Litoměřice – Kladno 2:5 (kon.) | Benátky n/J – Přerov 0:1 (kon.) | Třebíč – Havířov 5:2 (kon.)
Vsetín – Motor ČB 3:2 (kon.) | Jihlava – Slavia 3:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
HC Slavia Praha
Sobota 12.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý předvíkendový večer ze zasněžené Vysočiny! Chance Liga pokračuje sobotním 45. kolem. Poslední zápas třetí čtvrtiny soutěže uzavře souboj dvou tradičních týmů. Na jedné straně je jihlavská Dukla, která si udržuje stále dostatečný odstup od týmů pod sebou, na druhé pak pražská Slavia, která bojuje o postup do play-off v našlapaném středu tabulky. Pokud se na D1 nestane nic hrozivého, utkání začne v sobotních 17:30!
     
    HC SLAVIA PRAHA
    9. místo, 61 bodů, skóre 122:135, bilance 17-0-10-14
    Bylo rozhodně lépe v slávistickém táboře. Na začátku sezony měla Slavia desetizápasovou bodující sérii, kterou mimochodem ukončila právě Dukla domácí výhrou 3:0. V poslední době se ale spíše plní sekce proher než výher a nastal pomalý propad tabulkou na hranici první osmičky, která zajišťuje účast v play-off. A pokud chtějí sešívaní mít do závěrečné čtvrtiny lepší pozici, bylo by záhodno bodovat, především pak v Přerově, který je o pozici nad sobotním soupeřem Dukly.

    Slavia přitom neměla vůbec špatný prosinec, kdy ze 33 bodů udělala 16, zejména předvánoční období bylo velice dobré. Z pěti zápasů hned čtyři výhry, na domácí půdě to byly cenné výhry s Prostějovem a Kladnem, venku pak naprosto suverénní rozmrznutí v Kadani. Nezadařilo se pouze v Havířově, který vyslal Pražany domů s pěti góly navíc. Jenže oblast po Vánocích a vstup do nového roku není značka ideál. Ze šesti utkání sice 7 bodů z 18, jenže také pět proher. Jediná výhra přišla 3. ledna ve frýdeckomístecké Polárce. Z pěti prohraných zápasů se čtyřikrát muselo nastavovat, shodný výsledek 2:3 po nájezdech přišel v Třebíči a s Litoměřicemi, ten samý resultát, akorát v prodloužení se urodil na Vsetíně. Nula bodů přišlo v přestřelce s Porubou (4:5).

    Poslední utkání bylo pro Slavii hořčí než pivo IPA. Proti Benátkám držela ještě v 59. minutě dvoubrankové vedení, jenže po šedesáti minutách z toho byl remízový stav 4:4 a obrat přišel od Benátek v nájezdech – 4:5 po SN.
     
    OSLABENÍ SLÁVISTICKÉHO KÁDRU
    Slavia utrpěla na hráčském poli dvě těžké ztráty. Nejprve za záhadných okolností opustil tým nejproduktivnější hráč Jan Veselý (36 zápasů, 19+12). Sám hráč to nesl velice těžce, viz jeho příspěvek na sociálních sítích, konkrétně Instagramu. O to zvláštnější celý trejd působí v tom smyslu, že Veselý jde ze Slavie, která má reálnou možnost dostat se do play-off, do utrápeného a předposledního Ústí nad Labem, které sezonu dohrává prakticky z důvodu nutnosti. Za něj přišel kapitán ústeckého týmu, jihlavským fanouškům známý Daniel Vrdlovec.

    Aby toho nebylo pro kádr Slavie málo, z branky se poroučí i gólman David Honzík. Ten byl v Edenu na hostování z Holešovic, konkrétněji z pražské Sparty. Na Slavii si vybudoval pozici jedničky, jenže po 17 odchytaných utkáních se stěhuje po dvou a půl letech zpět na Vysočinu. Ano, vrací se zpět do jihlavské Dukly a doplňuje velice silné a vyrovnané duo Niklas Lundström – Jan Brož. Pokud v sobotu nastoupí, bude to pro něj zřejmě velice pikantní zápas...
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    1. místo, 85 bodů, skóre 144:86, bilance 24-5-3-8
    Společným jmenovatelem posledního zápasu sobotních soupeřů jest Benátky nad Jizerou. Nepříjemný soupeř, se kterým se Jihlava vždy během sezony trápila, ukázal svoji nově nabytou formu a ve své malé hale se specifickou diváckou atmosférou pořádně Duklu trápil. Opět musela Jihlava otáčet z 0:1, opět se body dělily až v nastavení. V samotném závěru prodloužení se po přečíslení 2 na 1 prosadil Jan Pohl a přidělil Dukle cenné body do tabulky.

