Boston – Washington 2:4 (kon.) | New Jersey – Toronto 2:4 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 3:4 (kon.)
Columbus – Nashville 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Dallas 2:1 (kon.) | Tampa – Carolina 3:1 (kon.)
St. Louis – Montreal 4:1 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 3:2 (kon.) | Edmonton – Florida 4:3 (2:0 po s.n.)
Vancouver – Arizona 3:4 (po pr.) | Vegas – San Jose 2:3 (kon.) | Los Angeles – Ottawa 1:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Carolina Hurricanes
Pátek 11.01.2019, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:40:38)
    Pavel Kubina přišel o rekord v počtu odehraných zápasů mezi všemi obránci Tampy Bay. Svým 663. startem v základní části ho překonal Švéd Victor Hedman.

     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 19:14
    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:35
    Petr Mrázek (CAR) 59 minut, 27 zákroků, 2 góly, 93,1%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brayden Point (TBL) 2+1
    2. Andrej Vasilevskij (TBL) 26 zák., 1 gól, 96,3%
    3. Justin Williams (CAR) 1+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 30 – 27 (3:12, 12:8, 15:7)
    Zablokované střely soupeře: 13 – 12
    Trestné minuty: 8 – 12
    Využité přesilové hry: 2/6 – 0/4
    Vyhraná vhazování: 58% – 42%
    Bodyčky: 29 – 24.
     
    Je dobojováno! Carolina odehrála na ledě nejlepšího týmu NHL velmi dobré utkání, ale stejně utrpěla první porážku v tomto roce. Tampa se herně strašně trápila a probudila se až po inkasovaném gólu z hokejky Justina Williamse. V dalších minutách domácí hráče nesmírně trápil dobře chytající Petr Mrázek, kterého až v 52. minutě poprvé překonal jeho parťák z letních tréninků Ondřej Palát. Od té doby už se hrálo jen na jednu branku. Hurricanes šli znovu do čtyř a to se jim stalo osudným, neboť v čase 56:45 rozhodl Brayden Point. Ten v úplném závěru přidal i trefu do prázdné branky a stanovil konečný výsledek 3:1 pro Tampu. Petr Mrázek s ní prohrál už desátý zápas v řadě, i když dnes proti hvězdným střelcům odvedl rozhodně kvalitní výkon.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Brayden POINT - 3:1
     
    59:34
    Tampa právě vstřelila branku!
    Žádné prodloužení se konat nebude! Sebastian Aho prohrál veledůležité vhazování, po kterém byl Stamkos ve středním pásmu společně s BRAYDENEM POINTEM a ten velmi snadno zaznamenal svůj osmadvacátý gól v sezóně. Asistence: Steven Stamkos, Alex Killorn.
     
    59:26
    Asi nejdůležitější dva zákroky pro Vasilevského! Ruský gólman jenom vyrazil Hamiltonovu ránu od modré a pak zlikvidoval také bekhendovou dorážku Williamse, kterému ještě pomáhali Teräväinen s Ferlandem.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:57
    Dalšího přerušení využila lavička Caroliny k oddechovému času. Na led stoprocentně půjdou útočníci Aho, Teräväinen a Ferland.
     
    58:44
    Až nyní Mrázek zasedl na hráčskou lavici. Vasilevskij mezitím chytře rozehrál nahozený puk a ten se ihned dostal ven z obranného pásma Tampy.
     
    58:10
    Petr Mrázek už měl namířeno na střídačku. Sudí v ten okamžil přerušili hru pro vysokou hůl a český gólman se kvůli buly ve středovém kruhu vrátil do branky.
     
