Aves – Feirense 1:1 (kon.) | Santa Clara – Benfica 0:2 (kon.) | Guimarães – Moreirense 1:0 (kon.)
konec
Vitória SC Guimarães
1:0 (0:0)
Moreirense FC
Pátek 11.01.2019, 22:15 • Estádio Dom Afonso Henriques, Guimarães • Portugalská Primeira Liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám dobrou sobotní noc. (00:13:15)
     
    V nezáživném utkání vítězí Vitória, která díky proměněnému pokutovému kopu připisuje do tabulky tři body. O jedinou trefu se postaral na začátku druhého poločasu Tozé, jenž v sedmdesáté minutě byl poslán předčasně pod sprchy za hrubý faul. Ovšem když popíšeme hru soupeře, tak ten byl směrem dopředu bezzubý. Duelu by po předvedené hře slušela bezbranková remíza, ale jak se říká, fotbal nemá logiku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jdeme již do třetí minuty nastavení a u balonu jsou stále hráči v bílých dresech, kteří kombinovali na polovině soupeře. Po ztrátě míče přišel faul a poté míč zakopl Tyler Boyd (Guimarães).
     
    90+1
    Do šestnáctky vnikl Heriberto Tavares, jenž se už nacházel v ostrém úhlu, a tak jeho střelecký pokus zamířil jen do boční strany sítě.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou nastavovat čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    Z obrovské dálky se do balonu opřel Pedro Nuno, jehož pokus za moc slov nestál. Zakončení totiž letělo hodně vysoko nad branku, a tak ohrozilo pouze divák v horních patrech tribuny.
     
    88
    V celém utkání se hodně přerušuje a jinak tomu není ani tentokrát. Hraje se na polovině hostujícího celku, kde se faulu dopustil Rafik Halliche.
     
    85
    Za vysokým nákopem vyběhl Jhonatan, který měl míč ve své moci, když jej atakoval Alhassan Wakaso. Domácímu útočníkovi je ještě před faulem odpískán ofsajd.
     
    84
    Hostující trenér vyhání své svěřence na polovinu soupeře, kde sice vidíme kombinaci. Jenže ta je tak pomalá, že se soupeř v poklidu přesouvá.
     
    83
    Tlak hostujícího celku stále nepřichází a další snažení zastavuje faul na půlce hrací plochy. Poté přišel centr z pravé strany, jenž mířil do míst, kde stál Douglas.
     
    79
    Vitória vyslala do šestnáctky soupeře, ale pro balon si vyběhl Jhonatan. Díky němu může hostující mužstvo myslet na útočnou část své hry.
     
    78
    Hráči v modrých dresech ztratili balon, a tak k faulu musel přejít Ivanildo Fernandes. Domácí celek se usadil před pokutovým územím soupeře.
     
    77
    Další útočnou akci Moreirense překazil faul, a tak se hra obrátí proti hostující brance. Dnes sledujeme zápas, který fanoušky nemůže nikterak bavit.
     
    75
    Moreirense sice opět získalo balon, ale přes půlící čáru nepřešlo. Naopak se bude muset bránit, jelikož Guimarães vhazuje.
     
    74
    Konec utkání se nezadržitelně blíží a tlak hostujícího celku nepřichází. Hráči v modrých dresech se nacházejí ale na útočné polovině.
    70. Červená karta
     
    70
    Červenou kartu dostává Tozé (Vitória SC Guimarães), který ztratil balon, a tak přišel s drsným skluzem. Domácí střelec branky soupeře trefil šlapákem a jde předčasně do sprch.
     
    69
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Ola John, přichází Tyler Boyd.
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Pedro Rodrigues, přichází Mattheus.

    Michal Luxa

    Branky: 47. Tozé (pen.)

    Karty:   19. Wakaso (GUM), 20. Rodrigues (GUM), 90+3. Boyd (GUM) – 36. Nenê (MRE), 68. J. Aurélio (MRE)   70. Tozé (GUM)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 1:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:19.
    Vitória SC Guimarães: Douglas – Sacko, Osorio, Pedro Henrique, Rafa Soares – Wakaso, Rodrigues (69. Mattheus) – John (69. Boyd), Tozé, Davidson – A. Guedes (50. Ó. Estupiňán).
    Náhradníci: M. Silva – J. C. Teixeira, Mattheus, Boyd, Ó. Estupiňán, Venâncio, Dodô.

    Moreirense FC: Jhonatan – J. Aurélio, I. Fernandes, Halliche, R. Lima – N'Diaye, Pacheco (65. Pedro Nuno) – Arsénio, Chiquinho, Tavares – Nenê.
    Náhradníci: Trigueira – I. Santos, D. Texeira, Aouacheria, Pedro Nuno, D'Alberto, Neto.

    Rozhodčí: Xistra – Moniz, Maia
    thejrc.org