Japonsko – Turkmenistán 3:2 (kon.) | Uzbekistán – Omán 2:1 (kon.) | Katar – Libanon 2:0 (kon.)
konec
Japonsko
3:2 (0:1)
Turkmenistán
Středa 09.01.2019, 12:00 • Al-Nahyan Stadium, Abu Dhabi • Mistrovství Asie • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Mistrovství Asie mezi Japonskem a Turkmenistánem. Výkop je stanoven na 12 hodin.
     
    Oba týmy dnes vstupují do turnaje svým úvodním zápasem ve skupině F. Obrovským favoritem této skupiny je právě Japonsko, které na loňském světovém šampionátu málem postoupilo do čtvrtfinále, když v osmifinále hodně dlouho trápilo Belgii. Ani Turkmenistán však není ve skupině s Ománem a Uzbekistánem bez šancí na postup do další fáze turnaje. V kvalifikaci totiž nebezpečně atakoval také silný Bahrajn. Turkmenistán sehrál v prosinci přípravný duel, ve kterém porazil 2:0 Afghanistán.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Gonda – Sakaj, Tomijašu, Jošida, Makino, Nagatomo – Haraguči, Šibasaki Doan – Minamino, Osako
    Náhradníci: Aoyama, Šiotani, Schimdt, Miura, Ito, Endo, Kitagawa, Higašiguči, Inuj, Sasaki, muto, Muroja

    Turkmenistán: Orazmuhamedow – Atayew, Saparov, Annaorazow, Babajanow – Wezirgerli, Batyrow – Amanow, Mingazow, Hojayew – Orazsahedow
    Náhradníci: Gurbanov, Yagsyyew, Annadurdiyev, Muhadow, Guychmaryt, Gorbunow, Geldiyew, Orazalyew, Annayev, Titow, Batyr, Tamurkin

    Rozhodčí: Faghani – Sokhandan, Mansouri.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Turkemistán obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku, ale nákop na pravé křídlo si pohlídal dobře postavený Nagatomo.
     
    2
    Amanov prošel s míčem středem hrací plochy na polovinu hřiště, jenže důrazný Japonec Nagatomo k němu přistoupil a nedovoleným způsobem jej poslal k zemi.
     
    3
    Japonci kombinují s míčem na vlastní polovině a číhají na skulinku v obraně Turkmenistánu. Hostující fotbalisté kombinaci soupeře aktivně napadají.
     
    4
    Šibasaki se krásně otočil kolem svého strážce na polovině hrací plochy. Japonský fotbalista poté přenesl hru na levou stranu, jenže tam nebyl nikdo v modrém.
     
    5
    Nagatomo se skvěle vrátil na vlastní polovinu a na hranici pokutového území zablokoval nebezpečný centr z levé strany. Japonský zadák navíc dokázal rozehrát.
     
    6
    Šibasaki napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti. Japonský středopolař měl kolem sebe moře prostoru, jenže jeho pokus prolétl nad břevnem.
     
    7
    Osako si nabíhal na prudkou kolmici mezi obránce Turkemenistánu, jenže jeho průnik zastavilo hodně špatné převzetí míče.
     
    8
    Hojayew napadal rozehrávku Japonska na jeho polovině, nicméně záložník Turkmenistánu nenadělal Makinovi moc problémů. Japonci mohou znovu útočit.
     
    9
    Amanov vyzval na sprinterský souboj Sakaje. Japonský obránce se však nenechal rozhýbat a zastavil průnik rychlonohého soupeře odkopem do autu.
     
    10
    Japonci se znovu usadili v blízkosti pokutového území svého soupeře. Obrana Turkmenistánu dnes nebude mít vůbec snadnou práci.
     
    11
    Doan vymyslel nadýchaný oblouček do pokutového území, jenže jeho pobídku nejlépe přečetli zadáci Turkmenistánu, kteří odehráli balón do bezpečí.
     
    12
    Japonci nyní zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde zasáhl obránce Saparow.
     
    13
    Jošida nyní vyvezl míč až na polovinu soupeře a snažil se rozjet japonskou akci po pravé straně. Obránce Babajanow se však stačil přesunout.
     
