20
    Na jistotu se rozhodl zahrát hostující Christensen, který před Sonem odkopl míč vysoko do hlediště. Trippier okamžitě vhodil balón zpět na hrací plochu.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme se první branky stále nedočkali. Registrujeme jednu vážnější šanci, Kanea ale nepřekonal Arrizabalagu.
     
    22
    Hazard se poprvé v utkání připomněl. Hudson-Odoi hýřil velmi dobrým pohybem, načež se rozhodl přihrát vedle stojícímu Belgičanovi, který mířil doprostřed branky.
     
    23
    Alonso se prezentoval špatnou přihrávkou, jenomže soupeř z toho nedokázal nic vytěžit. Podobně si totiž počínal také Winks, který spoluhráčům věnoval těžkou přihrávku.
     
    24
    Chelsea kombinovala na velmi velmi malém prostoru, což přineslo ztrátu míče. Toho se pokusil využít Eriksen, který po manévru našel hlavu Christensena.
     
    25
    Nákop od Alderweirelda směřoval za obranu soupeře, kam se vydával také Kane. Ten se řítil sám na brankáře, který ho ale fauloval. Pomezní sudí nejprve signalizoval ofsajd, následně se hlavní rozhodčí poradil s videorozhodčím, načež bylo ukázáno na penaltový puntík. Navíc je tu žlutá karta pro Arrizabalagu.
    25. Kane se v ofsajdu nenacházel, následně Arrizabalaga fauloval.
     
    26
    Hlavní sudí Oliver ještě cosi vysvětluje hráčům Chelsea, pokutový kop se ale konat bude. K rozehrávce se staví kanonýr Kane.
     
    27
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! K oné rozehrávce se skutečně postavil HARRY KANE, který zvolil důrazné zakončení k levé konstrukci, kam se Arrizabalaga vydal příliš pozdě. Kohouti jdou do vedení!
    27. KANE - 1:0
     
    28
    Pro Chelsea není nic ztracené, do konce zápasu zbývá ještě dostatek času. Nutno ještě připomenout, že semifinále ligového poháru se hraje na dva zápasy.
     
    29
    Kanté chtěl špičkou kopačky vysunout Hazarda, avšak na poslední chvíli zasáhl obránce Alderweireld. V opačném případě by se Belgičan hnal sám na Gazzanigu.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Harry Winks (Tottenham Hotspur).
     
    34
    Gazzaniga se po delší době dostal k práci s míčem. Jeho rozehrávka směřovala na nohu Trippiera, který po chvilkovém váhání vrátil argentinskému brankáři balón.
     
    35
    Posléze si to po pravém křídle namířil Sissoko, který před dvojicí protihráčů přihrával Sonovi, jenž ale na prudkou nabídku vůbec nedosáhl. Hrát tak může Chelsea.
     
    36
    Willian našel za pokutovým územím Kantého, který si hodil míč na pravou nohu a poté vypálil. Rána to nebyla zrovna špatná, avšak Gazzaniga si pohlídal střed branky.
     
    37
    Azpilicueta se s vypětím všech sil natahoval po padajícím míči, který i přesto skončil v zámezí. To v ochozech vyvolalo ironický potlesk fanoušků Spurs.
     
    38
    Barkley měl na střelu dost prostoru, místo zakončení ještě roztáhl hru na Williana, jehož střílená přihrávka směřovala pouze do míst, ve kterých byl Winks.
     
    39
    Gazzaniga se opět zapojil do kombinace svého celku, jeho přihrávka našla volného Alderweirelda, který se k vyvezení balónu zatím příliš nemá.
     
    40
    Sissoko naneštěstí pro domácí přihrával mezi Eriksena a Kanea, na druhé straně se Hudson-Odoi dostal do přehuštěného prostoru, kam se raději nevydal.
     
