Amiens – PSG 0:3 (kon.) | Guingamp – Saint-Étienne 0:1 (kon.) | Nice – Bordeaux 1:0 (kon.)
konec
OGC Nice
1:0 (1:0)
Girondins Bordeaux
Sobota 12.01.2019, 20:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu dvacátého kola francouzské Ligue 1. Od osmi hodin večer se můžeme těšit na střetnutí mezi OGC Nice a Girondins Bordeaux!
     
    Girondins Bordeaux FC

    Hostující klub z posledních dvanácti zápasů rozdělených do čtyř různých soutěží prohrál jeden jediný. Přesto všechno v Bordeaux nemůže panovat žádná spokojenost, a to hlavně kvůli působení v Ligue 1. Ze sedmnácti kol Girondins vyválčil jen pět výher a s vyrovnaným skóre 20:20 se nachází ve spodní polovině tabulky na třináctém místě. V minulém týdnu se tým českého záložníka Jaroslava Plašila dvakrát utkal s druholigovým Le Havrem. V rámci Coupe de France nečekaně vypadl výsledkem 0:1, nicméně v ligovém poháru si vše vynahradil a díky stejnému výsledku postoupil už do semifinále. V lize Bordeaux naposledy hrálo ještě před Vánoci a remizovalo 1:1 s Amiens, když o vedení přišlo v 87. minutě.
     
    OGC Nice

    Celek z města ležícího na Azurovém pobřeží Středozemního moře je už nějakou dobu tradičním zástupem první poloviny tabulky a adeptem o evropské poháry. K těm to Nice mělo ještě na začátku prosince docela blízko. Z posledních čtyřech zápasů ale uhrálo jen tři body za tři remízy a ve vyrovnané části tabulky se propadlo na desáté místo, z něhož aktuálně ztrácí jediný bodík na šesté Marseille. Obrovským problémem Nice je střílení branek, kterých v osmnácti kolech dalo jen třináct. Naposledy se ani jednou neprosadilo na hřišti Štrasburku, kde prohrálo 0:2. Svěřencům Patricka Vieiry se nezařadilo ani v obou tamních pohárech – z toho celonárodního vypadli po penaltách s Guingampem a v ligovém před pár dny dostali výprask 1:4 od Toulouse.
     
    Vzájemné zápasy

    28.10.2018 Bordeaux – Nice 0:1
    25.02.2018 Bordeaux – Nice 0:0
    17.12.2017 Nice – Bordeaux 1:0
    02.04.2017 Nice – Bordeaux 2:1
    21.12.2016 Bordeaux – Nice 0:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Hérelle, Dante (C), M. Sarr – Attal, Cyprien, Sylvestre, Tameze, Saint-Maximin – Makengo, Sacko.
    Náhradníci: Clementia – Burner, Jallet, Danilo, Boscagli, Srarfí, Walter.

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Jovanović, Poundjé – Plašil, Otávio, Bašić – Karamoh, Briand, Kalu.
    Náhradníci: Poussin – Lewczuk, Palencia, Lerager, Cornelius, de Préville, Kamano.

    Rozhodčí: Rainville – Aube, Boutry.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned ze startu dobrá šance pro Girondins! Tamaze nezpracoval těžkou přihrávku kousek před svým vápnem. Míč se odrazil ke Karamohovi a ten z dobré pozice skoro až trestuhodně přestřelil!
    1. Yann Karamoh (BOR)
     
    2
    Kalu byl faulován a získal pro hosty standardní situace z místa, které není úplně ideální palebnou pozicí.
     
    3
    Sám faulovaný Kalu proto centroval, ale defenziva Nice letící balón velmi snadno odvrátila pryč z pokutového území.
     
    4
    Velmi snadno se hostující fotbalisté prokombinovali až do pokutového území, ve kterém Attal našel Karamoh. Ten nevyužil ani svou druhou šanci, neboť v nedobré pozici minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    5
    Sylvestre z první prostrkával míč za obranu. Sacko se do úniku ale nedostal, neboť ke Costilovi srazil míč Maxime Poundjé.
     
    6
    Saint-Maximin dělal co mohl, aby udržel míč na svých kopačkách. To se mu podařilo i za cenu nedovoleného zákroku na svou osobu.
     