    57:37
    Hurricanes to budou mít s vyrovnáním hodně složité. Bolts jsou při chuti a Mrázek si musel připsat další dva zákroky po střelách Erneho a McDonagha. Ty od sebe oddělilo zakázané uvolnění.
    56:45 Brayden POINT - 2:1
     
    56:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají druhou početní výhodu za sebou a chvíli před koncem poprvé vedou! Hedman pod menším tlakem přihrál doprava na Kučerova, jenž okamžitou přihrávkou nabil BRAYDENU POINTOVI. Ten se opřel do kotouče golfákem a uklidil ho ze svého pohledu k levé tyči, kam Mrázek se svou vyrážečkou o kousíček nedosáhl. Asistence: Nikita Kučerov, Victor Hedman.
     
    56:35
    Stamkos dostal přihrávku od Hedmana na brusle. Místo střely z první tak střílel z levého kruhu jenom zápěstím a to už se Mrázek stihl přesunout k bližší tyči.
     
    56:05
    Posledních pár střídání vyznělo jasně pro Tampu, která v závěru třetí třetiny může klidně rozhodnout. Za sekání dostává menší trest Greg McKegg!
     
    55:42
    Hodně ošklivým způsobem se puk odrazil k Pointovi, který pohotově přihrál za obranu na Kučerova. Ten zblízka nenašel recept na českého gólmana Caroliny.
     
    55:26
    V této sezóně bezesporu nejúdernější formace Lightning zůstala před Mrázkem. Ten svůj tým opět podržel při dalším výpadu ruského útočníka Kučerova.
     
    54:45
    Černák promáchl při pokusu o střelu z pravého křídla, ale jeho kolegové puk ještě udrželi v útočném pásmu.
     
    54:17
    Hurricanes museli kvůli signalizovanému ofsajdu opustit útočné pásmo. Dopředu tak míří Blesky z Tampy.
     
    53:43
    Anton Strålman vzal rozehrávku na sebe. Své vlastní nahození zpoza červené čáry ale nestihl dojet a kvůli tomu je pískán nevynucený icing.
     
    52:54
    Poprvé se ozývají také fanoušci, kteří ženou domácí hráče za rychlým obratem. Muži v modrém však musí aktuálně řešit starosti v obranném pásmu.
    51:56 Ondřej PALÁT - 1:1
     
    51:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Osm minut před koncem je vyrovnáno na 1:1! Všichni čtyři hráči Caroliny se sjeli na jednu stranu. Díky tomu byl Stamkos v levém kruhu úplně volný a toho si všiml Brayden Point. Střela domácího kapitána byla sražená k ONDŘEJI PALÁTOVI, jehož krkolomná dorážka se s trochou štěstí dostala přes nohy de Haana až za Mrázkova záda. Asistence: Steven Stamkos, Brayden Point.
     
    51:29
    Její začátek domácím hokejistům ale vůbec nevyšel, po prohraném buly a rychlém vyhození zakládají další akci až od vlastní branky.
     
    51:15
    Černák se snažil zpracovat vysoko sražený puk, přičemž byl zahákován ruským útočníkem Andrejem Svečnikovem. Bolts mají k dispozici další přesilovou hru!
     
    50:46
    Aho při boji u obranné modré lajny odpálil puk na zakázané uvolnění. Hra je nyní hodně kouskovaná a Tampě tak stále zbývá hodně času na vyrovnání.
     
    50:15
    Girardi nikam nespěchal během střídání Tampy. Po dlouhých vteřinách se konečně odhodlal rozehrát, ovšem vysoká hůl některého z hráčů hru ihned zastavila.
     
    49:32
    Canes vybojovali puk po tvrdém nástřelu Hedmana jen na chvíli. Domácí každopádně vyprodukovali z nepřesné rozehrávky icing a hra se stěhuje k Vasilevskému.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:14
    Kučerov přenechal puk Černákovi, který nadvakrát přihrál z pravého křídla přes de Haana před branku. Johnson z první vypálil, jenže Mrázek byl opět na správném místě a nepustil domácí hráče k žádné dorážce.
     
