Jihlava – Přerov 1:0 (kon.) | Benátky n/J – Motor ČB 2:3 (kon.) | Vsetín – Prostějov 4:1 (kon.)
Třebíč – Ústí n/L 3:2 (po pr.) | Poruba 2011 – Kadaň 8:1 (kon.) | Frýdek-M. – Kladno 5:1 (kon.)
Litoměřice – Havířov 5:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
HC ZUBR Přerov
Pondělí 14.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z 46. kola Chance Ligy, ve kterém se na Horáckém zimním stadionu střetnou HC Dukla Jihlava a HC ZUBR Přerov. Utkání začíná v 17:30.
     
     HC ZUBR Přerov se s 64 body drží na osmé příčce. Ačkoliv to na začátku sezony nevypadalo, Zubři budou mít ještě hodně práce, aby si prodloužili sezonu o boje v play off. Na nejbližšího pronásledovatele z Třebíče mají náskok pouhého jednoho bodu.

    Přerov čekal od Vánoc na první vítězství až do minulého kola, kdy fotbalovým výsledkem vyhrál v Benátkách nad Jizerou. O jedinou branku se postaral Tomáš Sýkora – nejlepší střelec týmu z Moravy. Lukáš Klimeš udržel třetí čisté konto v sezoně.

    Poslední zápasy Zubrů:

    07.01.2019 Poruba – Přerov 2:1sn
    09.01.2019 Přerov – Vsetín 2:4
    12.01.2019 Benátky n. J. – Přerov 0:1
     
     HC Dukla Jihlava se o play off strachovat nemusí, její ambice sahají jinam. A po nervózním vstupu do sezony očekávání fanoušků naplňuje. S 88 body se vyhřívá na čele tabulky, na druhé Kladno s třetím Vsetínem má navíc pohodlný osmibodový náskok.

    Jihlava se může pevně spolehnout na Matěje Pekra, který ji posílil před sezonou. Ačkoliv nenastoupil do všech zápasů, je nejlepším kanonýrem týmu a drží si průměr bodu na zápas. Vůbec nejproduktivnějším hráčem Dukly je její odchovanec Lukáš Anděl.

    Poslední zápasy Dukly:

    05.01.2019 Jihlava – Vsetín 2:3
    07.01.2019 Benátky n. J. – Jihlava 1:2p
    12.01.2019 Jihlava – Slavia 3:0
     
    Vzájemná bilance:

    První kolo Chance Ligy zavedlo Jihlavu právě do Přerova. V úvodním utkání se z těsného vítězství radovali Zubři, to byla ale ve vzájemných zápasech jejich poslední radost. Další dvě střetnutí zvládlo lépe mužstvo z Vysočiny, na domácím ledě dokonce soupeři nepovolilo vstřelit ani jednu branku.

    Poslední vzájemné utkání:

    05.12.2018 Přerov – Jihlava 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

    Branky a nahrávky: 10. M. Kratochvíl (Š. Kratochvíl, Mašín), 26. Zbořil (Goiš, Sýkora) – 6. Skořepa (J. Pohl, Anděl), 23. Čachotský (J. Pohl, Harkabus), 34. Anděl (Štindl), 48. Werbik (Havránek, Budík).

    HC ZUBR Přerov: Klimeš – Ferenc, Zbořil, Černý, Pala, Čáp, Novotný, M. Pohl – Sikora, Pšurný, Doležal – Navrátil, Hejcman, Goiš – Tomi, Sýkora, Procházka – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, Mašín

    HC Dukla Jihlava: Lundström – J. Pohl, Budík, Štebih, Půža, Štindl, Vála, Černohorský – Anděl, Skořepa, Zeman – Jiránek, Hlinka, Dostálek – Havránek, Werbik, Hrníčko – Harkabus, Čachotský, Čermák
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Holý, J. Pohl, Matějíček, Mareš, Půža, Štindl, Černohorský – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Čachotský (A), Werbik, Zeman – Hrníčko, Osmík, Klíma – Chlubna, D. Čermák, Harkabus.