    41
    Alonsova centrovaná nabídka našla na přední tyči Kantého, který levačkou otřel balón o bližší konstrukci. Hodně nenápadná akce, Gazzaniga vůbec nereagoval.
    41. Kanté orazítkoval pouze tyč.
     
    42
    Aby toho nebylo málo, tak se do zakončení natlačil Hudson-Odoi, který ale levačkou zamířil několik metrů nad brankou. Chelsea je v posledních minutách aktivnější.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude nějaká ta minuta nastavovat.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    U postranní čáry si nedovoleným zákrokem pomohl aktivní Hudson-Odoi, který celkem tvrdě dohrál protihráče. Tottenham se marně dožadoval žluté karty.
     
    45+2
    Zdá se, že první poločas druhou branku nenabídně. Blues zkouší založit jednu z posledních akcí úvodního dějství...
     
    45+2
    Málem bylo vyrovnáno! Hazard přenesl hru na Hudsona-Odoie, jehož nepovedený centr málem skončil za Gazzanigou, který zasáhl i díky brankové konstrukci.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem zajímavou podívanou. Hned v samotném úvodu se k akrobatickému zakončení dostal Kane, který poprvé výrazně prověřil brankáře. Aby toho nebylo málo, tak se domácí přeci jenom dostali do vedení, nabídnutý pokutový kop hravě proměnil již zmiňovaný Kane. Následně si Chelsea vytvořila celkem dobrou územní převahu, nicméně její největší příležitosti pokaždé skončily na brankové konstrukci. Chelsea má na případné vyrovnání ještě celý druhý poločas, nicméně oba celky ještě budou hrát odvetné utkání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se ke střele dostal Eriksen, který to nemyslel vůbec špatně. Dánský záložník mířil doprostřed, Arrizabalaga zasahoval nadvakrát.
     
    49
    Na druhé straně jsme sledovali celkem povedený centr na Hudsona-Odoie, kterému moc nechybělo. Nakonec se jako první dostal k míči Gazzaniga.
     
    50
    Eriksen se dostal do těžké pozice, raději tak přihrával zpět na obrannou polovinu, kde se míče ujal Alderweireld. Tottenham to zkouší pozvolnou kombinací.
     
    51
    Španělský brankář Arrizabalaga rozehrál přesně do strany na Alonsa, který si dokázal ustrážit balón. Posléze Willian šikovně roztáhl hru na Kantého.
     
    52
    Hazard si tak dlouho naváděl míč ke střele, až nakonec vůbec nevypálil. Místo toho vykouzlil nečekaný centr na zadní tyč, kde ale zasahoval Trippier.
     
    53
    K rozehrávce rohového kopu se postavil Willian, který zakroutil balón přímo do náruče Gazzanigy. Argentinský brankář si dnes počíná velmi jistým dojmem.
     
    54
    Na druhé straně se k velice pohotové ráně dostal Kane, který pořádně protáhl španělského brankáře. Domácí mužstvo se chopí rozehrávky rohového kopu.
     
    55
    Úvod druhého poločasu je hodně atraktivní. Hazard si tentokráte skutečně navedl míč ke střele, posléze ale opět vypálil přímo doprostřed branky, což byla snadná práce pro Gazzanigu.
     
    56
    Gazzaniga má najednou hodně práce. Kanté vyprodukoval další ránu, kterou ještě lehce tečoval Rose. Domácí brankář byl i tentokráte u své tyče včas.
     
    57
    Blues se opět ohřívali s míčem na útočné polovině, kde se o aktivitu staral Hudson-Odoi. Jeho centr směřující na Williana dokázal odehrát do náruče brankáře Sánchez.
     
    58
    Azpilicueta měl na pravém křídle hodně času na centr. Španělský obránce se snažil najít Hudsona-Odoie, který neměl na práci s míčem žádný prostor.
     
    59
    Rose dokázal zablokovat další centr Hazarda, Chelsea má skutečně drtivý nápor. Domácí stále odolávání, nicméně nyní přijde další rohový kop pro soupeře.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur).
     