    V případě domácího týmu se dá hovořit, že hůře bylo. Začátek sezony donutil nejednoho fanouška napsat názor, zda Jihlava chce opravdu postoupit zpět. Z 12 zápasů totiž šest prohrála. Ale cestu na průběžné první místo nastartovalo období od 24. října do 21. listopadu, kdy mohla Dukla získat až 27 bodů. Získala jich přesně 27. Ano, přesně taková byla nejlepší série v probíhající sezoně. I nadále ale pokračovala v konstantních výkonech a v třetí čtvrtině soutěže nezvládla pouze čtyři zápasy.

    První byl, dnes už „slavný“ na Vsetíně poměrem 2:9. Druhý přišel doma proti českobudějovickému Motoru, urputný zápas opanoval Motor výsledkem 2:0. Třetí výpadek, ale s bodovým ziskem, byl doma proti Frýdku-Místku po Vánocích, kdy oslabený Frýdek překvapil a obral Duklu o dva body – 3:4 po prodl. Poslední prohra přišla opět se Vsetínem, který v oboustranně vynikajícím utkání, které svým výkonem ale moc nepodpořili rozhodčí, vyhrál 3:2, i přes enormní tlak Dukly v posledních dvou třetinách. Po volném kole je z toho první místo s osmibodovým náskokem na druhé Kladno, které se přetahuje se Vsetínem. Jihlava ale má odložený zápas s Kadaní k dobru.
     
    POSÍLENÍ JIHLAVSKÉHO KÁDRU
    Do 1. února je stále možnost podepsat některé hráče, či jim vyřídit hostování. Dukla byla na přestupovém poli aktivní a přivedla do Jihlavy dva hráče. Tím prvním je obránce Martin Matějíček, který přišel na hostování do konce sezony ze Zlína, kde je i vázán smluvně. V probíhající sezoně hostoval v ostravské Porubě, nyní se tedy stěhuje na Vysočinu. Jihlava se Zlínem obchoduje a mění velice čile, trefou se ukázalo býti angažování Nicolase Werbika, dobrý dojem zde zanechal i Michal Popelka. V dresu Zlína se na oplátku objevil Lukáš Anděl či Tomáš Čachotský, který si ale měsíční hostování vlivem zranění moc neužil.

    Již zmíněný David Honzík se ukazuje v dresu Jihlavy zpět po dvou a půl letech a přichází právě z pražské Sparty. Akce to byla velice rychlá, o Honzíka měly zájem i dva extraligové kluby. Jak okomentoval přestup jednatel klubu Bedřich Ščerban, byla to akce „Kulový blesk“.
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    15. kolo Chance Ligy 2017/2018, HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

    Uzavřít první čtvrtinu soutěže do Jihlavy přijela pražská Slavia, kterou zdobilo deset zápasů s bodovým ziskem. Na gól se ale čekalo až do 17. minuty, když se v nepřehledné situaci před Honzíkem prosadil Tomáš Čachotský. Slavia ve druhé periodě převzala otěže hry a byla aktivnější, své šance ale neproměnila, načež přišel trest v podobě druhé jihlavské trefy obstarané Tomášem Havránkem. Ve třetí třetině Dukla přežila další šance Slavie, naopak v samotném závěru navýšila skóre, když se prosadila nová posila Jan Mandát. I díky Janu Brožovi, který vychytal čisté konto, bere Jihlava výhru 3:0.

    Branky a nahrávky: 17. Čachotský (Mandát, Werbik), 33. Havránek (Tůma, Suchánek), 58. Mandát (Čachotský, Pohl). Rozhodčí: Skopal, Kopeček – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1781. Střely na branku: 25:24. Zblokované střely: 6:9. Vhazování: 44:23. Průběh utkání: 3:0.
     
    DRUHÉ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    30. kolo Chance Ligy 2017/2018, HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

    Závěr první poloviny základní části zahájila Dukla lépe. Současně s koncem přesilovky se totiž v 5. minutě prosadil Josef Skořepa. Potvrzení, že početní výhody Jihlavě seděly, přišlo 54 sekund před první sirénou, když střelu Štebiha od modré tečoval Dominik Hrníčko. Druhou třetinu ale zahájili lépe domácí, Saňa výborným pasem za obranu dal šanci Veselému, který nadvakrát překonal Brože. Ve vlastním oslabení si ale vzala Jihlava svůj dvoubrankový náskok zpět, přečíslení 2 na 1 zakončil taktéž se štěstím Vojtěch Budík. Snížení ještě jednou od domácího týmu přišlo, v početní výhodě si křižnou přihrávku srazil do vlastní branky obránce Jan Pohl. Ten samý hráč pak zařídil čtvrtou branku Jihlavy v 52. minutě, a když Slavia nezdramatizovala zápas přesilovkou tři minuty před koncem, brala Dukla z prvního prosincového dne výhru 4:2.