    7
    Kalu na sebe navázal několik hráčů a přihrál Briandovi. Rozhodčím to chvíli trvalo, ale nakonec odmávali a odpískali výrazný ofsajd.
     
    8
    Nevalná forma Nice se pochopitelně odráží také na návštěvnosti. Krásný stadion je při utkání proti Bordeaux poloprázdný.
     
    9
    Snadná práce pro Waltera Beníteze, jenž sebral centr z pravé strany a rychle rozehrál. Akce Nice však měla velmi krátkého trvání.
     
    10
    Plašil si hodně dovolil ve středovém kruhu a přihrál na levou stranu, odkud přišla nechytatelná přihrávka pro Brianda. Míč propadl až k Benítezovi.
     
    11
    Zahrál si i druhý gólman Benoit Costil, který vystartoval pryč z branky a skočil pod nohy Attalovi, který neúspěšně upaloval za přihrávkou do volného prostoru.
     
    12
    Allan Saint-Maximin neměl šanci zastihnout uvnitř hrací plochy nákop k levé autové čáře, odkud vrátí míč do hry Sabaly.
     
    13
    Zničehonic je tady penalta pro Nice! Sacko při snaze zpracovat těžký míč víceméně vybíhal pryč z vápna. Jovanović spěchal za ním a nešikovně mu brknul o nohu, což zapříčinilo pád.
     
    15
    Celá situace se ještě zkoumala u videa. Malinko to vypadalo, že se Sacko při zpracování dotkl míče rukou, ovšem nic takového se nepotvrdilo.
     
    16
    Nice právě vstřelilo branku!
    Domácí se v sedmnácté minutě dostávají do vedení! Míč si na penaltový bod postavil ALLAN SAINT-MAXIMIN, jenž vypálil ze svého pohledu k levé tyči. Střela byla skvěle umístěná a Costilovi nebylo nic platné, že vystihl směr letu balónu.
    16. Allan SAINT-MAXIMIN - 1:0
     
    17
    Další faul v pokutovém území. Tentokrát na druhé straně, ovšem jednalo se jen o provinění útočícího hráče.
     
    18
    Domácím najednou narostla křídla. Aktivní je autor penaltové trefy Saint-Maximin, jehož centr zleva odvrátil Koundé.
     
    19
    Briand byl faulován Tamazem kousek od půlící čáry. Následuje pozvolná rozehrávka hostů z Bordeaux.
     
    20
    Plašil roztáhl hru doprava, odkud přiletěl centr na Kalua. Ten měl dost prostoru na hlavičku, ale tu poslal přesně do Benítezovy náruče.
     
    22
    Christophe Hérelle byl pozdě v souboji s Jimmym Briandem a stal se prvním hráčem, který vyfasoval žlutou kartu.
     
    24
    Otávio si kryl míč před Cyprienem, který ho zfauloval. Pokračuje postupná kombinační akce Bordeaux.
     
    25
    Hra v posledních minutách ztratila tempo. Hosté nemohou projít přes zahuštěný střed hřiště a nepomáhají mu ani poměrně časté fauly Nice.
     
    26
    A další nedovolený zákrok uprostřed hřiště. Kalu neměl šanci získat míč a přesto šel skluzem po Attalovi, kterého zezadu sejmul na žlutou kartu.
     
    27
    Právě Kalu nabral rychlost a na levé straně utekl dvěma protihráčům. Poté ale dal až moc prudkou přihrávku na nedaleko stojícího Bašiće, který ji neměl šanci zpracovat.
     
    28
    Briand předal balón Otáviovi, který měl kolem sebe moře volného prostoru. Z nastalé situace ale rozhodně nevytěžil maximum, slabá střela byla pro Beníteze snadno chytatelná.
     
    30
    Držení míče: 46% – 54%.
     
    31
    Karamoh vyzvedl přihrávku před šestnáctku, odkud to zkoušel technickou střelou, ale branka pro něj byla znovu malá.
     
    32
    Hosté mají hodně vychýlenou mušku! Plašil rozjel slibně vypadající akci, která skončila přihrávkou Brianda na Otávia, jenž pálil nad břevno.
     
    33
    Dante zvládl relativně snadnou práci ve vlastním vápně a vyhlavičkoval letící nákop do klidnějších vod.
     
    34
    Předávka Kalua na Karamoha byla tím posledním, co hostující akce přinesla. Byl totiž signalizován předchozí ofsajd Brianda.
     
