Boston – Washington 2:4 (kon.) | New Jersey – Toronto 2:4 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 3:4 (kon.)
Columbus – Nashville 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Dallas 2:1 (kon.) | Tampa – Carolina 3:1 (kon.)
St. Louis – Montreal 4:1 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 3:2 (kon.) | Edmonton – Florida 4:3 (2:0 po s.n.)
Vancouver – Arizona 3:4 (po pr.) | Vegas – San Jose 2:3 (kon.) | Los Angeles – Ottawa 1:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Carolina Hurricanes
Pátek 11.01.2019, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:05
    Posledních pár střídání vyznělo jasně pro Tampu, která v závěru třetí třetiny může klidně rozhodnout. Za sekání dostává menší trest Greg McKegg!
     
    51:15
    Černák se snažil zpracovat vysoko sražený puk, přičemž byl zahákován ruským útočníkem Andrejem Svečnikovem. Bolts mají k dispozici další přesilovou hru!
     
    37:47
    Dobré střídání Caroliny si vyžádalo nedovolený zákrok od Yanniho Gourdea, který od rozhodčích dostal dvouminutové posezení na trestné lavici za hákování McGinna.
     
    29:11
    To už je hodně frustrující pro Lightning, kteří podruhé přichází o početní výhodu po několika málo vteřinách. Za nedovolené bránění jde pykat kapitán Stamkos.
     
    28:59
    Point byl nedovoleně seknut Svečnikovem a později se v mezikruží přihlásil o přihrávku z pravého mantinelu. Hamilton jeho střelu z první hokejkou zablokoval.
     
    26:12
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Warren Foegele – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:42
    Aho ukradl puk Hedmanovi, který zatáhl za záchranou brzdu a fauloval. Poměr sil na ledě se po třinácti vteřinách vyrovnává.
     
    17:29
    Johnson vyhrál buly na Černáka, jehož střelu poslal McKegg na zadní mantinel. K němu spěchal Hamilton, jenž rukou přistrčil Pointa a poslal ho ve velké rychlosti do hrazení. Je z toho menší trest.
     
    13:06
    Přesilovka pro Canes! Erik Černák objížděl Mrázkovu branku, ale vystřelit už nestihl, protože rozhodčí mezitím odpískali Gourdeovo zbytečné nedovolené bránění McKegga.
     
    04:03
    Teuvo Teräväinen podrazil Pointa a stal se prvním vyloučeným hráčem. Hurricanes budou muset čelit nejlepší přesilovce v soutěži.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 52. Palát (Stamkos, B. Point), 57. B. Point (Kučerov, Hedman), 60. B. Point (Stamkos, Killorn) – 25. Williams (D. Hamilton, de Haan)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Strålman, Coburn – Killorn, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Gourde, Cirelli, Erne – Joseph, Paquette, Martel.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – Pesce, Slavin (A), Faulk (A), de Haan, D. Hamilton, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, Aho, B. McGinn – Martinook, Wallmark, Ferland – Williams (C), McKegg, Svečnikov – Mäenalanen, V. Rask, Foegele.

    Rozhodčí: Kozari, Peel – Gibbs, Mills

    Diváci: 19 092
    ocianews.com