USA – Finsko 7:1 (kon.) | Japonsko – Česko 2:1 (kon.) | Kanada – Rusko 4:3 (po pr.)
Švédsko – Švýcarsko 2:1 (kon.)
po prodl.
Kanada
4:3 (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)
Rusko
Sobota 12.01.2019, 09:00 • Obihiro, Hokkaidó, Japonsko • Mistrovství světa žen do 18 let • Semifinále
Partner:
    60:44 Danielle SERDACHNYOVÁ - 4:3
     
    60:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je konec! Kanada využívá v tomto semifinále poslední přesilovou hru a postupuje do finále! DANIELLE SERDACHNYOVÁ se dostala k puku u levé tyče a ránou pod břevno rozhoduje toto napínavé utkání.
    51:51 Jelena PROVOROVÁ - 3:3
     
    51:51
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A je opět srovnáno a Rusko dává i třetí gól v přesilové hře! Minimálně půlka gólu jde za Šchaljovou, která poslala naprosto fantastickou přihrávku před bránu, kde jen dorážela do odkryté svatyně JELENA PROVOROVÁ. Asistence: Jelizaveta Šchaljová a Ilona Marková.
    39:36 Julia GOSLINGOVÁ - 3:2
     
    39:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí jdou zpátky do vedení a tentokráte v přesilové hře! JULIA GOSLINGOVÁ si vyměnila kotouč s Guayovou a následně vypálil z pravého kruhu přesně k tyči. Asistence: Alexie Guayová.
    27:46 Ilona MARKOVÁ - 2:2
     
    27:46
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je opět vyrovnáno a i tentokrát se to Ruskám povedlo v přesilové hře! ILONA MARKOVÁ si zpracovala přihrávku ve středním pásmu a následně se dostala před bránu, kde prostřelila Kirkovou střelou zápěstím. Asistence: Anna Savoninová a Naděžda Volfová.
    21:28 Alexie GUAYOVÁ - 2:1
     
    21:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí otáčejí utkání a jdou do vedení! Wheelerová zpoza brány poslala přihrávku na ALEXII GUAYOVOU, která z první vypálila tvrdou ránu po ledě a dostala kotouč za záda ruské brankařky. Asistence: Maddi Wheelerová a Daniella Calabreseová.
    11:49 Nicole KELLYOVÁ - 1:1
     
    11:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je srovnáno na 1:1! NICOLE KELLYOVÁ se dostala k puku před bránou a bekhendem po víko dává gól. Asistence: Catherine Trevorsová a Maggie Maceachernová.
    09:03 Anna SAVONINOVÁ - 0:1
     
    09:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskově využívá přesilová hra a hosté jdou do vedení! ANNA SAVONINOVÁ dostala přihrávku dva metry před modrou čárou a následně prudkou ránou prostřelila Kirkovou. Asistence: Polina Lučniková.

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 12. Kellyová (Trevorsová, Maceachernová), 22. Guayová (Wheelerová, Calabreseová), 40. Goslingová (Guayová), 61. Serdachnyová – 10. Savoninová (Lučniková), 28. Marková (Savoninová, Volfová), 52. Provorová (Šchaljová, Marková)


    Kanada: Kirková (Becková) – Maceachernová, Goslingová N., Carterová, Cooperová, Guayová, Markowská, Grantová – Goslingová J., Shirleyová, Serdachnyová – Wheelerová, Calabreseová, Naudová – Coteová, Cherkowská, Weissová – Gardinerová, Snowá, Kellyová, Trevorsová
    Rusko: Gredzenová (Alpatová) – Provorová, Naměstniková, Savoninová, Volfová, Golovkinová, Achmetová – Lučniková, Ponjatovskajová, Šaškinová – Marková, Mazencejová, Šchaljová – Bořišková, Lopuchová, Cacynová – Klucharjová, Tarasová, Puškarová, Lifatová, Sokolová

    Rozhodčí: Kaylen Erchulová, Ramona Weissová – Amy Lacková, Svenja Strohmengerová
    ocianews.com