Gijón – Valencia 2:1 (kon.)
konec
Sporting Gijón
2:1 (1:1)
Valencia CF
Úterý 08.01.2019, 21:30 • Estadio Municipal El Molinón, Gijón • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Valencia proti Gijónu zahodila několik velkých šancí a nakonec dostala lekci z produktivity. Daniel Parejo sice v závěru prvního poločasu odpověděl na úvodní gól Javiera Noblejase, jenže jedenáct minut před koncem vrátil domácímu týmu vedení Nick Blackman, který se prosadil pár sekund po příchodu na hřiště. Gijón zaskočil Valencii a po prvním zápase je blíže k postupu do čtvrtfinále Copa del Rey. Konečné skóre prvního zápasu zní. Sporting Gijón 2 Valencia CF 1. (23:22:49)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Běží poslední sekundy zápasu a Gijón za pískotu svých fanoušků úspěšně hájí jednobrankové vedení 2:1. Už za pár okamžiků se ale mohou hlasitě radovat.
     
    90+2
    Denis Čeryšev se dostal na levém křídle k dalšímu přízemnímu centru, který byl na přední tyči odvrácen.
     
    90+1
    Lee Kang-in chtěl na levém křídle vysunout kolmou přihrávkou Josého Gayu, jenže jeho přihrávka byla příliš prudká a jeho spoluhráč ji těsně nedokázal zpracovat.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    89
    Cristiano Piccini si naskočil na centr z rohového kopu a jeho hlavička minula vzdálenější levou tyč.
     
    87
    Jose Gayá na levém křídle odcentroval bez přípravy a jeho centr byl na přední tyči úspěšně zablokován.
     
    86
    Denis Čeryšev poslal do šestnáctky z levého křídla pěkný přízemní centr, jenže Rodrigo ho na přední tyči nedokázal trefit. K zakončení mu scházel metr, možná dva.
     
    85
    Lee Kang-in se uprostřed šestnáctky po dlouhé kolmé přihrávce pěkně otáčel s míčem a skončil na trávníku, penalta se ovšem ve prospěch Valencie napískala.
     
    84
    Valencia se není schopna dostat po druhém inkasovaném gólu na dostřel ani s pomocí centrů.
     
    83
    Fanoušci Gijónu při každém dotyku s míčem hostující Valencie hlasitě pískají, aby jí to v závěru zápasu za jednobrankového vedení 2:1 ještě více ztížili.
     
    80
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Kevin Gameiro, přichází Denis Čeryšev.
    79. Nick BLACKMAN - 2:1
     
    79
    Gijón právě vstřelil branku!
    Rodrigo sice na přední tyči odvrátil centr Gijónu z rohového kopu, jenže domácí míč do šestnáctky z levého křídla rychle vrátili a střídající NICK BLACKMAN přehlavičkoval vybíhajícího brankáře Jaumeho Doménecha! Nick Blackman pobyl na hřišti jen pár sekund a hned po prvním dotyku s míčem dokázal skórovat.
     
    78
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Álvaro Jimenez, přichází Nick Blackman.
     
    76
    Valencia na levém křídle vybojovala rohový kop a na vzdálenější pravé tyči se dostal po přetaženém centru k hlavičce Rodrigo, který minul pravý horní roh brány.
     
    74
    Lee Kang-in napřáhl zpoza šestnáctky k nádherné střele, která zamířila o milimetry nad břevno! Dani možná míč tečoval pravou rukou.
     
    73
    Álvaro Jimenez rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a jeho centr málem zamířil k bližší levé tyči, Jaume Doménech ho ale dokázal na brankové čáře oběma rukama vytáhnout!
    71. Útočník Kevin Gameiro vystřihl nádherné pohotové nůžky!
     
    71
    Kevin Gameiro si naběhl na přední tyči na přízemní centr z levé strany šestnáctky a míč netrefil dobře, míč se k němu ale vrátil a pokusil se o nůžky, které zamířily metr nad bránu!
     
    68
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Daniel Wass, přichází Cristiano Piccini.
     
    67
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Hernán, přichází Pedro Diaz.
     
    66
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Javier Noblejas, přichází Alvaro Traver.
     
    66
    Pablo Pérez si naběhl do šestnáctky na vysoký diagonální centr od levé postranní čáry a jeho hlavička o několik metrů minula vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    65
    Gijón je Valencii velice vyrovnaným soupeřem a po přestávce má navíc častěji míč na svých kopačkách.
     