    48:25
    Opět chyba Tampy v dosti nebezpečném prostoru. Využít se ji snažil Aho, ale Vasilevskij jeho průnik po ose hřiště zastavil dobrým zákrokem.
     
    47:54
    Paquette dal svým tvrdým hitem ochutnat Slavinovi tvrdost mantinelů na stadionu Tampy. Alespoň to zvedlo některé zachmuřené diváky ze sedadel.
     
    47:33
    Foegele neúspěšně bojoval o nahozený puk. Domácí mírně zachybovali v rozehrávce, nicméně Rask unáhleným nahozením od modré nic nevymyslel.
     
    46:53
    Další rozehrávku českého gólmana zastavil na pravém mantinelu Cirelli a posunul puk na Strålmana. Ten střílel od modré, ale Mrázek už byl zpět na svém pracovišti.
     
    46:28
    Petr Mrázek zkontroloval dalekonosné nahození a vrátil puk na hokejky jeho spoluhráčů, kteří jsou po druhé přestávce o dost aktivnější.
     
    45:54
    Brock McGinn vystřelil jenom propagačně s cílem získat buly v útočném pásmu. To se mu i povedlo, neboť Vasilevskij po snadném zákroku neriskoval žádnou rozehrávku.
     
    45:36
    Ani tentokrát se hráči v modrém nedostali do útočné třetiny, protože puk vyletěl mimo hrací plochu. Hráči Tampy už jsou ze svého zmaru hodně frustrovaní.
     
    44:42
    Palát před útočnou modrou nevyzrál na Wallmarka, který i na kolenou zabránil českému útočníkovi projít do blízkosti Petra Mrázka. Ten ve třetí třetině nemá žádnou práci.
     
    44:12
    Lucas Wallmark vyhrál buly pro de Haana, jehož nahození mírně tečoval Martinook, ale mezi tři tyče kotouč nepřesměroval.
     
    44:05
    Trochu diskutabilní zakázané uvolnění Lightning. Za nahozeným pukem se hnal Erne, ale podle rozhodčích u něj nebyl včas.
     
    43:34
    Pointova střela z pravé strany neletěla ani metr, neboť skončila na noze van Riemsdyka. I další domácí pokus byl zablokovaný a stejně tak přihrávka Girardiho.
     
    42:32
    Coburn se vydal za svým vlastním nahozením a pak trochu chyběl vzadu, kde ho při blokování střely McGinna zastoupil Nikita Kučerov.
     
    41:44
    Další van Riemsdykova střela zpoza pravého kruhu neprošla přes Hedmana. Puk se pak k brankovišti nějak poodrážel, ale ruský gólman na to byl připravený.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:08
    Andrej Vasilevskij měl dobrý výhled na střelu od modré čáry a schoval puk do lapačky. Trevor van Riemsdyk musel rychle zapomenout na to, že by snad navýšil vedení Hurricanes.
     
    40:52
    Bolts několikrát pořádně nevyvezli puk na útočnou polovinu a ještě nějakou dobu musí bojovat ve svém obranném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 15 – 20 (3:12, 12:8)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 7
    Trestné minuty: 8 – 8
    Využité přesilové hry: 0/4 – 0/4
    Vyhraná vhazování: 51% – 49%
    Bodyčky: 20 – 18.
     
    Prostřední dějství už bylo mnohem zajímavější. První minuty tomu sice nijak nenasvědčovaly, avšak po gólové dorážce Justina Williamse už se hra značně rozhýbala. Lightning se trochu přiblížili svému hernímu standardu a vytvořili si několik výborných šancí. Jedna z nich i skončila gólem, nicméně Pointova trefa z úniku byla anulovaná pro ofsajd. Ostatní možnosti výborně chytající Mrázek dokázal zastavit a stále může reálně myslet na to, že Tampu teprve podruhé v kariéře porazí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Domácí v plném počtu.
     