    Branky a nahrávky: 22. Veselý (Drtina, Saňa), 45. Ondráček (Šagát) – 5. Skořepa (Harkabus, Zeman), 20. Hrníčko (Štebih, Havránek), 27. Budík (Dostálek, Werbik), 52. Pohl (Dostálek, Hlinka). Rozhodčí: Souček, Valenta – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1113. Střely na branku: 36:33. Zblokované střely: 15:11. Vhazování: 30:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.
     
    -19:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Honzík) – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Matějíček, Štindl, Půža, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, M. Hlinka, T. Havránek – Harkabus, Osmík, Hrníčko.

    HC Slavia Praha: J. Růžička (Šorf) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Štibingr, Barák, Saňa, Valík – J. Doležal, Vrdlovec, Vlček – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Procházka, Kverka, Brož – Heldák, Kohút, Šmerha.

    Rozhodčí: Kopeček, Vokřál – Kotlík, Maštalíř.
     
    -4:50
    Při představování domácí sestavy byla dnešní dvojka, David Honzík, vypískána a vybučena hostujícím sektorem fanoušků, navíc pak byl k slyšení pokřik: „Smrt Spartě!“
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí sice vyhráli úvodní buly, jenže se pak stáhli do vlastního pásma, odtud rozehráli. Puk došel v útoku až na Pekra, který měl sekundu na střelu, zamířil ale přesně do prvního hráče před sebou.
     
    00:58
    Slavia pak otočila hru a chvíli kombinovala v útočném pásmu, jenže nepřineslo jí to nic. Přesto má ale zatím lepší vstup do zápasu.
     
    01:40
    Čachotský se otočkou zbavil obránce a založil rychlý kontr, který vedl Hlinka, ze své pozice na pravém kruhu toho ale moc centr třetí formace udělat nemohl a Slavia se na chvíli osvobodila.
     
    02:32
    Klíma měl prostor na levém kruhu, který využil i ke střele, Růžička měl složitý výhled, nakonec se mu ale povedlo vyrazit mimo dosah tří tyčí.
     
    03:14
    Vlček na ofsajdové hraně zpracoval puk a pokoušel se o kličku v útočném pásmu, na což mu nová posila Dukly, Martin Matějíček neskočil a hrál směrem k brance Slavie, zde Jihlava vytěžila buly.
     
    03:46
    Štebih nahodil na branku Slavie, Růžička rozehrál podél mantinelu nešikovně na Pekra, který si narazil s Andělem a z pravého kruhu poslal dělovku, hostující gólman vykryl.
     
    04:33
    Saňa zavřel Zemanovi prostor na levém křídle a obral ho prakticky o puk. Následně se Procházka v útoku usadil za brankou a bojoval o hrací předmět, ale to zvládli lépe domácí.
     
    05:15
    Černohorský ale pak nezvládl rozehru, když trefil přímo hůl presujícího Vlčka, naštěstí pro domácí měl před brankou Černohorský pomoc v podobě Havránka, který zahnal to nejhorší.
     
    05:53
    Pohl po vyhraném souboji s Vrdlovcem přistrčil na modrou Harkabusovi, který nečekal a střílel z první, Růžička vyrazil vyrážečkou za branku.
     
    06:21
    Přichází první komerční přestávka dnešního utkání, kterému zatím chybí větší nasazení. Žádný skvělý hokej to vůbec není.
     
    06:27
    Hostující obrana dobře pokryla Skořepu, který si pomalu najížděl na dlouhý pas od mantinelu a obrátila hru před Brože. Krejčík rychlou nahrávkou uvolnil u levého mantinelu Baráka, ten zkusil nahodit na Brože, domácí číslo dvě a dnešní jednička prostor u tyče vykryla.
     
    07:20
    Drtina vyhodil o mantinel z vlastního pásma a za pukem šli Půža s Kverkou, nakonec se sudí rozhodl pro odpískání icingu a návratu hry zpět před vysokou školu.
     
    07:26
    Werbik v rohu kluziště bojoval o puk, nakonec se záhadným způsobem přes něj kotouč dostal až do ochranné sítě a Dukla je vyhnána z útoku.
     
    07:36
    Velice nepříjemnou střelu pustil od modré švihem Heldák, Brož toho také moc zrovna neviděl, nicméně puk vytlačil tělem vedle branky, kde se o něj postarala domácí obrana.
     
    08:09
    Opět Heldák. Tentokrát dostal puk na tečování do prázdné branky po křižné polostřele, jenže trefil pouze zadní plexi.
     
    08:45
    Vrdlovec ve vlastním obranném pásmu nechal dostřídat své spoluhráče a posunul hru dopředu, Skořepa ale vyhrál souboj u branky a Štebih pak obstaral vyhození puku.
     