    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – R. Černý, Zbořil, Malina, Pala (A), M. Novotný, Hamrlík, Bieniek – Tomi, Pšurný, T. Doležal – M. Kratochvíl, T. Sýkora (C), Sikora – Navrátil, Hejcman, Goiš – Indrák, Moučka, F. Dvořák.

    Rozhodčí: Martin Grech, Jakub Šindel – Martin Tvrdík, Miroslav Šimán.
     
    Jako první se na ledové ploše objevili domácí v bílém, které přivedl Niklas Lundström. Zubři Duklu následovali o chviličku později, jako první vykročil na led Roman Pšurný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Josef Skořepa zavezl po vítězné buly puk za hostující branku, tam ale o kotouč přišel. Hrát tak může Mikuláš Zbořil.
     
    01:02
    Tomáš Sýkora se snažil vytvořit pozici pro přihrávku zpoza domácí klece, za bránou ale prohrál souboj s Tomášem Čachotským.
     
    01:53
    Obě mužstva začala poměrně opatrně, brankáři zatím zasahovat nemuseli. Útoky obou mužstev končí povětšinou už ve středním pásmu.
     
    02:32
    Lukáš Klimeš poprvé zasahuje, neměl ale těžkou práci. K jeho brankovišti se pomalu šoural kotouč, který ze středního pásma nahazoval Jan Pohl.
     
    03:12
    Roman Pšurný postupoval dopředu po levém křídle. Jel ale tak pomalu, že se domácí stihli vrátit a rychle mu puk sebrali.
     
    03:49
    Zubři se udrželi v pásmu Dukly a z rohu kluziště mířila přihrávka do nebezpečného prostoru před brankoviště. Tam ale stáli jenom obránci v bílém.
     
    04:36
    Dominik Hrníčko se podél levého hrazení protáhl až do pásma Přerova, dál se ale nedostal. V souboji v rohu kluziště získali kotouč hosté.
     
    05:25
    Niklas Lundström spěchá na střídačku, hlavní rozhodčí signalizuje první trest, když Filip Dvořák vysekl obránci Jihlavy hůl z rukou.
     
    05:41
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Filip Dvořák – 2 min., sekání).
     
    05:51
    Hosté byli na vhazování úspěšnější, vyhození Romana Pšurného ale na modré čáře zachytil Jan Pohl. Dukla tak může kombinovat.
     
    06:27
    Jihlava ale o kotouč vzápětí přišla a teď se ne a ne dostat do útočného pásma. Přerov podruhé vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    06:59
    Tato početní výhoda se Dukle zatím nedaří podle jejích představ. Zubři v poklidu odráží všechny její útoky a vrací puky až k Niklasi Lundströmovi.
     
    07:14
    Dominik Hrníčko teď tečoval střelu od modré čáry, puk se ale mezi tři tyče nevešel. Následně se hosté opět osvobodili dlouhým vyhozením.
     
    07:41
    Hosté v plném počtu.
     
    08:22
    David Čermák se srdnatě dral dopředu skrz tři bránící hráče, tudy ale cesta nevešla. Navíc je mu odpískána hra vysokou holí a následuje komerční přestávka.
     
    Věděli jste, že přerovský Martin Novotný hraje třetí zápas ve třech dnech, a Mikuláš Zbořil dokonce čtvrtý ve čtyřech dnech? Oba o víkendu vypomáhali extraligovému Zlínu.
     
    08:43
    Matyáš Hamrlík dvakrát za sebou nahazoval puk od modré čáry, ten ale ani jednou na bránu neprošel. V druhém případě z toho byl protiútok Matěje Pekra, ani on se ale do zakončení nedostal.
     
    09:51
    Jan Pohl zkusil štěstí od modré čáry, ale také Lukáš Klimeš je bez práce. Střelu před ním zblokoval Mikuláš Zbořil.
     
    10:19
    Středem hřiště se protlačil až ke střele Martin Osmík, jeho střela zápěstím ale mířila jen do náruče připraveného Lukáše Klimeše.
     
