Buffalo – Tampa 3:5 (kon.) | Montreal – Colorado 3:0 (kon.) | Washington – Columbus 1:2 (po pr.)
Toronto – Boston 2:3 (kon.) | Minnesota – Detroit 2:5 (kon.) | Chicago – Vegas 3:4 (po pr.)
Dallas – St. Louis 1:3 (kon.) | San Jose – Ottawa 4:1 (kon.) | Edmonton – Arizona 2:3 (kon.)
Los Angeles – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Carolina – Nashville 6:3 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Pittsburgh Penguins
Neděle 13.01.2019, 04:38 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u dalšího střetnutí NHL, v němž se představí Los Angeles Kings a Pittsburgh Penguins.
     
    Mnohem lépe je na tom v NHL Pittsburgh, který najdeme na čtvrtém místě Východní konference, když získal šestapadesát bodů. Tučňáci se v posledních týdnech nacházejí ve skvělé formě, díky níž se prokousali tabulkou. Předešlou noc si Penguins vyšlápli na Anaheim, jenž sice vedl o tři branky, ale poté začala kanonáda Pittsburghu. Naopak Los Angeles je kvůli sedmatřiceti získaným bodům nejhorším celkem v NHL. Králové doplácí na slabou produktivitu, vždyť soupeřům nasázeli pouze sto branek. V posledních pěti zápasech získali Králové pouze dva body, za vítězství nad Edmontonem.

    Nejproduktivnější hráči Los Angeles:

    Anže Kopitar 29 bodů (11+18)
    Dustin Brown 25 bodů (11+14)
    Drew Doughty 25 bodů (4+21)

    Nejproduktivnější hráči Pittsburghu:

    Sidney Crosby 54 bodů (20+34)
    Phil Kessel 50 bodů (18+32)
    Jevgenij Malkin 49 bodů (14+35)
     
    Československá stopa:

    Peter Budaj (LAK) 3 odchytané zápasy, 81,82% úspěšnost zákroků

    Dominik Simon (PIT) 36 odehraných zápasů, 18 bodů (6+12)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Králové zachytili přihrávku soupeře ve středním pásmu a poté se o dlouhý pas pokusil Drew Doughty. Ovšem jeho snažení bylo marné a kotouč má opět soupeř.
     
    00:48
    Brian Dumoulin a Bryan Rust se ocitli mezi kruhy, ale ani jeden kotouč nezasáhl. Puk poté zamířil jen do rohu a na tahu jsou Kings.
     
    01:23
    Za přihrávkou od mantinelu se vydal Brendan Leipsic, jehož teč poslala černou gumu vedle pravé tyče branky Penguins. To byla první nebezpečně vypadající akce zápasu, arenou to ale pouze zahučelo.
     
    02:43
    Na modrou čáru se dostal Matt Cullen, jehož slabý pokus zachytil soupeř. Domácí celek se hned vydal před branku. Střelu od modré Casey DeSmith neudržel, ale s dorážkou, kterou vyslal z hranice brankoviště Matt Luff už zlikvidoval na jedničku.
     
    04:17
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., sekání).
     
    04:26
    Pittsburgh vyhrál vhazování a vyhazoval po prknech, ovšem Králové kotouč zachytili. Jenže hosté vyhráli přetahovanou u mantinelu a vyhodili.
     
    05:14
    Z vrcholu pravého kruhu vypálil Adrian Kempe, jehož pokus šel vedle branky. Poté přišla přihrávka přeš šířku kluziště, ale Casey DeSmith a pokus Alexe Iafalloa zlikvidoval.
     