    09:49
    Pekr předržel kotouč při kombinaci, nedostal se ani k nahrávce, ani ke střele, naopak ještě podklouzl a dostal domácí z útočného pásma. Jenže Slavia reagovala icingem, který rozhodně nebyl potřeba.
     
    10:28
    Čachotský využil nahození Zemana a za brankou hostí nahrál Werbikovi, který nabil na modré Matějíčkovi. Domácí obránce pálil přímo do hradby těl před brankou a puk vylétl přesně do protipohybu Růžičky. Ale také vedle branky.
     
    11:08
    Jihlava teď sevřela soupeře v útočném pásmu, poslední slovo měl od modré opět Matějíček, Růžička nadvakrát zasáhl a přerušil hru.
     
    11:40
    Hlinka sice individuálně dobruslil až do útočného pásma, návrat kotouče na modrou jednomu z beků ale vůbec nevyšel a Šmerha jednoduše postrčil puk za modrou čáru.
     
    12:19
    Jihlava bude mít první přesilovku. Vrdlovec stíhal Harkabuse tak dlouho, až ho v útočném pásmu podsekl a dostává dvě minuty za podrážení. Přesilovka se rozehraje po komerční pauze.
     
    12:23
    Pohl zkusil po vyhraném buly překvapit obranu přihrávkou na Skořepu, jenže žádné překvapení se nekonalo a puk jde na druhou stranu hřiště.
     
    12:59
    Pekr se lehce přiblížil k hostující brance a vystřelil, do pravého vinglu dobrých pár decimetrů chybělo. Doležal pak jako první hráč našel puk a Slavia i druhou část tlaku přečkala.
     
    13:39
    Werbik měl na levém kruhu těžkou pozici. Neměl ani komu nahrát a střela nevypadala moc výhodně, přesto raději střílel. Domácím aspoň získal vhazování.
     
    13:56
    23 sekund 5 na 3 pro Duklu! Barák se dopustil sekání na jednom z domácích a Jihlava může jít do vedení. Má na to hodně velkou šanci.
     
    14:01
    Jenže nevyhrané buly posílá přesilovku do propadliště dějin.
     
    14:19
    Momentálně hraje Jihlava klasickou 5 na 4 a mohla udeřit z té. Zeman z kruhu nahrál na druhou stranu Werbikovi, ten skoro netrefil puk, ale trefil led.
     
    15:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita a Dukla jde do vedení! V početní výhodě to vypadalo všeljak, z rohu si Zeman sám vybojoval puk, nahrál ho mezi kruhy na aktivního Werbika, ten z první trefil Růžičku. Při pokrývání útočníků Jihlavy ale zaspala slávistická obrana, která pustila ADAMA ZEMANA k jednoduché střele do prázdné – 1:0! Asistence: Nicolas Werbik.
    15:27 Adam ZEMAN - 1:0
     
    15:46
    Úmyslná hra vysokou holí od hostujících hráčů přerušuje hru a stěhuje ji z pásma útočného do pásma středního, vezmeme-li si rozložení pásem z pohledu hostí.
     
    16:28
    Matějíček vyvezl z pásma, nikam nespěchal, počkal si až na poslední možnou chvíli, kdy musel odevzdat puk. A může mít z toho radost, hosté se rychle snažili vrátit do útoku, jenže prostřelili cestu přímo na icing.
     
    16:46
    Po buly ihned pálil z modré Půža, Růžička ale zhruba od kruhů puk viděl a jednoduše přerušil hru.
     
    17:08
    Na Vrdlovce mířila od Sani průniková přihrávka za obranu, Černohorský si ale dokázal dobruslit hostujícího centra a přihrávku zachytit. Následně přesunul hru do útoku, kde se momentálně bojuje o zašláplý puk.
     
    18:13
    Duda na obranné modré jako poslední hráč podklouzl, čehož využil Skořepa a s Andělem táhli přečíslení 2 na 1. Těžkou situaci ale Slavii zachránil zalehnutím Drtina, který i holí pak poslal puk mimo dosah Andělovy hole.
     
    18:57
    Werbik si počkal, až mu Čachotský vyjede z útočného pásma. Domácí #11 pak rychle zkusila Čachotskému zpět vrátit, jenže tam už stál Štibingr, který odstranil možné nebezpečí.
     
    19:39
    Z ledu se po jedné noze doklouzal na střídačku Michal Hlinka, který nevypadá zrovna dvakrát zdravě. Vypadá to zřejmě na nějaký úder na stehno.
     
