Znojmo – Bolzano 2:3 (kon.)
konec
HC LERAM Orli Znojmo
2:3 (1:0, 1:0, 0:3)
HC Bolzano
Neděle 13.01.2019, 17:30 • Nevoga aréna • bet-at-home ICE Hockey League • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:58
    Už zbývá jen minuta času, Lassila míří ven z branky, Znojmo v šesti.
     
    55:37
    Bolzano právě vstřelilo branku!
    Autorem branky z trestného střílení je ALEXANDER PETAN, který zamíchal s pukem a poslal ho do horního růžku nad lapačku Lassily.
     
    55:37
    Crescenzi byl podle rozhodčích faulován Vainonenem v úniku a rozhodčí nařizují trestné střílení.
     
    55:22
    Kalus se uvolnil za brankou a připravil střeleckou pozici pro Allana McPhersona, ten prostřelil Irvinga, ale tečovaný kotouč míří mimo tři tyče.
     
    51:07
    Vyhození z vlastního pásma dobruslil Luciani, se skákajícím pukem na holi najížděl na Irvinga, ten ale jeho střelu mezi betony likviduje. Dorážku Stretche pak pokryl v pádu jeden z obránců.
     
    48:58
    Oddechový čas pro Znojmo.
     
    48:58
    Bolzano právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno. Hosté sehráli skvěle situaci v útočném pásmu, kombinace na jeden dotek vedla až mezi kruhy, kde stál osamocený BRETT FINDLAY, který trefuje přesně do horního růžku za Lassilova záda. Asistence: Daniel Catenacci.
     
    47:06
    Bolzano právě vstřelilo branku!
    Po buly v útočném pásmu se hosté přeci jen gólově prosazují. ANTON BERNARD se dostal k puku před brankou Orlů a poslal jej přímo mezi betony brankáře. Lassila chtěl kotouč vypíchnout, ale italský útočník byl rychlejší. Asistence: Daniel Frank.
     
    46:37
    Vyloučení v týmu HC Bolzano (Deluca – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    46:37
    Hosté vyrobili velkou chybu při střídání, Marek Kalus díky ní uháněl sám na Irvinga. Šanci sice nevyužil, nicméně Bolzano bude pykat za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    45:02
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Luciani – 2 min., podrážení). První vyloučení Znojma v zápase, přesilovka pro Bolzano.
     
    36:38
    Orli právě vstřelili branku!
    Opět zvoní tyč, ale tentokrát se od ní jen odrazil projektil z hokejky MARKA KALUSE a následně zaplul do sítě. Obrovskou práci u gólu odvedl Stehlík, který Kalusovi objíždějícímu útočné pásmo s pukem na holi, udělal místo. Nejproduktivnější znojemský hráč pak z mezikruží vystřelil ideálně ke vzdálenější tyči. Asistence: Jakub Stehlík, Jan Lattner.
     
    32:42
    Vyloučení v týmu HC Bolzano (Deluca – 2 min., podrážení). Útočník hostů fauloval hned po buly, druhá znojemská přesilovka.
     
    32:23
    Opět zvoní tyč, poté co Znojmo dobře vyřešilo složitou situaci na útočné modré, na středu kluziště se najednou otevřela dálnice před Stretchem, ten si nachystal puk, překonal Irvinga střelou pod vyrážečku, ale v cestě za gólovou radostí stála ještě pravá tyč hostující klece.
     
    29:52
    Dlouhou pasáž bez přerušení zakončil brejk Patrika Nováka, který vystihl rozehrávku soupeře, ujížděl na Irvinga a zkusil bekhendový blafák, ale brankář hostů skvělým zákrokem udržel puk před čarou.
     
    19:35
    V pokračující akci se u tyče znojemské klece zjevil volný Brace, chtěl přehodit natažený Lassilův beton, na poslední chvíli mu ale puk z hole sebral jeden z orlích zadáků.
     
    12:35
    Mohlo to být 2:0, Orli ujížděli ve třech na jediného obránce. Marek Špaček zamíchal s pukem a následně orazítkoval levou tyč! Dojíždějící Lattner pak v pádu bruslí usměrnil kotouč těsně mimo.
     
    11:35
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo i v tomto zápase využívá přesilovku, tedy herní situaci, která mu předtím tak dlouho nešla. Hlava se Stretchem šikovně rozhýbali hostující čtveřici, uvolnili na modré Vainonena a jeho dělovku od modré tečoval přesně pod rukavici Irvinga NICOLAS HLAVA. Asistence: Mikko Vainonen, Anthony Luciani.
     
    10:14
    Vyloučení v týmu HC Bolzano (Findlay – 2 min., držení). Findlay před brankou Znojma podtrhl znojemského obránce, Orli si zahrají přesilovku.
     
    05:59
    Hlava s Lattnerem se dostali do brejku dvou na jednoho, prvně jmenovaný měl hodně místa, čekal se střelou, až nakonec pálil z bezprostřední blízkosti. Irving v pádu udržel puk před čarou.
     
    01:05
    Hosté skvěle sehráli přečíslení tři na dva a málem šli do vedení. Catenacci předal puk od Crescenziho ještě dále doprava na Marco Insama, který švihem trefuje tyč! Lassila se natahoval marně.

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 12. Hlava (Vainonen, Luciani), 37. Kalus (Stehlík, Lattner) – 48. Bernard (Frank), 49. Findlay (Catenacci), 56. Petan (TS)


    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (Halász) – Parkkonen, Sedlák, Vainonen, Tejnor, Lattner, Stehlík, Kruckovyč – Kalus, Matuš, McPherson – Hlava, Stretch, Luciani – Němec, Bartoš, Mrázek – Špaček, Novák, Oščádal.
    HC Bolzano: Irving (Smith) – Nordlund, Marchetti, Geiger, Campbell, Glira, MacKenzie, Rowley, Frank – Brace, Findlay, Petan – Catenacci, Crescenzi, Insam – Deluca, Kuparinen, Miceli – Frigo, Bernard, Schweitzer.

    Rozhodčí: Babić, Trilar – Bärnthaler, Nemeth

    Diváci: 2371
    ocianews.com