    14
    Batyrow přenesl hru na pravou stranu hrací plochy, jenže tam nebyl nikdo z hráčů Turkmenistánu. Hosté rychle odevzdali balón Japoncům.
     
    15
    Nagatomo zvládl další tvrdý souboj na polovině hrací plochy. Japonský zadák tentokrát poslal malou domů a zapojil do rozehrávky také brankáře Gondu.
     
    16
    Doan se pustil do hlavičkového souboje na polovině Turkmenistánu. Důrazný Wezirgeldi si však pomohl nedovoleným zákrokem a daroval Japonsku další přímý kop.
     
    17
    Exekuce následného přímého kopu se opět ujal Doan. Japonský šikula vymyslel nádherný centr na značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo v modrém dresu.
     
    18
    Turkemenistán se snad poprvé během utkání na delší dobu usadil na polovině Japonska. Orazsahedow dokonce pálil z ostrého úhlu, ale trefil jen brankáře.
     
    19
    Turkmenistán zahrával svůj první rohový kop v utkání. Na povedený centr si u zadní tyče naskočil Saparow, ale jeho hlavička prolétla nad břevnem japonské svatyně.
     
    20
    Japonští zadáci nyní kombinují s míčem na vlastní polovině. Rozehrávku má na starost hlavně stoper Jošida, který rozděluje jednu přihrávku za druhou.
     
    21
    Makino dostal přihrávku na pravou stranu, jenže nedostal prostor k rozehrávce a odevzdal balón fotbalistům Turkmenistánu.
     
    22
    Doan se snažil klamavým pohybem zmást dotírajícího soupeře. Japonský fotbalista poté odcentroval, ale jeho pobídku odvrátil hned první soupeř.
     
    23
    Sakaj podpořil akci Japonska dlouhým náběhem po pravé straně. Doan se po jeho přihrávce prosmýkl do střelecké pozice, ale technickým pokusem trefil prvního soupeře.
     
    24
    Doan je v prvním poločase dnešního souboje hodně aktivní. Tentokrát se po centru z levé strany dostal do zakončení hlavou, jenže vůbec netrefil branku.
     
    25
    Ruslan Mingazov vymyslel prudkou kolmici mezi stopery Japonska, jenže zadáci velkého favorita zůstali blízko u sebe a prudkou pobídku zastavili.
     
    26
    Amanov dostal přihrávku do běhu na polovinu hrací plochy, ale vinou špatného zpracování se nechal obrat o míč. Japonci zatím brání dobře.
     
    27
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Turkmenistán se překvapivě dostává do vedení a byla to opravdu parádní trefa, která může patřit mezi nejhezčí góly Asijského poháru! ARSLANMYRAT AMANOV napřáhl ke střele z velké vzdálenosti a parádní dělovkou pod břevno otevřel skóre!
    27. Arslanmyrat AMANOV - 0:1
     
    29
    Japonci se ihned vydali do útoku s pokusem o bleskovou odpověď. Na centr z levé strany však vyskočil ze všech nejvýše Saparow.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a Turkmenistán zcela zaskočil favorita dnešního souboje. Japonci nadále marně hledají cestu skrz obranu soupeře.
     
    31
    Osaka se v pokutovém území dostal k odraženému míči, krásně se otočil, jenže jeho dělovka levou nohou prolétla kolem tyče.
     
    32
    Japonci se opět usadili na polovině svého soupeře a přenášení těžiště hry z jedné strany na druhou. Pevný defenzivní blok Turkmenistánu se s přehledem přesunuje.
     
    33
    Japonci zahrávali další rohový kop. Doan odcentroval na přední tyč, kde číhal Jošida, ale stoper Saparow před ním odhlavičkoval míč na další roh.
     
    34
    Po dalším rohovém kopu si na povedený centr naskočil Nagatomo, jenže jeho hlavička byla hodně nepřesná a prolétla kolem branky.
     
    34
    Sakaj zastavil rodící se akci soupeře nedovoleným zákrokem a dostává žlutou kartu.
     
    35
    Sakaj dostal moře volného prostoru na pravé straně, poslal dlouhou přihrávku do pokutového území, nicméně obránce Turkmenistánu Saparow míč odkopl.
     