    19:56
    Poslední akci obstaral střelou hostující Doležal, Brož ale chytá a ukončuje zároveň první třetinu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je dnes za námi. Sledovali jsme vyrovnaný hokej s mírnou převahou Dukly, ale nebyl to rozhodně žádný tlak. Ani mnoha šancí se diváci nedočkali, zato se dočkali jednoho gólu, který jim v přesilovce 5 na 4 zařídil Adam Zeman a poslal Jihlavu do průběžného vedení 1:0. Druhá třetina začne za 15 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Za nízké hlasitosti obou kotlů začíná druhá třetina, která nám přinesla první šanci Slavie! Po přihrávce od mantinelu tečoval před brankou nepříjemně Šmerha, Brož ale udržel puk na hrudi!
     
    21:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    Léty zrezivělé pravidlo nedáš – dostaneš opět nabírá svoji účinnost! Nedobré zpracování kotouče jedním z obránců Slavie přineslo zisk puku pro Zemana, který svoji kličku nedotáhl do konce, Růžička si pomohl betonem. Jenže přímo na hůl NICOLASE WERBIKA, který opět dorazil do prázdné – 2:0! Asistence: Adam Zeman.
    21:11 Nicolas WERBIK - 2:0
     
    22:09
    Hosté se mohou dostat na dostřel v přesilové hře. Ledové království opouští Petr Štindl s menším trestem za nedovolené bránění.
     
    22:13
    Vyhození kotouče od Pekra ale posílá hru za Růžičku. Ondráček se pak pokusil rychle vrátit hru tam, kde by chtěl, jenže se srazil s Pohlem a zatím se Dukla brání v klidu.
     
    23:03
    Od modré střílel Novák, primárně na teč svého spoluhráče v předbrankovém prostoru. Tečovaný puk ale šel přímo do ochranné sítě a Slavia je vykázána z útočného pásma.
     
    23:14
    Nebezpečně se před branku postavil Saňa, na kterého mířila do prostoru i přihrávka, Saňa ji však nedojel a naopak šla Jihlava do kontru, který měl na starosti Čachotský, branku ale rychle nedokázal objet a zakončit. Přesto domácí v pásmu zůstanou, Růžička totiž klec posunul.
     
    23:55
    Holý vyhnal Slavii z útočného pásma a přesunul hru do prostoru před hostujícího gólmana. To už však končí přesilovka Slavie. Nástup Štindla na led pak způsobil menší zmatky v hostující obraně a tvrdou palbu Holého, puk ale mířil nad kasu.
     
    24:50
    I na druhé straně ale vznikl při rozehrávce menší zmatek a rázem se Kubica dostal na hraně pravého kruhu ke střele na Brože. Domácí gólman přikryl puk, pak ho i zalehl a sklízí ovace.
     
    25:20
    Jihlava zmatkuje v obraně a Slavia se nyní dostala na koně. Na chvíli se dostala dokonce i do přečíslení 3 na 1, které ale vykryl jediný obránce Dukly, Martin Matějíček.
     
    26:19
    Čachotský odvedl na pravém křídle mnoho práce a sám se dostal až na pravý kruh, kde zabrzdil a počkal s nahrávkou na dojíždějícího Štebiha, který ale na přihrávku nedosáhl. Po dalším přerušení následuje komerční přestávka.
     
    26:59
    Pohl trefil střelou z modré čáry brusle Kubicy, který následně i hosty dostal z jihlavského zajetí a držel často puk v útočném pásmu, jenže Hrníčko vyhrál jeden souboj a hned se majitel kotouče mění.
     
    27:49
    Černohorský opět vystřelil na hostující branku. U své střídačky si počkal na volný prostor před sebou a na Růžičku poslal puk, který byl spíše propagační. Hostující gólman přerušil a připsal si zákrok.
     
    28:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jde ve druhé třetině na tři branky náskoku! Na tomto gólu má tak 90 % práce Tomáš Havránek. Individuální akcí se zbavil jednak dvou obránců hostí proti sobě, ale také se mu otevřel prostor pro křižnou přihrávku na protější kruh pro TOMÁŠE HARKABUSE, který měl snadnou práci, Růžička se natahoval marně – 3:0! Asistence: Tomáš Havránek.
    28:10 Tomáš HARKABUS - 3:0
     
    28:57
    Domácí kotel si přeje pět gólů, momentálně na ledě Jihlava kombinuje a postupuje vpřed zásluhou Adama Zemana. Jeho rychlost ale byla k ničemu, protože se hosté dostali na kotouč a osvobodili se.
     
    29:49
    Další přesilovka pro domácí barvy. Štibingr se v útočném pásmu ohnal po Čachotském rukou a poslal ho na zem. Sudí pak hostujícího obránce odesílají na dvě minuty posměšků pod domácí kotel.
     
    30:06
    Anděl jednoduše nahodil do útočného pásma a puk si i dojel, následně měl v plánu nahrát za sebe na Pekra, který to však ale nečekal a Slavia vyhazuje.
     
    31:08
    Holého střela z osy hřiště byla zbržděna a mířila pomalu k pravé tyči, obránci hostí ji ale dokázali včas odklidit a vyhodit puk na druhou stranu.
     