    05:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je branka v oslabení! Jack Johnson zachytil kotouč a vyslal dvojici spoluhráčů do přečíslení. JAKE GUENTZEL našel svého kapitána, kterému střela nesedla, ale kotouč zamířil šikovně k prvnímu jmenovanému, jenž puk po ledě bekhendem uklidit za brankovou čáru. Asistence: Sidney Crosby a Jack Johnson.
    05:30 Jake GUENTZEL - 0:1
     
    07:21
    Na modré čáře číhal na přihrávku Tyler Toffoli, před nímž byl kotouč tečován a zamířil k soupeři. Stejný hráč pak zachytil puk při návratu a na tahu jsou znovu Králové.
     
    Střely na branku: 3:3.
     
    08:14
    Od modré čáry se napřáhl Derek Forbort, jehož pokus zastavil Sidney Crosby. Od hostujícího kapitána putovala černá guma do středního pásma.
     
    09:21
    Tanner Pearson se pokusil zakončit z levé strany, ale kotouč mu sjel mezi kruhy. Tam se nacházel Dominik Simon, jehož zakončení vyrazil Jonathan Quick.
     
    10:01
    Z větší vzdálenosti vystřelil na druhé straně Adrian Kempe, jenže Casey DeSmith jeho pokus velmi dobře viděl a vyrazil ho ke spoluhráči.
     
    10:35
    Pittsburgh nebo konkrétně Kris Letang čeká až mu spoluhráči vystřídají, hraje se velmi rychlé utkání.
     
    10:58
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Na útočné modré čáře nezvládl situaci Marcus Pettersson a je vyrovnáno! JEFF CARTER po chybě upaloval z pravé strany na branku a přesnou střelou z kruhu nedal brankáři šanci zasáhnout. Bez asistence.
    10:58 Jeff CARTER - 1:1
     
    11:53
    Zpoza brány mezi kruhy přihrával Jake Muzzin, ovšem jeho myšlenku přečetl Jake Guentzel. Hostující mladík posouvá hru jen do středního pásma a míří na střídačku.
     
    12:22
    Další pokus Los Angeles byl vyslán od modré čáry, ale Casey DeSmith byl připraven a hru přerušil. Po reklamní pauze se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    Střely na branku: 6:4.
     
    12:39
    Český útočník zastavil soupeře v jeho pásmu, kotouč si poté převzal Jevgenij Malkin, jenž neprohodil puk přes obránce na osamoceného spoluhráče před brankou.
     
    13:35
    Nejprve střílel z pravé strany Derick Brassard, který trefil jen domácího maskovaného muže. K rychlé dorážce se ještě dostal Riley Sheahan, ale i jeho vychytal Jonathan Quick betonem.
     
    14:05
    Z rohu hrací plochy zamířila černá guma před branku, kde ji mezi tyče usměrnil Adrian Kempe. Jenže Casey DeSmith byl ve správném čase na správném místě a opět zasahuje.
     
    14:51
    Kings se nemohli dostat z pásma, jelikož je soupeř výborně napadal, a tak přišlo jen vyhození přes všechny čáry.
     
    15:00
    Na přihrávku si mezi kruhy najel Riley Sheahan, který okamžitě pálil, ale do střely mu vložil hůl soupeř a kotouč tak zamířil jen do rohu hrací plochy.
     
    15:53
    Králové v posledních minutách hry mají lepší pohyb a jsou u kotouče většinou dříve. Tentokrát zpoza branky přihrával Anže Kopitar, který poslal hru až do středního pásma.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    16:26
    Po přerušení Dion Phaneuf atakoval soupeře, kterého jel pomstit Derek Grant. Jelikož šlo o situaci dva na jednoho, strhla se za brankou Králů velká mela.
     
    16:26
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Derek Grant – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:39
    Králové sice vyhráli vhazování, ale čtveřice hostů byla v tomto okamžiku šikovnější. O vyhození se postaral Brian Dumoulin, jenž donutil Jonathana Quicka k lehkému zákroku.
     
    17:50
    Už jsem chtěl napsat, že ani napotřetí se Králům nepodaří usadit před brankou soupeře. Ovšem Pittsburgh dvakrát nevyhodil, jenže Kings si střelu na bránu ani nepřipisují.
     