    39:27
    Victor Hedman byl ve správný čas na správném místě a hokejkou srazil křižný pas z levého křídla až do středního pásma.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:40
    Znovu výtečně Joseph, který během nápřahu vyhazujícího McDonagha vystartoval proti Mrázkovi. Ten ale dával pozor a přiblížil se k volnému puku, u kterého byl přeci jen jako první.
     
    38:06
    Dobrá práce Paquettea a Josepha v útočném pásmu, kde po vyhození aktivně napadali hostující rozehrávku a získali tím několik cenných vteřin.
     
    37:47
    Dobré střídání Caroliny si vyžádalo nedovolený zákrok od Yanniho Gourdea, který od rozhodčích dostal dvouminutové posezení na trestné lavici za hákování McGinna.
     
    37:15
    Faulk přijel z druhé vlny pro přihrávku McGinna, ale z blízka trefil jenom prostor, který měl Andrej Vasilevskij zcela pod kontrolou.
     
    36:29
    Warren Foegele nevystřelil přes dva obránce. Puk se odrazil k Pescemu, který rovněž zakončovat nemohl, neboť byl ihned obklíčen.
     
    35:56
    Joseph měl trochu problémy se zpracováním přihrávky a sám se zahnal až do rohu útočného pásma, kde se o něj zkušeně postaral Trevor van Riemsdyk.
     
    35:10
    Ihned po Stamkosem vyhraném vhazování vypálil do Mrázkova betonu Hedman. Českého gólmana pak z pravého kruhu prověřil i jeho starý známý Ondřej Palát. Killornova dorážka už letěla mimo.
     
    34:41
    Girardiho pokus z delší vzdálenosti byl jenom propagační. Mrázek na puk dobře viděl a schoval ho do lapačky. Následuje reklamní pauza.
     
    34:14
    Johnson si stahovačkou udělal prostor ke střele z mezikruží. Levá ruka dobře chytajícího Mrázka byla na místě a Canes posléze vyhodili na icing.
     
    33:52
    Pesce zadovkou nechal puk McGinnovi, který střílel zpoza pravého kruhu těsně nad ledem do levého betonu domácího gólmana.
     
    33:36
    Zakázané uvolnění Caroliny, která po svém jediném gólu čelí narůstajícímu tlaku. Na střely však stále vede v poměru 18:12.
     
    33:22
    Stamkos si zkušeně pokryl puk v obranném pásmu a přes Paláta ho dostal ke Killornovi, jenž zleva vystřelil poměrně slabě a Mrázek snadno zasáhl.
     
    32:11
    Ferland se natlačil i s pukem před brankoviště, u kterého ještě hledal Martinooka, ale ten byl domácími obránci čistě ustrážen.
     
    31:42
    Rozjetý Erne byl těsně bráněn a proto raději objel branku. Zasunout puk mezi levou tyč a beton přesunujícího se Mrázka ale nedokázal.
     
    31:11
    Domácí v plném počtu.
     
    30:59
    Hosté v plném počtu.
     
    30:48
    Bučení fanoušků neustalo ani po komerční přestávce. Rozradostnit je nedokázal ani Kučerov, který byl sám před brankou, ale Mrázek skvělým zákrokem udržel Hurikány ve vedení.
     
    30:09
    Carolina si vzala výzvu a ta skutečně odhalila ofsajd. Point v něm nebyl, ale jeden z jeho spoluhráčů, který byl ve vrátkách na střídačku a ještě měl jednu nohu na ledě, ano. Hosté tak zůstávají ve vedení a Mrázek má zpět čisté konto.
    30:09 Neuznaný gól Pointa
     
    30:09
    Joseph fantastickou přihrávkou po ose hřiště dostal do úniku Braydena Pointa, kterého Mrázek napoprvé vychytal, ale šikovný útočník nesmírně pohotovou dorážkou ze vzduchu přeci jen dopravil kotouč do sítě.
     
    29:33
    Černák pálil švihem z vrcholku levého kruhu. Puk letěl k horní tyčce a Mrázek ho musel jenom krkolomně vyrazit před sebe.
     