    10:31
    Hru otočil Roman Pšurný, ani on si ale nevedl o nic lépe. Jeho střelu mířící do prostředka brány s oddychem lapil Niklas Lundström.
     
    10:59
    Teď jihlavskému brankáři vypadl puk po střele Tomáše Sýkory z pravého kruhu, před brankovištěm byli ale pouze obránci v bílém a v klidu puk odehráli.
     
    11:42
    Tribunami to jenom zahučelo po nabídce Matěje Pekra, který hledal před brankoviště najíždějícího Lukáše Anděla, Lukáš Klimeš ovšem dokázal zakročit levým betonem.
     
    12:33
    Jaroslav Moučka předvedl svoji šikovnost a uvolnil se na levém kruhu. Niklas Lundström jeho přízemní ránu vyrazil jenom před sebe a obrana Jihlavy musela hasit vzniklé zmatky.
     
    13:01
    Lubomír Malina se vracel příliš pomalu a nechal se obrat o kotouč Adamem Zemanem. Ten zadovkou přiťukl kotouč Tomáši Čachotskému do výborné pozice, oblíbenec domácích fanoušků ale nezpracoval neposedný kotouč.
     
    13:14
    Tomáš Sýkora po vyhrané buly přihrál puk mezi kruhy Marku Sikorovi, který bez přípravy mířil do horní části jihlavské svatyně, jenže Niklas Lundström dokázal pohotově zareagovat a hra je znovu přerušena.
     
    14:16
    Tomáš Harkabus přihrál Davidu Čermákovi na osu hřiště, mladý útočník ale nedokázal přejít přes Roberta Černého.
     
    15:21
    Jaroslav Moučka to udělal znovu nádherně. Na levém křídle si šikovně pohlídal kotouč a procpal se až před brankoviště, v klíčovou chvíli ale zasáhla obrana Jihlavy.
     
    15:53
    Na druhé straně se o něco podobného pokoušel Martin Osmík a vedl si o chlup lépe, protože dokázal zakončit, Lukáš Klimeš si ale připisuje úspěšný zákrok.
     
    16:39
    Matouš Kratochvíl se dral z pravé strany před brankoviště, puk držel daleko od těla, přesto ho obránce Dukly dokázal zastavit.
     
    17:38
    Robert Černý napřáhl na modré čáře, trefil ale pouze Jiřího Goiše. Odražený kotouč sebrali domácí a bylo po akci.
     
    18:11
    Robert Černý se s tím nechtěl smířit a vydal se na útočný výlet, který zastavil svým zákrokem až Niklas Lundström.
     
    18:31
    Nicolas Werbik ukázal obraně záda a natlačil se až před brankoviště, v zakončení mu ale zabránil faul hostů. Tribuny si žádají trestné střílení.
     
    18:31
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Tomáš Doležal – 2 min., hákování).
     
    19:12
    Druhou přesilovou hru sehrávají domácí už o poznání lépe. Střela Jana Holého od modré čáry ovšem zmizela v lapačce Lukáše Klimeše.
     
    19:48
    Puk se po střele od modré čáry dvěma odrazy dostal až k Josefu Skořepovi, který stál před prázdnou bránou, vysoký kotouč ale ze vzduch netrefil.
     
    19:56
    V posledních sekundách na modré čáře napřáhl Jan Pohl a Lukáš Klimeš se musel hodně natahovat, aby puk vyrazil levým betonem. K dorážce se nikdo z domácích nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka příliš vzrušení divákům na Horáckém zimním stadionu nenabídla. Ani jeden tým si nevypracoval vážnější šanci. Rušno bylo před Lukášem Klimešem až v závěru první třetiny, skóre se ale nezměnilo. Do druhé třetiny, která začne přibližně v 18:17, tak půjdou za bezbrankového stavu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Dukla zavezla puk do útočné třetiny, kde se usadila po zbytek přesilové hry. Jan Holý nabil na levý kruh Nicolasi Werbikovi, jeho prudkou střelu po ledě vyrazil Lukáš Klimeš betony.
     