    19:02
    Před branku domácího celku si nabruslil Jevgenij Malkin, který šikovně mířil do horní části branky nad rameno gólmana. Ovšem černá guma skončila jen těsně nad brankou Los Angeles.
     
    19:59
    V samotném závěru ještě střední pásmo přesprintoval Kris Letang, jehož tvrdou ránu od pravého hrazení chytil Jonathan Quick, a tak se jde do kabin za vyrovnaného stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Sledovali jsme vyrovnanou periodu, jak ve hře, tak výsledku. První třetina rychle uplynula, jelikož hlavně v jejím začátku se téměř nepřerušovalo. Ve druhé části přišla pětiminutovka, v níž Králům lépe fungovaly nohy, jenže obrat ve skóre nepřišel. Do vedení se brankou v oslabení dostali Tučňáci, když se prosadil Jake Guentzel. Jenže po chybě Marcuse Petterssona vyrovnal krásnou střelou k tyči Jeff Carter a toto skóre platí i o první přestávce.

    Střely na branku: 7:9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Sidney Crosby vysunul do přečíslení dvojici spoluhráčů, ale Jake Guentzel přihrávku na Bryana Rusta nezvládl.
     
    20:47
    Pokus od modré čáry byl vyražený, k dorážce se dostal Jake Guentzel, který střelou po ledě poslal černou gumu jen vedle levé tyče.
     
    21:30
    Od mantinelu až mezi kruhy si najel Tanner Pearson, jenž místní prostředí velmi dobře zná. Jeho pokus bekhendem vyrazil Jonathan Quick ke spoluhráči.
     
    22:31
    Přihrávku mezi kruhy dostal Alec Martinez, jenž byl ve výborné palebné pozici. Ovšem zamířil nejhůře jak mohl, a tak černou gumu chytá Casey DeSmith.
     
    23:46
    Dominik Simon hledal před branou ruského spoluhráče, ale Jevgenij Malkin kotouč přejel, a tak se k němu dostávají hráči Los Angele.
     
    24:18
    Neuvěřitelný zákrok Jonathana Quicka drží nerozhodný stav! Riley Sheahan si to namířil před branku, kde rychle změnil směr jízdy a snažil se uklidit kotouč k pravé tyči. Ovšem domácí brankář celou situaci ustál a lapačkou v leže zasáhl.
     
    24:45
    Z rohu hrací plochy si vybruslil Derick Brassard, jenž si najel mezi kruhy a zakončil. Jeho střelu vyrazil gólman Kings. Druhé periodě zatím vládnou hosté, ale brankově to zatím nepotvrdili.
     
    25:58
    Domácí hráči jeli do přečíslení, celou akci na sebe vzal Adrian Kempe. Jeho pokus z levého kruhu vyrazil Casey DeSmith za branku. Ovšem akce Králů dál trvá.
     
    26:47
    Na pravé straně zachytil kotouč Sidney Crosby, jenž vystřelil od mantinelu. Jeho pokus brankáři vypadl a ten nevěděl, kde černá guma je. Hostující kapitán si ji našel, ale nasměřoval ji jen do betonu Jonathana Quicka.
     
    Střely na branku: 12:15.
     
    28:23
    Phil Kessel si obhodil obránce a už to vypadalo, že se dostane ke střele. Ovšem v rozhodujícím momentu mu byla zablokována hokejka.
     
    28:47
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak to je hodně šťastná branka Králů, kteří otáčí stav zápasu na svou stranu! Jeff Carter poslal puk zpoza brány na hranici brankoviště, kde se od ALEXE IAFALLA odrazil za brankovou čáru. Asistence: Jeff Carter a Jake Muzzin.
    28:47 Alex IAFALLO - 2:1
     
    30:00
    Polovina zápasu je minulostí a do té druhou jdou s jednobrankovým polštářem domácí hráči.
     