    31:45
    Trest pro Štibingera je pryč a nyní hrajeme klasicky 5 na 5. Pásmo pro Jihlavu získal nyní Osmík, který od levého mantinelu nahodil na Růžičku, ten přikryl puk.
     
    32:10
    Slavia vyhodila na zakázané uvolnění. Nakonec se ale vše mění na vhazování ve středním pásmu. Důvod? Martin Matějíček se férově ve svém prvním startu v Jihlavě přiznal k lehké teči na obranné modré. Pěkné gesto.
     
    32:50
    Procházka se snažil dorážet u pravé tyče po nahození, které se nezadařilo Brožovi skrýt. Nakonec byl v souboji poslán půlkou těla do sítě a Harkabus mohl útočit, pro domácí z útoku vzešlo vybojované útočné pásmo.
     
    33:26
    Heldák se po dvou zajímavých šancích v první třetině opět ukázal na ledě nějakou šikovností, tentokrát elegantní nahrávkou o mantinel dostal spoluhráče z nepříjemné situace, kdy měl na zádech dva obránce Dukly.
     
    34:08
    Jako domů po páteční práci vystartovala dvojice čárových sudích, která si jela za hostující branku pro kotouč, který se v souboji pod šesti hráči ztratil.
     
    V Jihlavě máme dočasně přerušeno. V ledu se totiž objevilo několik trhlin, které je potřeba zalepit a vyspravit.
     
    Po dohodě s kapitány je rozhodnuto takto: Vzhledem k trhlinám v ledu, které nejsou zrovna dvakrát malé a zdraví bezpečné, se zbytek třetiny (5 minut a 52 sekund) dohraje po úpravě ledu, ke které musí vyjet rolba. Užívejte nyní 18 minut přestávky, do Jihlavy se následně vrátíme s třetinou dlouhou minimálně 26 minut.
     
    Ve zbylých pěti minutách přestávky vystoupí oddíl krasobruslařek Tempo. Snad ledařům jejich dílo neponičí...
     
    Krasobruslařky dílo rozhodně neponičily, naopak předvedly pěkně vystoupení, za které se stydět rozhodně nemusí. Vlastně navázaly na poslední vzájemný zápas těchto soupeřů, to pro změnu v Praze první prosincový den tančily jejich slávistické kolegyně.
     
    Středový kruh vypadá jako po zásahu několika kulkami přímo do loga Dukly. Rozhodně to moc způsobile na hru nevypadá, oba týmy jsou ale připraveny na hrací ploše.
     
    Nakonec se hrát bude, začíná se na levém kruhu před Růžičkou.
     
    34:16
    Jihlava zahájila náporem v útočném pásmu a Růžička se pořádně protáhnul na začátku zkrácené třetiny, vysoký oblouk mířící na branku raději zkrotil, než aby si dělal nepříjemnosti.
     
    34:40
    Ondráček se zmocnil kotouče a chvíli byl poslední hráč před Brožem, byl ale ihned dobruslen a jeho střela na domácího gólmana se dá označit spíše jako pozdrav.
     
    35:13
    Barák individuální akcí odeslal Werbika mimo hru a dostal se až na levý kruh, kde ho ale odzbrojil Čachotský. Domácí otočili hru a nyní kombinují.
     
    36:01
    Osmík šel sám proti obránci, nakonec si před Růžičkou počkal na najíždějícího Holého, kterému poslal kotouč do volného prostoru, Holý ale na delší tyč hostujícího gólmana neprostřelil!
     
    37:00
    Havránek to myslel s přihrávkou na Půžu před branku velice dobře, jenže se mu nepovedlo provést záměr. Nemuselo ho to ale mrzet, Anděl měl na holi vzápětí další šanci, sám mezi kruhy ale trefil skákající kotouč nad klec!
     
    38:10
    Jihlava dohrává závěr první části třetiny naprosto koncentrovaně a na hřišti vládne. Zatím to ale nevyjádřila gólem.
     
    38:40
    Čachotský na pravém křídle opět udělal z hostujících obránců panáky a před brankou pak hledal spoluhráče z formace, ty sice našel, jenže již ve velice nevýhodné střelecké pozici.
     
    39:21
    Dáreček přímo pro čtvrtou řadu za střídačkami, tečovaný kotouč Procházkou se totiž přesně v této oblasti ocitl.
     
    39:39
    Pohl při nápřahu na střelu skoro zlomil hůl, puk však netrefil a do úniku se nasazoval Krejčík, jenže nebyl natolik rychlý.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Za námi je druhá třetina, kde Dukla vsítila dva góly a vede tak pohodlným rozdílem 3:0. Více napsat nestihnu, jdeme přímo na třetí třetinu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Oba týmy si prohodily strany, Jihlava zakládá rychlý kontr, který ale Štebih nepodpořil nahrávkou Havránkovi na paty. Hosté se pak osmělili a prolétli do útočného pásma, kde nepříjemně stříleli na Brože, domácí gólman ale udržel puk na betonu a přerušil hru.
     
