Ath. Bilbao – Sevilla 1:3 (kon.) | Real Betis – Real Sociedad 0:0 (kon.) | Levante – Barcelona 2:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:3 (0:1)
Sevilla FC
Čtvrtek 10.01.2019, 19:30 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:15. (21:27:12)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a první osmifinálový zápas končí. Sevilla si k domácí odvětě odváží z Bilbaa vítězství 3:1.

    Divoký první poločas začal již v sedmé minutě, kdy ale branka Sevilly neplatila pro předchozí faul Nolita. Právě Nolito ale o minutu později jako první rozvlnil síť po parádní přihrávce Franca Vázqueze. Závěr první půle patřil domácím a také po důrazu Aritze Adurize to vypadalo, že bude srovnáno, ale hlavnímu rozhodčímu přišla informace, že byl útočící hráč v ofsajdu a branka byla odvolána. Po změně stran přišlo rychlé vyrovnání. Susaetův rohový kop zužitkoval k přesné hlavičce Mikel San José. Sevillu ale poslal okamžitě zpět do vedení André Silva, který zakončil samostatný únik přesnou střelou kolem brankáře Simóna. Pojišťovací branku přidal po svém příchodu na trávník střídající Wissam Ben Yedder.

    Odveta na trávníku Sevilly se hraje již v příštím týdnu 16.1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po dlouhém nákopu Unaie Simóna hlavičkoval v souboji Amadou. Hosté se zmocnili balonu u středové čáry a nepouštějí domácí fotbalisty do závěrečného tlaku.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Zmar domácích symbolizovala Williamsova nepřesná přihrávka na několik metrů. Muniain se mohl po balonu pouze ohlédnout.
     
    89
    Prudký Miniainův centr dokázal s klidem odvrátit Mercado. Po odraženém balonu přiletěl do hostujícího vápna ještě jeden pas, ale ten sklepl hlavou Kjaer k Sorianovi.
     
    88
    Hostům výsledek vyhovuje. Kjaer poslal přihrávku Sorianovi, který následně dlouhým výkopem poslal balon do bezpečí daleko od svého vápna.
     
    87
    Oscar De Marcos už se nemohl dívat na zdlouhavou kombinaci domácího celku, tak to vzal na sebe. Střelu ze střední vzdálenosti ale umístil jen těsně nad břevno.
     
    86
    Domácí fotbalisté sice dohrávají zápas v tlaku, ale ke vstřelené kontaktní branky mají stále daleko. Sevilla se uchyluje k odkopům, ale i to jí stačí.
     
    85
    Guruzeta vysouval do útoku Muniaina, ale ten na přihrávku svého spoluhráče nereagoval. Hosté se ale zmohli na daleký odkop.
     
    84
    Bilbao se ještě v závěru zápasu snaží alespoň o korekci skóre. Iňaki Williams dlouho vedl míč na levé straně, ale po přesunu k vápnu byl obrán o hrací předmět.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce zápasu. Williamsův centr měl ve vápně najít De Marcose, který se ale dopustil útočného faulu.
     
    82
    Muniain pálil z nepřipravené pozice za hranicí pokutového území a podle toho to také dopadlo. Míč končí vysoko nad hostující brankou.
     
    80
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Susaeta, přichází De Marcos.
    79. Wissam BEN YEDDER - 1:3
     
    79
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla přidává třetí zásah! Promesova rána z velké dálky přes obranu neprošla, poté ale našel Nolito na hranici pokutového území WISSAMA BEN YEDDERA, který dělovkou k pravé tyči překonal Simóna.
     
    78
    Pořádně horko bylo v pokutovém území Sevilly. Soriano vyrazil míč jen do spoluhráče. Následně se ale dokázal vrátit a sebrat balon do rukavic.

    Vít Schück

    Branky: 50. San José – 8. Nolito, 54. Silva, 79. Ben Yedder

    Karty:   37. San José (ATB) – 38. Mesa (SEV), 62. Vázquez (SEV)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:15.
    Athletic Bilbao: Simón – Capa, Núňez, Álvarez, Balenziaga – San José, Iturraspe – Susaeta (80. De Marcos), Guruzeta, Córdoba (68. Williams) – Aduriz (43. Muniain)
    Náhradníci: Herrerín – García, Vicente, Martínez, Muniain, Williams, De Marcos

    Sevilla FC: Soriano – Mercado, Kjaer, Carrico – Promes, Mesa (55. Banega), Amadou, Vázquez (76. Sarabia), Arana – Nolito, Silva (70. Ben Yedder)
    Náhradníci: Vaclík – Gómez, Ben Yedder, Banega, Navas, Sarabia, Escudero

    Rozhodčí: Dell Cerro – Yuste, Álvarez
    Středa 16.01.2019
    Sevilla - Ath. Bilbao 0:1

    Branky: 77. Guruzeta

    Karty:   89. Carrico (SEV) – 90+3. Munain (ATB)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 16:14. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:14.
    thejrc.org