    21:10
    Po zakázaném uvolnění získala z buly puk Jihlava a Matěj Pekr s Lukášem Andělem se tlačili do brankoviště, kde ale puk přikryl lapačkou hostující gólman.
     
    21:28
    Matěj Pekr dostal trochu prostoru na pravé straně, kterou využil k mohutnému nápřahu. Z něj vyslal prudkou ránu, kterou Lukáš Klimeš vyrazil rukavicí až na tribunu.
     
    22:40
    V držení kotouče je domácí Dukla, vázne jí ale rozehrávka. První pokus o rozehru zastavila obrana Přerova, druhý pokus končí zakázaným uvolněním.
     
    23:03
    Vojtěch Tomi vystřelil z úhlu na levém křídle, jeho rána zblokovala obrana a puk vylétl vysoko do vzduchu. Hosté si nicméně udrželi na puku a Niklas Lundström si musel najít výhled proti střele Roberta Černého.
     
    23:20
    Přerov byl blízko úvodní brance! Marek Sikora předložil kotouč před bránu úplně volnému Tomáši Sýkorovi, proti němu se ale skvěle přemístil Niklas Lundström a betonem zlikvidoval jasnou gólovku!
     
    23:59
    Domácí jsou jako opaření a Zubři pokračují v obléhání jihlavské svatyně. Dukla pak sice kotouč na chvíli získala, ale vyhodila jej jenom na zakázané uvolnění.
     
    24:28
    Tomáš Doležal dostal puk do jízdy. Z okraje levého kruhu vystřelil bekhendem a puk se jenom třel o boční síť domácí brány.
     
    25:05
    Po dalším zakázaném uvolnění Dukly vyhráli buly hosté a Marek Sikora se dostal ke střele z předbrankového prostoru, zblízka ale vysoko přestřelil.
     
    25:34
    Tlak Přerova sílí! Niklas Lundström jenom vyrazil střelu Radomíra Paly od modré čáry a obrana v bílém měla plné ruce práce.
     
    26:36
    Domácí se vymanila zpod tlaku a z ničeho nic je plno zmatků před brankovištěm Lukáše Klimeše.
     
    27:05
    Obrana Přerova byla hodně rozhozená, Zubři tak raději vyhodili puk jenom na zakázané uvolnění. Čároví rozhodčí teď mají co dělat, aby nedovolili nikomu z hostujícího týmu vystřídat.
     
    27:50
    Dominik Hrníčko nabral puk na hůl na pravém křídle a zamířil hodně nepřesně. Vyhnal tím Duklu pryč z útočného pásma.
     
    28:24
    Robert Černý vyslal od modré čáry nenápadnou střelu. Ta byla ale tečovaná a Niklas Lundström měl štěstí, že ho puk trefil do betonů.
     
    29:07
    Niklas Lundström neudržel v lapačce střelu Radomíra Paly od modré čáry a k dorážce se zblízka dostal Marek Sikora, trefil ale jenom brankářovy betony.
     
    29:26
    Niklas Lundström je hrdinou těchto okamžiků! Před brankovištěm zůstal volný Tomáš Sýkora, který teď vrhá pohledy do stropu. Z otočky domácího brankáře neprostřelil.
     
    Na jedné straně Lukáš Anděl s Nicolasem Werbikem, na druhé proti nim Mikuláš Zbořil s Martinem Novotným. Ještě včera ovšem pluli na stejné lodi, když spolu nastoupili v dresu extraligového Zlína.
     
    29:50
    Jan Pohl vyvezl puk až do útočného pásma po pravém křídle a na druhé straně viděl volného Matěje Pekra. Snažil se mu adresovat přihrávku, tu ale hosté zastavili.
     
    30:00
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jan Holý – 2 min., držení hole).
     
    30:06
    Zubři vyhráli vhazování a Mikuláš Zbořil napřáhl na modré čáře. Jeho rána z osy hřiště ale letěla mimo tři tyče.
     
    30:38
    "Niklas!" skadnují znovu domácí fanoušci. Tomáš Doležal přihrál přes brankoviště Romanu Pšurnému, domácí brankář se ale znovu bleskově přesunul a vytáhl další zákrok z kategorie TOP!
     