    29:11
    To už je hodně frustrující pro Lightning, kteří podruhé přichází o početní výhodu po několika málo vteřinách. Za nedovolené bránění jde pykat kapitán Stamkos.
     
    29:04
    Cirelli porazil na buly Aha, čímž umožnil vypálit Stamkosovi. Letící puk nebezpečně tečoval právě Cirelli, ale Mrázek stihl zareagovat.
     
    28:59
    Point byl nedovoleně seknut Svečnikovem a později se v mezikruží přihlásil o přihrávku z pravého mantinelu. Hamilton jeho střelu z první hokejkou zablokoval.
     
    28:16
    Snad první ofsajd tohoto zápasu. Provinili se domácí, takže Point půjde na vhazování u modré čáry poblíž Petra Mrázka.
     
    28:12
    Hosté v plném počtu.
     
    27:43
    Stamkos měl čas a prostor na střelu švihem z levého kruhu. Mrázek na ni dosáhl pravou rukou a vyrazil puk alespoň do relativního bezpečí. O zbytek se postarali jeho spoluhráči.
     
    27:06
    Trápí se i Ondřej Palát, kterému odskočil puk k jednomu z hostů a ten ho bez váhání odpálil až k brance Andreje Vasilevského.
     
    26:39
    Domácí vůbec nejsou ve své kůže. Zbytečná ztráta při kombinaci u modré čáry budiž jasným důkazem. Canes jednoduše vyhazují a jdou střídat.
     
    26:12
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Warren Foegele – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:02
    Adam Erne si najel pro skvělou přihrávku přes zahuštěný prostor mezi modrou a červenou čarou. Zprava se řítil na Mrázka, ale překonat ho nedokázal.
     
    25:37
    Hlavní sudí zvednutou pravicí signalizuje trest na straně Caroliny. Domácí to zatím pozvolna zkouší v šesti proti pěti.
     
    25:08
    Pár vteřin po buly ve středovém kruhu už hosté znovu hrozili před Vasilevským, který si poradil s Foegeleho střelou od modré čáry.
    24:34 Justin WILLIAMS - 0:1
     
    24:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté se v pětadvacáté minutě dostávají do vedení! Dougie Hamilton dostal dlouhý pas napříč středním pásmem a před pravým kruhem měl spoustu času na střelu, kterou Vasilevskij betonem vyrazil přesně na JUSTINA WILLIAMSE a ten snadno dorážel do poloprázdné branky. Asistence: Dougie Hamilton, Calvin de Haan.
     
    23:42
    Point zasekl v útočném pásmu a předal puk Kučerovovi, který se pokusil vystřelit z osy hřiště, ale Mrázkovi spoluhráči zakončení zablokovali.
     
    22:28
    Už třetí odpískaná přihrávka rukou po nezdařené útočné akci Hurikánů. Obrázek hry se po změně stran zatím nijak nezměnil, šancí je jako sněhuláků v létě.
     
    21:34
    Killorn přebral puk od Paláta, udělal pár kroků směrem do útočného pásma a ze středu alespoň propagačně prověřil Mrázkovu pozornost.
     
    21:12
    Palátova přihrávka přes celou šířku kluziště se odrazila od hokejky Justina Williamse do hlediště. Vhazuje se po pravici českého gólmana Caroliny.
     
    20:46
    Aho neprostrčil finální přihrávku na McGinna. Kučerov okamžitě startoval na druhou stranu, ale zleva si na Petra Mrázka nepřišel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 3 – 12
    Zablokované střely soupeře: 7 – 4
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 56% – 44%
    Bodyčky: 7 – 11.
     