    35
    V poslední čtvrthodině je Bordeaux jasně lepší. Otávio se dostal k další střele z další vzdálenosti a pravačkou zase mířil nad horní tyčku Benítezovy branky.
     
    36
    Costi prokázal chladnou hlavu a pod menším tlakem napadajících soupeřů konstruktivně rozehrál na Jovanoviće. Jeho spoluhráči míč ztratili, ale problémy z toho neměli, mneboť Saint-Maximin přihrával jen do autu.
     
    37
    Attal si pohlídal soupeřovu dlouhou diagonálu a hlavou usměrnil míč do rukavic Beníteze, jenž zůstává nepřekonán i v probíhající sedmatřicáté minutě.
     
    38
    Domácí to vzali přes levou stranu. Saint-Maximin potáhl balón a přihrál jej do vápna, kde Sackovi nevyšlo zpracování středně vysoké přihrávky.
     
    39
    Opět velmi podobná situace. Allan Saint-Maximin tančil nad balónem, jenže ve velkém vápně nenašel žádného spoluhráče v černočerveném dresu.
     
    40
    Do třetice snažení úspěšného exekutora penaltového kopu, který pro Nice vytěžil alespoň výhodu rohového kopu.
     
    41
    Hérelle se dostal k hlavičce po prudkém centru na přední tyč. Costilovu branku ale minul a stále tak platí nejtěsnější možné vedení Nice.
     
    42
    Bordeaux většinou útočí do plných, a tak šikovný pravý bek Youssouf Sabaly nedostává prostor na své kvalitní výpady podél postranní lajny.
     
    43
    Makengo se dostal i s balónem před Plašila, který trochu klopýtal a poslal svého soupeře k zemi. Kopat se bude proti Costilovi.
     
    44
    Karamoh vybojoval pro hosty autové vhazování, po kterém centroval Sabaly a právě prvně jmenovaný zkoušel střílet. Pokus tečoval Briand a poslal míč mimo tři tyče.
    44. Briandova nepřesná teč
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+1
    Poundjému se vůbec nepovedl centr z levé strany. Balón se od jeho kopačky a výtečně připraveného trávníku odrazil do Benítezovy nachystané náruče.
     
    45+2
    Tamaze posunul balón doleva, kde to na sebe vzal Saint-Maximin, ale jeden z obránců ho tentokrát na hraně pokutového území zastavil.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní poločas, který měl poráčně svižný začátek, neboť hned v první minutě měl velmi dobrou možnost Yan Karramoh. Ten ale vystřelil tak, jak v dalších minutách všichni jeho spoluhráči – nepřesně. Nice toho v útočné fázi moc nevymyslelo, ale přesto se ujalo vedení, když Jovanovićem zaviněnou penaltu zkušeně proměnil Allan Saint-Maximin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z hlavních trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původně psaných základních jedenáctkách.
     
    48
    Attal čelil centru Karamoha a přitom dostal ránu do hlavy, takže musí být ošetřován.
     
    49
    Allan Saint-Maximin střílí z rohu velkého vápna jenom doprostřed branky. Tam nemohl brankář Costil chybět.
     
    50
    Sabaly šikovným pasem přihrál do vápna před Brianda, který spadl po kontaktu s Dantem, ovšem hlavní rozhodčí zůstal v naprosté klidu.
     
    51
    Saint-Maximin hledal před hostující brankou Sacka. Sice ho nenašel, ale domácí tým ještě může pokračovat rohovým kopem.
     
    52
    Wylan Cyprien poslal míč na přední tyč, kde stál Sabaly a dosti neortodoxním způsobem odkopl balón zpět za koncovou čáru. Z druhého rohu už nic nebylo.
     
    53
    Hlavičkáři Nice ještě zůstali v pokutovém území pro následné vteřiny. Na centr zprava přesto nikdo z nich nedosáhl.
     
    54
    Christophe Hérelle hodně odvážně kombinoval s vyběhnutým gólmanem Benítezem. O míč při fintě přišel, ale Bordeaux toho nijak nevyužilo.
     
    55
    Makengo neměl vůbec dobrou pozici na centr, o který se na levém křídle sice pokusil, ale poslal balón jen do rukavic Benoita Costila.
     
