Kobra – Chomutov 1:8 (kon.) | Liberec – Slavia 3:4 (po pr.) | PZ Kladno – Sparta 1:9 (kon.)
Kladno – HC Litvínov 4:3 (po pr.) | Kometa Brno – Vítkovice 3:4 (0:3 po s.n.) | Warriors Brno – Přerov 5:3 (kon.)
Třinec – Zlín 3:4 (po pr.) | K. Vary – Třemošná 1:2 (kon.) | Č. Budějovice – Jihlava 0:4 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 3:1 (kon.) | HK MD Šumperk – Olomouc 2:1 (kon.) | Vsetín – Technika Brno 6:0 (kon.)
Pardubice – Havířov 3:6 (kon.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 5:10 (kon.) | Tábor – Mladá Boleslav 3:6 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
0:4 (0:2, 0:0, 0:2 - N 1:0)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 10.01.2019, 17:30Extraliga dorostu • Nadstavba D
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Slanina (Lidák) – Punda, Hromada, Fousek, Hail, Placek, Kumpfmüller – Kašpar, Kovář, Březina, Kudrnáč, Budík, Dubský, Hála, Petrásek, Lukeš, Marhoun, Pitel, Sochor

    HC Dukla Jihlava: Maláč (Pulda) – Vovsík, Šabatka, Chvátal, Sapík, Adam, Hrbek, Vranka – Pigl, Melenovský, Zdarsa, Broža, Mlejnek, Pavelec, Kravec, Jungwirth, Báťa, Bulík

    Rozhodčí: Jílek – Zíka, Bělohlav.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:46
    Motor měl kotouč na holi ve středním pásmu. Snažil se s ním přejít až do útoku, nicméně zřejmě Kudrnáč jej proti soupeřově přesile neudržel.
     
    01:22
    Nyní už jsme byli svědky první střely. Nikoliv však na branku. Kotouč vylétl od modré čáry, z velké vzdálenosti. A zastavil se až o zadní mantinel.
     
    01:52
    Českobudějovičtí hokejisté se stále drželi na kotouči a snažili se rozehrát. Nepřihráli si ale přesně a puk skončil až na zakázaném uvolnění. Hra se tedy poprvé přesune před Martina Lidáka.
     
    02:10
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Zdarsa – 2 min., podrážení).
     
    02:53
    Početní výhoda Motoru netrvala příliš dlouho. Faulu se totiž dopustil domácí domácí Kovář, jenž míří za katr pro podrážení.
     
    03:25
    Martin Hrbek se dostal k puku u modré čáry. Nebyl ve střelecké pozici, přesto zkusil nahodit. Kotouč z jeho hole vyletěl směrem na prvního obránce, od něhož se odrazil mimo nebezpečí z domácího pohledu.
     
    03:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Větší prostor na ledové ploše zřejmě více vyhovuje Jihlavě! Ta jde totiž poprvé v utkání do vedení! Po Báťově přihrávce se mezi přesné střelce utkání jako první zapisuje MAREK CHVÁTAL. Asistence: Šimon Báťa.
     
    04:38
    Jihlava si připsala další velmi zajímavou akci! David Bulík stál téměř v nulovém úhlu, přesto zkusil své štěstí. Kotouč se ještě odrazil od jednoho z obránců a jen tak tak skončil na výstroji Martina Lidáka.
     
    05:45
    Jihlavští hráči se na delší dobu usadili v pásmu a kombinovali. Zakončovat akci měl Marek Melenovský, jenž ale z kruhu domácího obránce, jenž stál v trajektorii střely, nepropálil.
     
    06:49
    Matyáš Hromada stál na modré čáře a řekl si o přihrávku. Tu také dostal. Puk si pak srovnal na forhend a vystřelil. Jeho pokus šel spíše po ledu, s čímž ale hostující brankář neměl žádné potíže. Ani nemohl, neboť i tato střela je zblokována.
     
    07:52
    Nebyli jsme daleko od srovnání skóre! Daniel Hála našel parádní přihrávkou před branku si sjíždějícího Petra Lukeše. Ten pak vypálil zacílil zřejmě někam mezi betony, které ovšem jihlavský strážce svatyně včas secvakl.
     
    08:46
    David Kumpfmüller zkusil své štěstí taktéž od modré čáry. Ani s jeho pokusem ale neměl Filip Maláč příliš potíží. S pukem si jihlavská obrana poradila bez větších obtíží.
     