    64
    Andre Sousa nevěděl, zda má na levé straně šestnáctky střílet nebo centrovat, a nakonec z toho byl míč, který o pořádný kus minul přední levý horní roh brány.
     
    63
    Daniel Parejo se stahuje pro míče daleko do hloubi vlastní poloviny hřiště, kde byl nyní opět faulován.
     
    62
    Daniel Parejo si v blízkosti středového kruhu dobře pokryl míč a vybojoval faul, jenže Valencia po rozehrání standardní situace nakrátko rychle míč ztratila.
     
    61
    Střídající Rodrigo dal o sobě po hodině hry vědět, když zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která mířila k levé tyči, zároveň ale také rukavic brankáře Daniho.
     
    60
    Jeden z hráčů Gijónu si to namířil z levé strany do šestnáctky, mezi dvojnásobnou přesilou ale neuspěl.
     
    59
    Valencia je opravdu bezzubá a možná by hostující lavička měla sáhnout k dalšímu střídání, aby oživila hru. Přeci jen se setkává prvoligový tým s druholigovým, což by mělo být znát, zatím ale není.
     
    58
    Utkání plynule pokračuje a Valencia se zatím po přestávce nedostala ani jednou do zakončení. Aby ji nakonec nemrzely zahozené šance z prvního poločasu.
     
    57
    Kevin Gameiro si chtěl na levém křídle obhodit jednoho z protihráčů, jenže si pomohl rukama a byl mu správně odpískán útočný faul, i když se mu to nelíbí.
     
    56
    Gijón na pravém křídle rozehrál standardní situaci a na přední tyči se snažil hlavičkoval zřejmě Isaac Cofie, jenže byl dobře pokryt a Valencia míč odvrátila do bezpečí.
     
    55
    Lee Kang-in fauloval na levé straně obranné poloviny Valencie a Gijón bude zahrávat standardní situaci.
     
    54
    Michy Batshuayi o přestávce odešel ze hřiště a s jeho odchodem jako by odešla celá ofenziva Valencie.
     
    53
    Zatímco v úvodu zápasu dominovala držení míče Valencia, po přestávce je na míči častěji Gijón, který se nyní dostal ke střílenému centru. Jaume Doménech připraven.
     
    52
    Hosté se dostali do problémů, přízemní centr Gijónu z levého křídla ale dokázali na přední tyči odvrátit.
     
    51
    Hra se odehrává ve středu hřiště a Valancia je zatím po přestávce naprosto bezzubá. Ze druhého poločasu ovšem uběhlo pouhých necelých šest minut.
    48. Noblejas málem skóroval podruhé a vrátil Gijónu vedení!
     
    48
    Javier Noblejas mohl svým druhým gólem v utkání vrátit Gijónu ztracené vedení, když si na levé straně šestnáctky naběhl na kolmou diagonální přihrávku a přízemní střelou těsně minul vzdálenější pravou tyč! Slibná příležitost.
     
    48
    Álvaro Jimenez se na pravé straně šestnáctky dostal k střílenému přízemní centru, který zachytil na přední tyči vpádu pozorný brankář Jaume Doménech.
     
    47
    Valencia během přestávky udělala jednu změnu, když Rodrigo nahradil Michyho Batshuayie.
     
    46
    Valencia rozehrála druhých pětačtyřicet minut, do kterých týmy vstupují za nerozhodného skóre 1:1 poté, co na úvodní gól Javiera Noblejase odpověděl Daniel Parejo.
     
    46
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Michy Batshuayi, přichází Rodrigo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:32.
     
    Valencia zahodila několik velkých šancí a po půlhodině přišel trest, když se na domácí straně prosadil Javier Noblejas. Na gól Gijónu ovšem v poslední minutě prvního poločasu odpověděl nádhernou střelou zpoza šestnáctky Daniel Parejo, který poslal míč do sítě o břevno. Po poločase. Sporting Gijón 1 Valencia CF 1.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Daniel PAREJO - 1:1
     
    45+1
    Valencia právě vstřelila branku!
    DANIEL PAREJO využil odrazu míče a zpoza šestnáctky napřáhl k nádhernému voleji, který se od břevna odrazil těsně za brankovou čáru, což o minutu později potvrdil systém VAR! Valencia v samotném závěru prvního poločasu vyrovnala na 1:1 a začínáme tedy "od nuly".
     
    43
    Hra se odehrává ve středu hřiště a Valencia se v závěru prvního poločasu marně snaží dostat na dostřel brány.
     
    42
    Valencia má stále velice vysoké držení míče, konkrétně 66 procent, jenže je jí to absolutně k ničemu. Gijón dobře brání, a když už hoří, situaci hasí skvělý Dani.
     