    30:31
    Přihrávku na modrou čáru dostal Olli Määttä, jenž chtěl okamžitě vypálil, ale zlomil hůl. Ilja Kovalčuk poté mohl jít se spoluhráčem sám na hráče bez hokejky, ale zvolil jen nahození.
     
    30:50
    Po vyhraném vhazování vystřelil Kyle Clifford, jehož pokus vyrazil Casey DeSmith k zadnímu mantinelu.
     
    31:13
    V přerušené hře ledovou plochu zaplnily emoce. Matt Luff a Marcus Pettersson shodili rukavice, jenže bitka rychle skončila, když si hostující obránce najel zezadu na branku.
     
    31:13
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Matt Luff – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 5 min., bitka).
     
    32:25
    Tyler Toffoli podél mantinelu objel branku a snažil se vystřelit na první tyč. Casey DeSmith celou situaci přečetl a vyrazil černou gumu ramenem.
     
    33:46
    Nejprve Jevgenij Malkin hledal mezi kruhy hůl českého spoluhráče, marně. Poté si z modré čáry najel na kruh pro vhazování Kris Letang, jehož pokus mezi ruku a tělo zastavil Jonathan Quick.
     
    34:32
    Phil Kessel byl na levé kruhu zcela sám, ale kotouč netrefil do odkryté části branky. Poté z vrcholu kruhů ještě střílel Brian Dumoulin, jenž nechal vyniknout domácího gólmana.
     
    34:41
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Drew Doughty – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:01
    Od modré čáry vystřelil Kris Letang, jehož pokus byl mezi kruhy zachycen. Los Angeles poté posílá černou gumu přes všechny čáry.
     
    35:49
    Další pokus od modré vyslal Kris Letang, jehož pokus tečoval Jake Guentzel. Puk zamířil jen pár centimetrů vedle levé tyče domácí svatyně.
     
    36:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Také Králové se prosazují v oslabení a pro Pittsburgh už je to desátá inkasovaná branka ve vlastní přesilovce. Kris Letang na modré čáře trefil hůl soupeře, jenž se dostal do přečíslení. Jeff Carter prohodil chybujícího beka, ale kličku domácího kapitána přečetl Casey DeSmith. Jenže ANŽE KOPITAR se dostal k volnému kotouči, jenž uklidil pod horní tyč a navyšuje vedení Kings. Asistence: Jeff Carter.
    36:05 Anže KOPITAR - 3:1
     
    37:46
    Přihrávka přes osu hrací plochy zamířila na vrchol levého kruhu, odkud přišla střela. Casey DeSmith se stačil přesunout a zapisuje si do statistik další zákrok.
     
    38:36
    V trochu nepřehledné situaci před domácí brankou se k bekhendovému pokusu probojoval Sidney Crosby. Ovšem jeho zakončení branku minulo a Králové pak vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    39:25
    Od modré čáry vystřeli dvakrát Marcus Pettersson, ovšem branku nezaznamenal. Jho první pokus vyrazil brankář betonem a druhý byl nepřesný.
     
    39:55
    Ještě jeden střelecký pokus Pittsburgh ve druhé části hry. Od modré čáry se napřáhl Kris Letang, ale také jeho vychytal pozorný Jonathan Quick.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé dvacetiminutovce působili svěžejším dojmem hráči domácího celku, kteří převahu potvrdili i gólově. Do vedení poslal šťastnou trefou Los Angeles Alex Iafallo a ve vlastním oslabení si pohrál s obranou Anže Kopitar. Pokud chce Pittsburgh myslet na body, musí v následující třetině výrazně přidat.

    Střely na branku: 20:19.
    Střely na branku ve druhé třetině: 13:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Tak branka se bude pro ofsajd ještě přezkoumávat. Utečou Králové do tříbrankového vedení nebo se stav zápasu nezmění? Odpověď dostaneme za pár okamžiků.
     