    41:05
    Černohorský tělem odepsal Krejčíka a dal šanci svým spoluhráčům s pukem něco dělat, jenže hosté toho využili k dalším útočným choutkám. Nic více se ale nestalo.
     
    42:19
    Dlouhé vyhození dojel hostující Šmerha, který z rohu rozehrál kamsi na střed, jenže tam neměl nikoho v sešívaném dresu. Jihlava se ubránila a postupovala vpřed, zakončení provedl za obranou Martin Osmík, ze vzduchu ale puk nesklepl do branky.
     
    43:30
    Šmerha byl pak ústřední postavou hostujícího celku, když zalehl do tvrdé Matějíčkovy střely z modré a poslal ji do ochranné sítě. Sebe poslal na střídačku, chladit bolestivou ránu.
     
    43:40
    Štindl tak dlouho na modré měnil s Havránkem puk, až Štindl nahrál nakonec na Černohorského, který střelou donutil Růžičku jít do zásahu.
     
    44:10
    Možnost kontaktní branky přichází pro Slavii právě nyní. Pohl si v obranné činnosti pomohl hákováním a je odeslán na trestnou lavici.
     
    44:12
    Werbik ve spolupráci s Čachotským vyhodil puk z obranného pásma. Čachotský se pak pokusil o další našetření času a průnik přes obranu, to se mu ale nepovedlo.
     
    44:59
    Klíma ukázal šikovnost a našetřil další cenný čas objetím hostující branky a držením kotouče. Slavia se rychle vrátila do obranného pásma, tato početní výhoda ale není povedená.
     
    45:48
    Až nyní se povedlo hostům sevřít domácí v pásmu a Drtina toho využil střelou, kterou Brož vyrážel betonem zajímavě, nakonec mu ale pomohli obránci a zbytek početní výhody již domácí ubrání bez potíží.
     
    46:37
    Hrníčko přebruslil obránce a prakticky z osy hřiště nic nevymýšlel, jednoduše vystřelil natvrdo na Růžičku, který ramenem posílá puk do vzduchu.
     
    47:39
    Anděl nestihl kotouč ve středním pásmu a nestihl tak ani teoreticky vyzvat Pekra do další zajímavé akce, která se rýsovala na ledě.
     
    48:09
    Možná až moc na krásu se nyní snažil hrát Zeman, který podnikl do otevřené obrany brejk a z otočky zkoušel nahrát pod sebe na Werbika, který ale na puk nedosáhl. Hosté šli okamžitě na druhou stranu, kde měl Brož dva mininájezdy na svého „příjjmenovce“ Brože, ten však všechny větší či menší náznaky pokryl a zahájil komerční přestávku.
     
    48:56
    Pohl dlouhou přihrávku na Osmíka neodhadl, Duda dojížděl puk na druhé straně rychleji a pískáno je zakázané uvolnění.
     
    49:07
    Slavii se bojovnost upřít rozhodně nedá. Snaží se, sráží se a bojuje, jenže buď trefí vždy Brože, jako to teď předvedl Kubica nebo celou akci pošle do záhrobí nepřesná nahrávka.
     
    49:37
    Štebih se nenechal zamotat do kličky a jednoduchým píchnutím do puku vyhnal opět sešívané z pásma. Hostující Brož rychle sice hosty vrátil, ale více toho neudělal.
     
    50:00
    Opět Brož, který získal v pásmu puk a nahrál ho najíždějícímu Kverkovi, který z pravého kruhu posílá gumovou pryž nad kasu.
     
    50:29
    Saňa se podíval nyní na volnou oblast před sebou a ostře vypálil, Brož opět chytá a rýsuje se nám tady muž zápasu na domácí straně. Následně dokázal vykrýt i nepříjemnou střelu Štibingera.
     
    51:06
    Pohl udržel pásmo, což se mohlo v první chvíli ukázat pro Jihlavu klíčové, jenže následné vyhození hostujících hráčů nebylo posouzeno jako icing, a proto hra pokračovala dále bez zájmu.
     
    52:00
    Štebih nyní lehl do přečíslení 2 na 1, které měl na starosti Vrdlovec s Procházkou, tím pádem nemohl druhý jmenovaný z mezikruží zakončovat. Hosté se následně dopustili ofsajdu a je nařízena komerční přestávka.
     
    52:30
    Růžička musel vyjet proti nahození Černohorského, které odklidil do bezpečí. Dukla se částečně odklidila do bezpečí zakázaným uvolněním.
     