    40
    Kevin Gameiro si utřel dresem pot z nosu a tento okamžik zatím vystihuje současný vývoj zápasu, protože Valencia zahodila několik šancí a Gijón ji poté potrestal. Hosté utřeli nos a prohrávají v Gijónu 1:0.
     
    39
    Ferran Torres se dostal na pravém křídle k centru, který byl nepřesný a minul vzdálenější levou tyč.
     
    38
    Fotbalisté Gijónu se po centru z pravého křídla dostali uprostřed pokutového území k hlavičce, která napříč bránou zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    36
    Ruben Vezo fauloval v blízkosti středového kruhu a za ostrý faul na hráče Gijónu viděl žlutou kartu.
    34. Javier NOBLEJAS - 1:0
     
    34
    Gijón právě vstřelil branku!
    Andre Sousa podél levé postranní čáry pláchl jednomu z obránců Valencie a do šestnáctky poslal z ostrého úhlu parádní centr, na který si uprostřed pokutového území naběhl JAVIER NOBLEJAS a přízemní střelou bez přípravy poslal míč z velké blízkosti vedle levé nohy brankáře hostujícího týmu do sítě! Gijón přečkal několik šancí soupeře a poté udeřil. Domácí vedou 1:0.
     
    32
    Álvaro Jimenez předvedl v blízkosti šestnáctky ostrý skluz, za který byl potrestán žlutou kartou.
     
    31
    Lee Kang-in poslal do šestnáctky z levého křídla pěkný přízemní centr, po kterém mohl uprostřed pokutového území skórovat Michy Batshuayi, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    30
    Rohový kop Valencie z pravé strany byl odvrácen a Gijón se opět úspěšně ubránil. Skóre: 0-0.
     
    29
    Ferran Torres si na vzdálenější pravé tyči nabíhal na pěkný přetažený centr od levé postranní čáry a jeden z hráčů Gijónu míč ve skluzu odvrátil na rohový kop.
     
    28
    Valencia dominuje držení míče a před pár okamžiky měla obrovskou šanci skórovat, jenže ji nevyužila, a tak skóre zápasu zůstává stále bezbrankové.
    25. Gayá v obrovské šanci trefil brankáře! Parejo mířil mimo.
     
    25
    Valencia si v rychlém sledu vytvořila dvě dobré šance! Nejprve se uprostřed šestnáctky ocitl po přihrávce z levé strany pokutového území v obrovské šanci Jose Gayá, jenže z blízkosti napálil brankáře Daniho, zatímco střela Daniela Pareja zpoza šestnáctky těsně minula přední pravou tyč. Gijón nadále drží favorita na uzdě.
     
    23
    Domácí na pravé straně rozehráli rohový kop a na přední tyči došlo k několika odrazům míče, kterých mohl využít Isaac Cofie, jeho technická střela z ostrého úhlu ale o pořádný kus minula vzdálenější levý horní roh brány.
     
    22
    Gijón mohl z ničeho nic udeřit, když na levém křídle vyrazil do rychlého protiútoku a do šestnáctky přilétl pěkný centr, který byl hosty odvrácen na rohový kop.
     
    21
    Valencia začíná mít v polovině prvního poločasu obrovskou územní převahu a Gijón se pouze brání.
     
    20
    Ferran Torres se snažil kolmou přihrávkou uvolnit Kevina Gameira, kterému na pravé straně pokutového území nevyšel první dotyk a o míč rychle přišel.
     
    19
    Daniel Wass se na pravém křídle u postranní čáry pěkně uvolnil a ve středu hřiště byl faulován, když ho nepříjemným šlapákem dohrál Javier Noblejas.
     
    18
    Daniel Pajero se ujal rozehrávky standardní situace, centr kapitána Valencie byl ale odvrácen.
     
    17
    Lee Kang-in se snažil na levém křídle proniknout do šestnáctky a během pěkného zaseknutí míče ho v její blízkosti fauloval Álvaro Jimenez.
     
    15
    Španělský fotbal je velice atraktivní a dnešní pohárový zápas to jen a jen dokazuje. Valencia si již vytvořila dvě slibné šance, zatímco domácí Gijón zatím jednu.
    12. Lee Kang-in mohl udeřit po krásné kombinační akci hostí
     
    12
    Mouctar Diakhaby z levého křídla pronikl do šestnáctky a poté pod sebe poslal přihrávku, po které vypálil bez přípravy Lee Kang-in, jeho přízemní střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde ji Dani zneškodnil! Další příležitost.
     