    09:10
    Jeden z jihlavských hokejistů ujížděl za kotoučem. Vyjel za ním také Martin Lidák, který k němu měl nakonec o něco blíže. Přitom se dostal do střelu právě s Jihlavským, který po tomto střetu chvíli leží na ledě, následně se ale zvedá a naštěstí zřejmě bude v pořádku.
     
    10:05
    Domácí si nepříliš jistě rozehráli na vlastní modré čáře. Toho využil Matěj Kravec, jenž puk Motoru sebral a ocitl ve v dobré střelecké pozici. Martin Lidák proti Kravcovi ale vytasil parádní semafor a puk v lapačce na poprvé jistě udržel.
     
    11:30
    Dominik Mlejnek se snažil se vší vervou nacpat před branku a případně zakončit. Ovšem bez úspěchu. Proti němu totiž stála početná českobudějovická převaha, která Mlejnka puku zbavila.
     
    12:34
    Po poměrně dlouhé době se na opačné straně také střílelo. David Kašpar najel do pásma a vyslal svižný projektil. Ten ovšem skončil mimo brankovou konstrukci a zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    13:28
    Nyní už je v pásmu opět nastěhována Dukla. Marek Melenovský měl prostor na pravém kruhu, odkud to zkusil k bližší tyči. Jeho pokus letěl nakonec poměrně výrazně mimo.
     
    13:39
    Dukla právě vstřelila branku!
    A jihlavští hráči se radují z druhé přesné trefy! Před Lidákovou svatyní nastala nepřehledná skrumáž, z níž dostal kotouč za brankovou čáru nejagilnější JONÁŠ JUNGWIRTH. Asistence: Martin Pigl.
     
    15:38
    Richard Pitel se pokusil o rychlou odpověď. Na jihlavskou přesilu ale neměl nárok, ta ho kotouče totiž poměrně rychle zbavila a ohrozit vlastního brankáře nedovolila.
     
    16:15
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kovář – 2 min., hákování).
     
    16:24
    Po vhazování v útočném pásmu Dukly to netrvalo vůbec dlouho a přišlo další ohrožení Lidákovy svatyně! Jeden z jihlavských hráčů svou střelu totiž dobře schoval, ta ale jen těsně minula brankovou konstrukci.
     
    17:35
    Václav Vranka stál na modré, kde měl dostatek prostoru. Záhy na něj letěla přihrávka, jenže domácí brankář si ji nezpracoval. Puk nakonec rozehrával až Filip Maláč.
     
    18:22
    Domácí hokejisté jsou kompletní. Ondřej Kovář se vrátil na ledovou plochu, přičemž se ještě nachomýtl do souboje o puk v neutrálním pásmu.
     
    18:49
    A uvidíme vyloučení i na druhé straně. Za katr již míří Ondřej Vranka, který se provinil zakázaným uvolněním.
     
    19:19
    Ondřej Broža vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře. Broža nebyl vůbec daleko od toho, aby se dostal do samostatného nájezdu, nicméně na obránce, který jej stíhal, nestačil rychlostně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Domácí se hnali do útočného pásma jako první. Jmenovitě pak Tomáš Březina, který to zkusil k bližší k tyči, ovšem jeho pokus byl zblokován.
     
    21:50
    Českobudějovičtí sice zavezli kotouč do pásma i napodruhé, nicméně k žádnému střeleckému pokusu se nedostali. O puk se bojovalo především v rohu kluziště a vítězně z tohoto souboje vyšla Jihlava.
     
    22:32
    Martin Pigl se hnal za kotoučem, přičemž to vypadalo, že se dostane až do nájezdu. Podobně jako v první periodě, tak i v té druhé ale Lidák vyjel a tygřím skokem kotouč dostal mimo dosah Jihlavských.
     
    23:35
    Jeden z domácích nabruslil do útočného pásma. Stál proti němu obránce, který ho donutil střílet nejrychleji, co to jen šlo. Puk neletěl příliš velkou rychlostí, a tak s ním Maláč neměl výrazné problémy. Schoval ho bezpečně v lapačce.
     
