Everton – Bournemouth 2:0 (kon.) | Tottenham – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
konec
Everton FC
2:0 (0:0)
AFC Bournemouth
Neděle 13.01.2019, 15:15 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, hezký zbytek večera! (17:23:08)
     
    Je dobojováno, souboj dvou v posledních týdnech utrápených týmů lépe zvládl Everton. Domácí přitom v prvním poločase tahali za kratší konec provazu, Brooks už ve čtrnácté mnutě trefil tyčku. Postupem času Toffees začali přebírat zápasové otěže, ještě před přestávkou do břevna mířil Keane. Druhá půle už se nesla v režii svěřenců trenéra Silvy, vedoucí branka padla v jednašedesáté minutě, přesnou hlavičku předvedl Kurt Zouma. Cherries sice v závěru tlačili, blízko vyrovnání ale nebyli a v nastaveném čase naopak podruhé inkasovali, když se trefil střídající Dominic Calvert-Lewin.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Dominic CALVERT-LEWIN - 2:0
     
    90+5
    Everton právě vstřelil branku!
    Nyní už můžeme se stoprocentní jistotou potvrdit, že o vítězi dnešního utkání je rozhodnuto. Na levé straně se k míči dostal Lookman, který dnes podal velmi povedený výkon, což potvrdil i při této situaci. Na jeho přesnou přihrávku si z druhé vlny seběhl střídající DOMINIC CALVERT-LEWIN, proti jehož prudké a lehce tečované ráně neměl Begović šanci.
     
    90+5
    Další kop od rohového praporku v podání Cherries už vedl k zakončení, jenže Moussetův pokus Pickforda výrazněji neprověřil. Tohle už vypadá pro domácí velmi dobře.
     
    90+4
    Everton se muse bránit dvěma rohovým kopům v řadě, velký tlak ale zvládl ustát. Za odkopnutým balonem se hnal střídající Calvert-Lewin, včasnou reakci ale předvedl Begović.
     
    90+3
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Gylfi Sigurdsson, přichází Yerry Mina.
     
    90+2
    Moussetova šikovná kolmice otevřela prostor pro Dana Goslinga, který se sice ve vápně dostal k zakončení, jenže balon zablokoval velmi obětavý Michael Keane.
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut. Povede se Bournemouthu v samotném závěru srovnat?
     
    90
    Zmatky v šestnáctce Toffees nakonec nevedly k zakončení hostujícího týmu, o hodně důležitý odkop se nakonec postaral Michael Keane. Nápor Cherries zatím neustává.
     
    89
    Přízemní nabídka od Kinga se kutálela skrze pokutové území, celou situaci doplňující Ryan Fraser se nakonec ke střele nedostal, výborný výběh totiž předvedl Pickford.
     
    88
    Střídající a zákonitě tedy čerstvý Jordon Ibe kopl do vrtule, načež pláchl Lookmanovi. K centru do pokutového území se zatím neodhodlal, nemá totiž kudy by tam balon procpal.
     
    87
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Richarlison, přichází Dominic Calvert-Lewin.
     
    86
    Po sérii dalších tvrdších zákroků se hlavní sudí Taylor vydal k domácímu trenérovi Silvovi a něco si spolu vysvětlovali. Závěr zápasu je hodně emotivní.
     
    85
    Konec základní hrací doby se nezadržitelně blíží a hráči Bournemouthu, kteří stále prohrávají o gól, se zatím nedostali k jakémukoliv náznaku závěrečného tlaku.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Richarlison (Everton FC).
     
    83
    Sigurdsson vyslal vpřed Richarlisona, který měl v rychlostním souboji s Cookem navrch, znovu ale doplatil na slabší zakončení. Branku hostí tentokráte překopl.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 61. K. Zouma (Digne), 90+5. Calvert-Lewin (Lookman)

    Karty:   38. Bernard (EVE), 65. M. Keane (EVE), 66. A. Gomes (EVE), 66. K. Zouma (EVE), 84. Richarlison (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 8:7. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:8.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, K. Zouma, Digne – Gueye, A. Gomes – Lookman, G. Sigurdsson (90+3. Y. Mina), Bernard (78. Walcott) – Richarlison (87. Calvert-Lewin).
    Náhradníci: Stekelenburg – Walcott, Y. Mina, Tosun, Davies, Calvert-Lewin, Kenny.

    AFC Bournemouth: Begović – Clyne, S. Cook (C), Aké, A. Smith – Stanislas (68. Mousset), Lerma, Gosling, Fraser – Brooks (82. Ibe) – J. King.
    Náhradníci: Boruc – Surman, Mousset, Ibe, Daniels, Rico, Simpson.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn

    Diváci: 38 113
    ocianews.com