    60
    Co chybělo! Jeden z hráčů prodlužoval míč za sebe, kam si nabíhal zcela osamocený Christensen. Dánský stoper špičkou kopačky zamířil úplně vedle branky.
    60. Christensen netrefil odkrytou branku.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Tottenham stále drží nejtěsnější možné vedení. Domácí mají velké štěstí, soupeř je totiž v koncovce mizerný.
     
    62
    Willian si nyní příliš neporozuměl s Hazardem, nicméně domácí se nedostali ani na útočnou polovinu. Winks totiž bezmyšlenkovitě odkopl hrací předmět.
     
    63
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Willian, přichází Pedro.
     
    64
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro hosty. Tentokráte se k míči postavil Hazard, který kroutil centr k hranici malého vápna, kde zasahoval Alderweireld.
     
    65
    Na zemi se ocitl jediný střelec tohoto zápasu. Kane si na malý moment poležel na trávníku, načež opustil hrací plochu. Domácí kanonýr by měl pokračovat ve hře.
     
    66
    Kane už je zpět na hrací ploše, což pocítil rozehrávající Azpilicueta, jenž v tísni nedokázal kloudně rozehrát. Následně Eriksen málem vybojoval rohový kop.
     
    67
    Chelsea má velké starosti s vyvezením míčem, tentokráte se dobrým napadáním prezentoval nenápadný Son, který dokázal zablokovat Rüdigerův odkop.
     
    68
    Kane se pokoušel dostat kolem Rüdigera, který si ale počínal ukázkově důrazně. Prvně jmenovaný dokráčel až do zámezí, Chelsea tak bude vhazovat.
     
    69
    Poprvé se k míči dostal střídající Pedro, který raději zvolil zpětnou přihrávku na Christensena. Blues to zkoušejí velice pomalou kombinací ze své poloviny.
     
    73
    Rose přešel s míčem za půlící čáru, načež si počkal na náběh Sona, což ale přečetl pozorný Rüdiger. Hodně čitelná přihrávka, domácí se ale herně zvedli.
     
    74
    Ukázkovým způsobem zabojoval domácí Alli, který zamezil centrovanému pokusu. Domácí středopolař si za svojí bojovnost vysloužil potlesk fanoušků.
     
    75
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Ross Barkley, přichází Mateo Kovačić.
     
    76
    Hazard dokázal obejít Alliho, načež před pokutovým územím prohazoval míč na Kantého. Do dráhy letu míče se postavil jeden z domácích, prvně jmenovaný marně reklamoval hraní rukou.
     
    77
    Tottenham se snažil vylákat soupeře k vlastní šestnáctce, což se celkem podařilo. Pro přihrávku si seběhl Eriksen, který vracel zpět na nohu Sáncheze.
     
    78
    Allimu se u postranní čáry povedla klička, avšak poté ho odzbrojil vracející se Pedro. Atraktivita utkání trochu uvadla, Tottenham se snaží neudělat žádnou velkou chybu.
     
    79
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Callum Hudson-Odoi, přichází Olivier Giroud.
     
    79
    Hudson-Odoi si dle výroku pomezního pohlídal ofsajdovou linii. Tento talentovaný křídelník se dostal k přízemnímu centru, po kterém Alonso vybojoval roh. I po něm se Chelsea dožadovala penalty, která ale nepřichází.
     
    79
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Heung-Min Son, přichází Érik Lamela.
     
    80
    Jedno je jisté, Chelsea už nebude moci střídat. Domácí lodivod má stále k dispozici ještě dvě střídání, před malým momentem vůbec poprvé oživil síly na hřišti.
     
    81
    Pedro si tak dlouho pohrával s míčem, až ho zezadu dokázal čistým způsobem obrat Sissoko. Posléze musel rychle z branky brankář Arrizabalaga.
     
