Košice – MAC Budapešť 4:5 (2:3 po s.n.) | Žilina – Nitra 4:6 (kon.) | Miskolc – Poprad 3:2 (kon.)
Detva – Banská Bystrica 1:4 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 2:5 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
2:5 (1:2, 0:0, 1:3)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Pátek 11.01.2019, 18:30 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Nové Zámky právě vstřelily branku!
    Doslova na poslední chvíli se domácím ještě povedlo snížit manko na rozdíl tří branek. Ordzovenský se opřel do střely od modré čáry. Hollý ji levým betonem vyrazil přesně na JURAJE JURÍKA a ten už měl před sebou prázdnou branku. Asistence: Peter Ordzovenský, Henrich Ručkay.
     
    58:03
    Novák a Števuliak dostali 2+2 za hrubost. Michal Novák dvě minuty za krosček, a tak se bude hrát přesilovka Mikronu.
     
    56:05
    Liptovský Mikuláš právě vstřelil branku!
    Necelé čtyři minuty před koncem už je definitivně rozhodnuto! Lukáš Žiak byl při pokusu o zpracování Uhríkovy přihrávky natlačen k zadnímu hrazení. Poté udělal oblouk po rohu a zprava našel úplně volného ANDREJE LIŠTIAKA, jenž si odskočil od Bajtka a úplně sám zvýšil na 5:1. Asistence: Lukáš Žiak, Michal Uhrík.
     
    49:30
    Liptovský Mikuláš právě vstřelil branku!
    Liptáci dělají asi rozhodující krok k vítězství! Zbořilova rána z první byla z domácího pohledu hodně smolně zablokovaná na faulovaného Piatka. Ten fotbalově posunul puk k RÓBERTU VARGOVI, jenž po návratu z trestné lavice zkušeně zakončil samostatný nájezd. Asistence: Maroš Piatka, Filip Mezovský.
     
    47:21
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Róbert Varga – 2 min., krosček).
     
    44:17
    Liptovský Mikuláš právě vstřelil branku!
    Hosté zničehonic odskakují do dvougólového náskoku! Michal Novák ztratil puk bezprostředně po vhazování. Toho využil LUKÁŠ ŽIAK, který si najel do lepší palebné pozice a švihem zavěsil mimo dosah Andreje Košarišťana. Asistence: Michal Uhrík.
     
    32:02
    Druhý neuznaný gól tohoto zápasu. Tentokrát se předčasně radovali hosté, neboť střela Nemce byla Richardem Hunou protečovaná do sítě vysokou holí.
     
    26:53
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Tomáš Nádašdi – 2+2 min., vysoká hůl).
     
    24:37
    Henrich Ručkay agresivně dohrál Nádašdiho, kterého přilepil na zadní mantinel. Je z toho přesilovka pro Liptovský Mikuláš.
     
    15:00
    Liptovský Mikuláš právě vstřelil branku!
    I tuhle početní výhodu hosté využívají a otáčí skóre! Tamáši centroval z levého mantinelu na MARKA URAMA. K němu puk napřímo neprošel, ale díky dobré práci důrazného Sukeľa se tak přeci jen stalo. No a zkušený slovenský útočník pak rovněž zakončoval zprava do odkryté branky. Asistence: Jakub Sukeľ.
     
    14:23
    Liptovský Mikuláš právě vstřelil branku!
    Nádherná přesilovková souhra znamená vyrovnání na 1:1! Kriška křižným pasem našel vedle branky Urama, který opět prodal své zkušenosti a ještě našel u vzdálenější tyče RÓBERTA HUNU, jenž uklízel puk do prázdné branky. Asistence: Marek Uram, Martin Kriška.
     
    13:38
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (Patrik Rogoň – 2 min., sevření puku rukou). Bude se hrát pět na tři!
     
    13:14
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (Martin Jakúbek – 2 min., sekání).
     
    08:44
    Šimun se díky menšímu zaváhání Kuraliho ocitl v brejku dvou na jednoho, ve kterém přihrával Pospíšilovi. Ten sice dopravil puk do sítě, ale radost byla předčasná, neboť videorozhodčí prokázal úmyslné kopnutí.
     
    04:46
    Nové Zámky právě vstřelily branku!
    Domácí se v páté minutě dostávají do vedení! Zbořil bekhendem přenesl hru doprava na Dundáčka, který ještě přihrával metr před brankoviště, kde HENRICHA RUČKAYE neubránil Mezovský a útočník Nových Zámků z první zvedl puk nad Hollého. Asistence: Filip Dundáček, Adam Zbořil.
     
    02:19
    Dundáček propadl na útočné modré, díky čemuž se do brejku dvou na jednoho dostal Tamáši, jenže zakončujícího Vargu Košarišťan vychytal.
     
    00:18
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Matej Bača – 2 min., nedovolené bránění).

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Ručkay (Dundáček, Zbořil), 60. Jurík (Ordzovenský, Ručkay) – 15. Ró. Huna (Uram, Kriška), 15. Uram (Sukeľ), 45. Žiak (Uhrík), 50. Varga (Piatka, Mezovský), 57. Lištiak (Žiak, Uhrík)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Ordzovenský, Novák, Henderson, Hatala – Rogoň, Hruška, Štrauch – Ručkay, Zbořil, Jurík – Bajtek, Šimun, Pospíšil – Jakúbek, Fábry, Ondrušek.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý – Nemec, Kurali, Bača, Nádašdi, Mezovský, Lenďák, Fereta – Ri. Huna, Ró. Huna, Kriška – Varga, Tamáši, Uram – Sukeľ, Piatka, Števuliak – Lištiak, Uhrík, Žiak – Necha.

    Rozhodčí: Lokšík, Juhász – Krajčík, Vincze

    Diváci: 923
    ocianews.com