    40:49
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Střelu od modré čáry tečoval Ilja Kovalčuk, jenž našel na hranici brankoviště spoluhráče. Před BRENDANEM LEIPSICEM byla už snadná úloha. Asistence: Ilja Kovalčuk a Jake Muzzin.
    40:49 Brendan LEIPSIC - 4:1
     
    40:49
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Tanner Pearson – 2 min. pro hráčskou lavici).
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:55
    Při vlastním oslabení nabral velkou rychlost Kris Letang, jenž mířil do vzdálenější šibenice. Ovšem Jonathan Quick si připisuje další zákrok ramenem.
     
    42:48
    Před branku si najížděl Bryan Rust, na kterého od mantinelu také mířil kotouč. Ovšem hostující útočník v nadějné pozici trefil brankářův beton.
     
    43:55
    Los Angeles se pokusilo zachytit puk ještě v útočné třetině, což se nepovedlo. Je z toho ofsajd, který hru přesune do neutrální zóny.
     
    44:26
    Phil Kessel hledal na druhé straně Dericka Brassarda, který puk nezachytil. Hra se pro zakázané uvolnění opět přerušuje.
     
    44:33
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Brendan Leipsic – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:57
    Krásnou kombinaci zakončil z mezikruží Sidney Crosby. Jeho pokus po ledě ale znovu vyrazil Jonathan Quick, který se skvěle přesunul.
     
    45:38
    A opět hostující kapitán, ale tomu branka asi není přána. Jeho další pokus totiž zamířil do soupeře, jenž okamžitě vyhazuje černou gumu za branku Tučňáků.
     
    46:38
    Dnes je to hodně nepovedené vystoupení ze strany Pittsburghu. Domácí brankář hru opět po nahození přerušuje a následuje další komerční přestávka.
     
    Střely na branku: 24:24.
     
    48:17
    Už to vpadalo, že Brendan Leipsic pojede sám na brankáře, ale nezvládl zpracovaní, a tak musel přibrzdit. Jeho následná přihrávka před branku byla na spoluhráče příliš dlouhá.
     
    48:40
    Na druhé straně zakončoval k levé tyči Jevgenij Malkin, jenže Jonathan Quick je dnes rozdílovým muže a opět skvěle zasáhl.
     
    48:58
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Anže Kopitar – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    49:02
    Los Angeles vyhrálo vhazování a rychle vyhazuje přes všechny čáry.
     
    49:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci rychlevyužívají početní výhodu, na což diváci reagují pokřikem, Let´s go Kings! Phil Kessel zpoza branky viděl najíždějícího JAKA GUENTZELA, který střelou do levé šibenice nedal brankáři šanci. Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.
    49:20 Jake GUENTZEL - 4:2
     
    50:12
    Od modré čáry vystřelil Kris Letang, jehož pokus byl prvním bránícím hráčem sražen do ochranné sítě. Po reklamní pauze se bude vhazovat před Jonathanem Quickem.
     
    Střely na braku: 24:27.
     
    50:32
    Tak teď ani domácí brankář neví, jak kotouč zůstal před brankovou čárou. Nahození od mantinelu tečoval Dominik Simon bruslí, ale Jonathan Quick puk vyrazil. K dorážce se dostal ještě Jevgenij Malkin, který černou gumu nasměřoval jen do sedícího gólmana.
     
    51:04
    Pittsburgh dostal soupeře při rozehrávce pod tlak a donutil ho k vyhození na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce domácího brankáře.
     
    51:12
    Od modré čáry vystřelil Brian Dumoulin, jehož pokus byl tečován jen těsně vedle branky. Jonathan Quick už byl v pohybu na druhou stranu, ale následně lvím skokem celou situaci jistil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:45
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Brendan Leipsic – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:16
    Dlouhá kombinace hostujícího celku střelecký pokus nepřinesla. Naopak se Králům podařilo vyhodit a unavenou čtveřici vystřídat.
     