    31:35
    Teď už se ovšem domácí brání úspěšně. Naposledy vyhazoval puk Jakub Černohorský. Tomáš Sýkora sice vyskočil vysoko a na puk sáhl, odrazil jej ale jenom na přerovskou střídačku.
     
    31:54
    Ani teď se Zubrům nepodařilo přejít do útoku. Na modré čáře je zastavil ofsajd a Jihlava už se zřejmě ubrání.
     
    32:00
    Domácí v plném počtu.
     
    32:54
    Josef Skořepa sice nahozený kotouč v pásmu Přerova nevybojoval, hosté jej ale vyhodili jenom na zakázané uvolnění. Hra se tak vrátí před Lukáše Klimeše.
     
    33:03
    A Lukáš Klimeš je v permanenci. Nejprve vyrazil střelu Martina Matějíčka, hned poté si poradil s pokusem Lukáše Mareše. Kotouč skončil v ochranné síti.
     
    33:35
    Tomáš Čachotský nabil na modrou čáru Martinu Matějíčkovi a před bránou se ještě snažil tečovat Nicolas Werbik, brankář Přerova ale dokázal zasáhnout betony.
     
    33:53
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Matouš Kratochvíl – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    34:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí přesilovou hru využívají a otevírají skóre zápasu! Jan Pohl nejprve od modré čáry trefil jenom Lukáše Anděla. Pak ale narazil puk MATĚJI PEKROVI, jehož dělovka od modré už prošla až do sítě! Asistence: Jan Pohl.
    34:26 Matěj PEKR - 1:0
     
    35:28
    Mikuláš Zbořil dobře viděl, že si na útočné modré hledá místo Matouš Kratochvíl. Snažil se ho uvolnit dlouhou přihrávkou, obrana Jihlavy si na ni ale dala pozor.
     
    36:06
    Tomáš Čachotský vrátil puk zpátky na modrou čáru, kde se do něj opřel Lukáš Mareš, svoji dělovku ale mezi tři tyče neusměrnil.
     
    36:50
    Jihlava si vytvořila dvě dobré možnosti, ani jednu ale nedokázala zakončit, Tribunami to jenom zahučelo. Niklas Lundström na druhé straně přerušil hru po zákroku lapačkou.
     
    36:57
    Jakub Navrátil práskl do kotouče po vyhraném vhazování a moc nechybělo, aby vyrovnal. Puk prolétl jenom těsně vedle pravé tyče.
     
    37:48
    Tomáš Čachotský se odhodlal k průniku na pravém křídle, přes Radomíra Palu ale neprošel. Hrát tak mohou Zubři.
     
    38:48
    Matěj Pekr s Josefem Skořepou bojují o kotouč v pásmu Přerova, hosté jej ale zatím srdnatě drží.
     
    39:19
    Matouš Kratochvíl intuitivně posílal puk do prostoru před bránu, kam si najel Matyáš Hamrlík, přihrávka mířila ale daleko před něj.
     
    39:49
    Niklas Lundström vyjel za bránu, kotouč ale získali hosté. Ti jej dostali až před prázdnou bránu, tam ale zakročil Václav Půža a odpálil kotouč pryč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už přinesla o poznání více šancí, než ta první. Přerov se ocitl v několika nadějných pozicích, jenže v brankovišti čaroval fanoušky oslavovaný Niklas Lundström. Do vedení se tak dostala Dukla, když v se v přesilové hře prosadil nechytatelnou pumelicí Matěj Pekr. Třetí třetina začne přibližně v 19:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Jihlava začala aktivněji a tlačí se dopředu, u hrazení ale narazila na odpor Zubrů. Hosté zvládli souboj u hrazení a dostali puk do středního pásma.
     
    41:57
    Filip Dvořák byl pod tlakem, když mu na zádech visel obránce Dukly, a tak dokázal puk jenom nahodit do pásma, kde se jej zmocnili domácí.
     
