Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 5:1 (kon.) | Chomutov – Mladá Boleslav 3:5 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 3:5 (kon.) | Olomouc – Plzeň 0:4 (kon.)
Třinec – Sparta 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HC Sparta Praha
Neděle 13.01.2019, 17:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:50
    Sedláček je na střídačce, Sparta to zkouší v šesti proti čtyřem.
     
    56:41
    Hrubec zastavil ránu Vrány, rozehrávajícího Galvinše pak k ledu poslal Jan Košťálek. Poměr sil na ledě se srovná.
     
    55:38
    Sparta si zahraje přesilovku. Po zákroku Davida Musila na ledě zůstal ležet Jan Piskáček, kterému na střídačku museli pomoct spoluhráči. Musil je poslán do sprch, Spartu čeká pětiminutová přesilovka.
     
    43:42
    Oceláři oslabení ubránili, nyní si zahrají přesilovku. Blair Jones se provinil hákováním, hostující útočník ale proti verdiktu sudích protestoval. Jones si nakonec vykoledoval desetiminutový trest, Jones ale protestoval i nadále, sudí ho proto poslali předčasně do sprch. Menší trest odpyká Andrej Kudrna.
     
    41:06
    Sparta bude hrát v početní výhodě, za sekání je na dvě minuty vyloučen Martin Adamský.
     
    35:50
    Chmielewski mohl přidat další branku, přihrávku Ondřeje Kovařčíka před odkrytou branku ale polský útočník trestuhodně neusměrnil do sítě!
    34:21 Aron CHMIELEWSKI - 2:1
     
    34:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Branka platí, kotouč celým objemem překročil brankovou čáru! Guntis Galvinš od modré vymyslel brilantní přihrávku do předbrankového prostoru, ARONU CHMIELEWSKÉMU stačilo jen nastavit čepel hole a tečovat tak kotouč do branky! Asistence: Guntis Galvinš, Martin Růžička.
     
    34:21
    Guntis Galvinš skvělým pasem od modré čáry našel před odkrytou brankou zcela nehlídaného Arona Chmielewského, který usměrnil puk do branky! Kotouč se ale zastavil u tyče, sudí proto jdou volat, zda puk překročil brankovou čáru!
     
    31:16
    Růžičkovi nesedla střela na levé straně, za třineckou linii se následně dostal Jiří Smejkal, který se sám řítil na Hrubce! Hostující útočník ale neuspěl se střelou mezi betony, ani následnou dorážkou!
     
    29:57
    Blair Kendall Jones v útočném pásmu sekl rozehrávajícího Galvinše, Oceláře čeká další přesilovka.
     
    26:05
    Oceláři budou hrát přesilovku. V signalizované výhodě se do dobré šance dostal Cienciala, z mezikruží ale Sedláčka nepřekonal. Vyloučeným je Steven Delisle, který se provinil hákováním.
     
    18:34
    V další akci již domácí mohli podruhé skórovat! Střela Galvinše od modré doskákala k Michalu Kovařčíkovi, který mohl dorážet do odkryté branky. Sedláček se ale bleskově přesunul a zastavil střelu třineckého útočníka!
    16:25 Jan PISKÁČEK - 1:1
     
    16:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté ustáli oslabení a následně sami udeřili! Roberts Bukarts ztratil kotouč v útočném pásmu, čehož dokonale využili Sparťané k vyrovnání. Lukáš Pech vyslal do brejku JANA PISKÁČKA, který se s tím nemazal a napálil kotouč do horního růžku Hrubcovy branky! Asistence: Lukáš Pech.
     
    14:17
    Chmielewski se s kotoučem natlačil do útočné třetiny, tam jeho postup ale nedovoleným způsobem ukončil Jan Piskáček. Dvě minuty, podrážení.
     
    12:16
    Obrovská šance Sparty! Hosté mohli využít zaváhání třinecké defenzívy, Hrubec nejprve vyrazil střelu Formana, třinecký gólman si následně poradil i se dvěma dorážkami Klimka! Komerční přestávka.
     
    06:38
    Sparta si po komerční přestávce zahraje první početní výhodu, držením hole se provinil Erik Hrňa.
    04:41 Vladimír SVAČINA - 1:0
     
    04:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Sparta byla od úvodu utkání aktivnější, skóre ale otevírají domácí Oceláři! Adamský se dobře vrátil s útočícím Pechem a srazil přihrávku směrem k Jiřímu Polanskému. Ten ve středním pásmu prohodil puk VLADIMÍRU SVAČINOVI, který se řítil sám na Sedláčka. Třinecký útočník nic nevymýšlel a poslal kotouč do horního růžku Sedláčkovy branky! Ze strany Ocelářů to byl první střelecký pokus! Asistence: Jiří Polanský.
     
    01:48
    Bukarts ztratil kotouč ve vlastním pásmu, využít toho mohl Lukáš Pech, který se rázem dostal do velké šance. Pech střílel bekhendem, trefil ale pouze tyč třinecké branky!
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 5. Svačina (Polanský), 35. Chmielewski (Galvinš, Martin Růžička) – 17. Piskáček (Pech)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (L. Daneček) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Adámek – Martin Růžička (A), M. Kovařčík, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský (A) – Dravecký, Hladonik, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.
    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Piskáček, Delisle, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman (A) – Kumstát, Pech (A), Rousek – Jones, Sill, Klíma.

    Rozhodčí: Hradil, Nikolic – Svoboda, Lhotský
    bahis siteleri