    12
    Ferran Torres se podruhé v zápase dostal na pravém křídle k přízemnímu centru, opět ale našel pouze náruč připraveného brankáře Daniho.
     
    11
    Valencia na levém křídle vybojovala standardní situaci a do šestnáctky Gijónu přilétl centr, který domácí fotbalisté na vzdálenější pravé tyči snadno odhlavičkovali.
     
    10
    Rohový kop domácího týmu žádné nebezpečí nepřinesl, stejně jako následná střela zpoza šestnáctky.
    8. Jaume Doménech vytáhl fantastický reflexivní zákrok!
     
    8
    Valencia nedokázala dostat poskakující míč do bezpečí a málem na to doplatila, když u levé tyče zakončoval na dlouhou nohu Pablo Perez, Jaume Doménech ale vytáhl fantastický reflexivní zákrok a míč vyškrábl na rohový kop!
     
    7
    Valencia se snaží o kombinační fotbal, který je jí rozhodně vlastní, snaha na ose hřiště se ale nepovedla.
     
    5
    Domácí fotbalisté na levém křídle v blízkosti rohového praporku obstarali vhazování a vzápětí o míč přišli.
     
    4
    Gijón přečkal úvodní varování ze strany Valencie bez pohromy a po sraženém centru vybojoval autové vhazování.
    2. Michy Batshuayi mohl po necelých dvou minutách skórovat!
     
    2
    Isaac Cofie předvedl velice špatnou malou domů a Michy Batshuayi se ocitl v první obrovské šanci, jenže kličku brankáři nedokázal dotáhnout do zdárného konce! Jeden z obránců Gijónu mu míč odkopl a navíc vybojoval odkop od brány.
     
    1
    Sporting Gijón obstaral výkop zápasu, jako první ovšem mohla udeřit Valencia. Přízemní centr z pravého křídla ale skončil pouze v náručí brankáře Daniho.
     
    1
    Utkání právě začalo.

     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Gijón: Dani – Molinero, Rodríguez, Babin, Canella (C) – Hernán, Cofie, Sousa – Álvaro, Pérez, Noblejas.
    Náhradníci: Mariño – Blackman, Nacho Méndez, Traver, Cordero, Pedro, Neftali.

    Valencia CF: Doménech – Wass, Ruben Vezo, Diakhaby, Gayá – Ferran, Parejo (C), C. Soler, Kang-in – Gameiro, Batshuayi.
    Náhradníci: Neto – Čeryšev, Toni Lato, Rodrigo, Piccini, Garay, Račić.

    Rozhodčí: Alberto Undiano. Asistenti: Roberto Alonso, José Baños. Čtvrtý rozhodčí: Rubén Eiriz.

     
    Gijón v letošní sezóně neprohrál ani jeden zápas, po posledním ligovém zápase už to ovšem neplatí. Hráči Gijónu na začátku nového roku podlehli v rámci druhé španělské ligy Zaragoze a nyní je čeká v Copa del Rey prvoligová Valencia, která je v La Lize až dvanáctá.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Tomáš Reiner

    Branky: 34. Noblejas, 79. Blackman – 45+1. Parejo

    Karty:   32. Jimenez (GIJ) – 36. Vezo (VAL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 19:13.
    Sporting Gijón: Dani – Molinero, Rodríguez, Babin, Canella (C) – Hernán (67. Diaz), Cofie, Sousa – Álvaro (78. Blackman), Pérez, Noblejas (66. Traver).
    Náhradníci: Mariño – Blackman, Nacho Méndez, Traver, Cordero, Pedro, Neftali.

    Valencia CF: Doménech – Wass (68. Piccini), Ruben Vezo, Diakhaby, Gayá – Ferran, Parejo (C), C. Soler, Kang-in – Gameiro (80. Čeryšev), Batshuayi (46. Rodrigo).
    Náhradníci: Neto – Čeryšev, Toni Lato, Rodrigo, Piccini, Garay, Račić.

    Rozhodčí: Alberto Undiano. Asistenti: Roberto Alonso, José Baños. Čtvrtý rozhodčí: Rubén Eiriz

    Diváci: 9870
    Úterý 15.01.2019
    Valencia - Gijón 3:0

    Branky: 66. Mina, 76. Mina, 90. Torres

    Karty:   21. Wass (VAL), 41. Diakhaby (VAL), 43. Coquelin (VAL) – 18. Blackman (GIJ), 51. Noblejas (GIJ), 79. Djurdjevic (GIJ)

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 11:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 18:15.
    thejrc.org