    42:44
    Úvod třetí periody připomíná první třetinu. Hra se nese v duchu urputného boje o kotouč, brankáři sou zatím bez práce.
     
    43:42
    Vojtěch Tomi se snažil protlačit do útoku podél pravého mantinelu. Tam ale postavili domácí bílý zátaras, přes který nebylo možné projít. Odražený kotouč skončil na domácí střídačce.
     
    44:06
    Adam Zeman se zasekávačkou uvolnil ne levém křídle a hledal z druhé vlny najíždějícího Nicolase Werbika, tomu ale puk prosvištěl mezi kruhy za jeho zády.
     
    45:00
    Niklas Lundström lapil tečovanou ránu Mikuláše Zbořila a domácí okamžitě vyrazili do protiútoku. Tomáš Čachotský přihrál do druhé vlny Janu Holému, jehož ránu zastavil pozorný Lukáš Klimeš.
     
    45:47
    Hra nabírá na tempu. Pozor musí dávat oba brankáři. Naposledy byl v zápřahu Lukáš Klimeš, který betony vyrazil tvrdou ránu z pravé strany.
     
    46:29
    Josef Skořepa přihrál z rohu kluziště Matěji Pekrovi. Ten stál mezi kruhy a chystal si puk ke střele, poslal jej ale vysoko nad bránu.
     
    47:05
    Zaváhání v jihlavské defenzivě využil Filip Dvořák. Od pravého mantinelu si potáhl kotouč blíže ose hřiště, ani on se ale mezi tři tyče netrefil.
     
    47:17
    Petr Štindl hledal rozjetého Lukáše Klímu, přihrávka k němu ale neprošla. Puk ve středním pásmu zastavil Matouš Kratochvíl.
     
    48:32
    Zubři zamkli Jihlavu v její třetině. Jakub Navrátil tečoval nahození Lubomíra Maliny těsně před brankovištěm, puk ale nasměřoval mimo bránu.
     
    49:26
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Matyáš Hamrlík – 2 min., sekání).
     
    49:49
    Matěj Pekr naznačil střelu, ještě ale přihrál na levý kruh Lukáši Andělovi. Jeho střela zápěstím ovšem letěla vysoko nad bránu.
     
    50:02
    Matěj Pekr vystřelil z podobné pozice, ze které dal úvodní branku zápasu, tentokrát mu ale rána tolik nesedla a Lukáš Klimeš ji vyrazil betony.
     
    50:16
    Jihlava se dopustila druhého technického prohřešku v řadě. Nejprve ji při přechodu do útoku zastavil ofsajd, následně pro změnu zakázané uvolnění.
     
    50:39
    Fanoušci nejsou spokojeni s tím, jak si teď Jihlava v přesilové hře počíná. Po dalším zakázaném uvolnění se ozývá pískot z tribun.
     
    51:03
    Puk mířil od Nicolase Werbika přes Tomáše Čachotského až k Janu Holému, jeho rána od modré ale mířila do prostředka brány, kde ji Lukáš Klimeš dokázal vyrazit.
     
    51:26
    Hosté v plném počtu.
     
    Dnešní utkání sleduje 1339 diváků.
     
    52:19
    Jihlava je i proti kompletnímu Přerovu stále v tlaku. Lukáš Klimeš jenom vyrazil nahození Mateje Pekra z pravého kruhu, následná rána od modré čáry na bránu neprošla.
     
    52:49
    Nicolas Werbik přebruslil na pravém křídle beka Zubrů a z úrovně kruhu vyslal prudkou střelu zápěstím, ta ale mířila mimo.
     
    53:06
    Nicolas Werbik se znovu nadechoval k dalšímu průniku. Dlouhou přihrávku ale zpracoval až za modrou čarou, a píská se tak ofsajd.
     
    Věděli jste, že jihlavský odchovanec Lukáš Anděl včera pomohl Zlínu k vítězství nad Pardubicemi gólem na 4:1?
     
    53:20
    Václav Půža přejel modrou čáru a okamžitě napřáhl ke střele, jenže ta přes blokujícího Roberta Černého na bránu neprošla.
     