    Je za námi první třetina, která asi zklamala všechny hokejové fanoušky, kteří se těšili na parádní útočnou bitvu. Po jedenácti minutách byla statistika střel 1:1. Až postupem času se hlavně Hurricanes trochu rozstříleli, ale na bezbrankovém stavu nic nezměnili ani z nebezpečného brejku dvou na jednoho. Tampa zůstala za očekáváním ještě více, k ničemu se dokonce nedostala a ni v přesilové hře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Erne přejel útočnou modrou a shodil puk k levému mantinelu, kde stál Yanni Gourde a zápěstím nahodil puk do připraveného Petra Mrázka.
     
    19:42
    Domácí v plném počtu.
     
    19:29
    Hosté v plném počtu.
     
    19:19
    Největší šance první třetiny! Stamkos nebezpečně propadl na útočné modré. Foegele v brejku dvou na jednoho přihrál přes Strålmana na Raska, který z pravého kruhu mířil na zadní tyč, ale trefil jen urostlé tělo domácího gólmana.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:25
    Černák dostal přihrávku k pravému mantinelu a jen těsně minul Mrázkovu branku. Puk se následně poodrážel až mezi modré čáry.
     
    18:02
    Ferland z blízka Vasilevského nepřekonal. Po vyjetí zpoza branky se tento souboj ještě jednou zopakoval, ale domácí gólman byl opět úspěšnější.
     
    17:42
    Aho ukradl puk Hedmanovi, který zatáhl za záchranou brzdu a fauloval. Poměr sil na ledě se po třinácti vteřinách vyrovnává.
     
    17:29
    Johnson vyhrál buly na Černáka, jehož střelu poslal McKegg na zadní mantinel. K němu spěchal Hamilton, jenž rukou přistrčil Pointa a poslal ho ve velké rychlosti do hrazení. Je z toho menší trest.
     
    17:20
    Právě Kučerov přenesl hru zprava doleva, odkud to zkusil Paquette a po šestnácti minutách přidělal nějakou práci Mrázkovi, který nadvakrát zastavil puk ve výstroji.
     
    16:58
    Micheal Ferland převzal přihrávku z konce hrací plochy a z první vystřelil do hokejky Kučerova, která ruskému hráči vyletěla z rukavic. Puk kvůli tomu neskončil u brankoviště, ale někde v rohu.
     
    16:09
    Palátova střela z nouze šla přesně na hokejku Pesceho, který rozjel rychlý protiútok. De Haan se opřel do puku z levého křídla, ale na bezbrankovém stavu nic nezměnil.
     
    15:23
    Z chybné rozehrávky hostujícího mužstva resultuje zakázané uvolnění a vhazování po pravici Mrázka, který má stále na kontě jediný zákrok.
     
    15:06
    Domácí v plném počtu.
     
    14:53
    Trochu statická kombinace Caroliny v útočném pásmu. Propadnutá přihrávka ze zadního mantinelu skončila u Hamiltona, který neprostřelil Paquettea.
     
    14:09
    Po třiašedesáti vteřinách hostující přesilovky se puk konečně dostal k Vasilevskému, ke kterému prošla další střela z hokejky Justina Faulka.
     
    13:49
    Právě zkušený americký útočník se snažil v útočné fázi i zakončovat, ale trefil jenom některého z clonících hráčů mezi ním a Vasilevským.
     
    13:18
    Alex Killorn vyhrál vhazování nad Williamsem a jeden z jeho spoluhráčů okamžitě vyhodil až za Mrázka, odkud rozehrává Faulk.
     
    13:06
    Přesilovka pro Canes! Erik Černák objížděl Mrázkovu branku, ale vystřelit už nestihl, protože rozhodčí mezitím odpískali Gourdeovo zbytečné nedovolené bránění McKegga.
     
    12:31
    Foegele si sebral volný puk, který se k němu odrazil od zadního mantinelu, jenže ho zblízka vůbec neposlal do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    12:10
    A do třetice Vasilevskij, do jehož hrudníku vypálil po přiťuknutí od Aha finský útočník Teuvo Teräväinen.
     