    36
    Šibasaki chtěl přihrávkou na pravé křídlo rozběhnout Sakaje, jenže japonský obránce se zrovna v době přihrávky zastavil. Vhazovat bude Turkmenistán.
     
    37
    Turkmenistán si vypracoval další obrovskou šanci! Orazsahedow si naběhl na krásnou přihrávku z levé strany a Gonda proti jeho dělovce musel vytáhnout fantastický zákrok!
     
    38
    Doan si naběhl na krásnou přihrávku do blízkosti pokutového území, nicméně ihned přišel o míč a musel se vracet, aby pomohl zastavit akci soupeře.
     
    39
    Minamino si v pokutovém území naběhl na centr z pravé strany a musel zakončovat v hodně krkolomné pozici. Jeho teč však mířila jen do míst, kde stál brankář.
     
    40
    Sakaj dostal přihrávku na pravé křídlo, ale netroufl si na odcentrování do pokutového území. Místo toho raději vrátil balón spoluhráčům ze zadních řad.
     
    41
    Doan poslal prudkou přihrávku do pokutového území, kde si míč zpracoval Osako, jenže ten se nedokázal včas otočit a nechal se obrat o míč.
     
    42
    Hra je přerušena! Hostující Saparow zůstává po jednom z hlavičkových soubojů ležet na trávníku a drží se za nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    43
    Batyrow táhl akci Turkmenistánu po levé straně hrací plochy. Aktivní záložník prošel s míčem na polovinu soupeře, ale tam si jej nedokázal dobře zaseknout.
     
    44
    Sakaj zkoušel odcentrovat vnějším nártem, ale obránci Turkmenistánu se znovu dokázali dobře postavit a odvrátili centrovaný balón mimo šestnáctku.
     
    45
    Osako si v pokutovém území naskočil na další nadýchaný centr, jenže japonský útočník musel hlavičkovat zády k brance a poslal svůj pokus mimo tři tyče.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Útočná snaha Japonců nepřinesla úspěch ani během nastavení. Kombinaci velkého favorita vyústila v nepřesnou přihrávku do autu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být mnohem spokojenější fotbalisté Turkmenistánu, kteří dokázali velkého favorita zaskočit. Japonsko totiž vlétlo do utkání aktivně, ale nedokázalo si vypracovat příležitosti. Naopak ve 27. minutě napřáhl Amanov ke střele z úctyhodné vzdálenosti a otevřel skóre! Turkmenistán navíc mohl přidat druhou branku, jenže Japonsko zachránil brankář Gonda. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Japonsko obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Japonci to proti skvěle hrající obraně Turkmenistánu budou mít hodně těžké.
     
    47
    Osako si nabíhal na vysoký oblouček za obranu soupeře, ale radost mu pokazil výborně postavený obránce Saparow. Turkmenistán může zaútočit.
     
    48
    Šibasaki odcentroval do pokutového území. Nagatomo jeho centr prodloužil hlavou do pokutového území, jenže tam nebyl nikdo v modrém dresu.
     
    49
    Nagatomo poslal prudkou přihrávku do pokutového území, jenže Osako na jeho pobídku nedosáhl. Brankář Turkmenistánu včas vyrazil a došel si pro míč.
     
    50
    Nagatomo opět podpořil ofenzivu Japonska dlouhým náběhem po levé straně a odcentroval do šestnáctky. Jeho pobídka však byla hodně nepřesná.
     
    51
    Atayev skvěle zakročil před vlastní brankou. Zadáci Turkmenistánu pokračují ve skvělém výkonu a nepouštějí Japonce do střeleckých pozic.
     
    52
    Po změně stran je hodně aktivní hlavně japonský obránce Nagatomo. Tentokrát neodcentroval do pokutového území, ale zapojil do kombinaci Šibasakiho.
     
    53
    Nagatomo dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy a odcentroval na vzdálenější tyč. Atayev se znovu dokázal vrátit a odhlavičkoval míč před Sakajem.
     