    53:54
    Domácí si počínali při rozehrávce trochu lehkovážně a málem přišel trest. Obrana v bílém ale první ránu zblokovala, další pokus Lubomíra Maliny našel ve výstroji Niklas Lundström.
     
    54:00
    Zubři vyhráli buly čistě na Martina Novotného, který při své ráně od modré čáry zlomil hůl. Niklas Lundström přesto musel zasahovat.
     
    54:26
    Tomáš Čachotský na levém křídle jenom nahodil puk bekhendem, ale Lukáš Klimeš jej trošku nešikovně vyrazil do svého brankoviště. Puk mu pomohli odklidit obránci.
     
    55:32
    Lukáš Klíma dostal přihrávku za obranu a mířil sám na brankáře! Hledal mezírku mezi betony Lukáše Klimeše, ten ale přitiskl hůl i betony pevně k ledu, a nenechal žádnou skulinku, kudy by mu kotouč mohl proklouznout.
     
    56:32
    Nicolas Werbik přihrál na pravý kruh Tomáš Čachotskému, který mířil ke vzdálenější tyči, ale Lukáš Klimeš dokázal puk vyrazit okrajem pravého betonu!
     
    57:18
    Po nahození Roberta Černého od modré čáry vznikly před jihlavským brankovištěm pořádné zmatky, Zubři si ale dorážku nenašli.
     
    57:27
    Dukla ztratila puk ve středu hřiště a Mikuláš Zbořil vyrazil dopředu. Ten z úhlu vystřelil tak, aby získal pro svůj tým útočné pásmo.
     
    58:18
    Lukáš Klimeš toho teď přes stínícího Josefa Skořepu příliš vidět nemohl, přesto dokázal vyrazit ránu Jana Pohla od modré čáry.
     
    58:52
    Lukáš Klimeš sprintuje na střídačku a Zubři se budou pokoušet o vyrovnání se šestí hráči v poli!
     
    59:27
    Matěj Pekr měl puk na holi na pravém kruhu a mohl zamířit do prázdné brány. Chtěl ale dopřát gól Nicolasi Werbikovi, jenže ten dostal přihrávku pod nohy a prázdnou bránu vysoko přestřelil!
     
    59:29
    Vhazovat se bude ve středním pásmu a hosté si berou oddychový čas. Lukáš Klimeš se vrací do brankoviště a počká, jak dopadne buly.
     
    59:31
    Na vhazování uspěli Zubři a hostující brankář tak opět opouští brankoviště, aby místo něj naskočil šestý hráč do pole.
     
    59:44
    Střela z pravého kruhu byla zblokována do ochranné sítě. Vhazovat se bude po levici Niklase Lundströma.
     
    59:52
    Tentokrát na buly uspěli domácí a vyrazili dopředu. Lukáš Anděl vystřelil z úrovně modré čáry od pravého mantinelu, prázdnou bránu ale přestřelil. Od levého hrazení se pak netrefil ani Josef Skořepa.
     
    Konec zápasu.
     
    To už ale domácí mrzet nemusí, je konec! Dukla si připíše do tabulky další tři body, které zařídil její nejlepší kanonýr Matěj Pekr. Jihlavští za vítězství vděčí také Niklasi Lundströmovi, který především ve druhé třetině zneškodnil řadu gólových šancí. (19:47:43)
    Marken.cz

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 35. Pekr (J. Pohl)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Holý, J. Pohl, Matějíček, Mareš, Půža, Štindl, Černohorský – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Čachotský (A), Werbik, Zeman – Hrníčko, Osmík, Klíma – Chlubna, D. Čermák, Harkabus.
    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – R. Černý, Zbořil, Malina, Pala (A), M. Novotný, Hamrlík, Bieniek – Tomi, Pšurný, T. Doležal – M. Kratochvíl, T. Sýkora (C), Sikora – Navrátil, Hejcman, Goiš – Indrák, Moučka, F. Dvořák.

    Rozhodčí: Martin Grech, Jakub Šindel – Martin Tvrdík, Miroslav Šimán

    Diváci: 1339
    thejrc.org