Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 5:1 (kon.) | Chomutov – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 3:5 (kon.) | Olomouc – Plzeň 0:4 (kon.)
Třinec – Sparta 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 13.01.2019, 15:30 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:25
    Will znovu spěchá na střídačku, Severočeši ještě vůbec nic nevzdávají. Maxwell upozorňuje své beky na čas, který zbývá do konce zápasu.
    59:09 Petr ZÁMORSKÝ - 3:1
     
    59:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí vyhráli vhazování ve středním pásmu. PETR ZÁMORSKÝ podržel touš na čepeli a pak jej vyslal vzduchem přímo do prázdné svatyně Liberce! Asistence: Lukáš Cingel.
     
    59:04
    Severočeši získali puk po buly a Filippi v předbrankovém prostoru trefil kotouč ze vzduchu, který těsně minul břevno svatyně Lvů!
     
    58:25
    Will spěchá na střídačku, Liberec hraje se šesti bruslaři v poli a nechráněnou svatyní.
     
    54:42
    Kotouč se teď od čárového odrazil do jízdy Valskému, který nebezpečně pálil z levé strany, skvělý Maxwell znovu připraven na správném místě.
    52:46 Matěj CHALUPA - 2:1
     
    52:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec dává druhou branku během tří minut a otáčí zápas! Před Koukalem se otevřel prostoru, útočník Lvů pálil z vrcholu kruhů, Will vyrazil před sebe a MATĚJ CHALUPA bleskově dorazil touš do sítě! Asistence: Petr Koukal.
     
    52:39
    Redenbach vyslal nebezpečnou střelu k bližší tyči z pravé strany, Maxwell parádně zasáhl lapačkou!
    49:08 Matej PAULOVIČ - 1:1
     
    49:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec z ničeho nic srovnává! Střelu Zámorského od modré tečoval v předbrankovém prostoru MATEJ PAULOVIČ – 1:1! Asistence: Petr Zámorský, Petr Koukal.
     
    46:13
    Liberec si zahraje šestou přesilovou hru. Za vysokou hůl je vyloučen Mislav Rosandić.
     
    41:51
    Liber Hudáček zahákoval pronikajícího hradeckého hokejistu a inkasuje dvě trestné minuty.
     
    38:01
    V oslabení se dostal Liberec do situace dva na jednoho, pas na Filippiho prošel, jenže útočník Bílých Tygrů netrefil v ideální pozici bránu!
     
    36:50
    Sudí po pěti trestech pro Hradec a téměř sedmatřiceti odehraných minutách vylučují hráče Liberce. Provinil se Radovan Lenc, dvě minuty za podrážení.
    31:16 Ladislav ŠMÍD - 0:1
     
    31:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    To co už přijít muselo, je tu. Liberec vede! Jeho pátou přesilovku využil parádní ranou z levého kruhu LADISLAV ŠMÍD, který přesně trefil bližší horní růžek. Asistence: Libor Hudáček, Lukáš Krenželok.
     
    30:20
    Pátý trest pro hráče Mountfieldu bez toho, aby přišlo vyloučení na straně Liberce. Daniel Rákos kompletuje svůj hattrick na trestné lavici. Do třetice je to za nesportovní chování, když křičel na sudího, že byl za bránou Mountfieldu faulován.
     
    25:28
    Smoleňák dostal zpětnou přihrávku od Koukala a pálil přes beka, Will jeho ránu udržel v náruči.
     
    22:57
    Halou se nese pískot, počtvrté v řadě se vylučuje na straně Hradce. Rákos dnes podruhé usedá na trestnou lavici, tentokrát za sekání.
     
    22:06
    Paulovič přihrál do předbrankového prostoru, kam si sjel Miškář, který málem bruslí srazil touš za Willa, který zasáhl betonem, aniž by věděl jak.
     
    21:02
    Kvapil šel sám po levé straně na Maxwella, kterému se snažil udělat forhendovou kličku, ale gólman Lvů byl na ledě včas. Puk ale nepřikryl, jeho obránci ho pod něj museli natlačit. Následně se strhla menší potyčka, kterou sudí rozehnali.
     
    16:11
    Dva na jednoho šli přihrávající Dragoun a zakončující Rosandić v oslabení, druhý jmenovaný však prudkou přihrávku správně neusměrnil.
     
    14:27
    Rákos se dle sudích provinil hákováním, ačkoliv při pohledu z tribuny tento zákrok nijak vážně nevypadal. Na každý pád je tu další přesilovka Bílých Tygrů.
     
    10:15
    Pěkná kombinace Hradce, Miškář přenechal touš za útočnou modrou Bičevskisovi, ten ho bekhendem poslal zadovkou Filipu Pavlíkovi, který svižně vypálil, Will však znovu předvedl hbitost své lapačky.
     
    06:27
    Trest pro příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Zámorský. Bílí Tygři mají druhou dobrou šanci otevřít skóre.
     
    04:44
    Filippi dostal nabito na pravý kruh, bek se proti němu nestačil přesunout a tak přišla tvrdá střela, kterou však Maxwell zvládl vyrazit.
     
    04:17
    Východočeši se už už dostávali do přečíslení dva na jednoho, pak ale přišel nešikovný faul Vincoura, který inkasuje dvě trestné minuty za hákování.
     
    01:38
    Filippi si z pravé strany sjel mezi kruhy a vyslal prudkou střelu, kterou Maxwell vyrazil před sebe, dorážka Lence nebyla přesná.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 50. Paulovič (Zámorský, Koukal), 53. M. Chalupa (Koukal), 60. Zámorský (Cingel) – 32. Šmíd (L. Hudáček, L. Krenželok)


    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Graňák (C), Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Cingel, Dragoun – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Rákos (A).
    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Maier – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Frodl, Špringl

    Diváci: 5551
    ocianews.com