    56
    Sacko dostal míč za obranu. Ve vápně se však zastavil a už nedokázal přihrát na dobíhajícího Eddyho Sylvestreho.
     
    57
    Saint-Maximin udělal pěknou kličku, kterou se zbavil dvou hráčů najednou, nicméně zleva přihrál do místa, kde neměl žádného spoluhráče.
     
    58
    Allan Saint-Maximin a Sacko si opravdu rozumí. Druhý jmenovaný teď pádil sám na branku, jenže trefil jen Costila a navíc vybíhal z miniaturního ofsajdu.
     
    60
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jaroslav Plašil, přichází François Kamano.
     
    61
    Držení míče: 47% – 53%.
     
    62
    Sabaly vytěžil pro Bordeaux alespoň výhodu rohového kopu. S jeho ubráněním neměl domácí tým sebemenší problémy, nicméně o chvíli později přišel Tamazeho faul na Karamoha a další standardní situace pro hosty.
     
    63
    Toma Bašić to zkoušel stříleným centrem, který přeletěl dvoučlennou zeď, ale pak narazil na nohu dobře postaveného Malanga Sarra.
     
    63
    Wylan Cyprien byl u půlící čáry trefen skluzujícím Bašićem, za který byla udělena žlutá karta. Záložník Bordeaux si bude muset dávat od této chvíle pozor na podobné zákroky.
     
    64
    Kalův míč za obranu byl až moc dlouhý pro jediného nabíhajícího spoluhráče. U přihrávky byl jako první vyběhnuvší Walter Benítez.
     
    65
    Sarr skočil na kličku Kalua, kterého kousek před vápnem zastavoval Jean-Victor Makengo faulem. Resultuje z toho přímý kop z necelých čtyřiadvaceti metrů.
     
    66
    I o tuhle rozehrávku se postaral Bašić, jenže mířil nad břevno. Ani postupující čas nezlepšil přesnost hostujících zakončení.
     
    66
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jean-Victor Makengo, přichází Rémi Walter.
     
    67
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Toma Bašić, přichází Lukas Lerager.
     
    68
    Kalu zrychlil na pětníku. Sarr se s ním stihl vrátit a zablokoval přihrávku směřující před Benítezovu branku na rohový kop.
     
    69
    Jeden z minima zákroků pro domácího strážce branky, který schoval do rukavic Briandovu prudkou hlavičku. Bordeaux zbývá na vyrovnání posledních dvacet minut.
     
    70
    Tohle se domácím úplně nepovedlo. Klidně už to mohlo být 2:0! Saint-Maximin dostal přihrávku ze středu hřiště a v situaci dva na dva na sebe navázal oba obránce. Pak přihrál na úplně volného Sacka a ten s naloženou šanci naložil mizerně, když vůbec netrefil branku.
    70. Ihsan Sacko (NIC)
     
    71
    Další střela zpoza šestnáctky byla jedním z hostů sražená na roh. Nice ho velmi rychle rozehrálo, ovšem následný pokus byl pro Costila velmi snadno řešitelný.
     
    72
    Na druhé straně byla na roh zablokovaná také Kamanova střela z dálky. Jovanović to u malého vápna zkoušel akrobaticky, ale míč netrefil ideálně a Benítez si poradil.
     
    73
    Briand si nabíhal na zadní tyč po standardní situaci z hloubi pole. Balón k němu sice spadl, ale z úhlu ho nestihl přesměrovat na branku.
     
    74
    Youcef Attal doběhl na chvíli volný míč. Na úrovni koncové čáry ale neobešel svého strážce a pokračovat se bude jen odkopem od branky Benoita Costila.
     
    75
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yann Karamoh, přichází Andreas Cornelius.
     
    76
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Ihsan Sacko, přichází Basím Srarfí.
     
    77
    Nepříjemný střet Corneliuse a Sarra ve vzdušném souboji. Podle rozhodčích to byl nedávno příchozí útočník Bordeaux, který si počínal nedovoleně. Domácí rozehrávají kousek od svého vápna.
     
    78
    Briand získal míč pro Corneliuse, který trochu zpomalil a posunul balón doleva. Kamano si ho rychle hodil na pravačku, avšak z třiceti metrů vystřelil úplně mimo.
     
    79
    Jules Koundé těsně vedle hostujícího vápna skluzem sestřelil čerstvého Srarfího a bude dohrávat se žlutou kartou. Domácí hráč si trochu poranil rameno a nechal se ošetřit.
     