    24:17
    Jihlavští hokejisté ujeli do přečíslení, které brankou nezavršili. O to se měl podle plánu postarat Martin Hrbek, jenž dostal pas a zkusil to z první. Bohužel pro něj ale kotouč netrefil vůbec ideálně.
     
    25:36
    Lukeš poslal zajímavou přihrávku na Hálu. Ten však v útočném snažení nemohl pokračovat, neboť sudí ještě předtím zapískal provinění prosti pravidlům domácího celku.
     
    25:45
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Hála.
     
    26:38
    Matyáš Sapík dostal puk k případnému střeleckému pokusu na modrou čáru hned dvakrát. Jednou pálit nemohl, neboť mu dobře, a to i bez hole, clonil Petrásek. Podruhé už Sapík mohl vystřelit, ale jeho pokus až na Lidáka neprošel.
     
    27:38
    Přesilovka se jihlavskému celku příliš nevydařila. Martin Lidák v ní neměl moc práce, přestože se hosté dlouho dobu v pásmu drželi. Hála se vrací zpět na ledovou plochu.
     
    28:25
    Matyáš Fousek neměl příliš prostoru na modré, a tak kotouč jen rychle odehrál, aby se k němu nedostal soupeř, Jihlava se poté puku sice zmocnila, ale nestačila přejít do rychlého protiútoku, který hrozil chvíli předtím.
     
    29:13
    Jeden z českobudějovických útočníků nabral dobrou rychlost a se svým spoluhráčem ujel do přečíslení v poměru dva na jednoho. Budějovický hráč zakončoval k bližší tyči, kterou bohužel pro něj minul.
     
    30:05
    Filip Maláč si připisuje úspěšný zákrok. Bezpečně zasáhl proti střele z pravého kruhu. Nenechal se rozhodit ani dojíždějícím Richardem Pitlem, puk proti němu jistě ukryl.
     
    31:16
    Petr Lukeš se hnal za kotoučem, ovšem v cestě mu stál dobře postavený jihlavský bek. Lukeš pak donutil Maláče alespoň kotouč přikrýt pod rukavici. Bude se tedy vhazovat.
     
    31:47
    David Bulík neměl vůbec špatnou pozici, nadvakrát ale střelu až na Lidákovu svatyni neprocpal. V obou případech se kotouč zastavil jen o prvního clonícího hráče.
     
    32:20
    Jihlavští se snažili přejít přes neutrální pásmo, což se jim sice vydařilo, nicméně poté je zastavil čárový sudí, kterému ofsajdové postavení neuniklo.
     
    33:18
    Motor rychle převrátil hru na druhou stranu a dostal se do zajímavé příležitosti! Z prostoru mezi oběma kruhy zkusil své štěstí Petrásek, jenž ale těsně minul. O dorážení kotouče, který se od mantinelu odrazil opět před branku, se pak pokoušel ještě Petráskův spoluhráč, jenže ani on neuspěl. Proti němu totiž zasáhl pozorný Maláč.
     
    34:31
    David Kašpar se natlačil přes kruh až před branku. Poté poslal nenápadnou bekhendovou střelu po ledě, která očividně nadělala jihlavskému brankáři jisté potíže. Maláč ji ale nakonec krotí a schovává pod svou rukavicí.
     
    34:43
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Adam – 2 min., podrážení).
     
    35:53
    Placek posílal zajímavou přihrávku někam do prostoru mezi oběma kruhy. Ta mu ale nakonec nevyšla, neboť do ni stihl vložit hůl jeden z jihlavských obránců.
     
    36:23
    Petr Placek v akci i za okamžik poté. Tentokrát nahodil od modré čáry. Jeho pokus Maláč dobře viděl, a proto jej poměrně jistě drží ve své výstroji. Z přesilovky Motoru zbývá odehrát čtrnáct vteřin, přičemž se bude vhazovat před jihlavskou svatyní.
     
    37:28
    Martin Lidák opět vyjel ze své branky, aby byl u kotouče dříve než hostující hráč. Tentokrát jej odehrál na jihlavskou střídačku. Hra tedy bude pokračovat právě před domácím strážcem branky.
     
    38:01
    Tomáš Kudrnáč jel na domácí branku velmi zajímavě. Mohl si vybrat mezi střeleckým pokusem a přihrávkou. Nakonec zvolil přihrávku, která ovšem neprošla. Puk se ale odrazil směrem na Maláče, jenž ho přikryl a zařídil tedy vhazování.
     