    82
    Hodně důrazným zákrokem si pomohl Sissoko, který zezadu poslal na zelený pažit Hazard, jenž se ještě nyní válí na trávníku. Tady to zavánělo kartónkem.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Érik Lamela (Tottenham Hotspur).
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Kohouti stále vedou o jedinou branku, naopak soupeři se stále krátí čas na vyrovnání.
     
    84
    Hazard se postavil k rozehrávce volného kopu, který zakroutil přesně na hlavu Sissoka. Chelsea ale zůstává u míče, v tuto chvíli s ním pracuje Jorginho.
     
    85
    Sled osobních soubojů vygradoval přetahovanou mezi Kanem a Kantém. Druhý jmenovaný si počínal mnohem chytřeji, Chelsea tak vybojovala ztracený balón zpět.
     
    86
    Tottenham se k útočení moc nemá, hrací předmět nyní doskákal až za postranní čáru. Azpilicueta ho po několika vteřinách poslal zpět na hrací plochu.
     
    87
    Pedra naháněla snad šestice protihráčů, vracející se Alli vypíchl míč pouze k Hazardovi, který odcentroval před branku, kde Gazzaniga vyrážel balón pouze před sebe.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Tlak londýnské Chelsea se stále zvyšuje, určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Harry Winks, přichází Oliver Skipp.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Azpilicueta to zkoušel centrovanou nabídkou na Girouda, který se k míči vůbec nedostal. Tottenham se osvobodil nekompromisním odkopem balónu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Christian Eriksen, přichází Fernando Llorente.
     
    90+2
    Rose se sice dostal k volnému míči, poté se ho ale musel zbavit. To všechno způsobilo zranění zadního stehenního svalu, jehož vážnost se potvrdí po zápase.
     
    90+3
    Giroud prodlužoval za sebe na Alonsa, který drží míč u postranní čáry.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo pouze jedinou branku, o kterou se z pokutového kopu postaral domácí Harry Kane. Posléze měla jednoznačně navrch Chelsea, která ale doplatila na neproměňování vyložených šancí. Hned dvakrát soupeře zachránila branková konstrukce, v dalším případech si zachytal také argentinský brankář Gazzaniga. Tottenham rozhodně nepodal přesvědčivý výkon, naopak udeřil z ojedinělé šance. Pro Chelsea to ale žádnou pohromu neznamená, za dva týdny je na programu odveta, která se bude hrát na Stamford Bridge.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 1:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:6.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:53:19)

    David Suchý

    Branky: 27. Kane (pen.)

    Karty:   30. Winks (TOT), 59. Sánchez (TOT), 82. Lamela (TOT) – 25. Arrizabalaga (CHE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 1:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:6.
    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Trippier, Alderweireld, Sánchez, Rose – Sissoko – Winks (89. Skipp), Alli – Eriksen (90+1. Llorente) – Kane (C), Son (79. Lamela)
    Náhradníci: Lloris – Davies, Foyth, Lamela, Llorente, Skipp, Walker-Peters

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, Christensen, Alonso – Kanté, Jorginho, Barkley (75. Kovačić) – Willian (63. Pedro), Hazard, Hudson-Odoi (79. Giroud)
    Náhradníci: Caballero – Ampadu, Giroud, Kovačić, Luiz, Pedro, Zappacosta

    Rozhodčí: Oliver – Bennett, McDonough
    Čtvrtek 24.01.2019
    Chelsea - Tottenham 2:1

    Branky: 27. Kante, 39. Hazard – 50. Llorente

    Karty:   54. Jorginho (CHE), 56. Kante (CHE), 66. Azpilicueta (CHE) – 73. Sissoko (TOT)


    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Eriksen (TOT)
    1:1   Willian (CHE)
    2. série:
    1:2   Lamela (TOT)
    2:2   Azpilicueta (CHE)
    3. série:
    2:2   Dier (TOT)
    3:2   Jorginho (CHE)
    4. série:
    3:2   Lucas (TOT)
    4:2   Luiz (CHE)

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 7:7.
    thejrc.org