    80
    Standardní situaci z levé strany rozehrál Cyprien, který zřejmě zkoušel z nulového úhlu zakroutit míč přímo do branky, ovšem tu o kousek minul.
     
    81
    Na druhé straně Kamano postupoval po koncové čáře vstříc Benítezovi a vybojoval aspoň roh. Po něm zaúřadoval zkušený Dante, jenž vyhlavičkoval centr z levé strany.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá posledních deset minut. Koncovka je stále poměrně otevřená, nicméně Bordeaux potřebuje akutně zpřesnit zakončení, která létají všude možně kolem Benítezovy brány.
     
    83
    Basím Srarfí je znovu v nefotbalové pozici. Opět se drží za levé rameno, které si pochroumal při dopadu po skluzu Koundého. Možná bude muset chvíli po nástupu opustit hrací plochu.
     
    84
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Basím Srarfí, přichází Christophe Jallet.
     
    85
    Costil velmi dobře přečetl hru a vystartoval proti nákopu, u kterého byl o dost dříve než sprintující Allan Saint-Maximin.
     
    87
    Menší trable s kotníkem měl Sabaly, který upadl v souboji s Walterem. I přes bolest se ale musel ihned zvednout, aby neztrácel čas zbývající na vyrovnání.
     
    88
    Youcef Attal ve sprintu ustál souboj a postaral se o přenesení hry na levou stranu, kde byl velezkušený Jallet, jenže nestihl přihrát ani odcentrovat do šestnáctky.
     
    89
    Sabaly si naběhl na velmi rychlou rozehrávku standardní situace. Finální přihrávka z pravého kraje velkého vápna však neprošla přes balík domácích obránců.
     
    90
    Briand si našel vysoký nákop z hloubi pole. Hlavičkoval ale ze záklonu a vyprodukoval naprosto propagační střelu, která nemohl Beníteze zaskočit.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty. To se úplně nelíbí domácím fanouškům, kteří by si přáli okamžitý konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté po ztrátě míče zůstali natlačení u pokutového území a v jeho blízkosti míč znovu získali. Dlouhé pasy před branku však obrana Nice s přehledem likviduje.
     
    90+3
    Eddy Sylvestre byl po odehrání míče faulován Poundjém, který přitom sám inkasoval nějakou tu bolístku. Walter Benítez určitě nebude pospíchat s rozehrávkou.
     
    90+4
    Asi poslední žlutou kartu dostal Youcef Attal, který dávno po odpískání malinko nesportovně odkopl míč tak, aby hosté nemohli postupovat vpřed.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utkání mezi Nice a Bordeaux moc zajímavých momentů nenabídlo. Ke střelám se oba týmy občas dostávaly, jenže drtivá většina z nich letěla o pořádný kus mimo tři tyče. O tříbodovém zisku pro Nice tak rozhodl nešikovný faul v pokutovém území od Jovanoviće, který z penalty potrestal Saint-Maximin. Svěřenci Patricka Vieiry tak můžou slavit první vítězství od pětadvacáté listopadu a posun vyrovnanou tabulkou na šesté místo, odkud už mají na dohled místa zaručující evropské poháry. Plašilovo Bordeaux naopak v lize prohrává poprvé od 28. října a po dnešních duelech mu bude patřit třináctá příčka.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:12. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:17.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:00:11)

    Michal Břuchanský

    Branky: 16. Saint-Maximin (pen.)

    Karty:   22. Hérelle (NIC), 90+4. Attal (NIC) – 26. Kalu (BOR), 63. Bašić (BOR), 79. Koundé (BOR)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:12. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:17.
    OGC Nice: Benítez – Hérelle, Dante (C), M. Sarr – Attal, Cyprien, Sylvestre, Tameze, Saint-Maximin – Makengo (66. Walter), Sacko (76. Srarfí, 84. Jallet).
    Náhradníci: Clementia – Burner, Jallet, Danilo, Boscagli, Srarfí, Walter.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Koundé, Jovanović, Poundjé – Plašil (60. Kamano), Otávio, Bašić (67. Lerager) – Karamoh (75. Cornelius), Briand, Kalu.
    Náhradníci: Poussin – Lewczuk, Palencia, Lerager, Cornelius, de Préville, Kamano.

    Rozhodčí: Rainville – Aube, Boutry
    ocianews.com