    54:05
    Pittsburgh by potřeboval rychle vstřelit branku, kterou by se vrátil do hry. Ovšem místo toho přichází dlouhá přihrávka, která doputovala na icing.
     
    54:41
    Od pravého mantinelu zakončil Riley Sheahan, jehož pokus našel jen lapačku domácího maskovaného muže. Hra je opět přerušena a bude se v ní pokračovat po komerční přestávce.
     
    Střely na branku: 25:32.
     
    55:12
    Další pokus od modré čáry vyslal Kris Letang a také jeho pokus byl tečován. Nyní to kolem branky Králů pořádně lítá. Ovšem Jonathan Quick a jeho spoluhráči mají obrovskou porci štěstí.
     
    55:40
    Mezi kruhy si najel Tyler Toffoli, jehož zakončení šlo je nad branku Tučňáků. Poté musel Casey DeSmith, když se před branku dral starý známý Carl Hagelin.
     
    56:26
    Po vyhraném vhazování okamžitě střílel Brian Dumoulin, jehož pokus usměrnil do branky Jake Guentzel. Jenže Jonathan Quick si s tečí do protipohybu poradil a puk vyrazil betonem.
     
    57:23
    Ilja Kovalčuk mohl dát zápasu definitivní pojistku, když se s kotoučem promíchal až před samotného brankáře. Ovšem v tom momentu mu černá guma utekla a Casey DeSmith tentokrát moc práce neměl.
     
    57:57
    Casey DeSmith míří na střídačku a Penguins to zkoušejí se šesti bruslaři.
     
    58:26
    Zakončení od modré čáry vyrazil domácí brankář před sebe, kde se dvěma dorážkami neprosadil Bryan Rust. Jonathan Quick dál drží Králům dvoubrankové vedení.
     
    58:43
    Z pravého kruhu vystřelil Jevgenij Malkin, jehož pokus se odrazil k hostujícímu kapitánovi. Jenže Sidney Crosby netrefil odkrytou branku!
     
    59:14
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Pittsburgh nevyužil několik výborných šancí, a tak je zaslouženě znovu potrestán. Jevgenij Malkin sice bránil branku, ale ANŽE KOPITAR ho z kruhu pro vhazování s přehledem prostřelil. Asistence: Dustin Brown.
    59:14 Anže KOPITAR - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině jsme sledovali nadvládu Tučňáků, kteří zahazovali jednu šanci za druhou. Rozdílovým mužem v duelu byl jednoznačně Jonathan Quick, který se ale mezi hvězdy zápasu trochu překvapivě nevešel. os Angeles z pozice nejhoršího celku NHL překvapuje soupeře a dnes zaslouženě bere dva body.

    Střely na branku: 25:40.
    Střely na branku ve třetí třetině: 5:21.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Jeff Carter (LAK) 1+2
    2. Jake Muzzin (LAK) 0+2
    3. Jake Guentzel (PIT) 2+0
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 1 střely, 15:55 čas na ledě
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám vydařený vstup do nedělního dne. (07:20:50)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 11. J. Carter, 29. Iafallo (J. Carter, Muzzin), 37. Kopitar (J. Carter), 41. Leipsic (Kovalčuk, Muzzin), 60. Kopitar (D. Brown) – 6. Guentzel (Crosby, J. Johnson), 50. Guentzel (Kessel, Malkin)


    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Doughty, Forbort, Martinez, Muzzin, Fantenberg, Phaneuf – D. Brown, Kopitar (C), Kovalčuk – Leipsic, J. Carter, Iafallo – Toffoli, Kempe, Hagelin – Luff, N. Thompson, Clifford.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang, Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Simon, Malkin, Pearson – Kessel, Brassard, Sheahan – G. Wilson, Cullen, D. Grant.

    Rozhodčí: Luxmore, O'Halloran – Marquis, Berg

    Diváci: 18 414
    thejrc.org