Čeljabinsk – Kazaň 1:0 (kon.) | Spartak Moskva – Nižněkamsk 3:2 (2:0 po s.n.) | Omsk – Viťaz 2:3 (po pr.)
po prodl.
Avangard Omsk
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Středa 09.01.2019, 17:30 • Balašicha Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa:

    Vojtěch Mozík (VTZ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:26
    Michal Řepík (VTZ) 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:22 (19:55:57)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:19.
    Zblokované střely – 4:19.
    Vyloučení – 4:5.
    Využití přesilovek 1/5 – 1/4.
    Vhazování – 33:21
     
    Je konec! Vítězem dnešního utkání je Viťaz, který sice ještě dvě minuty před koncem řádné hrací doby vedl, avšak nakonec se utkání dostalo do prodloužení. V něm se hrálo opravdu jen pár vteřin, neboť rozhodující trefu obstaral hostující Švec-Rogovoj. Omsk v dnešním zápase nepodal zrovna přesvědčivý výkon, naopak narazil na velmi obětavě hrajícího soupeře, který si zřejmě zasloužil dva body.
     
    Konec zápasu.
    60:19 Arťom ŠVEC-ROGOVOJ - 2:3
     
    60:19
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tak to bylo skutečně hodně rychlé, hned první útočná akce končí brankou! ARŤOM ŠVEC-ROGOVOJ se dostal kolem všech hráčů, bekhendovou střelou se pokusil překonat Bobkova, který vyrazil puk do jeho nohy, od které se odrazil za brankovou čáru. Regulérnost branky ještě musel potvrdit videorozhodčí!
    Asistence: Igor Golovkov, Denis Kokarev.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je tomu skutečně tak, uvidíme prodloužení. Bude se hrát pět minut, oba celky zapojují do hry pouze tři hráče.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:10
    Na řadu zřejmě přijde prodloužení, oba celky dnešní utkání spíše jen dohrávají.
     
    58:10
    Velké štěstí pro hosty! Ortio dokázal zlikvidovat vyjetí před branku, posléze před domácím hráčem čekala odkrytá branka, jenomže místo ní trefil obětavého protihráče.
    57:48 Viktor STÅLBERG - 2:2
     
    57:48
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí hráči to přeci jenom dokázali! Nejprve ve vyložené šanci selhal Semjonov, posléze se za odraženým pukem od mantinelu vydal VIKTOR STÅLBERG, který zamířil přesně mezi ruku brankáře. Ortio zřejmě nemá čisté svědomí, máme opět vyrovnáno!
    Asistence: Sergej Širokov.
     
    57:10
    S pukem si zahrál také brankář Bobkov, který za vlastní brankou zachytil nahození. Na opačné straně se k velice nebezpečnému projektilu dostal domácí Jemelin.
     
    56:13
    Aaltonen celkem dlouho pracoval s pukem, nakonec oslovil vedle stojícího Mozíka, jehož ránu srazil protihráč k mantinelu. Omsk se snaží neúnavně napadat rozehrávku.
     
    55:10
    Viťazu se v této přesilové hře moc nedaří, což ale vadit nemusí. Hosté jsou totiž v útočném pásmu a stále vedou o jednu branku. Omsku se výrazně krátí čas na vyrovnání.
     
    54:01
    Snadná práce pro Ortia, který zachytil nahozený puk do své lapačky. Je tu poslední komerční přestávka tohoto zápasu, Omsk má něco málo přes šest minut na vyrovnání.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 14. Šumakov (Stålberg, Beck), 58. Stålberg (Širokov) – 30. Kokarev (Švec-Rogovoj, Golovkov), 35. Řepík (A. Sjomin, M. Aaltonen), 61. Švec-Rogovoj (Golovkov, Kokarev)


    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, J. Medveděv (C), Čudinov, Jemelin (A), Bondarev, Pivcakin, Berezin, Jaremčuk (A) – I. Michejev, Zernov, Širokov – Beck, Desharnais, Stålberg – K. Petrov, K. Semjonov, Šumakov – Manukjan, Talbot, Stas.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Katičev, Mozík, Voronkov, Stasenko, Šinkevič, Golovkov, S. Romanov, Kožemjakin – A. Sjomin (A), M. Aaltonen (A), Řepík – Rendulić, A. Nikulin, Makejev – Stoljarov, Švec-Rogovoj, Kokarev (C) – N. Komarov, Vyglazov, Gončarov.

    Rozhodčí: Kulakov, Akuzovskij – Ponamarenko, Maitak
    thejrc.org