    54
    Haraguči dostal nabito do blízkosti pokutového území, nicméně svou střelou levou nohou trefil jen prvního hráče v zeleném dresu Turkmenistánu.
     
    55
    Gonda vystartoval ven ze své svatyně a došel si pro odražený míč. Japonský brankář poté nakopl míč na pravou stranu, kde nebyl nikdo v modrém dresu.
     
    56
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Japonsko maže náskok svého soupeře krátce po přestávce! JUJA OSAKO dostal přihrávku do pokutového území, krásnou zasekávačkou se zbavil svého strážce a prostřelil brankáře!
    56. Juja OSAKO - 1:1
     
    58
    Turkmenistán se nyní snaží otupit tlak soupeře postupnou kombinací na vlastní polovině. Japonsko má ale dostatek času na rozhodnutí.
     
    59
    Střídání v týmu Turkmenistán: ze hřiště odchází Orazsahedow, přichází Annadurdiyev.
     
    60
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonsko bleskově přidává druhou branku a otáčají vývoj dnešního utkání! Nagatomo využil zaváhání soupeřova brankáře, který vyběhl, ale nezískal míč. Japonský bek jej přehodil, našel JUJA OSAKA a ten měl snadnou práci!
    60. Juja OSAKO - 2:1
     
    62
    Turkmenistán se vydal do útoku. Ruslan Mingazov bojoval o míč v blízkosti rohového praporku, ale už nedokázal přesně odcentrovat.
     
    63
    Nagatomo dostal přihrávku na levé křídlo, nicméně jeho pobídka skončila na hlavě prvního obránce Turkmenistánu.
     
    64
    Nagatomo opět postupoval s míčem do pokutového území, odcentroval na vzdálenější tyč, jenže Sakaj na jeho povedenou přihrávku nedoskočil.
     
    65
    Ruslan Mingazov se nyní skvěle vrátil na vlastní polovinu a zastavil rozehrávku Japonci. Turkmenistán tak může znovu zaútočit.
     
    66
    Právě Mingazov táhl protiútok Turkmenistánu středem hrací plochy. Atayev na jeho přihrávku ani přes svou velkou rychlost nedosáhl.
     
    67
    Osako si v dalším hlavičkovém souboji na hranici pokutového území pomohl nedovoleným zákrokem, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího.
     
    68
    Nagatomo si udělal prostor na levé straně pokutového území a odcentroval na malé vápno. Nikdo v modrém dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    69
    Střídání v týmu Turkmenistán: ze hřiště odchází Amanov, přichází Yagsyyew.
     
    70
    Japonsko se znovu usadilo na polovině soupeře a hledá si cestičku do pokutového území. Zadáci Turkmenistánu mají v posledních minutách hodně práce.
     
    71
    Atayev dostal přihrávku na pravou stranu, jenže tentokrát svůj průnik nedotáhl moc daleko. Zadáci Japonska se však stačili stáhnout a odehráli míč do bezpečí.
     
    72
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    O osudu dnešního souboje je podle všeho rozhodnuto! RITSU DOAN dostal přihrávku na hranici pokutového území, otočil se s míčem a krásnou střelou uklidil míč ke vzdálenější tyči!
    72. Ritsu DOAN - 3:1
     
    74
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Minamino, přichází Kitagawa.
     
    75
    Japonsko ve druhém poločase zcela zlepšilo svůj výkon. Favorizovaný celek je dříve u odražených míčů a nepouštějí soupeře k balónu.
     
    76
    Mingazov si skvěle pokryl míč tělem na polovině hrací plochy a nechal se faulovat. Turkmenistán tak získal další možnost k zaútočení.
     
    77
    Hra je přerušena! Brankář Tukrmenistánu Orazmuhamedow nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za zraněnou nohu. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    78
    Brankář Japonska Gonda se znovu zapojil do rozehrávky svého celku. Japonský brankář nakopl míč na levou stranu, kde míč získal Doan.
     
    79
    Pokutový kop pro Turkmenistán! Brnakář Gonga fauloval unikajícího soupeře a sudí neváhal!
     
    79
    Žlutou kartu dostává Gonda (Japonsko).
     