    39:12
    Po delší době zahrozil také hostující celek. Na vzdálenější tyč si velmi zajímavě sjížděl Jonáš Jungwirth, který také dostával přihrávku! Tu ale na poslední chvíli minul. Nutno říct, že byla velmi prudká a jihlavský útočník neměl lehkou pozici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhých dvacet minut je za námi. Českobudějovičtí hokejisté se snažili o vyrovnání, seč to šlo, nicméně jihlavská obrana, a hlavně pak Filip Maláč, jsou zatím pozorní. Uvidíme, zda i Motor se dočká nějakého přesného zásahu a ještě utkání zdramatizuje.

    Poslední dvacetiminutovka začne přibližně v 19:00,
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Jonáš Jungwirth se snažil do přejetí útočné modré čáry dostat do střelecké pozice, do které ho nakonec nepustil českobudějovický obránce, jenž se včas vrátil.
     
    41:49
    Českobudějovičtí hokejisté si nepřihráli při přechodu do útočného pásma přesně. Přesto se do něj dostali a od modré zkusil své štěstí Fousek. Na jeho střelu ovšem Maláč viděl a vyrážečkou ji vytěsnil mimo.
     
    42:24
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Zdarsa – 2 min., držení).
     
    42:48
    Ihned po zahájení přesilovky se do zajímavé střelecké pozice procpal Filip Petrásek. Měl komfortní palebnou pozici, z níž ale nezamířil, jak chtěl, do vzdálenějšího horního růžku!
     
    43:36
    Českobudějovičtí hokejisté dobře kombinovali, až se ke střeleckému pokusu dostal Kašpar. Proti němu ale Maláč včas zakročil. Následně pálil také Fousek, přičemž i s jeho pokusem neměla jihlavská obrana moc práce.
     
    44:47
    Jiří Punda dojel kotouč rychleji než Šimon Zdarsa, a tak rozhodčí odpískali zakázané uvolnění, které přesune hru do jihlavského obranného pásma. Motor tedy může pokračovat v útočném tlaku a snaze o vyrovnání.
     
    45:34
    Petr Lukeš si říkal o přihrávku a také ji dostal. Tím pádem se ocitl na pravém kruhu, kde měl poměrně dost prostoru. Jeho následný střelecký pokus ale až mezi tři tyče nezamířil, v jeho cestě stál totiž jeden z obránců.
     
    46:42
    Melenovský a Mlejnek se snažili přejít do pásma, ale na modré čáře je zastavili českobudějovičtí hráči. Ti jihlavské útočníky vystavili do ofsajdového postavení, jež přesouvá hru do středního pásma.
     
    47:30
    Zajímavou akcí se prezentoval Daniel Pavelec. Ten se nemohl dostat do forhendového zakončení, a tak zkusil střelu z bekhendové strany hole. Ta mířila do vzdálenějšího horního růžku, který nakonec je o fous minula!
     
    48:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté se radují ze třetí branky, domácí dorostenci to budou mít zase o něco těžší. Po nenápadné akci se ke kotouči v útočném pásmu dostal ŠIMON ZDARSA, který svou střelou zblízka rozvlnil síťku za Lidákovými zády. Bez asistence.
     
    49:24
    Daniel Hála to myslel dobře! Z rohu ledové plochy se zkusil vytočit před branku a do zakončení. To se mu nakonec podařilo, ovšem proti jeho pokusu zasáhl opět pozorný Filip Maláč, jenž dnes předvádí velmi jistý výkon.
     
    49:31
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Vranka – 2 min., podrážení).
     
    49:45
    Jonáš Jungwirth se dostal s kotoučem až před branku, do střelecké pozice ale nebyl vpuštěn. David Kašpar ho totiž natlačil na mantinel. Jungwirth pak zůstal chvíli ležet na ledě, ze kterého se ale sám zvedá a odjíždí střídat.
     
    50:21
    Po dobré Hailově střele od modré čáry se do zakončení dostal ještě jeden z českobudějovických hráčů. Puk ale po jeho pokusu končí poměrně vysoko nad horní tyčí. Útočný tlak Motoru a také jeho přesilovka pokračují.
     
    50:47
    Možná mohlo být rozhodnuto! Šimon Zdarsa ujel do samostatného nájezdu, který ale neproměňuje v branku. Martin Lidák totiž proti Zdarsově střele zasahuje pohotově vyrážečkou!
     