    11:41
    A hned vzápětí další zákrok pro ruského gólmana, který nepustil za svá záda ani Ferlendovo zakončení z otočky.
     
    11:35
    Po deseti minutách diváci konečně viděli střelu mířící mezi tři tyče. Vasilevskij musel posouvat puk do strany po střele de Haana od modré čáry.
     
    11:16
    Nic vážného se ale nestalo. A to hlavně díky Ondřeji Palátovi, který se obětavě postavil proti střele Justina Faulka a srazil ji až do ochranné sítě.
     
    10:57
    Ferland zachytil puk ve středním pásmu a druhá formace v bíločervených dresech se díky tomu může pokusit vymyslet ohrožení Vasilevského brány.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:19
    Nenápadně vypadající šance Caroliny! Aho z levého kruhu přihrával před branku na McGinna, který byl v dobré pozici, jenže mu kotouč přeskočil hokejku.
     
    09:49
    Cirelliho útok dobře rotoval okolo Mráskovy branky, ale přesto si nenašel žádnou palebnou pozici.
     
    08:54
    Raskova střela z osy kluziště prosvištěla nad brankou Andreje Vasilevského, jenž se naposledy dotkl puku v sedmé vteřině zápasu.
     
    08:32
    Point sprintoval za obranu a nechybělo moc, aby se dostal do úniku. Přihrávka McDonagha ho minula jen o pár centimetrů.
     
    07:58
    Opět je pískáno pro přihrávku rukou ve středním pásmu. Pokračovat se bude až po uplynutí dvouminutové komerční přestávky.
     
    07:15
    Zatím je to hodně opatrné utkání. Oba brankáři zasahovali jen jednou, což je trochu překvapivé, neboť se potkávají dva nesmírně ofenzivní kluby.
     
    06:24
    Hamilton nadvakrát pálil z pravého mantinelu. První pokus byl zablokovaný a druhý zase letěl úplně mimo domácí branky.
     
    06:03
    Hosté v plném počtu.
     
    05:34
    Faulk se dostal pod tlak na zadním mantinelu, ale jeho spoluhráči volný kotouč přece jenom vytlačili pryč z obranného pásma.
     
    04:57
    Foegele se postaral o další vyhození přes všechny čáry. První poloviny přesilovky se Bleskům příliš nezdařila.
     
    04:19
    Hedman při střele z osy hřiště zlomil hokejku. Hostům se podařilo dvakrát vyhodit i díky menší chybce Ondřeje Paláta na modré čáře.
     
    04:03
    Teuvo Teräväinen podrazil Pointa a stal se prvním vyloučeným hráčem. Hurricanes budou muset čelit nejlepší přesilovce v soutěži.
     
    03:42
    Další Slavinovo vyhození už nezpůsobilo přerušení hry. Puk letěl do brankoviště a nyní je rozehráván domácími obránci.
     
    03:25
    Slavinův oblouček letěl do prostoru nikoho a skončil až odpískáním zakázaného uvolnění. Územní převaha Blesků bude pokračovat.
     
    02:48
    Domácí hokejisté si přihráli rukou, což pravidla nepovolují. Pak ale uspěli na buly ve středním pásmu a už se znovu ženou do ofenzivy.
     
    02:25
    Coburn se vydal podpořit domácí útok a našel si místečko, odkud vystřelil. Faulkem tečovaný puk však proletěl napravo od Mrázkovy klece.
     
    01:59
    Cirelli mohl jet z pravého mantinelu sám na Mrázka. Kotouč mu ale utekl od hokejky a vyjetý český gólman mu ho ustřelil do rohu.
     
    01:25
    Stalo se tak až nyní. Palát dobrým křižným pasem našel volného Stamkose, který střílel z pravého kruhu a Mrázek zasáhl svým levým betonem.
     
    00:37
    Trochu těžkopádný protiútok Tampy nebyl zakončený žádnou střelou, která by poprvé otestovala pozornost českého brankáře Petra Mrázka.
     