    80
    Turkmenistán právě vstřelil branku!
    Je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil AHMET ATAYEV a střelou do horního rohu penaltu zkušeně proměnil!
    80. Ahmet ATAYEV - 3:2
     
    82
    Turkmenistán nadále bojuje a snaží se Japoncům zkomplikovat jejich hru. Favorizovaný celek to proti nabuzenému soupeři bude mít v závěru hodně těžké.
     
    83
    Atayev prošel po pravém křídle do blízkosti pokutového území, jenže obránce Nagatomo k němu dobře přistoupil a nenechal jej odcentrovat.
     
    84
    Atayev je nyní hodně aktivní a tlačí se spoluhráče do útoku. Nikdo v dresu Turkmenistánu jeho aktivitu nenapodobuje a Japonci se brání bez problémů.
     
    85
    Střídání v týmu Turkmenistán: ze hřiště odchází Mingazov, přichází Titov.
     
    86
    Důrazný Osako se v pokutovém území probil k vysokému centru z pravé strany. Střelec dvou branek zvládl zakončit, ale jeho hlaviška postrádala razanci.
     
    87
    Turkmenistán se usadil na polovině soupeře a hledá si cestičku do pokutového území. Zadáci Japonska však nenechávají soupeřům prostor.
     
    88
    Japonský brankář Gonda tentokrát přečetl soupeřův úmysl, vystartoval na hranici pokutového území a zakopl míč daleko od branky Japonska.
     
    89
    Další akce Turkmenistánu skončila nepřesnou přihrávkou. Průniková kolmice mezi zadáky Japonska byla příliš prudká a prolétla až do zámezí.
     
    90
    Na trávníku se nyní semlela menší potyčka. Po faulu na jednoho z japonských hráčů vidí žlutou kartu Wezirgeldi.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Japonci brání na hranici sebeobětování. Hráči favorizovaného celku se v dnešním duelu překvapivě nadřeli. Turkmenistán podal hodně bojovný výkon.
     
    90+3
    Jošida skvěle zasáhl v blízkosti rohového praporku a bez váhání odehrál míč do zámezí. Vhazovat tak budou fotbalisté Turkmenistánu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Japonsko zvládlo své úvodní vystoupení na Asijském poháru a poráží Turkmenistán 3:2! Japonsko totiž vlétlo do utkání aktivně, ale nedokázalo si vypracovat příležitosti. Naopak ve 27. minutě napřáhl Amanov ke střele z úctyhodné vzdálenosti a otevřel skóre! Po změně stran však favorit dokázal utkání rychle otočit, když se dvakrát během pěti minut dokázal prosadit Osako! V 72. minutě navíc přidal třetí japonskou branku Doan! To ale nebylo vše! Turkmenistán ještě vykřesal šanci na úspěch. Pokutový kop totiž proměnil Atayew. Závěr utkání si už ale Japonsko pohlídalo.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 11:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:6.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (13:54:38)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 56. Osako (Haraguči), 60. Osako (Nagatomo), 72. Doan – 27. Amanov (Mingazov), 80. Atayev (pen.)

    Karty:   34. Sakaj (JPN), 79. Gonda (JPN) – 90. Wezirgeldi (TKM)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 11:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:6.
    Japonsko: Gonda – Sakaj, Tomijašu, Jošida, Makino, Nagatomo – Haraguči, Šibasaki Doan – Minamino (74. Kitagawa), Osako
    Náhradníci: Aoyama, Šiotani, Schimdt, Miura, Ito, Endo, Kitagawa, Higašiguči, Inuj, Sasaki, muto, Muroja

    Turkmenistán: Orazmuhamedow – Atayew, Saparov, Annaorazow, Babajanow – Wezirgerli, Batyrow – Amanow (69. Yagsyyew), Mingazow (85. Titov), Hojayew – Orazsahedow (59. Annadurdiyev)
    Náhradníci: Gurbanov, Yagsyyew, Annadurdiyev, Muhadow, Guychmaryt, Gorbunow, Geldiyew, Orazalyew, Annayev, Titow, Batyr, Tamurkin

    Rozhodčí: Faghani – Sokhandan, Mansouri
    ocianews.com