    51:45
    Matyáš Fousek odehrál kotouč rychle před dojíždějícím jihlavským hráčem, a tak pro svůj tým udržel útočné pásmo.
     
    52:08
    Do dobré pozice před Lidákovou svatyní se záhy ocitl obránce Tobias Adam. K němu se totiž kotouč odrazil od Lidákových betonů, ovšem ani napodruhé se Adamovi překonat jihlavského brankáře nepodařilo.
     
    52:56
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Šabatka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:11
    Matyáš Fousek zkusil vypálit od modré čáry. Jeho pokus měl dobré parametry, ovšem skončil jen na obránci, který střele clonil. Jihlavští se poté dostali do protiútoku, který ale žádným ohrožením branky neskončil.
     
    53:30
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pitel – 2 min., podrážení).
     
    54:42
    Šimon Báťa se zkoušel prezentovat stahovačkou, díky které by se dostal až sám před branku. Bohužel pro něj se ale jeden z domácích obránců oblafnout nenechal a Báťovi kotouč sebral.
     
    56:27
    Na ledové ploše toho v posledních okamžicích moc k vidění nebylo. Střední pásmo se snaží překonávat především Motor. Svou obrannou modrou čáru ale Jihlava právě teď dobře zamkla.
     
    57:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští jdou do čtyřbrankového vedení, které již zřejmě jen těžko pustí. Broža poslal přihrávku na DAVIDA BULÍKA, který zacílil na vzdálenější tyč. Tam si kotouč do vlastní branky srazil zřejmě jeden z domácích hráčů. Asistence: Ondřej Broža.
     
    58:11
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Chvátal – 2 min., nesportovní chování).
     
    59:40
    Českobudějovičtí ještě kombinují v útočném pásmu. Uvidíme, zda jim to však bude stačit alespoň na čestná zásah v základní hrací době.
     
    Konec zápasu.
     
    Základní hrací doba je tedy za námi. Dukla má jistotu minimálně tří bodů. Uvidíme, jak se vyvina nadstavba, která začne za malý moment.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Domácí, jmenovitě Tomáš Březina, získal kotouč pro svůj tým. Motor tak může jít dopředu a jako první může zaútočit na zisk bonusového bodu z nadstavby.
     
    61:05
    David Kašpar společně se spoluhráčem ujeli do přečíslení dva na jednoho. Už to vypadalo, že právě Kašpar dostane přihrávku a bude moci střílet. Tak se ale nestalo, hra pokračuje.
     
    61:41
    Záhy mohl rozhodnout Alois Dubský, který zakončoval zblízka Maláčovv branky, a to hned dvakrát. Ani jednou si ale na jihlavského brankáře nepřišel.
     
    62:43
    Richard Pitel poslal zajímavou přihrávku na Filipa Petráska, jenž se tím pádem ocitl zcela sám před jihlavskou brankou.Na pozorného Maláče si poté ale nepřišel.
     
    63:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor byl v nadstavbě o něco lepším týmem a za ziskem bonusového bodu si šel tak dlouho, až jej získal. Před brankou se z dorážky prosadil pohotový ALEX MARHOUN. Asistence: Petr Lukeš.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi. Jihlavská defenzíva dnes byla velmi jistá a a českobudějovické útočníky v základní hrací době nepustila k ani jedné přesné trefě. Motor se prosadil až v nadstavbě. Ze zápasu si tedy odnese bod. (19:39:22)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 64. Marhoun (Lukeš) – 4. Chvátal (Báťa), 14. Jungwirth (Pigl), 49. Zdarsa, 58. Bulík (Broža)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Slanina) – Punda, Hromada, Fousek, Hail, Placek, Kumpfmüller – Kašpar, Kovář, Březina, Kudrnáč, Budík, Dubský, Hála, Petrásek, Lukeš, Marhoun, Pitel, Sochor
    HC Dukla Jihlava: Maláč (Pulda) – Vovsík, Šabatka, Chvátal, Sapík, Adam, Hrbek, Vranka – Pigl, Melenovský, Zdarsa, Broža, Mlejnek, Pavelec, Kravec, Jungwirth, Báťa, Bulík

    Rozhodčí: Jílek – Zíka, Bělohlav
    thejrc.org