    00:03
    První zákrok pro Vasilevského přišel už po sedmi vteřinách, když s menšími problémy krotil McGinnovo bekhendové nahození od modré čáry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Strålman, Coburn – Killorn, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Gourde, Cirelli, Erne – Joseph, Paquette, Martel.

    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – Pesce, Slavin (A), Faulk (A), de Haan, D. Hamilton, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, Aho, B. McGinn – Martinook, Wallmark, Ferland – Williams (C), McKegg, Svečnikov – Mäenalanen, V. Rask, Foegele.

    Rozhodčí: Kozari, Peel – Gibbs, Mills.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vzájemné zápasy

    17.10.2018 Tampa Bay – Carolina 4:2
    08.04.2018 Carolina – Tampa Bay 3:2 pr.
    10.01.2018 Tampa Bay – Carolina 5:4
    25.10.2017 Carolina – Tampa Bay 1:5
    21.09.2017 Carolina – Tampa Bay 3:4.
     
    Carolina Hurricanes

    Klub z Raleighu se v první polovině sezony zařadil mezi pár největších zklamání. Zápas co zápas sice produkoval obrovský počet střel na branku, ale ve výsledcích se to prakticky vůbec neprojevilo. V prosinci se Hurricanes obrovsky trápili a z drtivé většiny zápasů odcházeli jako poražení. V poslední den roku však přišel obrat k lepšímu, Carolina i bez zraněného útočníka Jordana Staala vyhrála pětkrát za sebou a je tak jedním ze tří týmů, které v roce 2019 neztratily ještě ani bod. Zaměstnavatel českého brankáře Petra Mrázka se nastartoval dvěma výhrami nad trápící se Philadelphií. Poté doma porazil Columbus 2:4 a hned vzápětí přidal těsné venkovní výhry 5:4 a 4:3 nad Ottawou a New Yorkem Islanders.

    Nejproduktivnější hráči:
    • S. Aho – 45 bodů (16+29)
    • T. Teravainen – 34 bodů (10+24)
    • J. Williams – 24 bodů (10+14).
     
    Tampa Bay Lightning

    Botls předvádí od začátku sezóny skvělé výkony. V první polovině základní části byli jasně nejlepším týmem v soutěži a bylo by velkým překvapením, kdyby se na tom do začátku vyřazovacích bojů něco změnilo. Tampa nebodovala jen v osmi zápasech, suverénně kraluje v ofenzivních statistkách a na čele Východní konference má osmibodový náskok na druhé Toronto i třetí Washington. Lightning před pár dny padli na ledě San Jose a přišli o sérii šestnácti zápasů s bodovým ziskem v řadě. Příliš je to ale nepoznamenalo, neboť po návratu na domácí stadion přejeli Columbus 4:0. Nebyli u toho útočníci J.T. Miller a Ryan Callahan, kteří kvůli zraněním budou chybět i dnes.

    Nejproduktivnější hráči:
    • N. Kučerov – 71 bodů (21+50)
    • B. Point – 57 bodů (26+31)
    • S. Stamkos – 47 bodů (23+47).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Tampo Bay Lightning a Carolinou Hurricanes!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 52. Palát (Stamkos, B. Point), 57. B. Point (Kučerov, Hedman), 60. B. Point (Stamkos, Killorn) – 25. Williams (D. Hamilton, de Haan)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Strålman, Coburn – Killorn, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Gourde, Cirelli, Erne – Joseph, Paquette, Martel.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – Pesce, Slavin (A), Faulk (A), de Haan, D. Hamilton, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, Aho, B. McGinn – Martinook, Wallmark, Ferland – Williams (C), McKegg, Svečnikov – Mäenalanen, V. Rask, Foegele.

    Rozhodčí: Kozari, Peel – Gibbs, Mills

    Diváci: 19 092
    ocianews.com