    52:47
    Jaroslav Brož, věkem ještě junior, se na hostující straně opravdu hodně snaží dotlačit kotouč do branky. Na Jana Brože, který už junior delší dobu není, je zatím ale krátký.
     
    53:19
    Hostující gólman prakticky vyhodil přes celé hřiště, vlivem nějaké teče se ale icing nepíská a jdeme do posledních minut dnešního utkání.
     
    54:50
    Hrníčko ze skrumáže těl před domácí brankou vybojoval kotouč a přenesl ho plynule až na druhou stranu ke Klímovi, který si obstaral střelu z úhlu. Růžička byl chvíli zmaten, sudí přerušil hru, protože puk ztratil z dohledu. A ukázalo se, že kotouč nebyl od brankové čáry vůbec daleko...
     
    55:35
    Matějíček na dlouhou hůl dokázal Kverku odzbrojit. Jihlava se pak ubránila a Harkabus s Osmíkem šli do přečíslení 2 na 1, Osmík ale místo puku dostal na druhou stranu část hole, která se Harkabusovi zlomila.
     
    56:40
    Domácí pojali závěr zápasu velice na pohodu a k vidění jsou různé parádičky, přehrávání situací do efektních momentů. Jenže gól z toho zatím není, poprvé Andělovi před prázdnou kasu nikdo nedojel, podruhé ho zase zastavil fragment z Harkabusovy hole.
     
    57:25
    Zakázané uvolnění Dukly. Domácí kotel se velice dobře ve zbytku utkání baví, různě skáče, tančí, zpívá. Nutno je ocenit i hostující fans, kteří i přes stav 0:3 stále fandí a jsou slyšet.
     
    57:44
    Zpracování patičkou nepřineslo Dudovi žádný užitek a jdeme opravdu do posledních minut zápasu.
     
    58:05
    Po delší době se na jihlavský zimák podívalo pozdní dohrání. Tentokrát si jako svoji oběť vybralo Adama Zemana, kterého poslalo na trestnou. Pokud Slavia gól nevsítí, Zeman zůstane sedět až do konce zápasu.
     
    58:50
    Barákovi při zpracování na modré uskočil puk, dostal se s ním z pásma a zápas se opravdu pouze dohrává.
     
    59:18
    Krásná akce, která mohla definitivně završit toto utkání! Hrníčko s Harkabusem vymysleli krásné přečíslení 2 na 1, kdy Harkabus ještě na hranici brankoviště hledal Hrníčka, tomu ale cestu zblokoval jeden z hostujících obránců. Štindl pak chtěl puk dorazit do klece, jenže netrefil přesně!
     
    59:50
    Brož chytá do lapačky další pokus od modré a je to dnes střelecký zmar na straně Slavie.
     
    Konec zápasu.
     
    „Dobrá práce!“ mohou si po dnešku říci domácí hokejisté Jihlavy. Ti předvedli velmi solidní, poctivý výkon a nerozhodila je ani nucená přestávka kvůli špatné kvalitě ledu ke konci druhé třetiny. Již v první třetině se dostali do vedení po dorážce Werbikovy střely v přesilové hře, kterou obstaral Adam Zeman. Ve druhé třetině se pořadí prohodilo, po Zemanově individuální akci skóroval další dorážkou Nicolas Werbik. V čase 28:10 to bylo již o branky tři, práce Tomáše Havránka přinesla gól pro Tomáše Harkabuse. Ve třetí třetině, která fakticky trvala 26 minut, byla Slavia lepší, Jihlava především spoléhala na brejkové situace, které ale nedotáhla do konce. Boj Slavie o čestný gól nevyšel a pro Jana Brože se jedná o další nulu do konta.

    Fanoušci si pak ještě vyprosili návrat na led od Davida Honzíka a pokřikem: Vítej doma! ho vzali prakticky zpět mezi sebe. Zkrátka, dnes to byla úspěšná sobota pro Jihlavu po všech stránkách. Z mé strany je to dnes vše. Bylo mi ctí vás provázet tímto utkáním, které mělo rozhodně zábavné momenty. Přeji vám příjemnou sobotu a zbytek víkendu. U dalšího hokeje se budu z Jihlavy těšit zase napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 255 diváků. (20:00:03)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 16. Zeman (Werbik), 22. Werbik (Zeman), 29. Harkabus (T. Havránek)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Honzík) – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Matějíček, Štindl, Půža, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, M. Hlinka, T. Havránek – Harkabus, Osmík, Hrníčko.
    HC Slavia Praha: J. Růžička (Šorf) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Štibingr, Barák, Saňa, Valík – J. Doležal, Vrdlovec, Vlček – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Procházka, Kverka, Brož – Heldák, Kohút, Šmerha.

    Rozhodčí: Kopeček, Vokřál – Kotlík, Maštalíř

    Diváci: 2 255
    thejrc.org