Litvínov – Mountfield HK 1:2 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:1 (kon.)
Liberec – Olomouc 5:1 (kon.) | Pardubice – Chomutov 2:3 (1:3 po s.n.) | Sparta – Zlín 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Berani Zlín
Pátek 11.01.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji hezký víkend. U dalších online přenosů se budu těšit. (21:00:29)
     
    Utkání je za námi! Sparťané ve třetí třetině navýšili svoje hubené vedení zásluhou Andreje Kudrny, ale těsně před koncem zápasu se ještě stihl prosadit Dominik Lakatoš, který stanovil definitivní tečku za tímto duelem. Sparťané doma berou výhru 3:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Zlínští hokejisté nadále zkouší hru bez brankáře, Jiří Ondráček zkoušel střílel dvakrát z otočky, ale sparťanská obrana v čele s Machovským to zvládla.
    58:23 Dominik LAKATOŠ - 3:2
     
    58:23
    Zlín právě vstřelil branku!
    A hosté se prosazují. Zlínští trenéři si vzali oddechový čas, odvolali brankáře a vyplatilo se. Sedláček udržel kotouč, který se poté dostal až k Noskovi, jenž vystřelil a odražený puk dorazil do sparťanské klece útočník DOMINIK LAKATOŠ. Asistence: David Nosek, Ralfs Freibergs.
     
    58:08
    Menší komplikace pro sparťanské plány na dnešní tříbodové vítězství. Útočník Jan Buchtele (SPA) totiž vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za zdržování hry.
     
    57:08
    A mohlo být zle. Kubiš se vymanil od mantinelu a našel před brankou obránce Tomáše Valentu, jehož střela zápěstím letěla pouze mimo branku Machovského.
     
    56:39
    Klimek spěchal za pukem do útočného pásma, měl k němu ale moc daleko, čehož využil vracející se obránce Zlína. Hosté mají puk ve své moci na hokejkách.
     
    55:57
    Zlínský Nosek nastřeluje kotouč do útočného pásma a hosté se pokusí o další nápor na sparťanskou branku. Nyní ovšem puk končí v hledišti, hra je přerušena.
     
    55:03
    Velká šance domácích. Blain vystihl hostující rozehrávku a našel před brankou ještě lépe postaveného Jonese, který sám před Kašíkem nastřelil jeho betony.
     
    54:33
    Sparťané vyhráli vhazování v obranném pásmu a chtěli zaútočit. Pech obloučkem o mantinel chtěl vyslat dopředu Rouska, kotouč byl ale příliš rychlý.
    52:57 Andrej KUDRNA - 3:1
     
    52:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hlavní rozhodčí zkoumal video, ale nakonec gól platí. Blain nahazoval kotouč na branku hostí a ANDREJ KUDRNA šťastně tečoval puk do zlínské branky. Asistence: Jeremie Blain, Petr Vrána.
     
    52:49
    Sparťané budou mít možnost trochu se srovnat ve své další přesilové hře. Útočník Jakub Herman (ZLN) totiž dostal menší trest od rozhodčích za hákování.
     
    52:33
    Valenta úplně osamocen na vrcholu pravého kruhu pro vhazování chtěl hned střílet, na poslední chvíli mu do rány padl obětavý obránce Jeremie Blain.
     
    51:43
    Zlínští měli nyní slušný tlak v útočném pásmu. David Nosek dvakrát nebezpečně vypálil od modré čáry, sparťanský brankář opět musel zasahovat.
     
    50:44
    Řezníček nastřelil kotouč od modré čáry rovnou na branku Sparty, kde ještě byli připraveni další dva zlínští útočníci. Machovský vyrazil kotouč mimo nebezpečí.
     
    49:54
    Smejkal ve spolupráci s Pavelkou uklidnili hru v obranném pásmu, ale Zlínští krátce nato zavítali do útočného pásma. Machovský nemusel zasahovat.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 8. Klíma (Sill, Košťálek), 8. Pech (Kumstát), 53. Kudrna (Blain, P. Vrána) – 37. Fořt (Kubiš, J. Ondráček), 59. Lakatoš (Nosek, Freibergs)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Piskáček, Delisle, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka – Buchtele, P. Vrána, Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman – Kumstát, Pech, Rousek – Jones, Sill, Klíma.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek, Žižka, Řezníček, Valenta, Zbořil, Padrnos – Kubiš, Fořt, J. Ondráček – Lakatoš, P. Sedláček, E. Kulda – Herman, Honejsek, Okál – Popelka, Fryšara, Šlahař.

    Rozhodčí: Šír, Horák – Frodl, Lederer
    ocianews.com